E314 af- en opritten Terlaemen afgesloten vanaf 20 mei 2019

E314 af- en opritten Terlaemen afgesloten vanaf 20 mei 2019

Op de E314 in Heusden-Zolder start vanaf vandaag de laatste fase, met de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Nederland. Vanaf vanavond 20 mei wordt de verkeerssituatie stapsgewijs gewijzigd.

Dat betekent dat je de oprit richting Genk of Nederland en de afrit vanaf richting Leuven "circuit Zolder" niet op of af kunt voor de volgende 2 maanden.

Vanaf woensdagochtend 22 mei rijdt al het verkeer dan op twee versmalde rijstroken in elke richting op de noordelijke weghelft. Er geldt een snelheidsbeperking en de op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’, richting Leuven blijft de op- en afrit wel open.

https://www.wegenenverkeer.be/heusden-zolder 
 

Woensdag 22 mei Restaurant 't Bolderke open

Woensdag 22 mei Restaurant 't Bolderke open

Op woensdag 22 mei opend Restaurant 't Bolderke zijn deuren een dag extra open. Je kan er terecht van 11u30 tot 18u voor een lekker hapje en een tapje.

Weekmenu Savarin van 21/05 tem 24/05

Dagsoep

Snitsel provencaal aardappelen

Koffie of dessert

€ 13,50 per persoon

Weekmenu Savarin van 21/05 tem 24/05

Wielerschool Vlaanderen zoekt jonge wielerkampioenen in de school.

De Vrije Basisschool had zich ingeschreven voor het project “Kidz on Weelz” van Cycling Vlaanderen en MOEV. De school werd geselecteerd en hierdoor mochten de leerlingen testen hoe vaardig zij wel waren op een fietsvaardigheidsparkoer. Dit konden zij doen met hun eigen en voor de veiligheid moesten zij een fietshelm dragen. Dit alles onder de leiding van Eddy Ponet, jeugdtrainer bij de wielerschool op Circuit Zolder die assistentie kreeg van Eddy en Giles en van wielrenner Timothy Stevens. Juffrouw Jenny zag dat de kinderen het goed deden.

Een mooi filmpje kan je zien op https://www.facebook.com/eddy.ponet/videos/10211937610510327/ 

Wielerschool Vlaanderen zoekt jonge wielerkampioenen in de school.

Gratis kaarten voor de Petrolhead days

Taverne Sint-Job in Bolderberg schenkt 10 kaarten weg voor een uniek event met dreamcars en classic cars volgend weekend 25 en 26 mei 2019. De paddock van Circuit Zolder wordt helemaal ingenomen door de exclusieve automerken die allemaal met hun mooiste en exclusiefste modellen naar Zolder komen. In de rand zijn er ook racesimulators, demonstraties en karting voor kinderen.

Wil jij een gratis ticket stuur een mail naar nieuws@bolderberg.be. De eerste 10 krijgen een bericht.

UPDATE: Alle kaarten zijn ondertussen de deur uit.

Gratis kaarten voor de Petrolhead days
Vrachtwagen in vuur op parking 69

Vrachtwagen in vuur op parking 69

Op de parking aan het circuit gekend onder de naam “parking 69” kwam rond 23 uur de vrachtwagen  van het Audi team in brand te staan. Gelukkig was het een support truck zonder racewagen aan boord. Eerder op de dag had dit team meer geluk want zij wonnen met René Rast nog de wedstrijd. De brandweerkorpsnen van Heusden-Zolder en Hasselt kwamen Race Rescue ter hulp om de brand te blussen.

Geslaagd DTM weekend

Geslaagd DTM weekend

Maanden werd er koortsachtig gewerkt op Circuit Zolder om het DTM circus na jaren terug te ontvangen. Tot op het laatst moment werd er gevreesd om het minimum aantal toeschouwers te behalen, die nodig zijn om de DTM ook de volgende jaren naar Zolder te krijgen. Er werden extra tribunes gebouwd om al de, vooral Duitse supporters, te kunnen plaatsen. Alles ging vlot dankzij de hulp van verschillende plaatselijke verenigingen. Samen met Circuit Zolder hopen deze verenigingen, de volgende jaren opnieuw het DTM event te kunnen helpen organiseren.

Klik op lees verder en geniet van het filmpje.

Helpers in de bloemetjes na de Boldercup

Helpers in de bloemetjes na de Boldercup

Als afsluiter van een toch wel erg geslaagd voetbalseizoen '18-'19 organiseerde BFC een mini-voetbaltornooi “de Boldercup” op hun terrein. Iedereen was ervan overtuigd dat het een mooi seizoen is geweest. De Boldercup werd afgesloten met een lekkere BBQ. Waar ook de helpers in de bloemetjes werden gezet.
Op naar '19-'20.

