ELLA BELLA in Bolderberg: opent nieuwe dameskledingszaak in het weekend van 23 & 24 maart

Dameskledingszaak met trendy betaalbare damesfashion en accessoires. Wekelijks nieuwe collectie !

ELLA BELLA  Fashion for ladies opent haar deuren ! 
Jullie zijn van harte welkom tijdens het openingsweekend om de allernieuwste collectie van ELLA BELLA te bewonderen met een hapje en lekker drankje 🥂
Zaterdag en zondag 23/24 maart 10u tot 18u !

Waar ? St Jobstraat 60, voorzijde shopping te Bolderberg.

https://www.facebook.com/ellabelladameskleding/ 

Druk op "lees verder" om reeds enkele foto's te vinden wat je straks kan kopen...

ELLA BELLA in Bolderberg: opent nieuwe dameskledingszaak in het weekend van 23 & 24 maart

HENIS 5– BOLDERBERG 0

Dat cijfers lang niet alles zeggen, wist je reeds maar....

hier vervormen ze de wedstrijd toch wel erg. Onze verdediging, nog niet goed wakker, kreeg een eerste lap rond de oren na twee minuten; Van dan af aan was het al Bolderberg wat de klok sloeg. Vier tot vijfmaal afgezonderd voor de homegoal komen, maar de koele afwerker stond niet aan onze kant. Een ruststand van

1-3 was helemaal niet overdreven.

Aangeschoten bal tegen de arm leverde een op zijn minst  dubieuse strafschop op voor Henis 2-0 en we waren op weg naar een afstraffing, die helemaal niet verdiend was; Goed, we scoren niet, maar twee strafschoppen en een kwakkelende verdediging werkten dit wel in de hand. Eén helft volstond voor Henis met een topscorer midvoor Goffart die viermaal de weg naar onze netten vond

Sowieso te gemakkelijk !

Ja keeper  Kristof Wat doe je ertegen ?

 

HENIS 5– BOLDERBERG 0
Donderdag wordt de nieuwe geluidsinstallatie getest op Circuit Zolder

Donderdag wordt de nieuwe geluidsinstallatie getest op Circuit Zolder

Aanstaande donderdag zal het nieuwe deel van de geluidsinstallatie in dienst gesteld worden tijdens de vergunde geluidsuren. Het betreft fase 3 van het dynamische systeem rond de pitlane zone en centrale paddocks, zo kan elke zone apart door de geluidsmanager worden aangepast losstaand van de gewone volume regeling van de commentatoren.

Om alles goed af te stemmen inclusief het bestaande deel, zal de installatie tijdelijk op maximum gezet moeten worden om vervolgens terug te dimmen tot een geprogrammeerd maximum volume. Het Circuit tracht deze programmatie duur tot een noodzakelijke minimum te beperken.

Ouderraad school Bolderberg organiseert 24 maart 2019 dauwwandeling

Ouderraad school Bolderberg organiseert 24 maart 2019 dauwwandeling

SAVE THE DATE! ZONDAG 24 MAART gaan we weer heerlijk 🏃‍♂️🏃‍♀️DAUWTRIPPEN.

Pippi Langkous is beroofd door de piraten. Help haar om de schatkist 💰opnieuw te vullen, kraak de code, ga op avontuur in de🌲🌲🌲bossen van Bolderberg. Maar let op voor de 👓🕶 struikrovers...

Geniet daarna van een uitgebreid ontbijtbuffet 🥝🥐🍞🥖🧀🥚🍳🥓🍫🍩☕️🍽 in Witte Villa Kakelbont!

Meer info volgt.

Klein Teater Bolderberg zoekt acteurs

Klein teater Bolderberg is op zoek naar nieuwe acteurs.

Diegene die graag in een "comedie" of een leuk blijspel meespeelt is zeker welkom. Je kan jou interesse kenbaar maken via mail naar ghislainhendrickx@gmail.com of philtjensr@skynet.be of ons mailadres nieuws@bolderberg.be. Of de telefoonnummers zoals op de flyer vermeld.

Er is ook een leuk You Tube filmpje beschikbaar, gemaakt in de Witte Zaal, om algemeen aan te geven wat we zoeken en wat men kan verwachten.

link :  https://www.youtube.com/watch?v=DvSnSPLI4LY&t=63s 

Klein Teater Bolderberg zoekt acteurs
Verkeersplan voor DTM moet herzien worden.

Verkeersplan voor DTM moet herzien worden.

Minder goed nieuws tijdens de meeting aangaande het verkeersplan, ondanks de al maanden goed lopende communicatie en afspraken kwam de dienst wegen en verkeer plots af met de melding dat de werken op de snelweg blijven doorgaan tijdens het DTM weekend.

Dit is verbazend gezien vanaf dag 1 door de gemeente, Politie Heusden-Zolder en Circuit duidelijk is aangegeven dat de afrit 27 prioritair is om zo een groot event als DTM in goede banen te kunnen leiden, de dag dat DTM aan het Circuit werd toegewezen waren zij als één van de eerste die op de hoogte werden gesteld. Tot nu was het duidelijk dat fase 1 werd opgestart en afgewerkt voor het DTM event en erna pas fase 2.

De Burgemeester, Circuit Zolder, politie en gemeentelijke verantwoordelijken zijn onmiddellijk in actie geschoten. Er waren wel enkele andere scenario’s preventief voorbereid.

Hopelijk kunnen we volgende week positief nieuws brengen over deze verkeersproblemen.

Domein Bovy: topattractie met circus Ronaldo ‘Fidelis Fortibus’ in première.

Een eigenzinnige solo gemaakt en gespeeld door Danny Ronaldo. Het publiek betreedt een circustent waar alle artiesten overleden zijn. Enkel de clown is overgebleven en hij weigert te vertrekken. Hij heeft iedereen begraven rond een cirkel van verkleurd zaagsel...

Donderdagavond ben ik persoonlijk gaan kijken, en het was absolute top. In zijn 1-tje begeesterde hij iedereen vanaf het moment dat je binnenkwam en hij op een italiaansachtige monkelende manier de mensen duidelijk maakte dat de voorstelling niet doorging, en sommigen al begonnen te twijfelen...

Alle ogen waren constant op de piste gericht waarbij hij grappige momenten afwisselde met momenten waarbij je even moest stilstaan...

Kortom, bravo voor deze programmatie en domein Bovy was eens te meer een mooie magische locatie voor dit spektakel.

Druk op "lees verder" en dan zie je sfeerfoto 's en een compilatiefilm van die avond.

Domein Bovy: topattractie met circus Ronaldo ‘Fidelis Fortibus’ in première.

Snelheidsduivels gevat in de Zandstraat

Vorige zaterdag deden de politiediensten van Heusden-Zolder een controle naar onverantwoord rijgedrag in onder andere de Zandstraat. In de Zandstraat is komende van Zonhoven vanaf de grens de maximum snelheid 70 km/u. Vanaf de verhoging aan De Slogen is de snelheid maar 50 km/u. 

Op het eerste deel waar er 70 km/u mag gereden worden, werden twee uitschieters gevat die respectievelijk 118 km/u en 127 km/u reden. Zij mogen de gevolgen hiervan dragen.

Snelheidsduivels gevat in de Zandstraat

Geniet van top DJ Bob Sinclar tijdens de DTM.

Het weekend van 17-19 mei staat al met stip aangeduid in de agenda’s van menig motorsportliefhebbers want DTM komt terug naar Circuit Zolder. Het hele weekend baadt het Circuit in een  ‘funfastic’ DTM-sfeer. DTM is zoveel meer dan enkel racen. De sfeer en beleving tijdens de DTM-days is eens zo belangrijk.

In de Fan Village kunnen fans loungen en ontspannen tussen de races, op het showpodium wordt gezorgd voor animatie, de piloten geven signeersessies en op zaterdag zakt niemand minder dan Bob Sinclar himself af naar Zolder. De Franse DJ en producer Bob Sinclar is gekend door zijn nummers  “Love Generation”, “World, Hold On (Children of the Sky)” en “Rock This Party (Everybody Dance Now)”, songs die allemaal hoog gescoord hebben in de hitlijsten.  In 2006 werd Bob Sinclar trouwens verkozen tot werelds beste DJ op de World Music Awards in Londen. En nu mogen we deze top DJ dus verwelkomen tijdens het DTM-weekend op Circuit Zolder. Sinclar zal ons die zaterdagavond na de laatste race, trakteren op stevige dansbeats. Fans die een DTM-ticket voor zaterdag of voor het weekend krijg je gratis toegang tot de Fan Village voor dit niet-te-missen feestje!

Geniet van top DJ Bob Sinclar tijdens de DTM.

Bolderberg: parking tegenover witte zaal: voetpad afgeschermd met paaltjes

Als je een voetpad aanlegt om de veiligheid van voetgangers en van de leerlingenrij te verbeteren, dien je natuurlijk te beletten dat auto's dat voetpad hinderen. Daarom deze paaltjes, met een aparte in- en uitgang. Er is wat vrees dat de vette grond door keren en draaien drassig wordt. We zien wel...

Bolderberg: parking tegenover witte zaal: voetpad afgeschermd met paaltjes
Bolderberg: parkingplein tussen st Job-La Passione

Bolderberg: parkingplein tussen st Job-La Passione

Na contact met de bevoegde dienst, kan ik je volgende info meegeven:

In september 2018 organiseerde de gemeente een infovergadering om de werken wat meer toe te lichten.  Omwille van slechte weersomstandigheden werd in het najaar 2018 enkel de betonnen pompput geplaatst.  De werken werden op 27 februari hervat.  Hiervan kregen de omwonenden onderstaand bericht:

Na de rioleringswerken zal de wegenis hersteld worden. De vermoedelijke duur van de werkzaamheden bedraagt 30 werkdagen (is 1,5 maand).  Tijdens de werkuren (van 6u30 t.e.m. 16u30) zal de parking echter niet toegankelijk/bereikbaar zijn omdat omwille van de beperkte ruimte de veiligheid niet kan gegarandeerd worden. Na de werkuren zal de parking gedeeltelijk bereikbaar zijn afhankelijk van waar de werkzaamheden zich op dat moment situeren.

Mogen wij u vragen om tijdens deze werken uw wagen buiten de werkzone te plaatsen en dit van ’s morgens 6.30 tot ’s avonds 16.30 uur. Op deze manier kunnen onze mensen op een vlotte manier hun werken uitvoeren. Voor verdere info kan u steeds terecht bij onze ploegbaas of bij onze werfleiding.

Rekening houdend met de paasvakantie en recente weersomstandigheden worden de werken tegen eind mei afgerond. Deze week is de aannemer bezig met de hoofdriolering, volgende week start hij met de huisaansluitingen. Ook de persleiding vanuit de pompput zal die periode aangelegd worden. Na de huisaansluitingen en de persleiding worden de klinkers teruggelegd.

Mochten er in de toekomst nog vragen zijn, dan kan je steeds bij de werfleiding of bij de balie Grondgebiedszaken (011 80 80 87) terecht.

Afgevaardigde voor de bewoners in de werfvergadering is Ronny Lemmens. Problemen, allemaal naar Ronny.

 

Circuit Zolder onder spanning!

Circuit Zolder onder spanning!

In de aanloop naar de DTM gaan we met de hulp van David jullie de activiteiten rond dit gebeuren mee laten beleven.

De technische delegatie van DTM komt morgen op bezoek voor de Circuit keuring door de Duitse motorsport bond (DMSB), het bepalen van de indelingen van alle locaties en paddock ruimtes. Dit is een spannend moment want hieruit kunnen altijd bijkomende uitdagingen komen voor het Circuit.

Ook deze week is er een overleg met gemeente, preventiedienst, politie HZ, wegpolitie en de dienst wegen en verkeer om verder te werken aan een het opstellen van een degelijk verkeersplan, dit puttend uit de studies en ervaringen bij het recente WK Cyclocross in 2016 waarbij de weginfrastructuur gelijk was als nu. In de gouden DTM jaren was de afrit op de E313 er nog niet wat toch een heel andere aanpak vroeg en het verkeer toch wat anders liep dan nu. Zodra dit samen met de meer dan 25.000 parkeerplaatsen vastligt is het doel dit via de site spoedig door te geven zodat iedereen zijn weg kan vinden.

Verder worden er heel wat renovatie werken uitgevoerd in de gebouwen, dit gaat van vernieuwen van de elektrische installaties, WIFI versterking, LED verlichting, vernieuwen van de pits poorten, verfwerken,…. en werden vorige week de tribune plannen finaal goedgekeurd door de DTM organisatie, dit alles goed voor ruim 15.000 tribune zitplaatsen rond de piste.

Wordt vervolgd….

Domein Bovy: peuters en kleuters in het wild paasvacantie 19 april 2019

Domein Bovy: peuters en kleuters in het wild paasvacantie 19 april 2019

*** Inschrijven verplicht ***

Verlang jij ernaar om lekker naar buiten te gaan? Samen met je kinderen te ontdekken in de natuur? Met elkaar te spelen en genieten? En tegelijk nieuwe inspiratie op te doen met ogen, oren en puntje van je neus?

Wij presenteren Peuters en kleuters in het wild: paasactiviteit @ Domein Bovy!

Een kind- ouderactiviteit om verbondenheid met de natuur te krijgen. Samen maken we er spelenderwijs een superleuk natuur avontuur op Domein Bovy. Eerst helpen we de paashaas zijn eitjes zoeken en daarna gaan we ze versieren met de natuur. Jij komt toch ook?

Nadien kan je nog lekker blijven ronddwalen op domein Bovy!

