VCK Bolderberg: mossel-eetdag zondag 17 februari 2019

Aan iedereen van Bolderberg en omstreken: zondag 17 februari 2019 tussen 12.00 en 14.00 uur en 17.00 en 20.00 uur kan je deze fijne gemotiveerde sportclub volleybal volop steunen door massaal te gaan mosselen eten of andere lekkernijen met een goed pintje of wijntje.

in bijlage (klik lees verder) zit een lijstje dat je even uitprint, aanduid wat je wil eten, en je binnenbrengt bij een trainer of bestuurslid. Lukt dit niet scan jou bestelling even in of mail gewoon het naar vckeventsteam@gmail.com. De betaling doe je dan op de dag zelf bij aankomst.

Steun deze bestuursleden die zich belangeloos inzetten voor jou kinderen of kleinkinderen.

VCK Bolderberg: mossel-eetdag zondag 17 februari 2019
Bolderberg, nostalgie: we schrijven 1984, onze zusters....

Bolderberg, nostalgie: we schrijven 1984, onze zusters....

We schrijven 1984.

Bolderberg viert zijn zusters die toen vijftig jaar geleden, in 1934, naar de kempen afzakten. De bevolking stond niet te juichen, zij dachten dat het bedelzusters waren die op hun geld afkwamen. Gelukkig waren het onderwijsmensen die hier de meisjesschool hebben uitgebouwd. 

In 1984 was er nog een mooie groep in het klooster. We herkennen zuster Alberta, Pia, Relindes, Damiana en Francesca.

Intussen is zuster Relindes enige overblijvende, 93 jaar, en verblijvend in het kloostergebouw voor dienst toerisme. Zij en haar entourage hebben de beslissing genomen om haar toevlucht en verzorging te laten vinden in het woonzorgcentra Bocasa.

Dat is een erg verstandige beslissing. Zij is de laatste jaren in het klooster op een uitstekende manier opgevangen door leden van de parochie. Die mensen verdienen daar onze hoogste waardering voor, want dat was een echte opoffering.!

In bocasa treft zij ook meerdere bekenden en zal ze zich zeker thuis voelen. Wij wensen de zuster het allerbeste en nog vele jaren toe.

Bolderberg BHV: organiseert 2de bierhappening op 9 maart 2019

Na het succes van dit jaar organiseert BHV, met Louis Hauquier en Benny Smeets als bezielers, een 2de bierhappening met voornamelijk Limburgse bieren ditmaal in het voorjaar van 2019. Namelijk op zaterdag 9 maart tussen 13 en 22.00 uur.

Notuur in uw agenda voor een lekkere bierproefnamiddag met voor de liefhebbers ook lekkere hapjes.

 

Bolderberg BHV: organiseert 2de bierhappening op 9 maart 2019
Winterborrelwandeling naar de Kluis van Bolderberg: zon 20 januari begin 14.00 uur

Winterborrelwandeling naar de Kluis van Bolderberg: zon 20 januari begin 14.00 uur

Naar jaarlijkse traditie organiseert de vzw Toerisme Heusden-Zolder op 20 januari 2019, de dag dat in Bolderberg de Sint-Antoniuskermis wordt gevierd, voor de 30ste keer een Winterborrelwandeling naar de Kluis van Bolderberg.

Een mooie wandeling die je bovenop de berg beloont met een prachtig panorama op de vijvers en het kasteel van Terlaemen. Dit kasteel ligt in een 142 ha groot gebied waarvan 50 ha vijvers. De overige 92 ha omvatten dennen- en loofbossen en prachtige stukken heide. Niet voor niets is dit unieke verzicht een sterrenplekje van Heusden-Zolder.

Als de wandeling dat tikkeltje meer mag hebben, trek dan door naar de Kluis van O.L.-Vrouw van Loreto. De Kluis is de stille getuige van een zeer vrome geschiedenis die start in 1673. Je kan er genieten van de rust met aangepaste muziek. In de stilte van de kluis trakteert Kluisbewoner Jonas de bezoeker met veelzijdige klassieke zang gebracht door sopraan Helena Schoeters ( http://www.helenaschoeters.be/).

Warm je buiten op met overheerlijke streekdranken die de vzw Toerisme tussen 13 en 16 uur te koop aanbiedt. Glühwein, Koolputterke, Gagelborrel, warme soep, choco en hotdog zullen het innerlijke van de mens helpen versterken: gezelligheid troef!

De wandeling start om 14 uur aan het infokantoor Toerisme, Vrunstraat, 6. Er kan vrij naar de Kluis gewandeld worden of onder begeleiding via een korte of een langere route.

Nagenieten doe je in de gezellige horeca waar Bolderberg rijk aan is. Of kan de kermis aan de kerk je ook bekoren?

En laat de auto en BOB maar thuis. Bolderberg is immers ook vlot bereikbaar met De Lijn (51).

Organisatie: vzw Toerisme Heusden-Zolder, www.vzw-toerisme-heusden-zolder.be

Info: Bert Rodiers: 011 53 85 59 of 0498 79 31 55 of bert.sr.rodiers@gmail.com

 

Klein teater Bolderberg brengt: Mijn vrouw heet Maurice ( update)

En we gaan weer kunnen lachen, zeker weten, op zijn Bolderbergs ! Deze opvoering brengt men 6 maal in de Witte zaal in de Kluisstraat. Reserveer op tijd ! Want er worden reeds massaal boekingen gedaan....

Korte inhoud :

Dit komisch stuk gaat over een koppel Mark en Marion die al enkele jaren naast elkaar doorleven. 

Marion is eigenares van een succesvolle kunstgalerij en Mark doet zich voor al een succesvolle aannemer en bouwpromotor.
Omdat Marion al enige tijd vermoed dat haar man er een vriendin op na houdt zet ze hem voor de keuze of werkelijk veranderen of uit elkaar.

Mark doet zijn uiterste best om alles in goede banen te leiden.  Hierbij krijgt hij obstakels te verwerken die hij niet meteen verwacht had.  Daarnaast krijgt hij ook hulp uit geheel onverwachte hoek.  Een vriendschap voor het leven of tocht niet….

Zal hij er ooit uitgeraken en Marion weten te overtuigen van zijn goede bedoelingen ?  

Verder willen we u graag meedelen dat we ook een eigen website hebben opgebouwd waar de tickets online kunnen worden gereserveerd.

Link website : https://kleinteaterbolderberg.be/tickets/

Onze facebook pagina : https://www.facebook.com/kleinteater/

Datums:

Zaterdag 19 januari 2019 om 20.00 uur.

Zondag 20 januari 2019 om 15.00 uur.

Vrijdag 25 januari 2019 om 20.00 uur.

Zaterdag 26 januari 2019 om 20.00 uur.

Vrijdag 1 februari 2019 om 20.00 uur.

Zaterdag 2 februari 2019 om 20.00 uur.

Het zijn genummerde plaatsen en kinderen onder de 12 jaar hebben gratis inkom. De kaarten zijn vanaf 1 december verkrijgbaar in voorverkoop aan € 8 pp en aan de kasse € 10. Je kan kaarten bestellen via Roger Philtjens via het nummer 011/25 09 19 of mailen naar klein.teaterbolderberg@gmail.com.

Klein teater Bolderberg brengt: Mijn vrouw heet Maurice ( update)
Bolderberg 1973; kennen jullie deze nog ?

Bolderberg 1973; kennen jullie deze nog ?

Hierbij een foto van de Veteranen 1973, ontstaan 1969.
Amateurs in hart en nieren.Soms waren er 30 shotters voor een partijtje voetbal. Graag een balletje trappen? Op zondagvoormiddag kan je terecht op het B-plein van Bolderberg. Er is altijd plaats voor U, een matchke tussen vrienden.. Had jij na nieuwjaar niet beloofd eens wat meer te gaan aan bewegen ??

Domein Bovy; circus Ronaldo in maart op Bovy met "Fidelis fortibus"

Cultuurcentrum Muze organiseert op donderdag 14 Maart van 20.15u tot 21.35u, vrijdag 15 maart van 20.15u tot 21.35u en zaterdag 16 maart van 20.15u tot 21.35u op het domein in een echte circustent een speciaal circusprogramma.

In juni 2015 ging Circus Ronaldo met ‘Fidelis Fortibus’ in première. Een eigenzinnige solo gemaakt en gespeeld door Danny Ronaldo. Het publiek betreedt een circustent waar alle artiesten overleden zijn. Enkel de clown is overgebleven en hij weigert te vertrekken. Hij heeft iedereen begraven rond een cirkel van verkleurd zaagsel. De graven zijn herkenbaar. Daar ligt de koorddanseres met haar ballerina’s, versierd met verwelkte rozen. Daar ligt de witte clown, met zijn trompet, elke dag opgeblonken, aan het kruis. Daar ligt de directeur, waarbij hij nog steeds angstig in een grote boog om het graf heen loopt… ‘Fidelis Fortibus’ gaat niet specifiek over alleen zijn, maar een heel klein beetje over eenzaamheid. De voorstelling gaat ook vooral over trouw en meer specifiek eeuwige trouw. Trouw aan familie, aan een geliefde. Trouw ook aan het werk van je voorouders. Trouw aan je meerdere, je vaderland. Trouw ook aan je onuitgesproken beloften. En over de grens tussen trouw en waanzin.

