Beste mensen, let op voor brandgevaar in de bossen...

Beste inwoners van Bolderberg of aangelanden, mogen we jullie ER ZEER OP ATTENT MAKEN DAT ER EEN GROOT BRANDGEVAAR IS met deze droogte in de bossen rondom ons. De bijgevoegde foto illustreert nogmaals dat hier ontverantwoordelijke mensen bezig geweest zijn. Dit is gisteren ontdekt door een juffrouw van onze school hier die met haar klas kinderen het speelbos introk dat gelegen is bij de kleine parking einde Kluisstraat voorbij de Soetewey.

Dit is onmiddelijk doorgegeven aan de bevoegde instanties. Moest er nu een brand ontstaan in de bossen dat kan dit grote gevolgen hebben.

Blijf op de paden en voorkom dat er brand kan ontstaan zoals peuken sigaretten weggooien, glas, of ABSOLUUT GEEN VUURKE STOOK HOUDEN!.

Ludo Steemans

Voorzitter dorpsraad Bolderberg

Beste mensen, let op voor brandgevaar in de bossen...
even dit: omleiding in Stokrooie naar Heusden-Zolder

even dit: omleiding in Stokrooie naar Heusden-Zolder

Het Agentschap Wegen en Verkeer renoveert dit voorjaar in Hasselt de fietspaden langs de Snapperstraat - Stokrooieweg (N729) vanaf het kruispunt met de zijstraten Snapperstraat (kant Tuilt) tot net voorbij het kruispunt met de Kanaalstraat (kant Stokrooie). In elke richting wordt zo ongeveer 1 km fietspad vernieuwd. De beton wordt vervangen door asfalt.

De aannemer zal deze werken in 4 dagen uitvoeren. Volgens de huidige planning start hij op dinsdag 2 juni en zijn de werken ten laatste vrijdag 5 juni 2020 in de loop van de namiddag klaar.

Lokale omleiding richting Stokrooie

Om de veiligheid van zowel de wegarbeiders als de weggebruikers te vrijwaren, zal het agentschap de Snapperstraat-Stokrooieweg afsluiten voor het gemotoriseerd verkeer richting Heusden-Zolder. Deze weggebruikers kunnen dan een omleiding volgen via Waterlozestraat, Zolderstraat, Stokrooiestraat, Thiewinkelstraat en Holrakkerstraat.

Voor fietsers zal deze omleiding in beide richtingen gelden. Wie met de wagen richting Hasselt wil, kan gewoon langs de werfzone blijven rijden.

Overdekte wielerpiste op circuit Zolder: update 31-05-2020

Update 31-05-2020

Wordt het financieel plan van de wielerpiste in Zolder goedgekeurd of niet? Daarover is nog geen duidelijkheid. “Voor het zomerreces scheppen we klaarheid”, belooft Vlaams minister Ben Weyts (N-VA).

Het Rekenhof heeft, als extern controleorgaan van de overheden in België, de aanpassing van de Vlaamse begroting 2020 onderzocht. In haar verslag staat een opmerkelijke paragraaf over de wielerpiste van Heusden-Zolder: “Het is onduidelijk of de aanwending van de 5 miljoen euro door Sport Vlaanderen voor de wielerpiste Heusden-Zolder (project van ongeveer 20 miljoen euro) moet worden geïnterpreteerd als een investeringssubsidie, dan wel een participatie/deelneming in het kapitaal of een converteerbare lening. Volgens de administratie betreft het een investeringsbijdrage met middelen uit het Financieringsfonds voor de Schuldafbouw en Eenmalige Investeringsuitgaven (FFEU).”