VRIJDAG 19 APRIL: 2 sessies (duurtijd: +/- 60 min)
- Sessie 1: 14u
- Sessie 2: 15u30 VOLZET
Gericht op kinderen tussen 2 en 7 jaar. We verzamelen vanaf 13u45 en 15u15 op de binnenplaats van Domein Bovy.

Parking: Galgeneinde 22, Heusden Zolder

Bijdrage is 15 euro voor ouder en kind. Elke ouder of kind extra is 5 euro p.p.

De begeleiding is door Femke Windmolders (pedagogisch coach)

Wil je er graag bij zijn? Mail je deelname aan femke@meander-pedagogischbureau.be  Geef daarbij ook door aan welke sessie je graag wilt deelnemen en de naam van jou en je kind(eren)!

Bolderberg: 2de bierhappening van zaterdag 9 maart een voltreffer: update datum 2020!

Bolderberg: 2de bierhappening van zaterdag 9 maart een voltreffer: update datum 2020!

Louis Hauquier en Benny Smeets hadden het goed voorbereid, voldoende reklame gemaakt via de sociale media 's en de klassieke affiches en banners, maar gisteravond heeft de Witte zaal vanaf 15.00 uur volgezeten tot wel bijna 22.00 uur. Een 220 bierliefhebbers en sympathisanten hebben genoten van een 45-tal biersoorten zoals de klassieke pilsbieren, amber, witte bieren, bruine bieren, stouts en de blondjes waaronder vele trippels. Van de 45 bakken waren er nog amper een 10-tal over. Goed "geproefd" zou ik zeggen. Vele leden van de Limburgse biervrienden waren ook aanwezig, waarvoor dank. Ook een dank u wel aan de helpers van dienst...

En natuurlijk stond de "Bolderbergse trippel", het blonde bier uit Bolderberg en ontwikkeld door Louis en Benny erg in de belangstelling en werd zeer frequent geproefd... Elk uur werd een doos vol biersoorten geloot, mooi versierd en geschilderd door onze schoolkinderen, waarbij telkens gelukkigen waren.

Druk op "lees verder" daar vind je sfeerfoto 's en een video van gisteravond.

Voor de volgende bierhappening: update: noteer zaterdag 14 maart gewijzigd in zaterdag 7 maart 2020 in uw agenda. We zijn al gestart met de voorbereiding waarbij nieuwe en meerdere bieren gepresenteerd zullen worden. TOT DAN !

 

K. Bolderberg FC: zondag 15.00u topmatch FC Bolderberg - Schoonbeek Beverst

K. Bolderberg FC: zondag 15.00u topmatch FC Bolderberg - Schoonbeek Beverst

Supporters !! Allen zondag op post aan de Kluisstraat voor de topper Bolderberg FC - Schoonbeek Beverst.

Onze jongens hebben jullie nodig !!!!!!!!!!!!!

Bolderberg: houten chalet brand volledig af in de Kluisstraat

De brand in de Kluisstraat in Bolderberg werd pas laat opgemerkt doordat de woning – in chaletvorm – diep in het bos verscholen ligt. De hulpdiensten raakten moeilijk ter plaatse en moesten onder meer een zware poort forceren. Maar toen viel er toch al niets meer te redden, de volledige woning lag in de as.

Ze stond al lange tijd leeg en is recent van eigenaar veranderd. Die zou gestart zijn met renovatiewerken.

Bolderberg: houten chalet brand volledig af in de Kluisstraat

Paasvoetbalkamp K. Bolderberg FC

Kerstmis is nog maar juist achter de rug en de jeugdwerking van Bolderberg FC is al met Pasen bezig. Zo organiseren zij het paaskamp onder de leiding van Eric Decoutere op dinsdag 9 april 2019 tot vrijdag 12 april 2019.

Voor Wie?

 • Alle kinderen geboren tussen 2004 en 2014.
 • Ook niet voetballertjes zijn welkom!

Wat?

 • Trainingen en spel van 10 u tot 16 u
 • Opvang voorzien van 9 u tot 17 u
 • Springkasteel (bij goed weer)

Waar?

Kluisstraat 25 – 3550 Heusden-Zolder

Kostprijs?

 • Kostprijs € 110, 2de en 3de kind € 100
 • Orijs inclusief soep en warme maaltijd
 • Voor & namiddag hapje en drankje

Inschrijven?

via events@kbolderbergfc.be tot en met 19 maart 2019

Paasvoetbalkamp K. Bolderberg FC
Dorpsraad heeft nieuwe voorzitter

Dorpsraad heeft nieuwe voorzitter

Marcel Gijbels had het al even aangegeven dat hij na 41 jaar het voorzitterschap van de Bolderbergse Dorpsraad wilde overdragen. Het is dank zij Marcel zijn gedrevenheid dat er stenen werden omgedraaid waarvan men dacht dat die niet konden omgedraaid worden. Deze gedrevenheid en de ongezouten manier om zijn mening te ventileren werdt dan ook door menig politieker niet in dank afgenomen. Marcel hield zich niet bezig met politiek, wel met Bolderberg. Wij danken Marcel dan ook van harte voor zijn jarenlange inzet.

Alhoewel de nieuwe voorzitter Jim Broux ook al verschillende watertjes doorzwommen heeft en dus de nodige ervaring heeft opgedaan zal het toch niet de gemakkelijkste taak zijn om dit Bolderbergse monument op te volgen. Maar zoals je op de foto van Heusden-Zolder.eu kan zien hebben zij toch al de kleur in het bovendeel gemeen. Wij wensen Jim alvast veel succes in zijn taak als voorzitter van de Bolderbergse dorpsraad.

Brug van Stokrooie: update 07-03-2019

update werken 05-03-2019 van de dienst "de vlaamse waterweg NV"

Momenteel werken we volop aan de nieuwe brug op het montageterrein naast de Albertkanaalstraat. Op zondag 14 april 2019 wordt deze nieuwe brug ingevaren naar zijn definitieve locatie. Voor we dit kunnen doen, moeten er nog een aantal voorbereidende werken plaatsvinden. Om deze werken uit te kunnen voeren, zal de Albertkanaalstraat op volgende momenten worden onderbroken:

 • 2 x 2 uur tijdens week 11/3 – 17/3 (exacte uren en dagen worden nog meegedeeld en worden ook aangekondigd op tekstkarren)
  => Tijdens deze periode zullen een aantal boogdelen op het montageterrein verplaatst worden. Hiervoor moet de Albertkanaalstraat kortstondig gekruist worden.
 • Tijdens week 8/04 – 14/04: Tijdens deze periode vinden alle werkzaamheden plaats die het mogelijk moeten maken om de volledige stalen brug te verplaatsen van het montageterrein naar een ponton op het Albertkanaal (voor het invaren
  => Tijdens deze werken hebben enkel fietsers nog doorgang. Voor gemotoriseerd verkeer wordt een omleiding voorzien via de N729 en de N2.

Als iemand met een planningsdata of iets een probleem heeft surf naar hun website en schrijf een opmerking onder contact. dit is de link https://www.vlaamsewaterweg.be/contact 

MIJLPALEN

De hoofdas Stokrooieweg is onderbroken van 17/06/2019 tot en met 15/07/2019 voor het dwarsend verkeer. DEZE AFSLUITING KOMT ER ZEKER WEL ifv. de aansluitingswerken nieuwe brug. De datums en planning zijn streef- en richtdatums en kunnen door omstandigheden altijd beïnvloed worden.

 • Sloop bestaande brug: 11 augustus 2019 (streefdatum)
 • Ingebruikname nieuwe brug: 15 juli 2019 (streefdatum)
Brug van Stokrooie: update 07-03-2019
gezinsbond Bolderberg organiseert de volgende weken: paasfeest met eieren rapen en kookworkshop

gezinsbond Bolderberg organiseert de volgende weken: paasfeest met eieren rapen en kookworkshop

Paasfeest met poppenkast en eierenraap

Plaats : witte zaal Kluisstraat 1 te Bolderberg
Zaterdag 20 april, Uur : 14u - 15u30
Ons paasfeest gaat van start met een poppenkast en sluit af met een eierenraap.

Deelnameprijs : Leden 5 euro per kind/ niet leden 8 euro per kind (volwassenen gratis)
Inschrijven via een formulier te vinden op de fb pagina gezinsbond Bolderberg https://www.facebook.com/events/789094541445683/ (tickets bestellen)

Geniet van al de voordelen als lid van de gezinsbond ! Bespaar onmiddellijk op deze activiteit.
Online via : https://www.gezinsbond.be/Paginas/lid-worden.aspx

Kookworkshop

Heerlijke lekkere en lichte desserts! Lekker en goed voor onze lijn! Samen met diëtiste Jeannike gaan we aan de slag!
Vrijdag 3 mei, Uur : 19u30 tot 21u30
Prijs : 7 euro/leden en 10 euro niet-leden
Inschrijven via formulier te vinden op fb pagina gezinsbond https://www.facebook.com/events/396035677866216/  of via mail bolderberg.gezinsbond@gmail.com 

Domein Bovy Bolderberg: herenhuis ondergaat renovatie

Na het aanleggen van het nieuwe wandelpad voor mindervaliden op de binnenkoer, start deze week een volgende fase op domein Bovy met de renovatie van het herenhuis.  Zowel het dak als de buitenmuren krijgen een grondige opknapbeurt.  Verschillende aannemers coördineren met mekaar voor een strakke opvolging van de planning.

Na het plaatsen van een stelling start men met een houtonderzoek van het vakwerk. Vakwerk is een bouwwijze om muren te maken, waarbij de dragende structuur uit houten balken bestaat. Bedoeling is om aangetast hout op te sporen en te vervangen.  Daarnaast wordt ook de invulling van het vakwerk vervangen door kalkhennep en pleister.  Beide materialen zorgen voor een perfecte isolatie van het gebouw. De fundering van het gebouw wordt eveneens onderzocht en indien nodig versterkt. Tot slot krijgt het gebouw ook een nieuw dak met daarbij horende dakgoten.

De klemtoon van alle werken ligt op renovatie.  Oude materialen worden vervangen, maar de karakter van het gebouw blijft bewaard. De renovatiewerken duren ongeveer een viertal maanden en veroorzaken weinig tot geen hinder.  Tijdens evenementen vinden geen er werkzaamheden plaats en de werkomgeving wordt veilig afgezet met hekken.

Zowel het domein als Bistro Bovy blijven toegankelijk voor bezoekers.

Info: dienst Toerisme – 011 80 80 88

Domein Bovy Bolderberg: herenhuis ondergaat renovatie
forellenvijver achteraan Vrunstraat: hoe is de situatie rond de uitbating kantine ?

forellenvijver achteraan Vrunstraat: hoe is de situatie rond de uitbating kantine ?

Gisteren heeft de redactie contact gehad met Marc Vermeulen, voorzitter vissersclub de verenigde vissers, over de situatie uitbating cafetaria waarvoor we vorig jaar rond deze tijd een oproep gelanceerd habben om je kandidaat te stellen.

De voorzitter deelde ons mee dat er nog steeds niemand bereid is en gevonden om deze mooie cafétaria, gelegen tussen 2 vijverputten, uit te baten. Men kan zich nog steeds kandidaat stellen, waarbij je contact opneemt met Marc telnr. 0495/87 94 99 of een mail stuurt naar m_vermeulen@telenet.ne 

Meer info over de club vind je http://www.vvhz.be/ 

Hij meldde tevens dat de cafétaria enkel zal geopend zijn tijdens de clubactiviteiten tussen 9.00 en 20.00 uur. Zie tabel druk "lees verder"

Mediteren in de Kluis, Bolderberg

Mediteren in de Kluis, Bolderberg

voor wie zin of het nodig heeft..

Serviceresidentie Bocasa is op zoek naar vrijwilligers

Onder het motto “vele handen maken licht werk” zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers die graag iets willen betekenen voor onze bewoners binnen de residentie.

Zijn we nog op zoek naar vijwilligers die graag iets willen betekenen voor onze bewoners binnen de residentie.

We willen dat elke vrijwilliger zich goed voelt en graag komt. Daarom hebben wij specifiek aandacht voor:

 • Een open, respectvolle wederzijdse communicatie.
 • Een duidelijke taakomschrijving.
 • Elk talent is welkom.
 • De organisatie investeert in de ontwikkeling van de vrijwilliger en zijn kwaliteiten.
 • Elke vrijwilliger krijgt de nodige ondersteuning, coaching en feedback van de verantwoordelijke.

Heeft u interesse ? Neem gerust vrijblijvend contact op met Hilde Dierckx, wnd directeur Bocasa.

tel 011/24 66 00 of mail naar info@bocasa.be 

Serviceresidentie Bocasa is op zoek naar vrijwilligers
Verslag Dorpsraad 25 februari 2019

Verslag Dorpsraad 25 februari 2019

 1. Bij monde van Irene Eerdekens, lid schoolbestuur en architecte kregen wij een gedegen uitleg over het voorlopig ontwerp voor het bouwen van een volledige nieuwe basisschool in Bolderberg. De huidige voorontwerpen kunnen nog bijgestuurd worden en zullen ten gepaste tijden aan de bevolking bekend gemaakt worden. Het zijn alleszins ingrijpende plannen. Met de eisen die vandaag gesteld worden  aan isolatie en energie is renovatie kwasi uitgesloten Het zal dus volledige nieuwbouw worden, uitgenomen het hoofdgebouw uit 1953. Werken worden in fasen uitgevoerd omdat de school verder moet functioneren. Het zal sowieso nog minstens vijf jaar duren eer wij aan de beurt zijn. Het schoolbestuur en de scholengemeenschap zijn klaar om deze uitdaging aan te gaan. Het is een prachtig project geworden waar wij als Bolderbergenaren fier op mogen zijn. 70 % zal gesubsidieerd worden en 30% met eigen middelen. Het is een uitdagende klus, maar nodig voor de verdere uitbouw van onze school. Je hoort hier nog wel van.