Een ‘tour de force’ van Danny Ronaldo, die alleen in de piste staat...

Domein Bovy; circus Ronaldo in maart op Bovy met "Fidelis fortibus"

Ouderraad school Bolderberg organiseert 6de fluofuif

Wanneer ? zondag 27 januari van 14.00 tot 19.00 uur.

Waar ? Ontmoetingscentrum Stokrooie, Sint-Amandusstraat 18, 3511 Hasselt-Stokrooie.

Tickets te bekomen via https://goo.gl/forms/u7RUcZe4nhgrkNTD2?fbclid=IwAR1OzMi-XY2WT_iZmVf9JGqZC6Wp6dgRjBd4kCMn0ulqC_iB_UrT3zJt21M 

De 6de editie van onze een supercoole fuif voor alle kinderen van de school, hun vriendjes en hun ouders.
Tekenende Tattoos, Schadelijke Snoepbar, Duivelse Drankjes, Schokkende Schminktoestanden, Great Gadgets, Flitsende Fotobooth, Knallende Knutsels, Daverende Danszone, BUbbelige Buttons, Hot Hotter Hotdogs, Poppy Popcorn, En En En..

Schrijf snel in en wees zeker present !

Ouderraad school Bolderberg organiseert 6de fluofuif
Domein Bovy; werken binnenplein

Domein Bovy; werken binnenplein

Beste bezoekers, even volgende attentie.

Vanaf maandag 14/01 beginnen de werken voor de aanleg van een rolstoeltoegankelijk pad op het binnenplein van Domein Bovy. Het domein en Bistro Bovy blijven open. Je zal waarschijnlijk wel even om moeten lopen.

Zie tekening na klik op "lees verder".

 

tennisclub TCB Bolderberg: diefstal gemeld !

tennisclub TCB Bolderberg: diefstal gemeld !

In de nacht van woensdag op donderdag 2/3 januari 2019 is onze wals om de pleinen aan te leggen ontvreemd uit de garages aan de tennis Broederpad Bolderberg. Rond 06.30h is er een donkere wagen(break) met een gesloten aanhanger opgemerkt door de buren.

Indien er mensen zijn die ook iets zouden gezien hebben kunnen altijd terecht bij Tennis Bolderberg, of kan dit aan de redactie van Bolderberg.be melden via mailadres redactie@bolderberg.be, waarna dit aan de tennis doorgegeven wordt.

DANK U.

K. Bolderberg FC organiseert !

Jaarlijkse COCKTAILPARTY!!!

Zaterdag 9 februari om 21.00 uur, Witte zaal Kluisstraat Bolderberg.

Voorverkoop kaarten te verkrijgen in de kantine van de club (enkel in het weekend). VVK = € 5 en aan de kasse 8 €.

K. Bolderberg FC organiseert !

Bolderberg; zicht vijver Terlaemen 2 maand later...

En goed nieuws bij het begin van het nieuwe jaar. Het hoge riet en andere gewassen zijn door de gemeentearbeiders onder handen genomen met gevolg dat het mooie vue weer tot zijn recht komt. Bedankt gemeentebestuur !

Bolderberg; zicht vijver Terlaemen 2 maand later...
Volleybal VCK Bolderberg: wedstrijden 2de ronde seizoen 2018-2019

Volleybal VCK Bolderberg: wedstrijden 2de ronde seizoen 2018-2019

 VCK Bolderberg deelt naaststaande ge-update speelkalender mee voor alle thuiswedstrijden der ploegen in de sporthal van Bolderberg in 2019. De beginuren in het rood betekenen dat deze wedstrijden in de kleine sporthal gespeeld worden.

Paasvoetbalkamp K. Bolderberg FC

Kerstmis is nog maar juist achter de rug en de jeugdwerking van Bolderberg FC is al met Pasen bezig. Zo organiseren zij het paaskamp onder de leiding van Eric Decoutere op dinsdag 9 april 2019 tot vrijdag 12 april 2019.

Voor Wie?

 • Alle kinderen geboren tussen 2004 en 2014.
 • Ook niet voetballertjes zijn welkom!

Wat?

 • Trainingen en spel van 10 u tot 16 u
 • Opvang voorzien van 9 u tot 17 u
 • Springkasteel (bij goed weer)

Waar?

Kluisstraat 25 – 3550 Heusden-Zolder

Kostprijs?

 • Kostprijs € 110, 2de en 3de kind € 100
 • Orijs inclusief soep en warme maaltijd
 • Voor & namiddag hapje en drankje

Inschrijven?

via events@kbolderbergfc.be tot en met 19 maart 2019

Paasvoetbalkamp K. Bolderberg FC
Enkele belangrijke berichten voor alle inwoners van Heusden-Zolder, dus ook Bolderberg !

Enkele belangrijke berichten voor alle inwoners van Heusden-Zolder, dus ook Bolderberg !

- Omwille van Kerstmis zijn de vuilniswagens dinsdag niet uitgereden om de PMD-zakken en het groenafval op te halen. Dat zal nu zaterdag 29-12 gebeuren.

- Volgende week geldt eenzelfde regeling omwille van Nieuwjaar. De ophaling van het huisvuil heeft dan niet plaats op dinsdag, maar op zaterdag 5 januari.

- De papierophaling gebeurt deze week- waar voorzien - wel op de normale momenten.

- Op Kerstavond 24 december sluiten onze diensten om 16 uur tot en met nieuwjaarsdag 1 januari 2019.
Vanaf woensdag 2 januari kan je weer bij ons terecht. Maak afspraak via de website van heusden-Zolder. 
Ons eloket blijft uiteraard steeds bereikbaar!

- Om 2019 gepast in te zetten nodigt het gemeentebestuur je uit voor de nieuwjaarsdrink op zaterdag 5 januari.
Nog heel even en 2018 zit erop. Hopelijk kan je terugblikken op een geslaagd jaar, zowel voor jezelf als voor familie en vrienden. Om 2019 gepast in te zetten nodigt het gemeentebestuur je uit voor de nieuwjaarsdrink op zaterdag 5 januari. Tussen 19 en 22 uur maken we het gezellig op het Heldenplein met een lekker glaasje, muziek van Sound Wave en een praatje met dorpsgenoten. Kruis het zeker aan in je agenda en zorg dat je erbij bent.

- En de gemeentegids-agenda ligt voor je klaar op het gemeentehuis, OCMW, de bibliotheek, het infokantoor toerisme en de wijkcentra. Hierin vind je, naast een agenda, tal van informatie over onze gemeentelijke diensten. Dit staat ook op onze website maar wil je liever nog een papieren wegwijsgids, dan kan je die tijdens de kantoor- of openingsuren afhalen.

Jacques Villeneuve eert zijn vader Gilles Villeneuve op Circuit Zolder

Ode aan zijn vader

Jacques zijn debuut op het Europese Kampioenschap NASCAR zal ook een ode zijn aan zijn overleden vader. Op 8 mei 1982 is zijn vader, Gilles Villeneuve omgekomen in een tragisch ongeval tijdens zijn laatste kwalificatieronde voor de Grand Prix van België, in Zolder. Ter nagedachtenis is de bocht van het ongeval naar hem vernoemd: de Villeneuve bocht. Het zal de eerste keer zijn dat Jacques rijdt op het circuit waar zijn vader is overleden. Het wordt dus zowel voor hem als zijn fans een kippenvelmoment.

F1-icoon Jacques Villeneuve keert terug naar de autosport. Volgend seizoen strijdt hij mee in de NASCAR Whelen Euro Series. Daarmee is Villeneuve de eerste voormalige F1-wereldkampioen die aan de start komt bij het Europese Kampioenschap NASCAR.

De Belgische manche van de series vindt plaats op 5 en 6 oktober 2019 op Circuit Zolder. Een uitgelezen kans dus om Villeneuve van dichtbij te bewonderen.

Hoogdagen jaren 90
Jacques Villeneuve heeft een rijke carrière als topsporter achter de rug. Zijn hoogdagen situeren zich in de jaren 90 van vorige eeuw. In 1995 won hij de Indy 500, twee jaar later schreef hij de wereldtitel in de Formule 1 bij op zijn palmares. In het nieuwe millennium betwistte hij regelmatig races in de NASCAR Speed Series, de NASCAR Canadian Tire Series en de NASCAR Sprint Cup Series. Hij leek zijn actieve carrière af te sluiten in de Formule E, met drie races voor Venturi Grand Prix in het seizoen 2015-2016.

Racen voor Go Fas Racing
Villeneuve ruilde de jongste jaren het circuit in voor de televisiestudio. Zo was hij geruime tijd actief als commentator bij Canal+. Enkele weken geleden kroop hij opnieuw achter het stuur voor een testsessie met een bolide uit de NASCAR Euro Series. De rit op de omloop van Franciacorta deed de racemicrobe in hem opnieuw ontkiemen. Met positieve gevolgen voor elke raceliefhebber. Vanaf volgend jaar betwist Villeneuve voor het eerst de Europese NASCAR. De Canadees tekende een contract bij Go Fas Racing, een team dat vorig jaar zijn debuut maakte in de Europese NASCAR maar jarenlange ervaring heeft in de Amerikaanse NASCAR.