“Dat de wielerpiste is opgenomen in dit verslag betekent dat de financiering met een vergrootglas wordt bekeken”, zegt Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove (sp.a). “Ik heb altijd hetzelfde gezegd over de wielerpiste van Zolder. Een derde betaalt Vlaanderen, een derde betaalt de provincie Limburg via Limburg Sterk Merk en een derde betaalt de privésector. Ik stel nu vast dat het Rekenhof dezelfde twijfels heeft als ik over deze financiering. Waar is de een derde van de privésector? Diezelfde privésector, die altijd zaagt over de te hoge belastingen en het te hoge overheidstekort.”

Lotto

Begin februari raakte bekend dat het financieel plan van de wielerpiste moest worden herzien, omdat de subsidie van 2 miljoen euro van de Nationale Loterij onzeker is. Over de verdeling van de middelen van de Nationale Loterij beslist de federale ministerraad. “We weten op dit moment nog niet wanneer het voorstel naar de ministerraad zal gaan”, laat Jonas Veys, woordvoerder van bevoegd MR-minister Clarinval, weten.

Of er dan ook effectief middelen worden toegewezen aan de wielerpiste, is nog lang niet zeker. De vzw Sportcomplex Vlaanderen/Heusden-Zolder, die straks de piste zal uitbaten, heeft tot hiertoe 187.500 euro ontvangen, ook al heeft ze jaar na jaar 2 miljoen euro aangevraagd.

Duidelijkheid

Zolang de financiering niet rond is, kan de bouw van de velodroom niet starten. Om het gat te dichten, komt LSM met 1 miljoen extra over de brug, bovenop de voorziene 6 miljoen euro. “En met de gemeente Heusden-Zolder hebben we een alternatieve financiering opgezet om het cashflowprobleem op te lossen, zodat er voldoende middelen ter beschikking zijn tijdens de bouwfase”, liet Vlaams minister van Sport Ben Weyts midden februari weten. De Vlaamse overheid investeert zelf 6 miljoen euro in de bouw van de piste, en nog eens 2,2 miljoen euro in de exploitatie ervan.

Maar alles staat of valt met het akkoord van de btw-administratie over dit financieel plan. Dat advies werd begin maart verwacht. Maar het bleef de afgelopen weken opvallend stil. “Wij zullen voor het zomerreces van het Vlaams Parlement duidelijkheid scheppen, in samenspraak met de partners, zodra alles helemaal uitgeklaard is”, belooft minister Weyts.

Bron: HBVL

Overdekte wielerpiste op circuit Zolder: update 31-05-2020
Zal de datum voor DTM nogmaals wijzigen?

Zal de datum voor DTM nogmaals wijzigen?

DTM ontstond in de jaren 1960 en was dikwijls te gast in Zolder. Na enkele jaren van afwezigheid zijn ze terug van weggeweest. Dit is ongeveer het grootste event voor Zolder en is vergelijkbaar met de F1 voor Spa.

De DTM-manche die eerst voorzien was voor het weekend van 24 april verhuisde vanwege de Covid-19 naar 8 en 9 augustus. Dit zou dan een race zonder publiek worden, hetgeen geen optie lijkt te zijn. Het alternatief is het weekend van 11 oktober of van 25 oktober. Maar op beide datums zijn er ook wedstrijden in Spa-Francorchamps.

In het weekend van 11 oktober is dit Spa Hat-Trick en in het weekend van 25 oktober is er de 24 Hours of Spa.

Bouwpercelen Sterrenwacht: info

Bouwpercelen Sterrenwacht: info

Sinds deze week staan er 18 bijzondere bouwloten te koop op de Sterrenwacht, het hoogste puntje van Bolderberg.

Wij, redactie van Bolderberg.be, hadden een gesprek met Hans Roose, inwoner van Bolderberg, en deel uitmakend van het vastgoedkantoor Marc Swevers Immobiliën.

Wat houdt project Sterrenwacht juist in?