 2.  De opvolging van voorzitter Marcel , voorzitter sinds 1978, werd ook afgehandeld . Met Jim Broux werden afspraken gemaakt inzake politieke betrokkenheid. In een dorpsraad mag en moet vrije meningsuiting zijn, maar evenzeer politieke ongebondenheid naar partijen toe. Leden van de dorpsraad spreken en handelen in het belang van ons dorp Bolderberg, en dat dit niet altijd overeenstemt met wat de heren en dames in het gemeentehuis bedisselen, ligt voor de hand.

 Jim werd met algemene  éénparigheid van de aanwezige leden tot voorzitter aangesteld.

 1. Als dorpsraad zouden wij in Bolderberg nu nog bekende namen willen vastleggen. Zo bv t’Zulleke en nog enkele binnen” trage wegen” Ook een voorstel om het pleintje tussen kerk en zusters de naam “ zusterkenshof” als aandenken aan de zusters te noemen, het pleintje langs de toeristische dienst “ lindenpleintje” Wij zoeken naar gepaste platen, en laten dit voorlopig over aan Louis en Leo.

Komt volgende keer op de dagorde, dus werk voor Jim

 4 Wij zijn volop bezig met verjonging van de dorpsraad, nu 20 leden . Voor vrouwen is er nog altijd plaats. We hebben er heden vier, niet slecht, maar toch …

 Verslag : Marcel/Roger

 

Bolderberg: Op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ richting Leuven afgesloten tijdens werken E314

Bolderberg: Op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ richting Leuven afgesloten tijdens werken E314

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt dit voorjaar een derde rijstrook aan op de E314 in Heusden-Zolder. Vanaf vrijdagavond 8 maart wordt het verkeer op de autosnelweg stap voor stap op één weghelft gezet op twee versmalde rijstroken in beide richtingen. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ richting Leuven zullen vanaf dan worden afgesloten voor de duur van de werken.

Dit voorjaar wordt de E314 in de richting van Leuven vernieuwd. Op 11 maart start de uitvoering, die een tweetal maanden zal duren. Het verkeer zal dan tijdelijk over twee versmalde rijstroken in beide richtingen moeten rijden, op de andere zijde van de autosnelweg.

Tijdens de werken zullen de op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Leuven worden afgesloten. Die liggen immers pal in de werfzone. Het verkeer op de autosnelweg moet dus de voorgaande of eerstvolgende afrit nemen. De op- en afrit 27 in de richting van Nederland blijven wel open.

Om de E314 vanuit de omgeving te bereiken, wordt een omleiding voorzien richting complex 28 ‘Zolder’ via de N72. Zwaar verkeer richting Antwerpen wordt meteen omgeleid naar de E313 complex 26 Paal-Beringen.

K. Bolderberg FC organiseert steakdag zaterdag 30 maart

K. Bolderberg FC organiseert steakdag zaterdag 30 maart

Jaarlijkse Steakdag K. Bolderberg FC, Kom genieten van een lekker stuk vlees, vis of groensel!

Schrijf je in voor 25 maart bij spelers en bestuur of tijdens een van onze thuiswedstrijden of mail naar events@kbolderbergfc.be 

Eten kan om:
12u00 -> 14u00 en 17u00 -> 21u30

17 Euro
--------------------------------
Steak Natuur / Peper / Champignons

16 Euro
--------------------------------
Spareribs

13 Euro
--------------------------------
Koude schotel
Stoofvlees
Vide

8 Euro
--------------------------------
Kids Hamburger

Via deze steakdag kunnen wij als club verder werken aan de uitbouw van onze club!

Bolderberg = Barreberghe hoe ons dorp noemde er uit zag in 1678... en later

Bolderberg = Barreberghe hoe ons dorp noemde er uit zag in 1678... en later

En Marcel Gijbels vond in zijn zeer rijkelijk archief dit:

Hierboven zie je de oudste kaart van Bolderberg, getekend door de abdij van Averbode in het jaar 1678.

Bijna het hele dorp. Je ziet het goed Bovy, het heette toen nog “de Bolderbergse Wenning”. Het eerste huis rechts van Bovy is de “ Ooievaarshoeve” Trieste naam want in 1763 brandde de hoeve tot de grond af, doordat de ooievaars een nest gebouwd hadden op de schouw. Dan volgt een hoeve, afgebroken voor de bouw van Mozart, die dienst deed als pastorie voor de kapel van het jaar 1500, die ernaast stond en in 1878 vervangen werd door de huidige kerk. De voorloper van restaurant Oud Bolderberg zie je ook goed staan. De weg rechtdoor over de berg bestond niet. Bolderberg telde in 1678 een twintigtal huizen.

En als je op "lees verder" drukt zie je het 1ste kadasterplan van 1870 uit het archief van Marcel, en verder zie je 2 foto 's:

Het vroegere hotel-restaurant (foto 1947) Oud- Bolderberg zie je er op staan (rond 1680 gebouwd). De schuur werd eerst verbouwd tot een winkeltje (rond 1956), later alles tot restaurant. Niet vergeten hotel en restaurant en dorpscafe bestonden reeds in de jaren vijftig. Op de Kempische driehoek ervoor stond een grote eik waaronder recht gesproken werd door de baron. Ook de oude kapel (1500) stond hier. Je ziet de Bolderbergse wenning( Bovy) onder en boven de pastorie (blauw).

Op de foto van 1904 zie je de Galgeneinde.

La Passione: paaspakketjes

La Passione: paaspakketjes

Valentino pakt ook dit jaar uit met een ruim assortiment Paaspakketjes. Ontdek de heerlijke Belgische chocolade en plaats alvast je bestelling. 

We stellen ook Paaspakketjes op maat samen. Vanaf € 250 leveren we gratis op één adres.

Bekijk de Paasfolder op https://bit.ly/2GGfFS0

 

Bolderberg vanuit de lucht gezien !

Francis Holsteyns en zijn vrouw Jenny Vanhex hebben voorbije zondag namiddag een helikoptervlucht gemaakt met enkele toertjes boven Bolderberg. En natuurlijk heeft fotograaf Francis zeer mooie foto 's gemaakt met z'n professionele apparatuur. Zie de foto 's in bijlage (druk op "lees verder").

Bolderberg vanuit de lucht gezien !

Bolderberg; zo zag de St Jobstraat er uit in 1902....

Bedankt Marcel Gijbels voor deze prachtige foto en beschrijving.

Een beeld van het oude Bolderberg, de Sint Jobstraat uit 1902. Links de poort van Bovy, rechts in de verte de oude pastorie, nu witte zaal, en er tegenover de "armenwinning".

De huurder pachter Schoofs drijft zijn koeien naar huis. Geen auto's, geen opwarming en geen migratie. Alleen een zalige dorpse rust ! En links en rechts weilanden in het centrum...

Bolderberg; zo zag de St Jobstraat er uit in 1902....
Bolderberg nostalgie: tour de France 1981 door Bolderberg, wie weet dat nog ?

Bolderberg nostalgie: tour de France 1981 door Bolderberg, wie weet dat nog ?

Donderdag 9 juli 1981, het was bloedheet die dag, was er in het centrum van Bolderberg veel volk op de been om het voorbij snellend peleton te bekijken met alle toenmalige grote vedetten die toen in het peleton zaten. Waaronder wereldkampioen Bernard Hinnault, Lucien Van Impe (zie je op de foto in 3de positie), Bernard Thévenet, Joop Zoetemelk, Peter Winnen, Daniël Willems, Eddy Planckaert, Freddy Maertens, Sean Kelly, en zovele andere goeie renners.

De rit  op 8 juli Brussel-Zolder werd gewonnen door Eddy Planckaert en de rit Beringen-Hasselt op 9 juli door Freddy Maertens. Freddy Maertens won dat jaar 5 ritten, waaronder de koniginnenspurt op de Champs-Elyssées en de groene trui

Zie onder "lees verder" de volledige touruitslag.

 

Domein Bovy: eerste fase biodiversiteitsproject Bovy is van start gegaan. UPDATE 15-02-2019

In samenwerking met het Regionaal Landschap Lage Kempen, Limburgs Landschap vzw, de provincie Limburg en de gemeente Heusden-Zolder werd eind vorig jaar het biodiversiteitsproject ‘Bovy onthaalpoort voor mens en boomkikker’ goedgekeurd. Het doel van dit project is om de biodiversiteit in het gebied te verhogen door kleine, doelgerichte ingrepen.

Reden voor deze ingreep is om de moerasvijver vis-vrij te houden, een belangrijke vereiste om de zeldzame boomkikker hogere overlevingskansen te garanderen.

Op hetzelfde moment worden de bosranden uitgedund en hersteld. Een aantal bomen worden verwijderd of ingekort tot hakhout.  Daarnaast wordt ook inheemse kamperfoelie geplant. Deze opknapbeurt komt de natuur op domein Bovy zeker ten goede.

UPDATE !

De groene zone achteraan links op het domein, of de zone links van de beemdenvijver, is zwaar bewerkt door de mensen van "regionaal landschap lage kempen". Er zijn diepe sporen ontstaan (zie foto's onder "lees verder") door het gebruik van de grote machines om het hout uit de bos te halen. Betekent dat dit gedeelte wandelpad niet begaanbaar is. Omdat het goed weer gaat worden gaan ze wachten tot volgende week op de sporen terug te effenen.

Dus best geen voetgangers op deze paden in deze zone, blijf daar even weg !

Maar het is natuurlijk best mogelijk en zonder problemen dat je op het domein kan wandelen in de zone waar de visvijver en het beemdenpad ligt. Ook het binnenplein geraakt stilaan in de eindfase der werken. De kasseileggers zijn bezig met de kasseien aan te werken tegen de aangelegde vlakke klinkerpaden. Zie foto's onder "lees verder".

 

Domein Bovy: eerste fase biodiversiteitsproject Bovy is van start gegaan. UPDATE 15-02-2019
Domein Bovy: food truck festival organiseert opnieuw in 2019 "chefs on wheels" !

Domein Bovy: food truck festival organiseert opnieuw in 2019 "chefs on wheels" !

Noteer in uw agenda ! zat 21 setember van 12.00 tot 22.00u & zon 22 september van 12.00 tot 21.00u, 2019.

De Chefs on Wheels Food Trucks komen op 21 & 22 september naar Domein Bovy, Gageneinde 22 Bolderberg in Heusden-Zolder voor een gezellig Food Truck Festival. Onze chefs serveren je hun lekkerste hapjes en live muzikanten en DJ's zorgen voor een heerlijk muzikaal sausjes. Volg deze website en fbpagina https://www.facebook.com/events/557909188047370/  voor meer informatie.

Bolderbergenaren lopen 100 km voor Kom op tegen kanker.

Op 24 maart nemen vier rasechte Bolderianen deel aan de 100km run ten voordele van Kom op tegen Kanker. Bart Vanlaer, Yordi Gemis, Wim Cops en Pieter Vandekerkhof, alle vier geboren en getogen in Bolderberg, zijn alvast enthousiast. “Iedereen wordt vroeg of laat wel met Kanker geconfronteerd, hetzij in de familie, de vriendenkring of via collega’s. Omdat wij sportief zijn en wel van een uitdaging houden, vinden we de 100km run een geschikte manier om een bijdrage te leveren aan onderzoek naar Kanker.” zegt Wim Cops, de groepstitularis.

Indien je team Holderdebolder (en dus Kom op tegen Kanker) wilt sponsoren, kan dit eenvoudig via deze link: https://www.100kmrun.be/team/holderdebolder

Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Bedankt alvast!
Bart, Yordi, Wim, Pieter

Bolderbergenaren lopen 100 km voor Kom op tegen kanker.
Autoliefhebbers doe mee aan autosportquiz.

Autoliefhebbers doe mee aan autosportquiz.

Op zaterdag 23 februari kan je op Circuit Zolder reeds voor de alfde keer meedoen aan een autosportquiz. De quiz bestaat uit tien rondes van elk tien vragen over de verschillende autosportdisciplines. Elke deelnemer gaat naar huis met een prijs. De winnaar krijgt een circuitdoop mat Marc Goossens als piloot.

Heb jij een team van vier personen? Voor vijf euro per persoon kan je deelnemen. Schrijf je door via mail naar guy.golsteyn@telenet.be

Opgepast met phising mails

Opgepast met phising mails

Vandaag 11/02 heeft de Politie al 3 aangiftes gekregen van bewoners die komen melden dat zij aanmaningen krijgen om een bepaalde geldboete te betalen. Ze zouden deelgenomen hebben aan een bepaalde actie waaraan kosten verbonden waren. Ze hebben deze vergeten te betalen, waardoor er nu een absurd hoog bedrag zou moeten betaald worden aan een incassobureau om een gerechtsdeurwaarder te vermijden.

De aanmaningen worden per mail toegestuurd.

De politie wil hierbij de mensen oproepen om hier niet op in te gaan en niet te betalen.

Breng hun ook op de hoogte indien u gecontacteerd werd en bezorg hun zoveel mogelijk informatie om een onderzoek te kunnen instellen.

Deze week kapwerken op Domein Bovy en in de Waterlozen

In samenwerking met het Regionaal Landschap Lage Kempen, Limburgs Landschap vzw, de provincie Limburg en de gemeente Heusden-Zolder werd eind vorig jaar het biodiversiteitsproject ‘Bovy onthaalpoort voor mens en boomkikker’ goedgekeurd. Het doel van dit project is om de biodiversiteit in het gebied te verhogen door kleine, doelgerichte ingrepen.