Jacques Villeneuve eert zijn vader Gilles Villeneuve op Circuit Zolder
Brug van Stokrooie: update 24-12-2018

Brug van Stokrooie: update 24-12-2018

update werken 24-12-2018

En daar liggen de onderdelen voor de vaste nieuwe brug over het Alberkanaal die momenteel gestockeerd werden naast de Alberkanaalstraat in Stokrooie. De montage kan starten om ze dan later op 2 maart 2019 op zijn vaste pijlers te leggen.

MIJLPALEN

De hoofdas Stokrooieweg is onderbroken van 17/06/2019 tot en met 15/07/2019 voor het dwarsend verkeer. DEZE AFSLUITING KOMT ER ZEKER WEL ifv. de aansluitingswerken nieuwe brug. De datums en planning zijn streef- en richtdatums en kunnen door omstandigheden altijd beïnvloed worden.

 • Invaren nieuwe brug: 2 maart 2019 (streefdatum)
 • Sloop bestaande brug: 11 augustus 2019 (streefdatum)
 • Ingebruikname nieuwe brug: 15 juli 2019 (streefdatum)

Hostellerie De Kluis - update 08-12-2018

Hostellerie De Kluis

Het heropenen van hostellerie De Kluis staat opnieuw veel verder van de realiteit nu eigenaar Luc Darcis (meubelen 1B), die in 2014 het fameuze gebouw uit faling overnam, beslist heeft het volledig onroerend goed te koop te stellen, waarschijnlijk na de voor hem teleurstellende gerechterlijke uitspraken.

Het gebouw dat dateert uit 1946, destijds uit de grond gestampt door onze dorpsbezieler Zee, en al verschillende keren werd gerenoveerd, staat te koop bij het immobiliënkantoor Alterimmo. Op de site is te lezen dat de vraagprijs € 850.000 bedraagt. Het telt 14 kamers met badkamers, een loft, feestzaal, brasseriedeel en het originele buitenterras met de gekende gradins. Het staat op een grondoppervlakte van 1,11 ha. Een eventuele nieuwe koper zal dit mooie oude gebouw met ferme nostalgie en geschiedenis verder dienen te renoveren. Leent zich goed om opnieuw een brasserie en/of B & B te huisvesten.

Kantnota; de inwoners van Bolderberg zullen opnieuw ontgoocheld zijn nu dit verhaal weer naar af wordt gestuurd...

 

Hostellerie De Kluis - update 08-12-2018
Handelaar/horeca/ondernemer in de kijker: Guy 's dorpscafé, sporthal Vrunstraat

Handelaar/horeca/ondernemer in de kijker: Guy 's dorpscafé, sporthal Vrunstraat

Guy en Anita, een koppel met jarenlange horeca ervaring, zorgen sinds 2016 op een fijne manier dat hun klanten goed bediend worden.

'n Fijn cafeetje, geen gewoon cafetaria van een sporthal, maar eerder een gezellige taverne, waar het heerlijk vertoeven is met een lekkere koffie of een getapt lekker bier of één van de vele flessenbieren.
Er wordt eveneens een ontbijt geserveerd, en hebben zij een uitgebreid menu van lekkere hapjes tot allerhande lekkere vlees- of visgerechten.
 
Zaterdag, zondag en maandag geopend vanaf 9.00 u en de andere dagen vanaf 10.00 u, tot 2.00 uur 's morgens.
Er is een ruim buitenterras met kortbij petanquebanen die 's zomers goed gebruikt worden.
Gelegen aan het fietsennetwerk of wandeling in Bolderberg betekent dat je hier makkelijk kunt stoppen voor een drankje of andere lekkers.
Bij de café en sporthal is natuurlijk een ruime parking voorzien voor wie met de auto komt.
 
Kijk ook even naar de promovideo na klikken op "lees verder".
Kom eens langs en beleef het zelf...
 
 
 

Dorpsraad Bolderberg: VERSLAG KERNBESTUUR MAANDAG 3 DECEMBER 2018

VERSLAG KERNBESTUUR MAANDAG 3 DECEMBER 2018

------------------------------------------------------------------------------

1. Afvaardiging politici in de dorpsraad

Met eenparigheid van stemmen werd beslist, zoals in het verleden, dat alle in Bolderberg verkozen politici zullen uitgenodigd worden, ongeacht hun strekking Zij zijn geen lid en hebben geen stemrecht, maar zijn waardevol en noodzakelijk om de dorpsraad achtergrondinformatie te bezorgen over de door ons aangekaarte problemen. De dorpsraad beslist autonoom wie zij uitnodigt

2. De dorpsraad bevestigt nogmaals dat sporthal, jeugdvoetbal en kinderopvang een wezenlijk onderdeel uitmaken van het sociaal weefsel van ons dorp. Het is de taak van de dorpsraad hiermee hun dorp te verdedigen.

3 Bestuurswijziging

Vermits de voorzitter stopt in maart, er geen kandidaat opdook zullen Roger en Marcel gesprekken voeren met de kandidaat, die wij op het oog hebben. De vergadering vroeg Roger een jaar uitstel als secretaris, om de nieuwe voorzitter te begeleiden. Aan Marcel werd gevraagd in de dorpsraad te blijven zetelen. Zo zal het gebeuren.

4 Het zebrapad aan de school is herschilderd en ditmaal op de juiste plaats. Met dank aan de gemeente.

5 Al vier jaar vragen wij een fatsoenlijke nivellering van het grasveldje voor het kerkhof. Als parking, maar ook bruikbaar als speelpleintje voor de scouts. De scouts gaan nog eens een verzoek richten tot het Schepencollege.

6 De dorpsraad verzoekt het schepencollege het verzorgen van de scoutsterreinen in overweging te nemen. De scouts kunnen de gevraagde offerteprijs, zelfs met subsidie van 50% niet betalen. Dit zal voorgelegd volgende vergadering aan de politici.

7.  Roger en ik hadden een afspraak met Regionaal Landschap en gemeente over Bovy

Het verslag volgt hieronder

8. De dorpsraad blijft zich verzetten tegen het verdwijnen van naam “kabouterland”

Het BVL heeft hierover een reportage gevraagd. Volgende vergadering op de dagorde.

 1. Trage Wegen

- Vrunstraat door Vogelsanckbos Hier zullen binnenkort slagbomen geplaatst aan de toegang. Een verhard fietspad wordt een vraag aan de provincie. Kan dus nog wat duren .

-Kraekveldstraat Fietspad naar Boekt achter de kluis

Hier zoekt de gemeente nog naar de geschikte plaats. Kan ook nog wat duren !

Kortverslag van de samenkomst op Bovy met de gemeente en Regionaal Landschap.

Nieuwe verantwoordelijke voor Toerisme Tom Michielsen Directeur van de Muze, verantwoordelijke VVV Toerisme Stelten Martine

Vanaf januari 2019 de verantwoordelijke schepen is Hoydonckx Marleen.

1                   Aan de voorzijde van Bovy (kant Sint Jobstraat) zal alle wildgroei verwijderd worden. Dit is onder tussen al gebeurd.

2                   Er zullen verschillende bomen worden bijgeplant,3 tamme kastanjes,3 à 4 okernoten, 2 wilde kastanjes, er komen ook een paar nieuwe fruitbomen aan de dierenweide, maar deze zullen verder van de weide worden geplant, zodat de dieren geen rot fruit kunnen eten.

3                   De stallingen worden leeggemaakt en opgeruimd en de landbouwmachines zullen voorlopig achter de hooischuur geplaatst worden.

4                   Het zicht op de kleine vijver achter het bakhuis, zal opengemaakt worden zodat dat men een beter zicht krijgt op de vijver. De vijver zal een poel worden voor de boomkikker en andere amfibieën.

5                   De elzenbomen aan de hondenweide zullen voor een deel worden ingekort zodat ze terug kunnen uitgroeien.

6                   In het vroegere kabouterbos zal alle vogelkers verwijderd worden, als ook de varens. Er zullen ook een deel loofbomen worden bij geplant op termijn.

7                   Het hazenpad zal verder worden uitgebouwd met zelfontworpen diertjes gemaakt op de academie, deze figuurtjes worden dan heel fel uit ver groot, er zal op termijn bij iedere figuurtje een bordje geplaatst worden met een verhaal. Dit zal een apart wandelpad worden.

8                   Het witte gebouw op de evenementen weide zal afgebroken worden en terug worden ingezaaid. Dit plein zal gebruikt worden voor allerlei evenementen. Het samensmelten van Cultuur en Toerisme zal heel wat evenementen naar Bovy halen. Dit zal samen gebeuren met het cultureel centrum. Het eerste geplande evenement is “Circus Ronaldo.

9                   Er zal een meidoornhaag worden aangeplant aan de hooischuur en de stallingen.

10              Wij hebben gevraagd om over de naam hazenpad nog eens na te denken.

 

Dorpsraad Bolderberg: VERSLAG KERNBESTUUR MAANDAG 3 DECEMBER 2018

Circuit Zolder: nieuwe aanplantingen MCZ-zone

Landschapsherstel op Circuit Zolder zit in zijn volgende stap.

