Rendez-voushotel Garni in Bolderberg verdwijnt na veertig jaar

Rendez-voushotel Garni in Bolderberg verdwijnt na veertig jaar

29/11/2023

Rendez-voushotel Garni in Bolderberg gaat na veertig jaar tegen de vlakte. Er zijn plannen om op die plek appartementen te bouwen.

Studio’s Garni in de Sint-Jobstraat in Bolderberg was vier decennia een toevluchtsoord voor iedereen op zoek naar liefde én discretie. Gelukzoekers herkenden Garni aan de gele poort en de grote lichtreclame langs de steenweg. Het witte gebouw aan de voet van de Bolderberg en vlak bij De Kluis lag wat verder van de straat. Een betonnen muur rond de afgesloten parking en een paar bomen zorgden ervoor dat nieuwsgierige blikken geen kans kregen.

Maar de kamers van het lotel – zoals het rendez-voushotel zichzelf noemt – zullen na 40 jaar geen bezoek meer ontvangen. Garni is al meer dan een jaar gesloten, nadat de uitbater het gebouw in 2022 verkocht. Een projectontwikkelaar heeft de bedoeling om het te slopen.

https___static.hbvl.be_Assets_Images_Upload_2023_11_28_c1ad2d6e-ecc2-4abb-90e8-77c7874c1c7f

Er zijn plannen om op de site twee gebouwen op te trekken met telkens zes appartementen. De twee gebouwen worden met elkaar verbonden door een ondergrondse parking. Er zou ook een park komen met extra groen, een petanquebaan en een wadi.

Informatie: hbvl.be