Zo is momenteel een aannemer bezig om het hout te verwijderen langs de beek aan de achterzijde van Domein Bovy. Hierdoor mogen en kunnen wandelaars niet wandelen aan de achterzijde van het domein.

In het kader van dit project zullen op het einde van deze week de Zwarte elzen in het Limburgs landschap gebied aan de Waterlozenstraat opnieuw in een hakhoutbeheer gezet worden. De populieren zullen gekapt en geringd worden. Door de bomen gefaseerd te kappen krijgt de ondergroei opnieuw de kans om zich te ontwikkelen en creëren we een mantel-zoom vegetatie die nu ontbreekt. Hierdoor krijgen weer meer plantensoorten de kans om te groeien wat zorgt voor een grotere biodiversiteit. Vanzelfsprekend profiteren ook verschillende diersoorten van het extra zonlicht dat hierdoor op de bosrand valt. Specifiek voor de boomkikker zijn deze zon beschenen plaatsen van groot belang maar ook voor vele insecten.

Binnen dit project zullen ook nieuwe afwateringspijpen geplaatst worden die het beheer in het gebied vergemakkelijken. Het project loopt tot 1 juli 2020.

Deze week kapwerken op Domein Bovy en in de Waterlozen
DTM zorgt nu al voor massa toeschouwers.

DTM zorgt nu al voor massa toeschouwers.

Het is nog even wachten voor we aan het weekend van 18 en 19 mei 2019 zijn en de DTM circuit Zolder aandoet. Aan de ticketverkoop te zien zal het een zeer druk weekend in Bolderberg en omstreken worden. Want op dit moment zijn er al 28.000 tickets verkocht en we moeten nog een 100-tal dagen wachten. Dus mogen we stellen dat dit getal wel eens zou kunnen verdubbelen. DTM is dan ook de F1 van de toerismewagens. Naast de verschillende races zal er ook volop genoten kunnen worden door jong en oud van de randanimatie op en naast de baan. Tickets kunnen online besteld worden via https://www.dtm.com/en/tickets/zolder-2019.

Trekking eindejaarsactie handelaars Bolderberg 2018; winnaars

Trekking eindejaarsactie handelaars Bolderberg 2018; winnaars

Gisteravond werd in de inkomzone gemeentehuis over gegaan tot de uitreiking van de prijzen eindejaarsactie handelaars 2018. De hoofdprijs van de eindejaarsactie in Bolderberg is gewonnen door Annie Martens uit de Slogen, Bolderberg, die een antirimpelbehandeling ontvangen heeft van Beau-Vie uit de Vrunstraat. Er waren in totaal 87 mooie prijzen. Hieronder nogmaals de lijst van de winnaars.

Om je prijs in ontvangst te nemen ga je naar de zaak waar je gewonnen hebt, je identificeert jezelf met het winnende lotje, en krijgt jou prijs.

Om te zien of je gewonnen hebt, klik op de knop "lees verder" en daar staat de lijst. op de lijst klikken en dan wordt deze groter.

Circuit Zolder zit niet stil.... Er zijn volop werken binnen het circuit aan de gang. Dit voor een tof circuit Zolder seizoen 2019.

Even een korte update van alle werken:

Zoals men soms kan horen is de grondwerker Vaes in opdracht van Traflux (onze nieuwe afvalverwerkingspartner) begonnen met het uitslijpen van het asfalt daar waar de semi ondergrondse containers zullen geïnstalleerd worden.

Over de ‘berg’ zijn dan weer de werken door Pius Floris in opdracht van regionaal landschap volop in uitvoer voor het project ‘groenbuffer’ en is de aannemer Heeren bezig met het plaatsen van de infiltratie putten ter aanpak aquaplanning Villeneuve bocht.

Is de aannemer Heeren daarboven ook volop bezig met het vernieuwen van de verzakte curbs uitkomende bocht Villeneuve, voor de tunnel links en uitkomen JX Chicane.

Daarlangs is onze huisaannemer EL systems begonnen met het vervangen van de oude TL verlichting in de boxen naar LED verlichting, zijn de werken tbv het versterken van het WIFI netwerk in de boxen ifv DTM aangevat (ruim 500m internet bekabeling), zijn we 2,3km bekabeling aan het trekken voor bijkomende safety light en blijven we uiteraard bezig met renovatie werken om er in de lente terug lente fris voor te komen.

foto's zie "lees verder".

 

Circuit Zolder zit niet stil.... Er zijn volop werken binnen het circuit aan de gang. Dit voor een tof circuit Zolder seizoen 2019.
vuilzakken vanaf 11-02 af te halen bij gemeentehuis of deelnemende handelszaken

vuilzakken vanaf 11-02 af te halen bij gemeentehuis of deelnemende handelszaken

Vanaf 11/02/2019 kan je bij de deelnemende handelszaken terecht voor je tegoed van huisvuilzakken voor 2019.

Een overzicht van alle handelszaken vind je bij de deelnemende handelszaken, zie hieronder bij "lees verder". 

Uiteraard kan je ook terecht aan het onthaal van het gemeentehuis.

De hoeveelheid gratis huisvuilzakken wordt berekend op basis van de gezinsgrootte. Gezinnen met één of meerdere jonge kinderen hebben ook recht op een kleine rol huisvuilzakken extra, per kind jonger dan 3 jaar.

Extra’tjes zijn mogelijk
Inwoners die om een medische reden meer afval hebben, bv. stoma- en incontinentiepatiënten, krijgen bij het eenmalig voorleggen van een doktersattest twee grote rollen huisvuilzakken bovenop hun tegoed. Inwoners die door een tijdelijk medisch probleem meer afval hebben, kunnen ook gebruik maken van deze regel. Zij moeten echter jaarlijks een doktersattest afleveren. Deze extra rollen kan je enkel afhalen in het gemeentehuis.

Ook jonge gezinnen met een pasgeboren baby krijgen een duwtje in de rug. Zij krijgen op vertoon van de identiteitskaart een kleine rol huisvuilzakken extra.

Weet jij wat er in Bolderberg te doen is?

Weet jij wat er in Bolderberg te doen is?

Wat nog niet zo goed geweten is in Bolderberg, is dat er op de website bolderberg.be ook een evenementenkalender is. Diegenen die via een pc naar de website surfen kunnen dit links op hun scherm vinden juist onder de verwisselende foto’s. Diegenen die via een gsm naar de website surfen kunnen de evenementen vinden door tot onder de nieuwsberichten te scrollen. Zo kan je er de agenda van KVLV, KWB, voetbal, volleybal, Gezinsbond, toneel, BHV, Domein Bovy en Circuit Zolder terugvinden. Elke vereniging of handelaar van Bolderberg die iets organiseert zoals een evenement, opening, activiteit, happening, festiviteit, manifestatie, gebeuren of een speciale actie, kan dit laten weten via het contactformulier op de site of via mail naar nieuws@bolderberg.be.

Bezorg ons de juiste naam en een korte beschrijving van de activiteit, wat de kostprijs en op welke datum en uur dit doorgaat. Vergeet ook niet de naam en de coördinaten door te geven van een contactpersoon. Heb je een affiche in A5 formaat in jpeg of png stuur dit dan mee zodat dit mee kunnen opnemen. Documenten of foto’s in pdf kunnen we niet aanvaarden.

En ook bovenaan de website, wanneer je deze geopend hebt op uw laptop, vindt je "het weer" en kan je iemand verrassen met "wensen & felicitaties" voor een verjaardag, huwelijksdag, communie, verloving, of eender wat.

Dries Vanthoor pakt zilver in Daytona

Het autosportseizoen 2019 heeft al meteen twee mooie resultaten voor Dries Vanthoor gebracht. Na een lang seizoen 2018, tot diep in december, betwiste de jonge dorpsgenoot ondertussen al twee echte uithoudingsklassiekers in het nieuwe jaar. Eerst was er de 24 Uur van Dubai met een tweede stek en afgelopen weekend volgde de Rolex 24 At Daytona. In de opener van het Amerikaanse uithoudingskampioenschap werd de Audi R8 LMS GT3 met Daniel Morad, Chris Mies, Dries Vanthoor en Ricky Feller achter het stuur tweede en dat na hard bevochten race in danteske omstandigheden.

Dries Vanthoor pakt zilver in Daytona
Formule 3 test op 11 april op Circuit Zolder

Formule 3 test op 11 april op Circuit Zolder

De FIA vervangt de vroegere GP3 Series door een nieuw kampioenschap. De wagens die tot vorig jaar de dienst uitmaakten in het internationale F3 kampioenschap, nu ondergebracht in de Formule European Masters. Deze wedstrijden zullen doorgaan tijdens de DTM die vanaf dit jaar opnieuw op Circuit Zolder te zien zijn. Om vertrouwd te geraken met de wagen heeft de FIA 3 officiële testdagen voorzien. Op Circuit Zolder zal dit op donderdag 11 april zijn. De wedstrijden van de DTM op Circuit Zolder gaan door op 18 en 19 mei 2019.

Circuit zolder: aanvraag medewerkers DTM Circuit Zolder

Circuit zolder: aanvraag medewerkers DTM Circuit Zolder

Circuit Zolder zoekt lokale verenigingen die mee willen werken bij de grootste race van het jaar.

Beste vereniging,

Mogelijk hebben jullie al opgevangen dat we na veel inspanningen, dit jaar terug DTM mogen verwelkomen, in de volksmond de F1 van de toerismewagens genoemd.

Met zijn terugkeer zullen naar schatting 70.000 DTM-fans afzakken waaronder velen uit de buurlanden. DTM is een echte Europese competitie, zo brengt dit bijvoorbeeld Zolder in 150 landen live op TV.

‘the boys are back in town’ was de uitspraak waarmee we dit avontuur terug zijn ingestapt. DTM is ontstaan in Zolder en brengt ons ook terug naar de roots. We hopen op de tijden van de jaren 70, 80 waarin ook heel de omgeving betrokken was met de handeling en ontvangst van de massa aan bezoekers.

Dit is de reden dat we jullie even aanschrijven, we zijn op zoek naar lokale verenigingen die met een team van minimaal 10 personen kunnen mee in te staan met de organisatie op zaterdag en zondag. Dit kan gaan van parkingbegeleiding, tribune toezicht, ticket controle, publieksbegeleiding, buurtcontrole,…

Een dagdienst zal bestaan van +- 07 tot 19u (nog nader te bepalen) en mag door meerdere personen of verenigingen gedaan worden. We vragen wel 1 verantwoordelijke als contactpersoon en iedereen moet minimaal 16 jaar zijn.

Uiteraard moeten jullie dit niet voor niets doen en vergoeden wij jullie vereniging per dagdienst met 500euro vrijwilligersvergoeding. We voorzien ook een tentje en vestjes om herkenbaar te zijn, zo het kan graag door jullie aangevuld met een herkenbaarheid van de club of vereniging om zo al direct de sfeer voor alle bezoekers juist te zetten, ‘maak er een gezellig, veilig en buurtvriendelijk feest van’.

Mochten jullie interesse hebben of nog enkele vragen; mijn collega Peter Beliën staat hierbij in copy en zal jullie graag verder helpen. peter.belien@circuit-zolder.be , of telefonisch inlichtingen vragen via 011/85 88 88 - info@circuit-zolder.be 

Met sportieve groeten, 

Have a FUNFASTIC day!

mededeling gemeente H-Z

mededeling gemeente H-Z

Werken op afspraak plaatst de burger centraal

Een overvolle wachtruimte in het gemeentehuis…we hebben het allemaal wel eens meegemaakt.  Een 8-tal maanden geleden kwam daar voorgoed verandering in met het principe ‘werken op afspraak’. Inwoners kunnen sinds 7 mei 2018 uitsluitend nog op afspraak terecht bij onze loketten van de afdelingen burger- en grondgebiedszaken. Een tussentijdse evaluatie toont aan dat deze volgende stap in efficiënte dienstverlening zijn start niet gemist heeft.

Sinds de omschakeling maakten ongeveer 22.000 inwoners een afspraak voor een product bij beide afdelingen. De meeste afspraken worden nog steeds telefonisch ingeboekt. Toch blijft de opmars naar digitale afspraken stijgen. 45 procent surft namelijk via onze gemeentelijke website en plant zelf een afspraak in.  We werken eraan om dit percentage nog te doen stijgen.  Het is immers heel eenvoudig om zelf via de website een afspraak in te boeken.

Dat deze nieuwe werkwijze zowel voordelen biedt voor de inwoners als voor onze loketmedewerkers is gekend. Maar het sterkste argument blijft het afbouwen van de wachttijd. Werken op afspraak zorgt ervoor dat de klanten gespreid komen. De gemiddelde wachttijd werd bij de dienst bevolking naar minder dan 1 minuut teruggebracht. Het merendeel van de bezoekers, meer dan 60 procent,  wordt zelfs geholpen voor de ingeboekte afspraaktijd.

Dankzij de flexibele dienstregeling kunnen inwoners hun bezoek nog beter inplannen en hebben mensen met een voltijdse job meer opties om langs te komen.

Maar ook inwoners die nog niet vertrouwd zijn met het maken van een afspraak worden vlot verder geholpen. In dringende gevallen kunnen zij bij de dienst bevolking dezelfde dag nog een afspraak krijgen. Klantvriendelijkheid blijft onze prioriteit en iets waar we voortdurend op inzetten. Uiteraard moeten we hierin rekening houden met de beschikbare plaatsen in de verschillende agenda’s.  Standaard werkt onze dienst bevolking zo met minimum vijf agenda’s, op maandagavond zelfs met meer. Door deze werkwijze trachten onze diensten het maximale uit deze werkwijze te halen.  Uiteraard is het tijdig maken van een afspraak aan aanrader omdat er dan meer keuzemogelijkheden zijn.

