BELANGRIJKE REGELS VOOR WIE OP REIS VERTREKT EN TERUGKOMT in deze coronatijden:

BELANGRIJKE REGELS VOOR WIE OP REIS VERTREKT EN TERUGKOMT in deze coronatijden:

Registreer je bij terugkeer

Iedereen die terugkeert naar België moet binnen 48 uur voor vertrek registreren via Public Health Passenger Locator Form

Alle in informatie over het formulier kan je vinden op de centrale website info-coronavirus.

Groen, oranje, rood

Er werden nieuwe maatregelen vastgelegd voor alle toeristische of “niet-essentiële” reizen naar het buitenland voor landen die toegankelijk zijn voor Belgische reizigers. Zo weet je voor je vertrek welke maatregelen er gelden voor je vakantie. Het gaat hier om de Europese lidstaten en/of leden van de Schengenzone en het Verenigd Koninkrijk (31 landen). Buiten dit gebied is er een formeel reisverbod voor toerisme vanuit België.

De lijst met Europese lidstaten en/of landen die tot de Schengenzone behoren wordt nu ingedeeld in rode, oranje en groene zones. Deze zones worden regelmatig bijgewerkt en gepubliceerd op de website van Buitenlandse Zaken.

Alle reisadviezen zijn hier te vinden en worden regelmatig aangepast, dus check de lijst ook regelmatig tijdens je reis. Zo blijf je op de hoogte van de wijzigende situatie in België of je vakantieland.

Wat moet ik doen als ik terugkeer uit vakantie?

Wanneer je terugkeert uit een groene zone hoef je geen bijkomende voorzorgen te nemen bij terugkeer.

Keer je terug uit een oranje zone, dan word je gevraagd contact op te nemen met je huisarts om getest te worden en om in quarantaine te gaan.

Keer je terug uit een rode zone:

 • Ben je verplicht om bij terugkeer in België onmiddellijk in zelfisolatie te gaan.
 • Moet je onmiddellijk je huisarts contacteren. Vermeld daarbij je reisgeschiedenis zodat een test kan worden uitgevoerd.

Wat gebeurt er als ik getest word ?

De huisarts zal je en je medereizigers testen op het covid-19 virus. Blijf in afwachting van je afspraak met de huisarts thuis in quarantaine.

Indien je negatief test op het covid-19 virus, blijf je thuis in quarantaine. Ten vroegste vijf dagen na de eerste test, en negen dagen na je terugkeer, volgt een tweede test. Is deze test ook negatief, dan hoef je niet langer in quarantaine te blijven. Is de test positief, volg dan de instructies van je huisarts en blijf in zelfisolatie.

Indien je positief test op het covid-19 virus bij de eerste test, moet je minstens 7 dagen in zelfisolatie blijven en de instructies van je huisarts volgen. De contactopvolgers zullen je contacteren om al je nauwe contacten in kaart te brengen en verder op te volgen.

Moet ik tijdens de quarantaine of zelfisolatie bijkomende vakantiedagen nemen?

Je huisarts zal je een “quarantaine attest” geven. Daarmee kan je aan je werkgever bewijzen dat je in quarantaine of zelfisolatie moet blijven. Telewerken is toegestaan maar je mag je niet verplaatsen naar je werkplek.

Als je niet kan telewerken, kan je een beroep doen op de uitkering voor tijdelijke werkloosheid. Zelfstandigen die door quarantaine of zelfisolatie niet kunnen werken, kunnen een beroep doen op een overbruggingsrecht.

Welke regels moet ik respecteren tijdens mijn quarantaine of zelfisolatie?

