De politie waakt in onze gemeente voor de hardleerse hardrijders, wees verwittigd... lijst op 25/03 uitgebreid..

De politie waakt in onze gemeente voor de hardleerse hardrijders, wees verwittigd... lijst op 25/03 uitgebreid..

25/03/2019

Op 25 maart: 5 intrekkingen rijbewijs 

Op 25/03 heeft de verkeersdienst een snelheidscontrole gehouden in de gemeente Heusden-Zolder. Er zijn 7 locaties weerhouden met allemaal recente meldingen van overdreven snelheid. De uren van controles werden gebaseerd op de eigen vaststellingen en metingen.

In totaal werden 1873 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. 308 bestuurders reden te snel, oftewel 16,4%.  5 Bestuurders mogen zich gaan aanbieden bij de politierechter en komen in aanmerking voor een intrekking van hun rijbewijs. Deze mensen werden betrapt in de Bieststaat, Westlaan en Koolmijnlaan.  Er was 1 uitschieter betrapt met 125 km/u in de Elf novemberstraat, waar max 50km/u mag gereden worden. 

Voorts werden nog 3 bestuurders betrapt op het gebruik van de gsm aan het stuur.  1 voertuig ging in de remmen voor het flitsvoertuig. Zijn nummerplaat werd ook genoteerd en hij zal binnenkort een pv in de bus krijgen.

Op 20 maart controleerde onze verkeersdienst op 8 verschillende locaties de snelheid van de bestuurders. In totaal  passeerden 1074 voertuigen onze meter en konden we vaststellen dat 27,9% te snel reed.  Over de hele actie heen blijkt dat 4 overtreders hun rijbewijs zullen moeten inleveren omdat zij tussen de 87 en 96 km/u reden in de Sluisbamd.  Dit is voor ons een straat die regelmatig in de meldingen terugkomt inzake overdreven snelheid en onverantwoord rijgedrag. Met regelmaat van de klok nemen wij deze straat opnieuw in de planning op.

Opvallende vaststellingen tijdens deze actie: een brommobiel – wat de meesten kennen als Ligier – is geflitst aan 69 km/u terwijl deze eigenlijk maar 45km/u zou kunnen rijden.

Op 21 maart hebben we opnieuw een controle gedaan in de avond en het begin van de nacht.  We controleerden op 7 locaties de snelheid van de bestuurders.  De plaatsen werden zorgvuldig uitgekozen op basis van de meldingen die wij binnen krijgen, maar ook de eigen gegevens.  In totaal passeerden 1291 voertuigen onze meter en reden 209 voertuigen te snel, wat neerkomt op 16,1%.

Deze avond werden toch weer enkele  merkwaardige vaststellingen gedaan:

  • 1 voertuig reed 136 km/u ipv 70 op de Koolmijnlaan
  • 1 voertuig reed 148 km/u ipv 90 op de Vogelsancklaan
  • Op de Vogelsancklaan heeft onze verkeersdienst ook twee bestuurders kunnen betrappen op een straatrace. Net voor het flitsvoertuig hebben zij beiden alles dichtgegooid en gaf de meter nog een snelheid van 90 km/u aan. Hun nummerplaat kon gefotografeerd worden en beide bestuurders zullen uitgenodigd worden voor verhoor. Daarna zullen zij zich voor de rechter moeten gaan verantwoorden.
  • 1 motorfiets reed 133 km/u ipv 70 op de Beringersteenweg.
  • 1 voertuig reed tussen de 100 en 105 op de Brugstraat waar 50 km/u toegelaten is

info politie