Uiteraard moet je niet voor alle producten naar het gemeentehuis komen.  Het opvragen van attesten via ons e-loket zit in een stijgende lijn. Ongeveer 60% van alle documenten worden aangevraagd via onze gemeentelijke website. Maar ook hier zien we ruimte voor verbetering.  In de loop van volgende maand voorzien we in het gemeentehuis de plaatsing van onze nieuwe self-servicekiosk, waar onze inwoners terecht kunnen om hun documenten of attesten aan te vragen en af te drukken.  Op die manier komen we tegemoet aan diegenen die thuis niet over een computer beschikken.  Door deze actie willen we de vraag naar afspraken voor deze producten nog verlagen.

Info: afdeling Burgerzaken – 011 80 80 84

Mededeling BHV, de Bolderbergse handelaarsvereniging

De Bolderbergse Handelsvereniging hield op 29/01 haar eerste vergadering van 2019 met onderwerpen zoals de evaluatie van de Winterhappening alsook de trekking van de eindejaarsactie, uitslag van die trekking zie "lees verder".

De eerstvolgende activiteit is de 2de editie van de Bierhappening die doorgaat op Zaterdag 9 Maart 2019 in de Witte Zaal.

Onze Paashazen zullen weer van stal gehaald worden en de voorbereidingen van BolderbergLIVE 2019 wat doorgaat op 24 augustus zijn ook van start gegaan.Voor onze handelaars organiseren we op 27/06/2019 een BHV-cafe, info en details volgen nog.

Indien er handelaars zijn die willen meewerken aan de verschillende activiteiten die BHV organiseert of ideeën hebben voor de toekomst horen we het graag via bhv@bolderberg.be.

Mededeling BHV, de Bolderbergse handelaarsvereniging

Info Politie ivm wegenwerken Meylandtlaan-Graaf de Theuxlaan

Op vrijdag 01/02/2019 zal er omstreeks 5 uur signalisatie geplaatst worden op de Meylandtlaan tussen de rotonde van Suskaberg (Graaf de Theuxlaan) en de pompstations aan de andere rotonde (Boekterheid) inzake wegenwerken die starten op maandag 04/02/2019.  Er zal dus in de vroege ochtend toch enige hinder zijn door de signalisatievrachtwagen die ter plaatse zeer traag zal rijden, ter bescherming van de werkmannen.  Hoogst waarschijnlijk zal deze hinder weg zijn vóór de ochtendspits. Pas uw snelheid ter plaatse aan.

Op maandag 04/02/2019 zal er na de ochtendspits gestart worden met werken aan de bushaltes op de Meylandtlaan, in de buurt van het kruispunt met de rode lichten. Dit zal ernstige hinder met zich meebrengen. Het voorzien einde der werken ligt rond medio maart.

Voor de rijrichting Beringen – Zonhoven zal er niet meer kunnen afgedraaid worden naar de Bieststraat. Er dient rechtdoor te worden gereden naar de rotonde en via Boekterheide en Elf Novemberstraat naar Zolder centrum te rijden.  De andere rijrichtingen blijven bestaan, zij het over versmalde rijstroken.

Bij deze zouden wij de bestuurders willen vragen om aandacht te hebben voor deze hinder en ter plaatse zeer aandachtig te willen blijven voor ieders veiligheid.  Let dus zeker ook op uw snelheidsmeter ter plaatse en schenk de nodige aandacht aan de aangepaste signalisatie, met het oog op een zo vlot mogelijk verkeer.  De politie zal dagelijks toezicht uitvoeren op het naleven van de signalisatie en aangepaste regels. Preventief maar ook repressief.

Voor meer informatie kan u klikken op volgende link:

http://wegenenverkeer.be/werken/meylandtlaan-aanpassing-bushaltes

 

Info Politie ivm wegenwerken Meylandtlaan-Graaf de Theuxlaan
Apotheek Bolderberg helpt mee aan een beter milieu

Apotheek Bolderberg helpt mee aan een beter milieu

Ook wij willen samen met jullie ons steentje bijdragen aan een beter milieu!
Onze plastic zakjes worden daarom vervangen door deze herbruikbare tasjes die je kan aankopen voor 1€.
Wij doneren dat bedrag aan het WWF om zo het uitsterven van oa de pinguin te voorkomen.

Voor degenen die hun apothekerskast willen opruimen volgende tips 💊☺️, foto met tekst te bekijken "lees verder". Hier vindt jij nuttige tips welke geneesmiddelen men terugneemt of niet

K.Bolderberg FC zoekt jeugdtrainers !

Doordat onze Bolderbergse voetbalfamilie elk jaar blijft groeien, zijn we voor volgend seizoen nog op zoek naar een paar jeugdtrainers!

Ben je een ervaren trainer of wil je je eerste stappen zetten in het trainersschap? Maar heb je vooral een passie om onze jonge shotters iets bij te leren en vooral samen leren te spelen, dan ben jij misschien wel wie wij zoeken!

Neem gerust even contact op via jeugd@kbolderbergfc.be of 0475/74 23 52 of deel dit bericht onder je vrienden!

K.Bolderberg FC zoekt jeugdtrainers !

Bolderberg nostalgie: kamperen tijdens de legendarische grote prijs circuit Zolder

Ik ben niet zeker, maar vermoedelijk zomer 1980 of 1981 waren er zoveel bezoekers voor het circuit van Terlaemen, nu circuit Zolder, dat alle kampeerterreinen vol waren en ging men waar plaats was kamperen. tot in de bossen rond de kluis. Vermoedelijk waren er in die tijd 80.000 tot 100.000 bezoekers voor de grote prijs motoren of de formule 1 van destijds...

Links zie je weer de boerderij van Deferm met daarvoor een voetbalplein waar nu woningen gebouwd zijn.

Bolderberg nostalgie: kamperen tijdens de legendarische grote prijs circuit Zolder
Bolderberg nostalgie: zone Averbodeshof 1981

Bolderberg nostalgie: zone Averbodeshof 1981

Vanaf de shopping zag je in 1981 of 1982 nog op mooie bossen en natuur. Dit is Averbodeshof zonder de huidige bebouwing. Links zie je de toenmalige boerderij van Deferm waar nu de familie Vandenheuvel woont. Ongeveer in het midden achter de bomen woont Marcel Gijbels, nog steeds goed verscholen tussen de bomen. Ondertussen is dit wijkje uiteraard volgebouwd, waaronder ondergetekende.

De foto is genomen met een pentax reflexcamera, natuurlijk in die tijd met een filmrolletje, en nu ingescand en van mindere kwaliteit.

Bolderberg nostalgie.... de reuzenstoet in 1987...

In de jaren 80 was Bolderberg een bruisend dorp. Nieuwe inwoners van de wijk tegenover Bovy bleken erg creatief te zijn in hun samenwerking met de autochtonen.Zo was er naast vierkamp en andere manifestaties de reuzenstoet met twintig reuzen uit Vlaanderen en Nederland.
Een immense en prachtige organisatie van de VVV, dienst Toerisme met diensthoofd Marcel Dumon.

En tot vandaag loopt onze kluizenaarsreus Lambert Hoelen nog steeds rond.

Bolderberg nostalgie.... de reuzenstoet in 1987...
Domein Bovy; toegankelijkheidspad binnenplein

Domein Bovy; toegankelijkheidspad binnenplein

Binnenkort is het aangenaam wandelen op Bovy ook voor mensen die wat moeilijker te been zijn of met de kinderwagen of rolstoel komen.
Afgelopen week startte de aannemer met de aanleg van een makkelijk begaanbaar en berijdbaar pad tussen de kasseien van het binnenplein. Dit pad in betonstraatstenen begint aan de Galgeneinde en loopt langs de schuur, het bakhuisje tot aan de dierenweide met een zijtak naar de brasserie en het herenhuis.

Ook wordt de riolering op de binnenkoer vernieuwd en worden wachtbuizen voor de nutsleidingen gelegd om toekomstige graafwerken te vermijden.

Uiteraard is de bistro Bovy normaal bereikbaar. Wanneer je voor de domeinstoegang vanaf de straat staat ga je even langs links met een boogje tot je van die zijde naar de bistro kan wandelen.

info gemeente H-Z: inbraak; Plan een bezoek van onze preventieadviseur

info gemeente H-Z: inbraak; Plan een bezoek van onze preventieadviseur

Tijdens de donkere maanden stijgt het risico op inbraak. Jammer genoeg sloegen ook in Heusden-Zolder de laatste tijd inbrekers toe. Hierbij enkele tips om inbraak te voorkomen:

 • Zorg ervoor dat uw woning 's avonds verlicht is.
 • Sluit ramen en deuren af, ook al verlaat u uw woning maar even.
 • Laat geen briefje met uw afwezigheid achter op uw deur.
 • Ga na of uw woning zichtbaar is van op de straat en verwijder eventuele planten of bomen die de zichtbaarheid verminderen.
 • Een tuinhuis vol gereedschap, ladders of waardevolle spullen? Sluit het tuinhuis af met een sleutel.
 • Breng uw waardevolle voorwerpen naar een bankkluis.
 • Zorg voor goede sloten op uw deuren.
 • Verberg gemakkelijk mee te nemen en dure goederen, zoals juwelen, gsm's, videomateriaal, computers en andere waardevolle elektronische apparatuur.
 • Overweeg een camera installatie. Opgelet: hou rekening met de wetgeving!
 • Geef uw woning een bewoonde indruk. Maak gebruik van het gratis vakantietoezicht dat u kan aanvragen bij de lokale politie als u op vakantie vertrekt.
 • Hou ook een oogje in het zeil voor uw buren
 • Post je afwezigheid  niet op sociale media: potentiële inbrekers kunnen meelezen. Vrienden van vrienden zijn immers nog steeds vreemden.
 • Zie je een verdacht voertuig of handeling? Noteer het kenteken en type voertuig en geef dit door aan politie: 011 45 01 11 of 101.
 • Of zie je een verdacht voertuig of handeling ? ZIE OOK ONZE BIN-groep IN BOLDERBERG EN SLUIT AAN ! lees hierboven het artikel over onze BIN-groep en hoe je moet aansluiten.

Maak gebruik van gratis inbraakbeveiligingsadvies

Heb je graag inbraakbeveiligingsadvies op maat aan huis? De gemeentelijke adviseur komt langs!

Meer info en tips kan je terugvinden op https://www.heusden-zolder.be/veilig-wonen en www.besafe.be

Info: Afdeling Welzijn en lokale economie - 011 80 80 86

KVLV Bolderberg, vrouwen met vaart, organiseren in 2019 onder andere....

KVLV Bolderberg, vrouwen met vaart, organiseren in 2019 onder andere....

De KVLV Bolderberg presenteert zijn jaarprogramma dat je in een totale overview vindt onder "lees verder" en waarbij een activiteit op datum ingegeven staat in de kalender.

Daarnaast vind je ook onder "lees verder" een opgave van het huidig bestuur met contact-informatie.

Te vermelden: 

 • Een lidmaatschap kost € 30/jaar, een nieuw lid dat nog geen lid was betaalt 1 jaar € 15/jaar.
 • Leden krijgen allerlei kortingen voor georganiseerde activiteiten en bestellingen.
 • Als lid kan je ook meedoen met andere KVLV-groepen. zie www.kvlv.be 
 • Ken je iemand die lid wil worden ? 1 mailtje met mailadres en telefoonnummer en Ria neemt contact op. ria.vanderspikken.kvlv@gmail.com 
 • Vragen of opmerkingen kan je kwijt op kvlv.bolderberg@gmail.com 

Ter info:

Fietsen; elke dinsdag vertrek 13.00u aan de kerk van Bolderberg.

Wandelen; elke vrijdag vertrek 9.00u aan de witte zaal in Bolderberg.

KWB Bolderberg organiseert in 2019 onder andere.....

Dinsdag 29 januari 2019 van 20:00 - 23:00u, Witte zaal Bolderberg; Kluisstraat 1

KWB degustatie gedistilleerde dranken. Na de vorige succesvolle whiskey tastings gaan we deze keer iets ruimer. Er zullen een zestal gedistilleerde dranken met bijbehorende uitleg gedegusteerd worden.
Een unieke jenever, een speciale armagnac, uiteraard ook ne whiskey, maar inderdaad, ook niets gewoons, een speciaal gebrouwen gin, … Drankjes proeven die door hun uniekheid slechts in zeer beperkte oplage gebrouwen zijn.
We starten om 20u00.
Deelname in de onkosten voor deze hele uniek geselecteerde dranken bedraagt 25 euro voor leden en 30 euro voor niet leden.
inschrijven gebeurt via dit formulier https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeUp5fHyTFU3IBFDDC68dcO9rVZKVn1nQQ9Tjy5BXWo9Oehw/viewform?fbclid=IwAR0QzUISGTQMxgx9wk6qdLTaQ-bi973c47hhJQapBiWn4CQrIlw7KKNktMw én overschrijving op KWB rekening BE91 7845 5022 7876
Aantal deelnemers is beperkt. Wie eerst komt, eerst maalt.

Vrijdag 1 maart 2019 van 18.30 - 22.30u, Witte zaal Bolderberg; Kluisstraat 1

KWB kookworkshop. Na de geslaagde vorige edities breien we een vervolg aan deze workshops. KWB leden organiseren voor andere KWB leden. Opnieuw in kleine groepjes ofwel voor- of hoofdgerecht of dessert bereiden. Nadien alles smakelijk opeten natuurlijk, met een bijbehorend drankje. 't moet immers allemaal niet zo ingewikkeld te zijn om lekker en gezellig te zijn.
Beperkt aantal plaatsen.

https://www.facebook.com/events/2170087019908277/ 

Zaterdag 30 maart 2019 van 12.30 - 18.30u, brouwerij Duvel Moortgat, Breendonk-Dorp 66, 2870 Puurs.