 • Vermijd het gebruik van het openbaar vervoer vanaf je terugkeer in België.
 • De periode van quarantaine of zelfisolatie start van zodra je in België aankomt na je reis.
 • Quarantaine of zelfisolatie wil zeggen dat je binnenshuis (inclusief tuin of terras) blijft op één enkel adres. Dit kan je privéadres zijn of bij familie of vrienden. Als je positief test, worden alle huisgenoten als nauwe contacten beschouwd.
 • Tijdens de quarantaine of zelfisolatie moet het contact met andere mensen, waaronder ook de mensen in het zelfde huis, zoveel mogelijk vermeden worden. Bewaar steeds een afstand van 1,5m.
 • Handdoeken, beddengoed en eet- of drinkgerei mogen niet gedeeld worden met de andere huisgenoten, en indien mogelijk moet de persoon die in quarantaine of zelfisolatie is een apart toilet en badkamer gebruiken.
 • Voor de huisgenoten die samen met jou op reis waren, zijn tijdens de quarantaine de afstands- en hygiënemaatregelen onder elkaar niet van toepassing.
 • Ga niet in quarantaine of zelfisolatie op een adres waar ook personen wonen die tot een risicogroep behoren. (bv. personen ouder dan 65 jaar, personen met een ernstige onderliggende medische aandoening zoals ernstige hart-, long- of nieraandoeningen, personen met een verlaagde immuniteit).
 • Bezoek van anderen is niet toegestaan tijdens je quarantaine of zelfisolatie.
 • Werken en naar school gaan is niet toegestaan. Telewerk is wel mogelijk.
 • Blijf tijdens de quarantaine of zelfisolatie binnenshuis. Je mag enkel de woning verlaten voor de volgende essentiële verplaatsingen en je moet daarbij een (stoffen) mondmasker dragen:
  • Bezoek aan de huisarts of voor dringende medische zorgen;
  • Aankoop van basisbenodigdheden, zoals voedsel en medicijnen, maar enkel indien niemand anders hiervoor kan zorgen;
  • Regelen van dringende juridische/financiële kwesties;
  • Voor mensen die essentieel werk verrichten of een erkende dwingende reden hebben: verplaatsingen voor de daaraan verbonden essentiële en kortdurende activiteit.
 • Tijdens de quarantaine of zelfisolatie moet je bereikbaar blijven voor de contactopvolgers en je medewerking verlenen aan het oplijsten van je nauwe contacten.

Gerelateerde producten

Contact & openingsuren

Infopunt coronavirus

tel.0800 14 689
Website www.info-coronavirus.be 

Volg ons op Facebook

Belcar trainingen verzuipen in de regen

Belcar trainingen verzuipen in de regen

Circuit Zolder, de organisatie en de piloten snakten ernaar om na maanden opnieuw eens een wedstrijd te kunnen rijden. Dat de zon ongenadig zou schijnen wilden zij er nog bijnemen. Maar, de weergoden beslisten er anders over. De trainingen waren amper 20 minuten bezig toen stilaan de hemelsluizen open gingen om even nadien een ware zondvloed te worden. De trainingen bleven doorgaan met de nodige voorzichtigheid. Op de foto zien we de Lambotghini Super Trofeo van Totaalplan Racing met een wolk van water en in zijn kielzog de BMW M3 E46 van Kueperracing.

We zijn benieuwd wat dit namiddag gaat worden. Beleef het mee vanuit je zetel op  https://www.belcarseries.com/live-race/

Hittegolf | Zet je vuilniszak voor 6 uur buiten

De afvalophalers hebben het niet gemakkelijk in deze extreme hitte.

Zij mogen eerder vertrekken op de stelplaats maar mogen pas afval ophalen vanaf 6 uur. Hierdoor is het mogelijk dat het afval vroeger wordt opgehaald dan normaal maar nooit voor 6 uur ’s ochtends.

Limburg.net vraagt aan alle inwoners van Limburg en Diest om hun afval voor 6 uur ’s ochtends of de avond voordien buiten te zetten zodat de ophalers hun werk vlot kunnen doen.

Hittegolf | Zet je vuilniszak voor 6 uur buiten
Circuit Zolder vraagt om niet naar de Belcar te komen.

Circuit Zolder vraagt om niet naar de Belcar te komen.

Circuit Zolder vraagt aan de supporters om niet af te zakken naar het circuit om aan de draad te kunnen kijken naar de Belcar race. Er zal controle zijn langs het Herderspad.  Er is speciaal een livestream voorzien morgen. Dus blijf gerust in de koelte van uw huis in uw zetel zitten met een lekkere verfrissing bij de hand en geniet van de race!