In samenwerking en onder coördinatie van Regionaal landschap in het kader van 2B connect en interreg Vlaanderen heeft het project een uitbreiding gekregen nl. bovenop de fase 5 die eerdaags zal opstarten in de zone links van de piste tussen Sacramentshelling en Villeneuve zijn deze week de werken aangevat (foto’s in bijlage) voor de groenaanplanting binnen de nieuwe MCZ-zone gelegen tussen de Wheels en de Sacramentsberg. De oude medewerkers camping aan het Herderspad zal verdwijnen om plaats te maken voor de toekomstige Velodroom.

Bedoeling is deze nieuwe zone mooi in te kleden en onder te verdelen door een inheemse groenaanplanting, zo zullen er een 20-tal mooie bomen geplant worden die al hoogte hebben en in de volgende dagen meer dan 1.628 plantgoed. De verlichting, wegenis en bekabeling voor de stroomkasten zijn al door Heeren en EL-systems uitgevoerd zodat de aanplanting niet meer gestoord zal worden in hun groei.

Morgen vatten gelijklopend de werken aan om de zone tussen Kerkstraat en Zwembad te herbeplanten om ook hier een mooie groenbuffer te krijgen tussen de weg en de ligweide van het zwembad en dit in samenspraak met de VZW Zwembad, tevens planten we in samenspraak met onze buur Rudi Quintens een dichte buffer aan t.o.v. de poort Sterrenwacht/Regenbooglaan om zo voor de omwonende vooral het zicht op het industrieterrein af te zwakken.

Meer uitleg over 2BE connect kan je vinden in volgend filmpje waar ook wij als Circuit sterk in naar voorkomen.

https://vimeo.com/300716626

 

Circuit Zolder: nieuwe aanplantingen MCZ-zone
Bolderberg: exhale wellness heeft nieuwe uitbaters

Bolderberg: exhale wellness heeft nieuwe uitbaters

Sinds kort heeft Exhale wellness, St Jobstraat 183 te Bolderberg nieuwe uitbaters die u welkom heten in de vernieuwde Exhale wellness. Kom als eerste uittesten en ontvangen de hele maand december gratis warme hapjes en een fles cava bij uw boeking 😎

Met ons splinternieuwe stoomcabine infrarood cabine, Finse sauna, Whirlpool en verwarmd buitenzwembad komt iedereen tot rust!

Alle verdere info te vinden op https://www.facebook.com/pg/WellnessExhale/about/?ref=page_internal

 

 

Domein Bovy wordt hotspot voor de boomkikker dankzij nieuw biodiversiteitsproject

Domein Bovy wordt hotspot voor de boomkikker dankzij nieuw biodiversiteitsproject

Sinds de gemeente Heusden-Zolder het beheer van domein Bovy in eigen handen heeft, werd er hard gewerkt om het domein nieuw leven in te blazen. Het domein kreeg een grondige opknapbeurt en recent opende er een gloednieuwe speeltuin met horecazaak.

Het Regionaal Landschap Lage Kempen (RLLK) werd als partner aangetrokken om het ecologisch beheer van het domein te coördineren en diende recent een biodiversiteitsproject in bij de Provincie Limburg. De provincie kent nu een subsidie toe van 22.500€ om het domein geschikt te maken voor de boomkikker.

Het project “Domein Bovy, onthaalpoort voor mens en boomkikker” heeft als doel de bestaande kernpopulaties van de boomkikker te beschermen en het leefgebied van dit zeldzaam diertje uit te breiden.

Concreet zal de centrale vijver ‘boomkikker-geschikt’ gemaakt worden en wordt de watertoevoer naar de vijver verbeterd. De bosranden van het zuidelijke gelegen bos krijgen een snoeibeurt en zullen aangeplant worden met kamperfoelie. Dit is de waardplant voor de rups van de kleine ijsvogelvlinder, de adoptiesoort van Heusden-Zolder. Door deze ingrepen is er zowel meer lichtinval als voedselaanbod aan de rand van het bos, waar ook veel andere insecten- en vlindersoorten mee van profiteren.

Er wordt voor 25.000€ geïnvesteerd, 22.500€ wordt gesubsidieerd vanuit de provincie. De gemeente Heusden-Zolder draagt 2.500€ bij. Het RLLK neemt de coördinatie voor haar rekening. Het project loopt tot 2020.

Ludwig Vandenhove, gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur en voorzitter van het RLLK: “Als één van de onthaalpoorten naar De Wijers, is domein Bovy de ideale locatie om bezoekers van deze streek het verhaal van de boomkikker mee te geven. De boomkikker is immers één van de meest typische dieren van De Wijers. Het biodiversiteitsproject versterkt hiermee de identiteit van dit unieke waterlandschap”.

Bolderberg kinderkleding Neuze Neuze: 1ste modeshow op zaterdag 16 maart 2019 Witte zaal

En op 16 maart  2019 organiseert Neuze Neuze een modeshow in de Witte zaal met de nieuwe 2019 collectie, en dit ter ere van het 1 jarig bestaan. Noteer alvast in de agenda.

Bij Neuze Neuze vind je kinderkleding tot 12j. 

Te bereiken op 0472 92 28 26

facebookpagina: https://www.facebook.com/pg/neuzeneuzekleding/about/?ref=page_internal. openingsuren vindt je op deze pagina.

mailadres: nfo@neuzeneuzekleding.be.

Bolderberg kinderkleding Neuze Neuze: 1ste modeshow op zaterdag 16 maart 2019 Witte zaal

Bolderberg: kit voor thuisbrouwers, de bieren Zonderik en Bolderiaan van Luc Van Esch via Picobrew thuis te tappen

Een Japanner, Togolees of Oezbeek kan nu simpelweg een biertje uit Bolderberg brouwen. Dat komt omdat de wereldwijd gebruikte kit voor thuisbrouwers, Picobrew, de bieren Zonderik en Bolderiaan in het gamma heeft opgenomen. Een Belgische primeur.

De bieren zijn ontwikkeld door ondernemer Luc Van Esch uit Heusden-Zolder, die een breed gamma op de markt heeft gebracht. Het aanbod werd vroeger op grote schaal gebrouwen in Limburg (o.a. bij Brouwerij Anders) en onder meer verkocht in Delhaize Zonhoven en brasserie De Bierkaai.

Nu het is toegevoegd aan de bierkaart van Picobrew, kan iedereen die de installatie aankoopt (voor zowat 600 dollar) thuis zijn Zonderik, Bolderiaan en weldra ook de Abt Fundum en Pinke uit zijn tapkraan laten lopen. “Het zijn de eerste Belgische bieren die via de brouwkit beschikbaar zijn”, laat Luc Van Esch weten. “Het laat toe dat je thuis op een eenvoudige manier je eigen kwaliteitsbier kunt maken. Wij hebben zelf de bestelling bij Picobrew geplaatst, en ik moet zeggen dat de kwaliteit top is. Cheers!”

Bolderberg: kit voor thuisbrouwers, de bieren Zonderik en Bolderiaan van Luc Van Esch via Picobrew thuis te tappen
Circuit Zolder krijgt technische goedkeuring van DTM

Circuit Zolder krijgt technische goedkeuring van DTM

De allereerste DTM (Deutsche Tourenwagen-Master) race ooit vond plaats in Zolder, dit was in 1984. De organisatie van Deutsche Tourenwagen-Master (DTM) is afgelopen weekend nog op bezoek geweest bij Circuit Zolder voor een technisch onderzoek. Zij wilden zich ervan gewissen of het circuit wel voldeed aan hun eisen. Ook wilden zij weten of Circuit Zolder op organisatoris vlak nog voldeed. Er zal nu een technische ploeg van Circuit Zolder naar Stutgard afreizen voor verder overleg. Je kan dus zeggen dat DTM en Circuit Zolder geen vreemden voor elkaar zijn. Op de DTM-agenda van 2019 staan buiten Circuit Zolder ook Assen, Hockenheim en Misano.

“Ik ben verheugd om deze legendarische race terug naar Zolder te brengen. We gaan écht alles uit de kast halen om er een onvergetelijke ervaring van te maken voor al onze racefans. Met het doel een langdurige samenwerking te garanderen. Nu zijn we volop bezig met de voorbereidingen en ik kan al verklappen, dit wordt geen standaard DTM-race!” weet Sven Pribylla, general manager van Circuit Zolder ons te vertellen.

Naar schatting zullen 70 000 racefans uit binnen- en buitenland afzakken naar Zolder voor dit top event. De DTM is sinds enkele jaren een echt Europese competitie, de echte race fanaten volgen elke race dan ook op de voet en leggen hiervoor de nodige kilometers af. Circuit Zolder heeft als doel om niet enkel de Belgen te charmeren met deze indrukwekkende race, maar ook Nederlanders, Fransen en Duitsers. Vooral de Duitsers zullen in grote aantallen aanwezig zijn, omdat voor velen van hen het Circuit van Zolder het dichtst gelegen circuit is. Hiermee krijgt België de kans om zich nog eens serieus op de kaart te zetten in de autosport. Ook goed nieuws voor het Limburgse toerisme, de lokale leveranciers en de regio in het algemeen die hierdoor zonder twijfel een enorme boost zullen krijgen.

Photo credit/copyright: DTM

Opgelet tijdens de donkere dagen.

Opgelet tijdens de donkere dagen.

Het uur is verzet naar het winteruur. De dagen zijn een stuk korter en zullen nog korter worden. De donkere nachten worden dan weer langer. Dit is de ideale periode voor mensen met slechte bedoelingen. Wij kunnen hier met zijn allen iets aan doen.