De verkaveling Sterrenwacht bevat 18 unieke en groene bouwloten. Deze variëren in oppervlakte van 14 tot 24 are. Elk lot is uniek. Het glooiende landschap zorgt ervoor dat architecturale meesterwerken mogelijk zijn. Vanwege de hoogte van de ‘berg’ heb je vanuit deze woningen fenomenale vergezichten. De twee nieuwe insteekwegen zijn doodlopend, dat maakt dat het hier bijzonder rustig wonen is. Het aangrenzende bos op de Galgenberg zorgt ervoor dat nieuwe eigenaars letterlijk het bos in hun achtertuin hebben.

Is het niet spijtig dat groen moet wijken voor bouwgronden?

Dat is een zeer terechte vraag. Het is echter geen bos of natuurgebied dat moet wijken. Deze zone is reeds sinds lange tijd voorzien als ‘woonpark’. Deze grond maakt deel uit van een in 1961 goedgekeurde verkaveling van 52 percelen op en rondom de berg waarvan bestaande woningen in Sterrenwacht deel uitmaken. In de vernieuwde verkavelingsvergunning van 2016 zijn uiteraard voorschriften voorzien om het karakter van dit groene woonparkgebied te behouden.

De verkaveling ligt nabij het Circuit, gaan mensen dit als een nadeel ervaren?

Rust en actie in harmonie! Wie bouwt op deze locatie, is uiteraard op de hoogte van de aanwezigheid van het Circuit van Zolder. Wie kortbij het circuit woont kan het alleen maar beamen, de hinder van het circuit is zeer beperkt. Ik praat uit ervaring. De evenementen zonder geluidsbeperking zijn gelimiteerd. Tijdens de trainingen op donderdag zijn het merendeel van de omwonenden aan het werk maar ‘s avonds na een drukke werkdag is het alweer rustig vertoeven in de tuinen van Sterrenwacht. Je hoort enkel het geluid van vogels en krakende dennenappels. Onze sportieve nieuwe dorpsgenoten nemen hun racefiets en gaan ’s avonds nog even de benen strekken op het nieuwe asfalt van het Circuit van Zolder. Handig toch, zo’n circuit in je achtertuin?!

Als we ons goed herinneren hebben deze gronden al eens te koop gestaan?

Dat is correct. In 2016 heeft men dit project gelanceerd in een vroeg stadium. Er was enorm veel interesse. Echter waren er nog geen wegeniswerken uitgevoerd en er was enige onduidelijkheid omtrent de exacte omvang van de percelen, de exacte ligging, etc. De ontwikkelaar heeft ervoor gekozen om de verkoop te staken en te herbeginnen nadat de wegeniswerken voltooid zijn. Vandaag zijn er dus twee nieuwe wegen in Bolderberg, Schapenpad en Herdershof. De percelen zijn gemakkelijk terug te vinden met duidelijke aanduiding ter plaatse. Neem je fiets en ga eens een kijkje nemen!

Mogen we snel nieuwe inwoners verwachten?

De verkoop is nog maar enkele dagen geleden gestart, de respons is echter enorm! Geïnteresseerde kandidaten geven me steeds dezelfde opmerking: deze gronden zijn uniek in Limburg! De combinatie van ruime percelen op een residentiële en groene ligging, in een gezellig dorp als Bolderberg, wekken interesse in zowel deze regio als buiten de provinciegrenzen. We verwachten spoedig een eerste verkoop en hoop samen met jullie onze nieuwe inwoners enthousiast te mogen verwelkomen in het mooie Bolderberg.

Meer informatie omtrent dit unieke verkavelingsproject kan je terugvinden op www.swevers.be of neem gerust contact met de vastgoedmakelaar uit ons dorp: Hans Roose - 0490 11 11 27 – hans.roose@swevers.be

klik op "lees verder" voor duidingsfoto 's en luchtfoto.

 

Brasserie Savarin: breidt assortiment maaltijden uit tijdens deze coronatijden

Brasserie Savarin heeft het assortiment uitgebreid met maaltijden, neem zeker eens een kijkje op onze webshop door op "Nu boeken" te klikken van onze Facebookpagina of te surfen naar https://shop.brasseriesavarin.be/nl.