Van 10u30 tot 11u30 Qualifying: https://www.belcarseries.com/live-qualification/
Van 14u30 tot 17u30 Race: https://www.belcarseries.com/live-race/

Belcar te zien via livestream

Belcar te zien via livestream

Aanstaande zondag zal de Belcar toch kunnen doorgaan op Circuit Zolder. Wegens de Covid-19 regels mag dit echter alleen zonder publiek. Maar, hier is een mouw aangepast. Je kan zowel de kwalificaties als de race volgen via deze twee linken.

Qualifying: https://www.belcarseries.com/live-qualification/
Race: https://www.belcarseries.com/live-race/

Politie controleert parkeerverbod aan Het Koet

Politie controleert parkeerverbod aan Het Koet

Op 31/07/2020 heeft de politie van Heusden-Zolder controle gedaan in de Dellestraat. Er werden 56 voertuigen geverbaliseerd die het parkeerverbod hebben genegeerd.  Quasi allemaal bezoekers van de plas die gekend is als Het Koet. Een gebied dat eigenlijk privé domein is en eigenlijk niet betreden mag worden zonder toestemming.  Gisteren 05/08/2020 heeft de politie van Heusden-Zolder opnieuw 15 voertuigen aangetroffen die in overtreding waren.

Wees gewaarschuwd.

't Bolderke organiseert een fantastische Italiaanse avond, vrijdag 28 aug.

't Bolderke organiseert een fantastische Italiaanse avond, vrijdag 28 aug.

Een avondje ECHT Italiaans genieten op één van de mooiste locaties van Bolderberg? Gezelligheid en luisterend naar Italiaanse muziek?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit kan op vrijdag 28 AUGUSTUS 2020 @restauranttbolderke in jouw bubbel met al je allerliefsten ♥️.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
GENIET, BELEEF & LACH samen op deze mooie avond. Wil jij hier ook bij zijn? Reserveer dan snel en proef het echte Italië.

Reserveren kan telefonisch 011/91 15 34.

Groetjes,

Kris en Ine

K. Bolderberg FC: Coronaproof start van het seizoen voor onze jeugdspelers!

Achter de schermen is er heel hard gewerkt aan de opstart van het nieuwe seizoen bij de jeugd.

Eén van de grote uitdagingen voor het huidige seizoen is de coronafactor.

Met de nodige signalisatie, informatie voor de ouders en aanwezigheid van ontsmettingsmiddelen kunnen we met enige trots terugkijken op een geslaagde start.

K. Bolderberg FC: Coronaproof start van het seizoen voor onze jeugdspelers!
Brasserie Savarin: Weekmenu van 04/08 tem 07/08

Brasserie Savarin: Weekmenu van 04/08 tem 07/08

 • Dagsoep
 • Gepaneerde vis tartaar frietjes
 • Koffie of dessert

€ 14,50 per persoon zonder drank

Zwembad Terlamen heropent NIET 1 augustus. update 30-07-2020

Update 30-07-2020

Openluchtbad gaat deze zomer niet open

De recente maatregelen federaal en lokaal tonen aan dat de corona periode nog niet voorbij is. Het openluchtbad in Heusden-Zolder draait op vrijwilligers.

Zonder hun kan het bad niet open. Samen met het lokaal bestuur werd beslist om deze zomer niet meer te openen. De race tegen de klok voor de beëindiging van de renovatie was ook nog niet gewonnen. Hier krijgen we nu extra tijd voor.

We zien jullie graag, gezond en wel, terug in 2021.

 

Zwembad Terlamen heropent NIET 1 augustus. update 30-07-2020
Brasserie Savarin: Weekmenu van 28/07 tem 31/07

Brasserie Savarin: Weekmenu van 28/07 tem 31/07

 • Dagsoep
 • 1/2 kip frietjes
 • Koffie of dessert

€ 14,50 per persoon zonder drank