voorstel krokusvacantie: in Bolderberg

09/01/2021

Cindy Rousseau doet volgende oproep:

Hallo allemaal.

Ik zou graag tegen de krokusvakantie een leuke wandel /step/fiets route maken met rebussen/ quizvragen /doe dingetjes voor de kinderen. Ik zou dan een website maken waar mensen kunnen zien op welke adressen of plaatsen (Mss bovy) er doe dingetjes zijn voor de kinderen. Mijn vraag is of jullie mee willen helpen. Ik kan het lamineren zodat het tegen water en wind kan. Jullie maken een blad met daarop een quizvraag of rebus of doe dingetjes.  ( wel corona regels respecteren ) jullie bezorgen mij jullie adres zodat ik dit op de website kan zetten. Als ze alles gedaan hebben mailen ze hun antwoorden door naar het mailadres op de website en wordt er nadien een winnaar gekozen. Wie heeft er zin om mee te helpen met een opdracht aan je huis of brievenbus te hangen.? 😉

Met vriendelijke groeten

Rousseau Cindy

mailadres rousseaucin@hotmail.com

 

voorstel krokusvacantie: in Bolderberg
Jammerlijk overleden: mevr Mirèse Withofs

Jammerlijk overleden: mevr Mirèse Withofs

06/01/2021

De heer Dominique Fontaine meldt ons het overlijden van zijn moeder, Mirèse Withofs.

Via deze link kan je jou medeleven meegeven.

https://www.on4mlb.be/2021/01/overlijden-mirese-withofs/?fbclid=IwAR1RhlxQwTvtl4Sh5i2SYWEz9EUjNkNSaG7J70FaPpJV1vdK6UbFI28SyZY

 

Eindejaars- en winteractie in H-Z / Bolderberg

Eindejaars- en winteractie in H-Z / Bolderberg

22/12/2020

De Bolderbergse handelaarsvereniging ondersteunt deze actie.

https://www.bolderberg.be/nl/post/904/geschenkbonnen-middenstandsraad-h-z-vervallen-dit-jaar-niet

Geschenkkaarten die eind 2020 vervallen blijven geldig tot 31 maart 2021.

https://www.eteninheusden-zolder.be/

https://www.winkeleninheusden-zolder.be/

 

de Kluizenaer dec 2020

de Kluizenaer dec 2020

22/12/2020

Beste Lezers en sympathisanten, de Kluizenaer voor december 2020 via deze link De Bolderbergse dorpskrant "De Kluizenaer" | Bolderberg te Heusden-Zolder in Limburg

Wegens de huidige uitzonderlijke situaties rond de Covid-19 is er geen nieuws vergaard en hoopt men dit te hervatten ergens in het voorjaar van 2021.

Als we rond zijn met de "open dorpsraad bevraging" die momenteel nog loopt, zullen we de opmerkingen, vragen, suggusties naamloos hier op de website publiceren.

Fijne kerstdagen en een gezond en geslaagd 2021.

 

Twee honden vergiftigd in Bolderbergse bossen.

Twee honden vergiftigd in Bolderbergse bossen.

08/12/2020

Na de perikelen met de everzwijnen die de tuinen van Bolderbergse inwoners komen omwoelen is er nu een nieuw probleem opgedoken. Er is blijkbaar iemand die niet wil dat er nog honden komen in de bossen op de Galgenberg in Bolderberg. Jen Haesevoets een inwoner van Bolderberg ging gisteren wandelen met zijn honden via het verlengde van de Fazantenlaan. De honden vonden er een ogenschijnlijk lekkere kipfilet en voordat het baasje er erg in had waren de stukken vlees binnen. Even later begonnen de dieren zich anders te gedragen. Het baasje was er niet gerust in en ging aanstonds naar een dierenarts. Deze stelde vast dat de honden vergiftigd waren. Gelukkig was Jen voorzichtig en alert genoeg om de juiste beslissing te nemen. Dit redde het leven van deze vriendelijke loebassen. Jen heeft dan ook onmiddellijk een aangifte bij de politie gedaan. De politie vraagt om hier steeds aangifte van te doen.

Bolderberg: de kerstboom - lichtjesboom staat er weer

07/12/2020

7 december 2020, zoals al een aantal jaren is de grote kerstboom / lichtjesboom op het rondpunt centrum Bolderberg geplaatst. De Bolderbergse handelaarsvereniging BHV heeft hiervoor weer gezorgd. Het brengt wat meer licht en vreugde bij de mensen en ondersteund de handelaars & horeca.

Bolderberg: de kerstboom - lichtjesboom staat er weer
Inwoners Bolderberg BELANGRIJK

Inwoners Bolderberg BELANGRIJK

05/12/2020

Even de aandacht voor 2 punten:

Enkele leden van de dorpsraad zijn bezig, of hebben gedaan of gaan nog een pakketje documenten in uw brievenbus stoppen met:

1ste blad is een bevraging "open dorpsraad" waarbij je uw problemen, opmerkingen, suggesties mag neerschrijven omdat we als dorpsraad geen open dorpsraad mogen houden waar je naar toe kunt komen. Juist Quarantaine CORONA. Vul ook uw naam en telefoon, mailadres in zodat we desgewenst een antwoord kunnen geven of laten geven door het lokaal bestuur of anderen.

Volgende 7 bladzijden zijn de openbare enquête die ons lokaal bestuur online op hun website organiseert, maar wij als dorpsraad vinden dat iedereen de kans moet krijgen om zijn mening te geven "wat er in de toekomst met de kerk dient te gebeuren".

Wanneer je deze invulling gedaan hebt ga je ze in de brievenbus steken bij de ingangsdeur witte zaal, Kluisstraat 1. Wacht er niet te lang mee omdat we zelf ook niet weten hoelang deze enquête loopt. Dus laat ons zeggen uiterlijk voor eind dit jaar ?

Hieronder vindt je deze documenten ook in pdf, klik erop, en je kan downloaden.

Ludo Steemans

Voorzitter dorpsraad en de groeten van alle raadsleden.

De toekomst van de Sint-Jobkerk van Bolderberg 2 dec 2020

bevraging open dorpsraad 2 dec 2020

Bocasa Bolderberg: directeurswissel

05/12/2020

Vanaf 1 januari 2021 draagt de huidige directeur Wendy Vanesch de fakkel over aan de nieuwe directeur Karine Ruttens. Zij zal de goede werking ter harte nemen ondersteund door een ruime ervaring in de woonzorgsector. Voor verdere inlichtingen kan je haar bereiken via onderstaand nummer.

Info Bocasa
Bocasa

Vrunstraat 15-17, 3550, Heusden-Zolder
T +32 11 24 66 00

www.vulpia.be

Bocasa Bolderberg: directeurswissel
Bolderberg; nieuw appartementsgebouw

Bolderberg; nieuw appartementsgebouw

04/12/2020

Misschien ben je er al voorbij gekomen en heb je voorbereidingen tot afbraak en bouwen gezien voor de fietsenzaak Van Ghislain cycles.

Er komt een nieuw appartementsgebouw voor 10 Luxe en energie zuinige appartementen.

Bolderberg: oudste inwoner van Bolderberg overleden, Albert Schaeken

Bolderberg: oudste inwoner van Bolderberg overleden, Albert Schaeken

27/11/2020

Karolien Scheurs meldde ons dat gisteren, 26 november, haar bompa Albert Schaeken is overleden. Hij was de oudste mannelijke inwoner van Bolderberg, 94 jaar.

De redactie en de dorpsraad van Bolderberg betuigd zijn medeleven aan de ganse familie.

Ludo Steemans

voorzitter dorpsraad en alle raadsleden.