KWB brouwerijbezoek Duvel Moortgat. Brouwerijbezoek met degustatie bij Duvel. Heen- en terugrit met de bus. Voor de geïnteresseerden gaan we nadien ook nog onze trots, Belgische kost, biefstuk friet mét uiteraard ne Duvel binnensteken in een Bolderbergse horecazaak.

https://www.facebook.com/events/2162614530721901/ 

KWB Bolderberg organiseert in 2019 onder andere.....
Gezinsbond organiseert in 2019 onder andere.....

Gezinsbond organiseert in 2019 onder andere.....

Zon 3 maart - 9.30u tot 13.00u - Witte Zaal Bolderberg, Kluisstraat 1

Handelsbeurs waarbij 2de hands waardevolle spullen vlot aan de man-vrouw gebracht worden. Wie verkoopt er graag zijn baby, kinderspulletjes en speelgoed? Er zijn nog enkele tafels vrij ! Inschrijven kan bolderberg.gezinsbond@gmail.com of via ons online formulier(tickets bestellen) te vinden op de facebookpagina gezinsbond Bolderberg. https://docs.google.com/forms/d/13rXS1KyFxWlRuKvIHALrdBY2Y_fduoJZc0BZshDdCQs/viewform?fbclid=IwAR2h38Z4qkDbG2cxm05p7uiqngooSdqBNb2zXHx_nxQkjx8gOV00MESkfE4&edit_requested=true 

Woe 6 maart - 14.00u tot 16.30u - Witte Zaal Bolderberg, Kluisstraat 1

Kinderkoken in de funbox, waarbij het klaarmaken van lekkere, gemakkelijke en gezonde lunchpakketten getoond wordt. We nodigen graag alle kinderen tussen 6 en 12 jaar uit voor een gezellige kook-, proef- en speelnamiddag. Samen met Birgit Gilis gaan we op zoek naar lekkere, gemakkelijke en gezonde lunchpakketten.

Wie: alle kinderen van de lagere school
Wanneer: Wo 6 maart van 14u tot 16u30
Prijs: 5 euro (leden), 8 euro (niet-leden)
meer info : bolderberg.gezinsbond@gmail.com. Inschrijven kan via ons online formulier (tickets bestellen), te vinden op de facebookpagina gezindsbond Bolderberg. https://docs.google.com/forms/d/1lYs7owIB1kFb329CoPiPQftAuiEzUQLFSjKj0Vm411U/viewform?fbclid=IwAR1RdxYk5ZS3AfXtBwUVjUrflPqZ7x1lbMP_tnrO-UwCVD6P649S-cfSEGA&edit_requested=true 

 

 

Bolderberg, nostalgie: we schrijven 1984, onze zusters....

Bolderberg, nostalgie: we schrijven 1984, onze zusters....

We schrijven 1984.

Bolderberg viert zijn zusters die toen vijftig jaar geleden, in 1934, naar de kempen afzakten. De bevolking stond niet te juichen, zij dachten dat het bedelzusters waren die op hun geld afkwamen. Gelukkig waren het onderwijsmensen die hier de meisjesschool hebben uitgebouwd. 

In 1984 was er nog een mooie groep in het klooster. We herkennen zuster Alberta, Pia, Relindes, Damiana en Francesca.

Intussen is zuster Relindes enige overblijvende, 93 jaar, en verblijvend in het kloostergebouw voor dienst toerisme. Zij en haar entourage hebben de beslissing genomen om haar toevlucht en verzorging te laten vinden in het woonzorgcentra Bocasa.

Dat is een erg verstandige beslissing. Zij is de laatste jaren in het klooster op een uitstekende manier opgevangen door leden van de parochie. Die mensen verdienen daar onze hoogste waardering voor, want dat was een echte opoffering.!

In bocasa treft zij ook meerdere bekenden en zal ze zich zeker thuis voelen. Wij wensen de zuster het allerbeste en nog vele jaren toe.

Bolderberg 1973; kennen jullie deze nog ?

Bolderberg 1973; kennen jullie deze nog ?

Hierbij een foto van de Veteranen 1973, ontstaan 1969.
Amateurs in hart en nieren.Soms waren er 30 shotters voor een partijtje voetbal. Graag een balletje trappen? Op zondagvoormiddag kan je terecht op het B-plein van Bolderberg. Er is altijd plaats voor U, een matchke tussen vrienden.. Had jij na nieuwjaar niet beloofd eens wat meer te gaan aan bewegen ??

K. Bolderberg FC organiseert !

Jaarlijkse COCKTAILPARTY!!!

Zaterdag 9 februari om 21.00 uur, Witte zaal Kluisstraat Bolderberg.

Voorverkoop kaarten te verkrijgen in de kantine van de club (enkel in het weekend). VVK = € 5 en aan de kasse 8 €.

K. Bolderberg FC organiseert !

Bolderberg; zicht vijver Terlaemen 2 maand later...

En goed nieuws bij het begin van het nieuwe jaar. Het hoge riet en andere gewassen zijn door de gemeentearbeiders onder handen genomen met gevolg dat het mooie vue weer tot zijn recht komt. Bedankt gemeentebestuur !

Bolderberg; zicht vijver Terlaemen 2 maand later...
Volleybal VCK Bolderberg: wedstrijden 2de ronde seizoen 2018-2019

Volleybal VCK Bolderberg: wedstrijden 2de ronde seizoen 2018-2019

 VCK Bolderberg deelt naaststaande ge-update speelkalender mee voor alle thuiswedstrijden der ploegen in de sporthal van Bolderberg in 2019. De beginuren in het rood betekenen dat deze wedstrijden in de kleine sporthal gespeeld worden.

Enkele belangrijke berichten voor alle inwoners van Heusden-Zolder, dus ook Bolderberg !

Enkele belangrijke berichten voor alle inwoners van Heusden-Zolder, dus ook Bolderberg !

- Omwille van Kerstmis zijn de vuilniswagens dinsdag niet uitgereden om de PMD-zakken en het groenafval op te halen. Dat zal nu zaterdag 29-12 gebeuren.

- Volgende week geldt eenzelfde regeling omwille van Nieuwjaar. De ophaling van het huisvuil heeft dan niet plaats op dinsdag, maar op zaterdag 5 januari.

- De papierophaling gebeurt deze week- waar voorzien - wel op de normale momenten.

- Op Kerstavond 24 december sluiten onze diensten om 16 uur tot en met nieuwjaarsdag 1 januari 2019.
Vanaf woensdag 2 januari kan je weer bij ons terecht. Maak afspraak via de website van heusden-Zolder. 
Ons eloket blijft uiteraard steeds bereikbaar!

- Om 2019 gepast in te zetten nodigt het gemeentebestuur je uit voor de nieuwjaarsdrink op zaterdag 5 januari.
Nog heel even en 2018 zit erop. Hopelijk kan je terugblikken op een geslaagd jaar, zowel voor jezelf als voor familie en vrienden. Om 2019 gepast in te zetten nodigt het gemeentebestuur je uit voor de nieuwjaarsdrink op zaterdag 5 januari. Tussen 19 en 22 uur maken we het gezellig op het Heldenplein met een lekker glaasje, muziek van Sound Wave en een praatje met dorpsgenoten. Kruis het zeker aan in je agenda en zorg dat je erbij bent.

- En de gemeentegids-agenda ligt voor je klaar op het gemeentehuis, OCMW, de bibliotheek, het infokantoor toerisme en de wijkcentra. Hierin vind je, naast een agenda, tal van informatie over onze gemeentelijke diensten. Dit staat ook op onze website maar wil je liever nog een papieren wegwijsgids, dan kan je die tijdens de kantoor- of openingsuren afhalen.

Jacques Villeneuve eert zijn vader Gilles Villeneuve op Circuit Zolder

Ode aan zijn vader

Jacques zijn debuut op het Europese Kampioenschap NASCAR zal ook een ode zijn aan zijn overleden vader. Op 8 mei 1982 is zijn vader, Gilles Villeneuve omgekomen in een tragisch ongeval tijdens zijn laatste kwalificatieronde voor de Grand Prix van België, in Zolder. Ter nagedachtenis is de bocht van het ongeval naar hem vernoemd: de Villeneuve bocht. Het zal de eerste keer zijn dat Jacques rijdt op het circuit waar zijn vader is overleden. Het wordt dus zowel voor hem als zijn fans een kippenvelmoment.

F1-icoon Jacques Villeneuve keert terug naar de autosport. Volgend seizoen strijdt hij mee in de NASCAR Whelen Euro Series. Daarmee is Villeneuve de eerste voormalige F1-wereldkampioen die aan de start komt bij het Europese Kampioenschap NASCAR.

De Belgische manche van de series vindt plaats op 5 en 6 oktober 2019 op Circuit Zolder. Een uitgelezen kans dus om Villeneuve van dichtbij te bewonderen.

Hoogdagen jaren 90
Jacques Villeneuve heeft een rijke carrière als topsporter achter de rug. Zijn hoogdagen situeren zich in de jaren 90 van vorige eeuw. In 1995 won hij de Indy 500, twee jaar later schreef hij de wereldtitel in de Formule 1 bij op zijn palmares. In het nieuwe millennium betwistte hij regelmatig races in de NASCAR Speed Series, de NASCAR Canadian Tire Series en de NASCAR Sprint Cup Series. Hij leek zijn actieve carrière af te sluiten in de Formule E, met drie races voor Venturi Grand Prix in het seizoen 2015-2016.

Racen voor Go Fas Racing
Villeneuve ruilde de jongste jaren het circuit in voor de televisiestudio. Zo was hij geruime tijd actief als commentator bij Canal+. Enkele weken geleden kroop hij opnieuw achter het stuur voor een testsessie met een bolide uit de NASCAR Euro Series. De rit op de omloop van Franciacorta deed de racemicrobe in hem opnieuw ontkiemen. Met positieve gevolgen voor elke raceliefhebber. Vanaf volgend jaar betwist Villeneuve voor het eerst de Europese NASCAR. De Canadees tekende een contract bij Go Fas Racing, een team dat vorig jaar zijn debuut maakte in de Europese NASCAR maar jarenlange ervaring heeft in de Amerikaanse NASCAR.

Jacques Villeneuve eert zijn vader Gilles Villeneuve op Circuit Zolder

Hostellerie De Kluis - update 08-12-2018

Hostellerie De Kluis

Het heropenen van hostellerie De Kluis staat opnieuw veel verder van de realiteit nu eigenaar Luc Darcis (meubelen 1B), die in 2014 het fameuze gebouw uit faling overnam, beslist heeft het volledig onroerend goed te koop te stellen, waarschijnlijk na de voor hem teleurstellende gerechterlijke uitspraken.

Het gebouw dat dateert uit 1946, destijds uit de grond gestampt door onze dorpsbezieler Zee, en al verschillende keren werd gerenoveerd, staat te koop bij het immobiliënkantoor Alterimmo. Op de site is te lezen dat de vraagprijs € 850.000 bedraagt. Het telt 14 kamers met badkamers, een loft, feestzaal, brasseriedeel en het originele buitenterras met de gekende gradins. Het staat op een grondoppervlakte van 1,11 ha. Een eventuele nieuwe koper zal dit mooie oude gebouw met ferme nostalgie en geschiedenis verder dienen te renoveren. Leent zich goed om opnieuw een brasserie en/of B & B te huisvesten.

Kantnota; de inwoners van Bolderberg zullen opnieuw ontgoocheld zijn nu dit verhaal weer naar af wordt gestuurd...

 

Hostellerie De Kluis - update 08-12-2018
Handelaar/horeca/ondernemer in de kijker: Guy 's dorpscafé, sporthal Vrunstraat

Handelaar/horeca/ondernemer in de kijker: Guy 's dorpscafé, sporthal Vrunstraat

Guy en Anita, een koppel met jarenlange horeca ervaring, zorgen sinds 2016 op een fijne manier dat hun klanten goed bediend worden.

'n Fijn cafeetje, geen gewoon cafetaria van een sporthal, maar eerder een gezellige taverne, waar het heerlijk vertoeven is met een lekkere koffie of een getapt lekker bier of één van de vele flessenbieren.
Er wordt eveneens een ontbijt geserveerd, en hebben zij een uitgebreid menu van lekkere hapjes tot allerhande lekkere vlees- of visgerechten.
 
Zaterdag, zondag en maandag geopend vanaf 9.00 u en de andere dagen vanaf 10.00 u, tot 2.00 uur 's morgens.
Er is een ruim buitenterras met kortbij petanquebanen die 's zomers goed gebruikt worden.
Gelegen aan het fietsennetwerk of wandeling in Bolderberg betekent dat je hier makkelijk kunt stoppen voor een drankje of andere lekkers.
Bij de café en sporthal is natuurlijk een ruime parking voorzien voor wie met de auto komt.
 
Kijk ook even naar de promovideo na klikken op "lees verder".
Kom eens langs en beleef het zelf...
 
