Heusden-Zolder schakelt al fietsend versnelling hoger

Heusden-Zolder schakelt al fietsend versnelling hoger

26/03/2019

Heusden-Zolder maakt zijn naam als UCI Bike City ook dit jaar meer dan waar.  In 2017 ontving onze gemeente van de internationale wielerfederatie het label als blijk van waardering voor de inzet om inwoners te overtuigen om meer de fiets te gebruiken.  Het organiseren van grote UCI wielerevenementen, waarvan toch verschillende kleppers plaatsvinden op Circuit Zolder, is ook een voorwaarde.

Dit jaar trekken we de lijn door, met als start de UEC European Cup BMX 2019 tijdens het paasweekend op Circuit Zolder.  Het is een van de grootste BMX-events in Europa waarin meer dan 1300 deelnemers strijden voor een plek op het podium.  Het evenement is een voorbode voor het UCI BMX World Championship later dit jaar. Inwoners van onze gemeente kunnen alvast gratis de sfeer opsnuiven. Op vertoon van hun identiteitskaart kunnen ze dit spektakel vanop de eerste rij meevolgen.

De focus ligt natuurlijk niet enkel op topsport.  Het verbeteren van onze fietsinfrastructuur  en het  meer vormgeven van het fietsbeleid zijn belangrijke spelers in dit verhaal.  In die visie is educatie of informeren van onze inwoners niet weg te denken.  Goeie voorbeelden zijn workshops rond het gebruik van e-bikes. Op 1 april en 3 juni kan je tijdens de Roller Mondays op Circuit Zolder terecht voor een vorming e-bike. Je krijgt er info over de verschillende soorten e-bikes en de wegcode, maar je krijgt ook de kans om te oefenen in een veilige omgeving.  Plaats van afspraak is het Cycling Center.  Inschrijven en meer info via www.heusden-zolder.be/sportevenementen .

Leuk weetje: voortaan zijn elektrische fietsen ook welkom tijdens de Roller Mondays.  Vanaf 20 uur kunnen ze het parcours verkennen. Schakel alvast een versnelling hoger!

Het UCI Bike City label is de ideale stimulans om het niveau hoog te houden en om blijven in te zetten op meer mogelijkheden voor de fietser.

Extra:

Op woensdag 15 mei kunnen onze actieve senioren in dienstencentrum De Zandloper deelnemen aan zowel theorie –als praktijklessen over e-bikes. Die dag krijgt het gemeentepersoneel eveneens meer informatie over het gebruik van elektrische fietsen.

info: team sport 011 80 80 85