Kijk mee uit naar verdachte personen, voertuigen en meld je bevindingen eerst aan de politie om dit nadien in de WhatsApp groep van je kerkdorp te plaatsen. Op die manier zijn je buren ook verwittigd en kunnen zij ook mee uitkijken en melden.

De politie neemt deze meldingen zeer ernstig en laat ons weten dat elke melding serieus genomen zal worden. Zij ondersteunen dan ook de BIN groepen van Heusden-Zolder.

Ook de gemeente Heusden-Zolder steunt dit initiatief. Zo kan je aan de invalswegen van onze gemeente de borden zien hangen.

Inwoners van Bolderberg die lid zijn van de BIN groep kunnen een sticker verkrijgen voor op hun brievenbus, weliswaar zolang de voorraad strekt. Hiervoor doen zij een mail naar bin@bolderberg.be.

Ook jij kan lid worden van de BIN van Bolderberg of Viversel als je er woont. Doe hiervoor een mail naar bin@bolderberg.be of naar binviversel@bolderberg.be met de vermelding van je naam, adres en gsm nummer. Meer info kan je vinden op https://www.bolderberg.be/nl/dorp/bin-bolderberg

Voorverkoop voor DTM-seizoen 2019 is gestart

Voorverkoop voor DTM-seizoen 2019 is gestart

Vanaf vandaag kun je je tickets voor de DTM-manche in Zolder kopen via www.DTM.com/tickets. Daar vind je de verschillende ticketformules. De eerste tickets voor de Deutsche Tourenwagen-Masters zijn al de deur uit. Geef die kopers eens ongelijk Dat derde weekend van mei 17, 18 en 19 mei wordt zonder twijfel een memorabele topdag voor de racesport in België. De DTM, ook wel Formule 1 van de touring cars genoemd, is in Zolder geboren: de allereerste DTM-race werd er in 1984 verreden. Met de terugkeer van deze topcompetitie zullen ook naar schatting 70.000 racefans uit de buurlanden naar Zolder afzakken. De DTM is sinds enkele jaren een echt Europese competitie. Zolder staat samen met Assen (Nederland), Brands Hatch (UK) en Misano (Italië) op de DTM-kalender.

Nieuw in de DTM dit jaar is dat elk ticket gratis toegang biedt tot de paddock, (tot uitputting van de capaciteit, snel zijn is dus de boodschap). In de goedkoopste categorieën krijgen jongeren tot en met 14 jaar gratis toegang (maximum 3 kinderen per betalend ticket, en begeleid door een volwasseneDit zal het groeiende internationale succes van deze competitie, die in 150 landen op tv komt, nog een extra duwtje geven

Naast de oefensessies en twee races van de DTM-helden zijn er races in de Formula 3, de nieuwe W Series, de Lotus Cup Europe, verschillende Porsche-cups en in Zolder het Belcar Endurance Championship.

 • Races van Europees topniveau
 • Vanaf 10 €! Met toegang tot de paddock voor elk ticket
 • Track Walks, Fan Village, Meet & Greet met piloten, concerten…
 • Vrije toegang voor jongeren tot en met 14 jaar
 • Weekend-ticket van 39 € 

Kerkgemeenschap federatie Zolder

info over de vieringen, diensten, activiteiten, ... over de kerkgemeenschap van de Federatie Zolder. Het ontwerp is van onze Pastoor Moderator Giuseppe Di Salvatore.

Een nieuwe kerkelijke website om te koesteren!

De Federatie Zolder heeft een nieuwe website klaar: http://www.federatiezolder.be

Hier kun je info vinden over de Federatie Zolder, over onze parochies.

Heilig Hart - Boekt, Sint-Job – Bolderberg, Sint Quirinus - Viversel, Sint Hubertus-Sint Vincentius - Zolder. Over de pastorale ploeg, de vieringen, de sacramenten en de nodige gegevens van alles wat hierbij hoort

Pastoor Moderator Giuseppe Di Salvatore

Graag ontmoeten we u op één of andere viering en activiteit

Kerkgemeenschap federatie Zolder
Domein Bovy: elke zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur brunchen in de Bistro

Domein Bovy: elke zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur brunchen in de Bistro

Heerlijk eten in een gezellige sfeer: dat is de brunch bij Bistro Bovy! 
Vanaf zaterdag 3 november kan je elke zaterdag tussen 10 en 14 uur bij ons terecht voor wat quality time met familie en vrienden in het prachtige kader van domein Bovy. € 22 per persoon en voor de kids tot 12 jaar aan 1/2 prijs.

Een royaal buffet met verfijnde koude, warme, zoete en hartige gerechten brengt je meteen in de juiste stemming voor het weekend. Dit alles klaargemaakt met een voorliefde voor eerlijke en lokale producten.

Reserveren via bistrobovy@dewinning.be  of tel 011 725 745.

Smakelijk!

DTM komt terug naar Zolder!

De Deutsche Tourenwagen-Masters (DTM) rijden in mei volgend jaar in Zolder. Reserveer alvast 18 en 19 mei 2019 in je agenda. Want de komst van DTM, de belangrijkste Europese racecompetitie, is voor het circuit, de provincie, Vlaanderen en vooral België fantastisch nieuws met een gigantische impact. Het is wat de F1 voor Spa Francorchamp is, het paradepaardje.

Voor Circuit Zolder is dit ongetwijfeld het grootste event dat zij gezien de mogelijkheden van het circuit kunnen binnen halen. Hun kind komt thuis. Zo kan je het noemen. Want het DTM-kampioenschap werd geboren in Zolder en groeide dankzij de vele Duitse autoclubs met zowel Mercedes, Audi, BMW,.. uit tot het grootste event van Zolder. Hetgeen starte in de jaren ’60 groeide uit en bezorgde in 1993 Zolder zomaar eventjes 110.000 toeschouwers. De komst van DTM - die terugkeert naar zijn Heimat - opent weer nieuwe perspectieven.

Hiermee staat Zolder weer echt op de kaart van de motorsport. Dit is de kers op de taart na jaren hard werken,” aldus Sven Pribylla, algemeen directeur van Circuit Zolder. Het is een droom van mij die werkelijkheid wordt. Circuit Zolder profileert zich sinds enkele jaren zowel nationaal en internationaal als toeristische bestemming voor het hele gezin, met naast motorsport ook tal van andere evenementen.

DTM komt terug naar Zolder!

Jeugd! Laat zien wie je bent!

De hoogmis van het Vlaamse jeugdwerk staat gepland op vrijdag 19 oktober. Naar jaarlijkse gewoonte trekt iedereen massaal in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes naar school of werk voor de ‘Dag van de Jeugdbeweging’.

Om deze dag nog meer in de verf te zetten lanceert team Jeugd een leuke actie op sociale media.  Met de wedstrijd ‘Laat zien wie je bent’ roepen we jongeren op om te tonen hoe zij de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ beleven.  Maak een leuke, creatieve, doldwaze foto en post hem openbaar op je Facebook- of Instagramprofiel met de hashtag #DVDJB3550. Een deskundige jury beoordeelt alle inzendingen en kiest 10 winnaars.

Deelnemen is zeker de moeite, want in onze prijzenpot zitten 5 geschenkbonnen van Hopper en 5 van De Banier, elke t.w.v. €50. Alle winnaars worden op woensdag 24 oktober in het gemeentehuis uitgenodigd voor de prijsuitreiking.

Meer informatie over de voorwaarden en het reglement zijn terug te vinden op www.heusden-zolder.be.

Info: Team Jeugd - jana.govarts@heusden-zolder.be

Jeugd! Laat zien wie je bent!

Bladkorven

Vanaf 9 oktober begint onze groendienst weer de bladerkorven te plaatsen in buurten met veel laanbomen.

De bladerkorven dienen dan enkel om de bladeren van deze laanbomen in te storten. Als een korf vol is, kunnen er ook bladeren rond de korven verzameld worden.

Er mag uiteraard geen ander afval, dus ook geen bladeren afkomstig van privébomen, in of rond de bladerkorven gedeponeerd worden.

Als de bladerkorf vol is kan je dit melden bij de gemeentelijke werkplaats. Voor het ledigen van de korven wordt ook rekening gehouden met in de omringende bladerkorven.

Naar het recyclagepark

Van 1 november tot en met 31 januari kan je met bladafval van laanbomen gratis terecht op het recyclagepark. Het moet gaan om zuiver bladafval van bomen op openbaar domein en niet om ander fijn tuinafval of snoeihout. Wie tussen zijn bladafval ander afval vermengt, krijgt dit wel aangerekend op zijn quotum groenafval. De parkwachters zullen hierop toezien.

Hoe de aanlevering van het bladafval registreren?

 • verzamel zuiver bladafval in een zak of bak
 • registreer je bij het oprijden van het recyclagepark met je eID
 • druk op de knop BLADAFVAL (is niet het ganse jaar door zichtbaar)

Tip:  Laat gevallen bladeren gewoon liggen tussen de perken. Ze vormen een prima isolatie voor de plantjes en composteren vanzelf. Je bespaart bovendien een hoop werk. De natuur ruimt zichzelf op!