 
 

Dorpsraad Bolderberg: VERSLAG KERNBESTUUR MAANDAG 3 DECEMBER 2018

VERSLAG KERNBESTUUR MAANDAG 3 DECEMBER 2018

------------------------------------------------------------------------------

1. Afvaardiging politici in de dorpsraad

Met eenparigheid van stemmen werd beslist, zoals in het verleden, dat alle in Bolderberg verkozen politici zullen uitgenodigd worden, ongeacht hun strekking Zij zijn geen lid en hebben geen stemrecht, maar zijn waardevol en noodzakelijk om de dorpsraad achtergrondinformatie te bezorgen over de door ons aangekaarte problemen. De dorpsraad beslist autonoom wie zij uitnodigt

2. De dorpsraad bevestigt nogmaals dat sporthal, jeugdvoetbal en kinderopvang een wezenlijk onderdeel uitmaken van het sociaal weefsel van ons dorp. Het is de taak van de dorpsraad hiermee hun dorp te verdedigen.

3 Bestuurswijziging

Vermits de voorzitter stopt in maart, er geen kandidaat opdook zullen Roger en Marcel gesprekken voeren met de kandidaat, die wij op het oog hebben. De vergadering vroeg Roger een jaar uitstel als secretaris, om de nieuwe voorzitter te begeleiden. Aan Marcel werd gevraagd in de dorpsraad te blijven zetelen. Zo zal het gebeuren.

4 Het zebrapad aan de school is herschilderd en ditmaal op de juiste plaats. Met dank aan de gemeente.

5 Al vier jaar vragen wij een fatsoenlijke nivellering van het grasveldje voor het kerkhof. Als parking, maar ook bruikbaar als speelpleintje voor de scouts. De scouts gaan nog eens een verzoek richten tot het Schepencollege.

6 De dorpsraad verzoekt het schepencollege het verzorgen van de scoutsterreinen in overweging te nemen. De scouts kunnen de gevraagde offerteprijs, zelfs met subsidie van 50% niet betalen. Dit zal voorgelegd volgende vergadering aan de politici.

7.  Roger en ik hadden een afspraak met Regionaal Landschap en gemeente over Bovy

Het verslag volgt hieronder

8. De dorpsraad blijft zich verzetten tegen het verdwijnen van naam “kabouterland”

Het BVL heeft hierover een reportage gevraagd. Volgende vergadering op de dagorde.

 1. Trage Wegen

- Vrunstraat door Vogelsanckbos Hier zullen binnenkort slagbomen geplaatst aan de toegang. Een verhard fietspad wordt een vraag aan de provincie. Kan dus nog wat duren .

-Kraekveldstraat Fietspad naar Boekt achter de kluis

Hier zoekt de gemeente nog naar de geschikte plaats. Kan ook nog wat duren !

Kortverslag van de samenkomst op Bovy met de gemeente en Regionaal Landschap.

Nieuwe verantwoordelijke voor Toerisme Tom Michielsen Directeur van de Muze, verantwoordelijke VVV Toerisme Stelten Martine

Vanaf januari 2019 de verantwoordelijke schepen is Hoydonckx Marleen.

1                   Aan de voorzijde van Bovy (kant Sint Jobstraat) zal alle wildgroei verwijderd worden. Dit is onder tussen al gebeurd.

2                   Er zullen verschillende bomen worden bijgeplant,3 tamme kastanjes,3 à 4 okernoten, 2 wilde kastanjes, er komen ook een paar nieuwe fruitbomen aan de dierenweide, maar deze zullen verder van de weide worden geplant, zodat de dieren geen rot fruit kunnen eten.

3                   De stallingen worden leeggemaakt en opgeruimd en de landbouwmachines zullen voorlopig achter de hooischuur geplaatst worden.

4                   Het zicht op de kleine vijver achter het bakhuis, zal opengemaakt worden zodat dat men een beter zicht krijgt op de vijver. De vijver zal een poel worden voor de boomkikker en andere amfibieën.

5                   De elzenbomen aan de hondenweide zullen voor een deel worden ingekort zodat ze terug kunnen uitgroeien.

6                   In het vroegere kabouterbos zal alle vogelkers verwijderd worden, als ook de varens. Er zullen ook een deel loofbomen worden bij geplant op termijn.

7                   Het hazenpad zal verder worden uitgebouwd met zelfontworpen diertjes gemaakt op de academie, deze figuurtjes worden dan heel fel uit ver groot, er zal op termijn bij iedere figuurtje een bordje geplaatst worden met een verhaal. Dit zal een apart wandelpad worden.

8                   Het witte gebouw op de evenementen weide zal afgebroken worden en terug worden ingezaaid. Dit plein zal gebruikt worden voor allerlei evenementen. Het samensmelten van Cultuur en Toerisme zal heel wat evenementen naar Bovy halen. Dit zal samen gebeuren met het cultureel centrum. Het eerste geplande evenement is “Circus Ronaldo.

9                   Er zal een meidoornhaag worden aangeplant aan de hooischuur en de stallingen.

10              Wij hebben gevraagd om over de naam hazenpad nog eens na te denken.

 

Dorpsraad Bolderberg: VERSLAG KERNBESTUUR MAANDAG 3 DECEMBER 2018

Circuit Zolder: nieuwe aanplantingen MCZ-zone

Landschapsherstel op Circuit Zolder zit in zijn volgende stap.

In samenwerking en onder coördinatie van Regionaal landschap in het kader van 2B connect en interreg Vlaanderen heeft het project een uitbreiding gekregen nl. bovenop de fase 5 die eerdaags zal opstarten in de zone links van de piste tussen Sacramentshelling en Villeneuve zijn deze week de werken aangevat (foto’s in bijlage) voor de groenaanplanting binnen de nieuwe MCZ-zone gelegen tussen de Wheels en de Sacramentsberg. De oude medewerkers camping aan het Herderspad zal verdwijnen om plaats te maken voor de toekomstige Velodroom.

Bedoeling is deze nieuwe zone mooi in te kleden en onder te verdelen door een inheemse groenaanplanting, zo zullen er een 20-tal mooie bomen geplant worden die al hoogte hebben en in de volgende dagen meer dan 1.628 plantgoed. De verlichting, wegenis en bekabeling voor de stroomkasten zijn al door Heeren en EL-systems uitgevoerd zodat de aanplanting niet meer gestoord zal worden in hun groei.

Morgen vatten gelijklopend de werken aan om de zone tussen Kerkstraat en Zwembad te herbeplanten om ook hier een mooie groenbuffer te krijgen tussen de weg en de ligweide van het zwembad en dit in samenspraak met de VZW Zwembad, tevens planten we in samenspraak met onze buur Rudi Quintens een dichte buffer aan t.o.v. de poort Sterrenwacht/Regenbooglaan om zo voor de omwonende vooral het zicht op het industrieterrein af te zwakken.

Meer uitleg over 2BE connect kan je vinden in volgend filmpje waar ook wij als Circuit sterk in naar voorkomen.

https://vimeo.com/300716626

 

Circuit Zolder: nieuwe aanplantingen MCZ-zone
Bolderberg: exhale wellness heeft nieuwe uitbaters

Bolderberg: exhale wellness heeft nieuwe uitbaters

Sinds kort heeft Exhale wellness, St Jobstraat 183 te Bolderberg nieuwe uitbaters die u welkom heten in de vernieuwde Exhale wellness. Kom als eerste uittesten en ontvangen de hele maand december gratis warme hapjes en een fles cava bij uw boeking 😎

Met ons splinternieuwe stoomcabine infrarood cabine, Finse sauna, Whirlpool en verwarmd buitenzwembad komt iedereen tot rust!

Alle verdere info te vinden op https://www.facebook.com/pg/WellnessExhale/about/?ref=page_internal

 

 

Domein Bovy wordt hotspot voor de boomkikker dankzij nieuw biodiversiteitsproject

Domein Bovy wordt hotspot voor de boomkikker dankzij nieuw biodiversiteitsproject

Sinds de gemeente Heusden-Zolder het beheer van domein Bovy in eigen handen heeft, werd er hard gewerkt om het domein nieuw leven in te blazen. Het domein kreeg een grondige opknapbeurt en recent opende er een gloednieuwe speeltuin met horecazaak.

Het Regionaal Landschap Lage Kempen (RLLK) werd als partner aangetrokken om het ecologisch beheer van het domein te coördineren en diende recent een biodiversiteitsproject in bij de Provincie Limburg. De provincie kent nu een subsidie toe van 22.500€ om het domein geschikt te maken voor de boomkikker.

Het project “Domein Bovy, onthaalpoort voor mens en boomkikker” heeft als doel de bestaande kernpopulaties van de boomkikker te beschermen en het leefgebied van dit zeldzaam diertje uit te breiden.

Concreet zal de centrale vijver ‘boomkikker-geschikt’ gemaakt worden en wordt de watertoevoer naar de vijver verbeterd. De bosranden van het zuidelijke gelegen bos krijgen een snoeibeurt en zullen aangeplant worden met kamperfoelie. Dit is de waardplant voor de rups van de kleine ijsvogelvlinder, de adoptiesoort van Heusden-Zolder. Door deze ingrepen is er zowel meer lichtinval als voedselaanbod aan de rand van het bos, waar ook veel andere insecten- en vlindersoorten mee van profiteren.

Er wordt voor 25.000€ geïnvesteerd, 22.500€ wordt gesubsidieerd vanuit de provincie. De gemeente Heusden-Zolder draagt 2.500€ bij. Het RLLK neemt de coördinatie voor haar rekening. Het project loopt tot 2020.

Ludwig Vandenhove, gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur en voorzitter van het RLLK: “Als één van de onthaalpoorten naar De Wijers, is domein Bovy de ideale locatie om bezoekers van deze streek het verhaal van de boomkikker mee te geven. De boomkikker is immers één van de meest typische dieren van De Wijers. Het biodiversiteitsproject versterkt hiermee de identiteit van dit unieke waterlandschap”.

Bolderberg: kit voor thuisbrouwers, de bieren Zonderik en Bolderiaan van Luc Van Esch via Picobrew thuis te tappen

Een Japanner, Togolees of Oezbeek kan nu simpelweg een biertje uit Bolderberg brouwen. Dat komt omdat de wereldwijd gebruikte kit voor thuisbrouwers, Picobrew, de bieren Zonderik en Bolderiaan in het gamma heeft opgenomen. Een Belgische primeur.

De bieren zijn ontwikkeld door ondernemer Luc Van Esch uit Heusden-Zolder, die een breed gamma op de markt heeft gebracht. Het aanbod werd vroeger op grote schaal gebrouwen in Limburg (o.a. bij Brouwerij Anders) en onder meer verkocht in Delhaize Zonhoven en brasserie De Bierkaai.

Nu het is toegevoegd aan de bierkaart van Picobrew, kan iedereen die de installatie aankoopt (voor zowat 600 dollar) thuis zijn Zonderik, Bolderiaan en weldra ook de Abt Fundum en Pinke uit zijn tapkraan laten lopen. “Het zijn de eerste Belgische bieren die via de brouwkit beschikbaar zijn”, laat Luc Van Esch weten. “Het laat toe dat je thuis op een eenvoudige manier je eigen kwaliteitsbier kunt maken. Wij hebben zelf de bestelling bij Picobrew geplaatst, en ik moet zeggen dat de kwaliteit top is. Cheers!”

Bolderberg: kit voor thuisbrouwers, de bieren Zonderik en Bolderiaan van Luc Van Esch via Picobrew thuis te tappen
BIN Bolderberg

BIN Bolderberg

Even opfrissen; we gaan richting winter, de dagen worden korter, het is later licht en vroeger donker... en je merkt en leest dat het dievengespuis weer op pad is. Wees alert met het goed afsluiten van alles wat open gaat aan uw huis en belangrijk wanneer je jou huis verlaat; doe dit zo onopvallend mogelijk. Wil zeggen 's avonds bv laat altijd wat licht aan zodat men denkt dat je thuis bent. En... Wanneer je op reis vertrekt meldt dit niet via sociale media's, want dieven lezen mee... Wanneer je terug thuis bent kan je nog altijd verslag uitbrengen van je mooie vacantie of reis.

In Bolderberg en aangrenzende dorpen of kernen zijn er BIN-groepen waar je verdachte zaken kunt melden zodat de aangeslotenen dit meteen weten. Wat te doen en hoe kan je aansluiten ? Ga op deze website even naar https://www.bolderberg.be/nl/dorp/bin-bolderberg daar vindt je de uitleg wat BIN is en hoe je kan aansluiten.

 

Circuit Zolder krijgt technische goedkeuring van DTM

Circuit Zolder krijgt technische goedkeuring van DTM

De allereerste DTM (Deutsche Tourenwagen-Master) race ooit vond plaats in Zolder, dit was in 1984. De organisatie van Deutsche Tourenwagen-Master (DTM) is afgelopen weekend nog op bezoek geweest bij Circuit Zolder voor een technisch onderzoek. Zij wilden zich ervan gewissen of het circuit wel voldeed aan hun eisen. Ook wilden zij weten of Circuit Zolder op organisatoris vlak nog voldeed. Er zal nu een technische ploeg van Circuit Zolder naar Stutgard afreizen voor verder overleg. Je kan dus zeggen dat DTM en Circuit Zolder geen vreemden voor elkaar zijn. Op de DTM-agenda van 2019 staan buiten Circuit Zolder ook Assen, Hockenheim en Misano.

“Ik ben verheugd om deze legendarische race terug naar Zolder te brengen. We gaan écht alles uit de kast halen om er een onvergetelijke ervaring van te maken voor al onze racefans. Met het doel een langdurige samenwerking te garanderen. Nu zijn we volop bezig met de voorbereidingen en ik kan al verklappen, dit wordt geen standaard DTM-race!” weet Sven Pribylla, general manager van Circuit Zolder ons te vertellen.

