Vrije basisschool Bolderberg: het opzetten van een fietspooling.. even opfrissen ?

Vrije basisschool Bolderberg: het opzetten van een fietspooling.. even opfrissen ?

22/06/2021

Onze school, dorpsraad en de fietsersbond van H-Z hebben de 'koppen' bij elkaar gestoken en werken zeer constructief aan het opzetten van een fietspooling in functie van de veiligheid van onze fietsende schoolkinderen. En we vragen jullie medewerking...

Beste Bolderbergenaren,

Vanuit onze Vrije Basisschool Bolderberg zijn we op zoek naar vrijwilligers die een fietsgroepje kinderen willen begeleiden naar school. Alsook na schooltijd vragen we om de kinderen terug naar huis te begeleiden.

Als voorbeeld nemen we de fietspooling van Viversel die al een tijdje goed draait. druk op lees meer om de constructieve en mooie videofilm hierover te raadplegen.

We zouden graag twee fietspoolgroepen hebben :

Groep 1 : vanaf het kanaal/ Sint-Jobstraat en de wijk rond Bovy.

Groep 2 : De bloemenwijk, Zandstraat/Heidestraat.

In de periode vanaf 1 september tot aan de herfstvakantie en vanaf de paasvakantie tot het einde van het schooljaar willen we graag 2 à 3 dagen per week als start actief gebruik maken van de fietspool. Met de bedoeling vanaf 1 september 2021 van start te gaan. En dus, de donkere wintermaanden wordt er veel minder gefietst en doen we niet aan fietspoolen...

Samen met de begeleiders stellen we een vast traject op alsook een vast vertrekuur. De begeleiders krijgen een hesje zodat ze goed herkenbaar zijn. Ook de kinderen dragen een helm en fluohesje.

Het grote voordeel van een fietspool is dat de kinderen goed en veilig begeleid worden van en naar school.  Zo leren kinderen ook het verkeer kennen onder begleiding van een volwassene om later een veilige weggebruiker te worden.

Voel jij je geroepen om de fietspool te begeleiden (vrije keuze welke dag  jou past), neem dan zeker contact met ons op. Of met de voorzitter dorpsraad Ludo Steemans 0475/45 44 39.

Vrije Basisschool Bolderberg  011 / 25 44 35

Op naar een veilige schoolomgeving,

Team Vrije Basisschool Bolderberg

De dorpsraad

De fietsersbond H-Z

 

info school & dorpsraad

de redactie bolderberg.be  LS