 

 

Brasserie Savarin: breidt assortiment maaltijden uit tijdens deze coronatijden
't Bolderke presenteert met vaderdag: de stoere Papa-box

't Bolderke presenteert met vaderdag: de stoere Papa-box

De liefde van de papa’s gaat door de mond. Verwen je (plus)papa, man of… komende VADERDAG (zondag 14 juni 2020) daarom op een heerlijk driegangenmenu. Wij geven alvast een smakelijke voorzet.

BESTELLEN van onze ‘STOERE PAPA-BOX’ kan telefonisch op 011/91 15 34 t.e.m. VRIJDAG 12 juni 2020.

         BETALEN kan PER OVERSCHRIJVING op volgend bankrekeningnummer: E04 3630 1810 9031 (met duidelijke vermelding van naam en STOERE PAPA - BOX)

         Onze ‘STOERE PAPA BOX’ kan je komen AFHALEN of je kan kiezen om deze DOOR ONS TE LATEN LEVEREN. (Leveringen gebeuren tussen 9u en 11u of 14u en 16u in een straal van 10km).

Smakelijk en Proost!

Domein Bovy: open lucht kinderspeeltuin weer te gebruiken onder voorwaarden

De versoepelingen blijven zich doorzetten in deze coronacrisis, daar de besmettingen dalen, minder mensen op intensive care terecht komen en er minder overlijdens zijn. Toch moeten we de regels en aanbevelingen blijven volhouden en doen zodat dit kleine monster definitief verdwijnt.

De veiligheidsraad heeft dan deze versoepeling beslist, betekent dat de open lucht kinderspeeltuinen onder voorwaarden weer open kunnen. Betekent:

  • Enkel voor kinderen toto en met 12 jaar.
  • maximum 20 kinderen in de speelzone.
  • Kinderen moeten vergezeld zijn van een begeleider die dan weer de afstandsregels respecteert.
  • Mits altijd voldoende afstand te hebben.

Geniet ervan zeker nu met dit mooie weer. De horeca is nog steeds gesloten.

Domein Bovy: open lucht kinderspeeltuin weer te gebruiken onder voorwaarden
De kapper op bezoek bij de schapen op Domein Bovy

De kapper op bezoek bij de schapen op Domein Bovy

Onlangs waren er mensen die zich zorgen maakten over de schapen die in de dierenweide op Domein Bovy staan. Via facebook werden er ongeruste vragen gesteld en al of niet fake nieuws verspreid. Navraag leerde ons toen dat de wol moet los zitten om geschoren te kunnen worden. Vandaag vond de schaapscheerder de tijd rijp hiervoor en heeft alle schapen van hun winterjas verlost. Het zullen dus kale schapen zijn die we nu kunnen bewonderen.

De verantwoordelijke voor de dieren doet via deze weg ook een oproep tot alle dierenliefhebbers om de dieren op Bovy NIET bij te voederen. Zij krijgen dagelijks hetgeen zij nodig hebben. Teveel brood en groenten kan de gezondheid van deze dieren schaden. Dit was enkele dagen geleden duidelijk te zien aan de ezel. Hopelijk zijn de bezoekers geen ezels en stoten zij zich geen twee keer aan het voederen.

't Bolderke en zijn keuken tijdens corona... UPDATE !

Update 26 mei 2020.

Voor onze afhaalgerechten zijn een aantal gerechten geupdated en uitgebreid 😊. Zo hebben we de suggesties ingepast en aanpassingen gedaan ifv. onze huidige en nieuwe klanten en brengen we terug een beter overzicht van ons verbeterd aanbod😉.

klik op "lees verder" voor de totale menu wat 't Bolderke in deze moeilijke tijden aanbiedt.

 

't Bolderke en zijn keuken tijdens corona... UPDATE !