Bladkorven
Bolderberg: een uitslag van een persoonlijk resultaat CurieuzeNeuzen in Averbodeshof

Bolderberg: een uitslag van een persoonlijk resultaat CurieuzeNeuzen in Averbodeshof

Over een lange periode tijdens de lente, van 28 april (13 u) tot zaterdag 26 mei (13 u), heeft met grootschalig over gans Vlaanderen de kwaliteit van de lucht gemeten. In elke gemeente werden willekeurig adressen uitgekozen die de befaamde "neus" op een buitenraam op verdiep moesten plakken met meetbuisjes ingebouwd. Vandaag zijn deze metingen openbaar gemaakt, zie ook de kranten, en heeft een familie in Averbodeshof te Bolderberg zijn resultaat aan de website van Bolderberg doorgestuurd.

De NO2-concentratie van uw meetpunt bedraagt 18,0 microgram per kubieke meter. Dit is de indicatieve jaarwaarde die wij berekenden op basis van de twee meetbuisjes. (Onder de afbeelding leest u meer over de indicatieve jaarwaarde).

Zie de link naar de gradatieschaal dat we de waarde "goed" krijgen, wat inderdaad een geruststellend resultaat is.

https://forms.curieuzeneuzen.be/result/7A6DE9B7EAE743D4BD6DAD842804FD6E/42EB8E7C-4556-478C-8B42-2FDCB93723F9/235689

 

 

Ben jij al ingeschreven op BE-Alert? Doe het nu snel!

Al gehoord van de BE-Alert challenge? Om de eerste verjaardag van BE-Alert te vieren, start het Federaal CrisisCentrum met een nieuwe campagne om het aantal inschrijvingen op BE-Alert te laten stijgen.

Wie wil er zich nu niet meteen inschrijven op BE-Alert.

 • Inschrijven is snel en gratis.
 • Je kunt meerdere adressen toevoegen (bv. je eigen adres, adres van jouw werk, adres van de school van jouw kind, je ouders, …)
 • Je ontvangt gratis een bericht van jouw gemeente met handeladviezen bij een noodsituatie (bv. schuilen, ramen / deuren dicht en ventilatie uitschakelen, …)

De BE-Alert Challenge wil dit jaar 100.000 nieuwe inschrijvingen noteren.

💪 Dat kunnen wij in Limburg verslaan 💪

Als eerste provincie waar ALLE gemeenten intekenen op BE-Alert gaan wij de volgende uitdaging graag aan!
Wij streven naar 75.000 Limburgse inschrijvingen! De teller staat momenteel op 46.000, dat wordt een makkie, zeker met jouw hulp!

Komaan, laat je horen en por vrienden en familie aan om zich nu in te schrijven via www.be-alert.be!

Als we dit doel halen voor 15 oktober 2018, geeft provincie Limburg een 100 % Limburgse attentie weg!

Ben jij al ingeschreven op BE-Alert? Doe het nu snel!
Bolderberg: parkingplein tussen st Job-La Passione

Bolderberg: parkingplein tussen st Job-La Passione

Gisteravond was er een infoavond van de gemeente over de aanleg van gescheiden riolering op het pleintje tussen Sint Job en La Paasione.

Men voorziet voor dit jaar enkel de bouw van een pompstation, en na de winter leggen van riolering dwars door dit plein, met uiteraard wat hinder voor gevolg. Opletten met Kerstmismarkt  en mogelijke organisaties? Parking tijdelijk niet te gebruiken?

Afgevaardigde voor de bewoners in de werfvergadering is Ronny Lemmens. Problemen, allemaal naar Ronny.

Bolderbergse glorie, kent u hem nog ?

Bolderbergse glorie, kent u hem nog ?

Er was een tijd dat hij zijn doelpunten bij Sint Truiden uit de goal van Anderlecht ging vissen. Nu uit de haag, de tijden veranderen. Bram Vangeel, heden gewaardeerd hoofd-jeugdcoördinator van 150 Bolderbergse jeugdspelertjes.
Clubmensen !!

Hoeveel mag en kan je onbelast bijverdienen ?

Hoeveel mag en kan je onbelast bijverdienen ?

Een link uit het Laatste nieuws over het onbelast bijverdienen tot 510 per maand.

Erg bruikbaar voor uw vereniging. Denk wel aan een verzekering.

Voert u af en toe een klusje uit voor buren of vrienden, bent u trainer van een sportclub of maakt u maaltijden die u dan verkoopt via een sociaal netwerk of de deeleconomie? Dan hoeft u daar sinds half juli geen belastingen of socialezekerheidsbijdragen op te betalen. Tenminste als u de regels voor dat onbelast bijverdienen volgt.

Lees verder

Dorpsraad: schrijft brief aan schepencollege

Bolderberg 11.09.2018

Aan het College van Burgemeester en Schepenen

Geachte…

Betreft : Grasveld voor het kerkhof e.a

 1. Wij zouden uw aandacht willen vragen voor dit grasveld, dat er eerder onverzorgd bijligt. Diepe gaten ontsieren dit pleintje. Een nivellering dringt zich op. Reeds een paar jaar dringen wij hierop aan, maar vinden moeilijk de bevoegde schepen.

Ook een richtingaanwijzer “ Kerkhof” aan de rotonde werd gevraagd. Familieleden van overledenen van rusthuis “Bocasa”, niet van Bolderberg, vragen ernaar.

 1. Het zebrapad aan de school loopt uit op een muur. Eens herschilderen. Het is nu een voorbeeld van hoe het niet moet. Erg opvallend ! Nog wat verbeteringen aan het voetpad, waarvoor onze dank, zijn ook nodig !

Wij begrijpen dat een zware stortbui problemen geeft, maar de inwoners van Galgeneinde en Reeênlaan vrezen dat het aan het onderhoud van de slokkers ligt ( eikels en bladeren )

      3. De dorpsraad vond de gebrekkige voorlichting bij het uitvoeren van werken erg storend

Het kan toch niet moeilijk zijn om de sociale media FB “ gei zet van bolleberg” of de website www.bolderberg, dat door heel Bolderberg gelezen wordt, hiervoor in te schakelen. Wij vinden dit een taak voor de mobiliteitsambtenaar of informatiedienst

Hoogachtend

Namens de dorpsraad

Marcel G    Roger Ph

Dorpsraad: schrijft brief aan schepencollege
Domein Bovy: het herenhuis-hotel naast de bistro Bovy: UPDATE

Domein Bovy: het herenhuis-hotel naast de bistro Bovy: UPDATE

Buitengevel van het herenhuis

Naast het heraanleggen en onderhouden van de natuur op Domein Bovy wordt ook de nodige aandacht besteed aan de gebouwen. Zo zal de buitengevel van het herenhuis, naast Bistro Bovy, grondig gerenoveerd worden. Dit met bijzondere aandacht voor de traditionele vakwerken aan het gebouw.

Het dossier voor deze werken werd goedgekeurd op 16 juli 2018. In de loop van september zal een gespecialiseerde aannemer aangesteld worden voor het uitvoeren van deze renovatiewerken.

Bestemming hotel

Het hotelgedeelte staat momenteel leeg. Gisteren namiddag hebben we met enkele mensen gebrainstormd: vertegenwoordigers van de Winning operationeel en leiding en raad van bestuur, de gemeente vertegenwoordigd door Tom M., Nick I, Martine S, onze dorpsraad vertegenwoordigd door Jim B, Francis H en Ludo S aangevuld door een specialist uit de hotel en horecasector.

Na het oude hotelgedeelte bekeken te hebben ontstonden er leuke en creatieve voorstellen die meegenomen werden door de mensen van de Winning. Nu volgt voor hun een interne oefening om hieruit een profiel te destilleren om het hoteldeel een nieuwe dynamiek te geven dat tot succes leidt.

Je mag nog altijd ideëen mailen naar redactie@bolderberg.be 

AED-toestel voor de sporthal van Bolderberg

Vanaf vandaag zijn de sporthallen van Heusden, Eversel, Berkenbos, Zolder en Bolderberg uitgerust met een Automatische Externe Defibrillator ( AED).

Dankzij een AED is er, in afwachting van de hulpdiensten, een betere hulpverlening bij hartletsels mogelijk. De elektroden van dit volautomatische toestel kleef je op de borstkas van het slachtoffer. Daarna maakt de AED een analyse van het hartritme. Als de analyse uitwijst dat het hartritme hersteld kan worden, zal het toestel een elektrische schok toedienen.

Het toestel begeleidt de gebruiker stap voor stap met gesproken instructies. Onze sportdienst voorziet binnenkort een opleiding reanimeren en defibrilleren met een AED-toestel voor alle zaalwachters. Het geeft hen de kans om snel en efficiënt in te grijpen, om zo de overlevingskansen van slachtoffers te vergroten.
Met dank aan Gemeente Heusden-Zolder (www.heusdenzolder.be)

AED-toestel voor de sporthal van Bolderberg
Domein Bovy: toegankelijkheid kasseienplein verbeteren

Domein Bovy: toegankelijkheid kasseienplein verbeteren

In het najaar volgt de aanleg van een toegankelijk pad op de binnenkoer.
De kasseien op de binnenkoer van Domein Bovy zijn moeilijk toegankelijk voor wie niet goed te been is en voor rolstoelgebruikers. Daarom wordt een voetpad van 1,80m breed aangelegd in betonstraatstenen dat zich tussen de kasseien kronkelt. De betonstraatstenen zijn vlak en de oppervlakte is gewaterstraald waardoor deze niet glad zijn.