Brug van Stokrooie: update 18-05-2019 de verdere planning werken nieuwe brug.

Brug van Stokrooie: update 18-05-2019 de verdere planning werken nieuwe brug.

UPDATE 18 mei 2019

Gezien langs de weg...

De hoofdas Stokrooieweg is onderbroken van 17/06/2019 tot 31/07/2019 ipv 15/07/2019 voor het dwarsend verkeer. DEZE AFSLUITING KOMT ER ZEKER WEL ifv. de aansluitingswerken nieuwe brug. De datums en planning zijn streef- en richtdatums en kunnen door omstandigheden altijd beïnvloed worden.

Verdere planning: MIJLPALEN

Als iemand met een planningsdata of iets een probleem heeft surf naar hun website en schrijf een opmerking onder contact. dit is de link https://www.vlaamsewaterweg.be/contact 

  • Sloop bestaande brug: 11 augustus 2019 (streefdatum)
  • Ingebruikname nieuwe brug: 1 augustus 2019 (streefdatum)
Bolderberg: reus Lambert Hoelen in Folkloristische stoet "puitenslagersfeesten" in Beveren

Bolderberg: reus Lambert Hoelen in Folkloristische stoet "puitenslagersfeesten" in Beveren

Lambert Hoelen, de reus van Bolderberg, heeft zondag 12 mei deelgenomen aan de folkloristische stoet in Beveren. Deze vijfjaarlijkse stoet vierde haar veertigste verjaardag en wij waren fier om er bij te zijn.

Met 53 groepen uit binnen en buitenland viel er heel wat te beleven en te bekijken. De feestelijkheden duren een ganse week.

Francis Holsteyns heeft vandaag afscheid moeten nemen van zijn dierbare reddingshond Dayco...

Francis Holsteyns heeft vandaag afscheid moeten nemen van zijn dierbare reddingshond Dayco...

Dayco, 1 van de 2 reddingshonden die bij en door Francis opgeleid werden tot reddingshonden, heeft hij vandaag moeten laten inslapen wegens een agressieve gezwelkanker die vorig jaar vastgesteld werd. Hier is veel moed en karakter voor nodig.

Samen hebben zij de Limburgse reddingshonden op de kaart gezet en zijn menige keren ingezet bij zoekacties allerlei om mensen te redden. Ladders oplopen, in het water en door vuur springen, in gevaarlijke ruïnes zoeken, niets hield hen tegen. Dit weten weinig mensen in Bolderberg..

Volgende tekst is een eerbetoon van Francis aan zijn dierbare vriend:

Door jouw, mijn beste vriend, heb ik de Limburgse Reddingshonden opgericht met al snel twee richtingen namelijk het vlakterevieren waar mensen gezocht worden die vermist zijn. Maar ook de afdeling therapiehonden. Waar we gestart zijn op ’t Weyerke in Zolder en waar ondertussen nog enkele locaties bij gekomen zijn.
Wij hebben samen op allerlei locaties getraind zoals op en onder de Dosche toren, in de grotten van Kanne, op en onder het vliegveld in Deurne en in de vliegtuigen. In de loco’s in Antwerpen Noord, in een zeeschip. Je kon je mannetje staan in gebouwen, bos, veld en op puin.
Samen hebben we ook verschillende keren gezocht naar mensen die vermist zijn.
Vorig jaar moesten we je laten opereren van een gezwel op je schouder. De uitslag was dat je een agressieve kanker had en je nog een levensverwachting had van enkele maanden. Je hebt het niet alleen uitgehouden tot nu. Je hebt nog met veel inzet en plezier mee getraind tot 3 weken geleden.
Dayco donderdag zou je 11 jaar worden. Maar ik kan je dit niet aandoen om je tot dan te laten afzien. Daarom beste vriend laat ik je met een gebroken hart inslapen. Ik blijf ook in deze moeilijke momenten aan je zijde, zoals jij je hele leven aan mijn zijde stond en me verstond zonder woorden.
Ik zal je natte snuit missen die me kwam opbeuren in moeilijke momenten en je typische blik als je drinken of eten wilde of wanneer je naar buiten wilde. Wij verstonden elkaar met een blik. Je ogen waren voor mij een open boek. Maar jij verstond mij nog beter.
Vaarwel Boyke mijn dikke vriend.

De foto hiermaast is een demo op onze school, en als je klikt op "lees verder" zie je meer prachtige foto's.