 

Overdekte wielerpiste op circuit Zolder: nieuws

In 2023 zal in Heusden-Zolder de tweede overdekte wielerpiste van Vlaanderen staan. De piste zal een onderdeel worden van een nieuw multifunctioneel sportcomplex. Voor de bouw, het onderhoud en de uitbating ervan hebben Sport Vlaanderen, de gemeente Heusden–Zolder, het circuit van Zolder en de vzw Cycling Friends samen een vereniging zonder winstoogmerk opgericht.

De piste :(foto is een illustratie hoe de piste er zou kunnen uitzien)

Met deze overdekte wielerpiste wil de vzw een sportinfrastructuur creëren van het hoogste niveau, waar de allergrootste internationale wedstrijden kunnen plaatsvinden, waar internationale teams kunnen trainen, en waar tegelijk ook jonge sporters begeleid kunnen worden in alle facetten van de schone sport die baanwielrennen heet. De infrastructuur moet sporttechnisch uitmuntend zijn, wat haar uitermate geschikt zal maken voor de snelheidsnummers van het baanwielrennen. Daarnaast zijn de architectonische kwaliteit en de ruimtelijke beleving belangrijk. Uiteraard zal de piste door de UCI gehomologeerd zijn.

lees verder

Overdekte wielerpiste op circuit Zolder: nieuws
De wedstrijdkalender voor de heenronde van de volley Herenploeg spelende in Divisie 2

De wedstrijdkalender voor de heenronde van de volley Herenploeg spelende in Divisie 2

2 Div. Heren  reeks A

8/09/2018

20u

Lanaken

VCK BOLDERBERG

15/09/2018

20u30

VCK BOLDERBERG

ROVEKA STEVOORT

22/09/2018

20u30

VC HEIST DELHAIZE HERENTHOUT

VCK BOLDERBERG

29/09/2018

20u30

VCK BOLDERBERG

HE-VOC HECHTEL-EKSEL

06/10/2018

15u30

TECTUM ACHEL B

VCK BOLDERBERG

20/10/2018

20u30

VCK BOLDERBERG

WARA GENK B

27/10/2018

20u30

VCK BOLDERBERG

KIVOLA RIEMST

03/11/2018

20u30

VC GEEL

VCK BOLDERBERG

10/11/2018

16u30

WARA GENK B

VCK BOLDERBERG

17/11/2018

20u30

VCK BOLDERBERG

MAVO DILSEN-STOKKEM

24/11/2018

15u30

Avoc Achel

VCK BOLDERBERG

01/12/2018

20u30

V.C. ZOERSEL B

VCK BOLDERBERG

08/12/2018

20u30

VOLLEYBAL MAASMECHELEN

VCK BOLDERBERG

15/12/2018

20u30

VCK BOLDERBERG

BVMV BEERSE

22/12/2018

20u30

ROVEKA STEVOORT

VCK BOLDERBERG

Kalender K. Bolderberg FC.

Kalender K. Bolderberg FC.

Nu zaterdag 1 september 2018 start de eerste kompetitiewedstrijd van K. Bolderberg FC. in Hoeselt. Het is voor het eerst dat zij Provinciale in de tweede (B) reeks uitkomen sinds het onstaan van de club.

Hier de wedstrijdkalender van BFC voor de heenronden.

01.09.2018 19.30 VV HOESELT- BOLDERBERG FC
09.09.2018 15.00 BOLDERBERG-THOR HASSELT
16.09.2018 15.00 BOLDERBERG- ’HERENELDEREN
23.09.2018 15.00 OPHEERS-BOLDERBERG
30.09.2018 15.00 BOLDERBERG-LANDEN
07.10.2018 15.00 GRAVELO-BOLDERBERG
14.10.2018 15.00 BOLDERBERG-MUNSTERBILZEN
20.10.2018 19.30 BREGEL SPORT-BOLDERBERG
28.10.2018 15.00 BOLDERBERG-HALEN
04.11.2018 14.30 SCHOONBEEK-BOLDERBERG
11.11.2018 14.30 BOLDERBERG-HENIS
18.11.2018 14.30 HEERS-BOLDERBERG
25.11.2018 14.30 BOLDERBERG-BIESEN
01.12.2018 19.30 KOLMONT-BOLDERBERG
09.12.2018 14.30 BOLDERBERG-ZUTENDAAL
16.12.2018 14.30 BOLDERBERG-HOESELT

Oprichting van een burgerbeweging, "meer Heusden-Zolder" genaamd

De heer Jim Broux uit Bolderberg meldt ons de oprichting van een burgerbeweging "meer Heusden-Zolder".

Doelstellingen kort samengevat:

 • burgers informeren over wat er binnen omze gemeente gebeurd op beleidsvlak.
 • burgers met vragen op weg zetten naar de juiste adviezen of loketten in de administratie.
 • beleidsbeslissingen analyseren en omzetten naar begrijpbare teksten.
 • burgers inlichten wat er met de belastingsgelden gebeurd.
 • burgers de transparantie geven over administratieve stukken.

Werkwijze:

 • Werken samen met andere burgers die belangeloos hun kennis en contacten ter beschikking willen stellen.
 • Samenwerken met alle politieke mandatarissen op een positieve en constructieve manier.
 • Kenniscentrum zijn voor alle burgers van H-Z.

 

K. Bolderberg FC: ploegfoto seizoen 2018-2019

K. Bolderberg FC: ploegfoto seizoen 2018-2019

Dit is de A-ploeg van BFC die het dit seizoen gaat waarmaken in 2de provinciale.

Klein Teater Bolderberg zoekt acteurs

Wij zijn dringend op zoek naar mensen van Bolderberg die zich willen engageren voor het gezelschap dat op zo'n twee jaar staat van zijn vijftigjarige en 'koninklijke' titel.

Klein Teater Bolderberg zoekt acteurs

K Bolderberg FC voorbereiding nieuw seizoen 2018-2019

VOORBEREIDING SEIZOEN 2018-2019

-----------------------------------------------------------------

Donderdag  26 juli                   19.45          BFC – Melosport

Zaterdag     28 juli                   17.00          Kattenbos – BFC

Woensdag   01 aug                  19.45          BFC-Vorst

Zaterdag      04 aug                  17.00          BFC – Kaulille

Woensdag    08 aug                 19.30          Koersel – BFC

Zaterdag      11 aug                  18.30          Gemeentelijk Tornooi FC Anadol - BFC

Zondag        12.aug                  17.00          Paal Tervant- BFC

Zondag        26 aug                  17.00          FCB – Ham

Zondag       2 sep                      15.00 Kompetitie Hoeselt -BFC

Eventuele wijzigingen zijn mogelijk !

K Bolderberg FC voorbereiding nieuw seizoen 2018-2019
Opgelet voor diefstallen

Opgelet voor diefstallen

Gisteren en vandaag zijn er weer enkele inbraken of pogingen tot inbraak gepleegd in de Heidestraat en de Oude Heidestraat vernemen we via BIN Bolderberg. We roepen dan ook iedereen op om goed uit te kijken en verdachte mensen of voertuigen te melden aan de politie via het nummer 101. Verder is het raadzaam, zelfs met dit weer, om ramen en deuren goed af te sluiten wanneer je het huis verlaat. Op https://www.bolderberg.be/nl/dorp/bin-bolderberg kan je meer info vinden over de werking van de BIN (Buurt Informatie Netwerk). Dit is een plaats waar je meldingen kan doen voor je buren. Dit is niet om te chatten hiervoor kan je terecht op https://www.facebook.com/groups/binhz/

Bolderberg: De extra patrouilles blijven doorgaan

Bolderberg: De extra patrouilles blijven doorgaan

Ongeveer 1 maand al gaat onze zone samen op pad met de federale politie in de omgeving van Bolderberg, Viversel en het kanaal. We hebben al vaststellingen kunnen verrichten en hebben ook geregeld contacten kunnen leggen met de buurtbewoners en/of handelaren. Zelf zijn we ook blij met de interactie die we hebben met de inwoners. Er is ons ook al wat informatie dat nuttig is voor onze onderzoeken aangebracht.

We willen wel nog een zeer belangrijke oproep doen aan de wandelaars/fietsers/lopers en anderen in onze bossen om geen vuurtjes aan te maken en om eventuele verdachte handelingen te melden.  We raden iedereen aan die iets ziet om onmiddellijk 112 of 101 te bellen, om de snelste reactie te krijgen. Momenteel is het nog steeds code rood in hee Limburg.  . We gaan onze patrouilles ook aanhouden en blijven oriënteren naar gevoelige plaatsen.

Voor meer info verwijzen we graag naar onderstaande link:

http://www.limburg.be/Limburg/veiligheid/Nieuwsberichten/Code-rood-blijft-van-kracht.html

 

Bolderberg Domein Bovy; het nieuwe hazenpad

Ook op Domein Bovy wordt er weer een stap vooruit gewerkt. Het Hazenpad kreeg er de afgelopen dagen 3 wortelmannetjes bij zoals je kan zien op de grote foto boven. Hier zal nog één supergrote paddestoel bijkomen maar deze zal pas voor september of later zijn als de gemeentelijke academie terug van start gaat. Dan zullen er nog enkele beelden ontworpen worden zodat heel het ""HAZENPAD"" volledig af is.

Kinderen ontwerpen nieuw Hazenpad voor Domein Bovy
In het kader van de grote opkuis en hersteloperatie Domein Bovy tovert de Gemeentelijke Academie voor beeldende kunsten uit Heusden-Zolder het oude kabouterpad om tot een mysterieus Hazenpad. De verbeelding van de kinderen en jongeren ligt aan de basis. Zij leveren de ontwerpen.
Jarenlang genoten vele bezoekers, zowel jong als oud van het kabouterpad op Domein Bovy. Bij een mooie wandeling doorheen heet bos kon je kaboutertjes ontdekken die zich verscholen tussen of zelfs in de bomen. Maar ook kabourtjes blijken de tand des tijds niet te doorstaan. Doorheen de jaren zijn vele kabouters beschadigd geraakt of zelfs verdwenen.

De dienst Toerisme van de Gemeente Heusden-Zolder vroeg de Academie of ze nog een toekomst zagen voor de kabouterkes, maar velen bleken niet meer te herstellen. Dan kwam de Academie met het idee om het kabouterbos om te vormen tot sprookjesbos. Een wereld waar fantasiewezens en mysterieuze wezens en trollen en elfen maar ook kabouters leven.

De fantasiebeelden worden zelfs veel groter dan de oude kabouters. Men bestee darom extra aandacht aan de stevigheid, maar ook hun duurzaamheid zodat ze voldoende bestand zijn tegen weer en wind en vandalisme.

De verbeelding van de kinderen zal niet enkel geprikkeld worden door het zien van deze wezens, maar ook door het verhaal dat hen tot leven brengt.

We zien dit als project en dat kan blijven groeien over verschillende jaren waarbij telkens nieuwe wezens hun weg vinden naar Domein Bovy.

Bolderberg Domein Bovy; het nieuwe hazenpad

K Bolderberg FC start seizoen 2018-2019

Zaterdagmorgen om 10u30 heeft FC Bolderberg het nieuwe voetbalseizoen op gang getrapt.

Na een stevige looptraining werd er samen geluncht. Namiddag is er opnieuw een stevige trainingssessie geweest waarna er naar de wedstrijd  België – Engeland werd gekeken  in de kantine aan de kluisstraat . De  eerste geslaagde trainingsdag,  waar toch al 25 spelers aanwezig waren, werd waardig afgesloten met een BBQ.

Straks wordt met volle moed en ijver gestart in 2de provinciaal. SUCCES!

K Bolderberg FC start seizoen 2018-2019
Website Bolderberg: hoe deze gebruiken ?

Website Bolderberg: hoe deze gebruiken ?

Heb je iets te melden of te vragen kan je dat met de knop boven rechts “contact”op de website aan de redactie of gebruik specifiek volgende e-mailadressen:

voor nieuws; redactie@bolderberg.be

voor handelaars; bhv@bolderberg.be

voor parochie; parochie@bolderberg.be

voor BIN-groep (whatsapp); bin@bolderberg.be

voor dorpsraad; dorpsraad@bolderberg.be

weerbericht ? bovenaan website druk je op de knop “het weer”.

wil je iemand iets wensen of feliciteren met een verjaardag, bruiloft, goed examen, jubileum, of andere leuke dingen gebruik dan bovenaan website de knop “wensen & felicitaties”

Zoek je algemene informatie over Bolderberg dorp, handelaars, domein Bovy, parochie, dorpsraad, verenigingen gebruik de knoppen boven de balk.

Bovy, hoe het vroeger was

Bovy raakt zo stilaan terug in trek. Het is natuurlijk op lange na niet, wat het geweest is, daar is meer tijd voor nodig en zal er nog serieus gewerkt dienen te worden om het attractief te maken.. Voor de dorpsraad en nogal wat bezoekers op Bovy is het spijtig dat de naam " Gasthof 1800" verdwenen is. Waar is dat nu goed voor ? Dat was een teken van erkenning van het historisch heemkundig aspect van deze gebouwen. Een respect dat de vroegere VVV-Toeristische dienst met Bert Peeters, Paul Joris , Marcel Dumon en heelwat anderen erg waardevol vonden en ook wilden beklemtonen. Bovy is niet alleen een café, maar een domein. " Hove montienem iet in Sulrem" " Het hof bij de berg in Zolder." Toon het aan de bezoekers !

 

Bovy, hoe het vroeger was

Basisschool Bolderberg werd vandaag het doelwit van vandalen !

Na vrijdagnacht vandalen op Bovy en enkele aangrensende straten, gisteren vuurke stook in de bossen op een 2-tal plaatsen, was het deze middag prijs aan onze basisschool. Crapuul vond het nodig om een raam in te gooien, dat werd ontdekt door de directeur Annette Palmers. Moet gebeurd zijn tussen 12.45 en 13.30 uur. De politie van H-Z heeft de nodige vaststellingen gedaan. Moest iemand iets gezien hebben of nuttige tips kunnen geven naar de dader(s), gelieve dan de politie te verwittigen of te mailen naar redactie@bolderberg.be 

Info Annette Palmers

Basisschool Bolderberg werd vandaag het doelwit van vandalen !
Vuurke stook in de bossen van Bolderberg

Vuurke stook in de bossen van Bolderberg

OPROEP AAN IEDEREEN OM NU ZEKER NIET MET VUUR BEZIG TE ZIJN BUITEN, en zeker niet in de bossen.

Gisteren heeft Luc Van Esch tijdens een segweytocht door de bossen op de Bolderberg bij de oude Kluis een uitgedoofde vuurhaard, of vuurke stook ontdekt. Dus denkt aan de verschrikkelijke gevolgen hiervan wanneer zo een brand door de bossen jaagt, richting bewoonde straten en dorp!!!!!!!!!!!!!

Vertel de kinderen groot en klein dat dit absoluut niet mag en kan!!!!!!!!!!!!!!!!

gemeentehuis H-Z: Werken op afspraak: een evaluatie

gemeentehuis H-Z: Werken op afspraak: een evaluatie

Hoe maak je online een afspraak?

 • Ga naar heusden-zolder.be/afspraak of zoek op onze website naar het gewenste product  en klik op de knop 'maak een afspraak'
 • Kies het product waar je een afspraak voor wilt maken. Bij enkele producten kan je aangeven hoeveel je van dit item wilt (bijvoorbeeld reispassen voor het hele gezin)
 • Kies een datum en tijdstip
 • Vul je contactgegevens in
 • In je mailbox ontvang je een afspraakbevestiging en een overzicht van alle benodigdheden
 • 24 uur voor je afspraak ontvang je een herinneringsmailtje, met daarin nogmaals alles wat je moet meebrengen. Komt een ander moment toch beter uit? Wijzig of annuleer je afspraak  via de link in je afspraakbevestiging.

Straatfeesten in H-Z brengen mensen samen

Ook in 2018 kunnen onze inwoners aanspraak maken op een toelage voor het organiseren van een straatfeest. 

Straatfeesten in H-Z brengen mensen samen

Politie van H-Z controleert continu op overdreven snelheid. Lees maar....

Naar aanleiding van meldingen van onaangepaste snelheid flitste de verkeersdienst in 7 straten. 1361 voertuigen werden gecontroleerd. 259 bestuurders negeerden de snelheidsbeperkingen

Politie van H-Z controleert continu op overdreven snelheid. Lees maar....
Wensen & felicitaties

Wensen & felicitaties

Je kan iemand een wens of een felicitatie sturen...

Rechts bovenaan de website vindt je de knoppen voor het weerbericht, wensen & felicitaties en om met ons contact te nemen om bepaalde dingen te vragen of te melden.

Stuur een familielid, vriend of zomaar iemand een wens (goede gezondheid) of feliciteer hem of haar met zijn of haar nakende verjaardag.

Wie vertegenwoordigt onze parochie ?

Kerkraad, parochieteam en de pastorale ploeg.

Volledige info vindt je onder de pagina "parochie"

Wie vertegenwoordigt onze parochie ?
Super-WK in 2023: Circuit Zolder wil dat Vlaanderen hierop inzet

Super-WK in 2023: Circuit Zolder wil dat Vlaanderen hierop inzet

De Internationale Wielerunie (UCI) gaat vanaf 2023 om de vier jaar een Super-WK organiseren.

BIN Bolderberg

BELANGRIJK = VEILIGHEID!

BIN Bolderberg

Persbericht: Lokale politie Heusden-Zolder en de federale politie te paard gaan samen op pad.

Op woensdag 20/06 zijn wij begonnen aan een actieplan rond de P69 aan het circuit van Zolder en de bossen van Bolderberg. Jaarlijks keren problemen van drugsgebruik en –handel terug in deze regio, maar zeker ook de meldingen van openbare zedenschennis.

Persbericht: Lokale politie Heusden-Zolder en de federale politie te paard gaan samen op pad.

JEUGDBESTUUR BOLDERBERG FC: papiercontainer wordt door sommigen fout gebruikt !

papiercontainer wordt door sommigen fout gebruikt !

JEUGDBESTUUR BOLDERBERG FC: papiercontainer wordt door sommigen fout gebruikt !