Naar schatting zullen 70 000 racefans uit binnen- en buitenland afzakken naar Zolder voor dit top event. De DTM is sinds enkele jaren een echt Europese competitie, de echte race fanaten volgen elke race dan ook op de voet en leggen hiervoor de nodige kilometers af. Circuit Zolder heeft als doel om niet enkel de Belgen te charmeren met deze indrukwekkende race, maar ook Nederlanders, Fransen en Duitsers. Vooral de Duitsers zullen in grote aantallen aanwezig zijn, omdat voor velen van hen het Circuit van Zolder het dichtst gelegen circuit is. Hiermee krijgt België de kans om zich nog eens serieus op de kaart te zetten in de autosport. Ook goed nieuws voor het Limburgse toerisme, de lokale leveranciers en de regio in het algemeen die hierdoor zonder twijfel een enorme boost zullen krijgen.

Photo credit/copyright: DTM

Opgelet tijdens de donkere dagen.

Opgelet tijdens de donkere dagen.

Het uur is verzet naar het winteruur. De dagen zijn een stuk korter en zullen nog korter worden. De donkere nachten worden dan weer langer. Dit is de ideale periode voor mensen met slechte bedoelingen. Wij kunnen hier met zijn allen iets aan doen.

Kijk mee uit naar verdachte personen, voertuigen en meld je bevindingen eerst aan de politie om dit nadien in de WhatsApp groep van je kerkdorp te plaatsen. Op die manier zijn je buren ook verwittigd en kunnen zij ook mee uitkijken en melden.

De politie neemt deze meldingen zeer ernstig en laat ons weten dat elke melding serieus genomen zal worden. Zij ondersteunen dan ook de BIN groepen van Heusden-Zolder.

Ook de gemeente Heusden-Zolder steunt dit initiatief. Zo kan je aan de invalswegen van onze gemeente de borden zien hangen.

Inwoners van Bolderberg die lid zijn van de BIN groep kunnen een sticker verkrijgen voor op hun brievenbus, weliswaar zolang de voorraad strekt. Hiervoor doen zij een mail naar bin@bolderberg.be.

Ook jij kan lid worden van de BIN van Bolderberg of Viversel als je er woont. Doe hiervoor een mail naar bin@bolderberg.be of naar binviversel@bolderberg.be met de vermelding van je naam, adres en gsm nummer. Meer info kan je vinden op https://www.bolderberg.be/nl/dorp/bin-bolderberg

Voorverkoop voor DTM-seizoen 2019 is gestart

Voorverkoop voor DTM-seizoen 2019 is gestart

Vanaf vandaag kun je je tickets voor de DTM-manche in Zolder kopen via www.DTM.com/tickets. Daar vind je de verschillende ticketformules. De eerste tickets voor de Deutsche Tourenwagen-Masters zijn al de deur uit. Geef die kopers eens ongelijk Dat derde weekend van mei 17, 18 en 19 mei wordt zonder twijfel een memorabele topdag voor de racesport in België. De DTM, ook wel Formule 1 van de touring cars genoemd, is in Zolder geboren: de allereerste DTM-race werd er in 1984 verreden. Met de terugkeer van deze topcompetitie zullen ook naar schatting 70.000 racefans uit de buurlanden naar Zolder afzakken. De DTM is sinds enkele jaren een echt Europese competitie. Zolder staat samen met Assen (Nederland), Brands Hatch (UK) en Misano (Italië) op de DTM-kalender.

Nieuw in de DTM dit jaar is dat elk ticket gratis toegang biedt tot de paddock, (tot uitputting van de capaciteit, snel zijn is dus de boodschap). In de goedkoopste categorieën krijgen jongeren tot en met 14 jaar gratis toegang (maximum 3 kinderen per betalend ticket, en begeleid door een volwasseneDit zal het groeiende internationale succes van deze competitie, die in 150 landen op tv komt, nog een extra duwtje geven

Naast de oefensessies en twee races van de DTM-helden zijn er races in de Formula 3, de nieuwe W Series, de Lotus Cup Europe, verschillende Porsche-cups en in Zolder het Belcar Endurance Championship.

 • Races van Europees topniveau
 • Vanaf 10 €! Met toegang tot de paddock voor elk ticket
 • Track Walks, Fan Village, Meet & Greet met piloten, concerten…
 • Vrije toegang voor jongeren tot en met 14 jaar
 • Weekend-ticket van 39 € 

Kerkgemeenschap federatie Zolder

info over de vieringen, diensten, activiteiten, ... over de kerkgemeenschap van de Federatie Zolder. Het ontwerp is van onze Pastoor Moderator Giuseppe Di Salvatore.

Een nieuwe kerkelijke website om te koesteren!

De Federatie Zolder heeft een nieuwe website klaar: http://www.federatiezolder.be

Hier kun je info vinden over de Federatie Zolder, over onze parochies.

Heilig Hart - Boekt, Sint-Job – Bolderberg, Sint Quirinus - Viversel, Sint Hubertus-Sint Vincentius - Zolder. Over de pastorale ploeg, de vieringen, de sacramenten en de nodige gegevens van alles wat hierbij hoort

Pastoor Moderator Giuseppe Di Salvatore

Graag ontmoeten we u op één of andere viering en activiteit

Kerkgemeenschap federatie Zolder
Domein Bovy: elke zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur brunchen in de Bistro

Domein Bovy: elke zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur brunchen in de Bistro

Heerlijk eten in een gezellige sfeer: dat is de brunch bij Bistro Bovy! 
Vanaf zaterdag 3 november kan je elke zaterdag tussen 10 en 14 uur bij ons terecht voor wat quality time met familie en vrienden in het prachtige kader van domein Bovy. € 22 per persoon en voor de kids tot 12 jaar aan 1/2 prijs.

Een royaal buffet met verfijnde koude, warme, zoete en hartige gerechten brengt je meteen in de juiste stemming voor het weekend. Dit alles klaargemaakt met een voorliefde voor eerlijke en lokale producten.

Reserveren via bistrobovy@dewinning.be  of tel 011 725 745.

Smakelijk!

DTM komt terug naar Zolder!

De Deutsche Tourenwagen-Masters (DTM) rijden in mei volgend jaar in Zolder. Reserveer alvast 18 en 19 mei 2019 in je agenda. Want de komst van DTM, de belangrijkste Europese racecompetitie, is voor het circuit, de provincie, Vlaanderen en vooral België fantastisch nieuws met een gigantische impact. Het is wat de F1 voor Spa Francorchamp is, het paradepaardje.

Voor Circuit Zolder is dit ongetwijfeld het grootste event dat zij gezien de mogelijkheden van het circuit kunnen binnen halen. Hun kind komt thuis. Zo kan je het noemen. Want het DTM-kampioenschap werd geboren in Zolder en groeide dankzij de vele Duitse autoclubs met zowel Mercedes, Audi, BMW,.. uit tot het grootste event van Zolder. Hetgeen starte in de jaren ’60 groeide uit en bezorgde in 1993 Zolder zomaar eventjes 110.000 toeschouwers. De komst van DTM - die terugkeert naar zijn Heimat - opent weer nieuwe perspectieven.

Hiermee staat Zolder weer echt op de kaart van de motorsport. Dit is de kers op de taart na jaren hard werken,” aldus Sven Pribylla, algemeen directeur van Circuit Zolder. Het is een droom van mij die werkelijkheid wordt. Circuit Zolder profileert zich sinds enkele jaren zowel nationaal en internationaal als toeristische bestemming voor het hele gezin, met naast motorsport ook tal van andere evenementen.

DTM komt terug naar Zolder!

Jeugd! Laat zien wie je bent!

De hoogmis van het Vlaamse jeugdwerk staat gepland op vrijdag 19 oktober. Naar jaarlijkse gewoonte trekt iedereen massaal in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes naar school of werk voor de ‘Dag van de Jeugdbeweging’.

Om deze dag nog meer in de verf te zetten lanceert team Jeugd een leuke actie op sociale media.  Met de wedstrijd ‘Laat zien wie je bent’ roepen we jongeren op om te tonen hoe zij de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ beleven.  Maak een leuke, creatieve, doldwaze foto en post hem openbaar op je Facebook- of Instagramprofiel met de hashtag #DVDJB3550. Een deskundige jury beoordeelt alle inzendingen en kiest 10 winnaars.

Deelnemen is zeker de moeite, want in onze prijzenpot zitten 5 geschenkbonnen van Hopper en 5 van De Banier, elke t.w.v. €50. Alle winnaars worden op woensdag 24 oktober in het gemeentehuis uitgenodigd voor de prijsuitreiking.

Meer informatie over de voorwaarden en het reglement zijn terug te vinden op www.heusden-zolder.be.

Info: Team Jeugd - jana.govarts@heusden-zolder.be

Jeugd! Laat zien wie je bent!

Bladkorven

Vanaf 9 oktober begint onze groendienst weer de bladerkorven te plaatsen in buurten met veel laanbomen.

De bladerkorven dienen dan enkel om de bladeren van deze laanbomen in te storten. Als een korf vol is, kunnen er ook bladeren rond de korven verzameld worden.

Er mag uiteraard geen ander afval, dus ook geen bladeren afkomstig van privébomen, in of rond de bladerkorven gedeponeerd worden.

Als de bladerkorf vol is kan je dit melden bij de gemeentelijke werkplaats. Voor het ledigen van de korven wordt ook rekening gehouden met in de omringende bladerkorven.

Naar het recyclagepark

Van 1 november tot en met 31 januari kan je met bladafval van laanbomen gratis terecht op het recyclagepark. Het moet gaan om zuiver bladafval van bomen op openbaar domein en niet om ander fijn tuinafval of snoeihout. Wie tussen zijn bladafval ander afval vermengt, krijgt dit wel aangerekend op zijn quotum groenafval. De parkwachters zullen hierop toezien.

Hoe de aanlevering van het bladafval registreren?

 • verzamel zuiver bladafval in een zak of bak
 • registreer je bij het oprijden van het recyclagepark met je eID
 • druk op de knop BLADAFVAL (is niet het ganse jaar door zichtbaar)

Tip:  Laat gevallen bladeren gewoon liggen tussen de perken. Ze vormen een prima isolatie voor de plantjes en composteren vanzelf. Je bespaart bovendien een hoop werk. De natuur ruimt zichzelf op!

Bladkorven
Bolderberg: een uitslag van een persoonlijk resultaat CurieuzeNeuzen in Averbodeshof

Bolderberg: een uitslag van een persoonlijk resultaat CurieuzeNeuzen in Averbodeshof

Over een lange periode tijdens de lente, van 28 april (13 u) tot zaterdag 26 mei (13 u), heeft met grootschalig over gans Vlaanderen de kwaliteit van de lucht gemeten. In elke gemeente werden willekeurig adressen uitgekozen die de befaamde "neus" op een buitenraam op verdiep moesten plakken met meetbuisjes ingebouwd. Vandaag zijn deze metingen openbaar gemaakt, zie ook de kranten, en heeft een familie in Averbodeshof te Bolderberg zijn resultaat aan de website van Bolderberg doorgestuurd.

De NO2-concentratie van uw meetpunt bedraagt 18,0 microgram per kubieke meter. Dit is de indicatieve jaarwaarde die wij berekenden op basis van de twee meetbuisjes. (Onder de afbeelding leest u meer over de indicatieve jaarwaarde).

Zie de link naar de gradatieschaal dat we de waarde "goed" krijgen, wat inderdaad een geruststellend resultaat is.

https://forms.curieuzeneuzen.be/result/7A6DE9B7EAE743D4BD6DAD842804FD6E/42EB8E7C-4556-478C-8B42-2FDCB93723F9/235689

 

 

Ben jij al ingeschreven op BE-Alert? Doe het nu snel!

Al gehoord van de BE-Alert challenge? Om de eerste verjaardag van BE-Alert te vieren, start het Federaal CrisisCentrum met een nieuwe campagne om het aantal inschrijvingen op BE-Alert te laten stijgen.

Wie wil er zich nu niet meteen inschrijven op BE-Alert.

 • Inschrijven is snel en gratis.
 • Je kunt meerdere adressen toevoegen (bv. je eigen adres, adres van jouw werk, adres van de school van jouw kind, je ouders, …)
 • Je ontvangt gratis een bericht van jouw gemeente met handeladviezen bij een noodsituatie (bv. schuilen, ramen / deuren dicht en ventilatie uitschakelen, …)

De BE-Alert Challenge wil dit jaar 100.000 nieuwe inschrijvingen noteren.

💪 Dat kunnen wij in Limburg verslaan 💪

Als eerste provincie waar ALLE gemeenten intekenen op BE-Alert gaan wij de volgende uitdaging graag aan!
Wij streven naar 75.000 Limburgse inschrijvingen! De teller staat momenteel op 46.000, dat wordt een makkie, zeker met jouw hulp!

Komaan, laat je horen en por vrienden en familie aan om zich nu in te schrijven via www.be-alert.be!

Als we dit doel halen voor 15 oktober 2018, geeft provincie Limburg een 100 % Limburgse attentie weg!

Ben jij al ingeschreven op BE-Alert? Doe het nu snel!
Bolderbergse glorie, kent u hem nog ?

Bolderbergse glorie, kent u hem nog ?

Er was een tijd dat hij zijn doelpunten bij Sint Truiden uit de goal van Anderlecht ging vissen. Nu uit de haag, de tijden veranderen. Bram Vangeel, heden gewaardeerd hoofd-jeugdcoördinator van 150 Bolderbergse jeugdspelertjes.
Clubmensen !!

Hoeveel mag en kan je onbelast bijverdienen ?

Hoeveel mag en kan je onbelast bijverdienen ?

Een link uit het Laatste nieuws over het onbelast bijverdienen tot 510 per maand.

Erg bruikbaar voor uw vereniging. Denk wel aan een verzekering.

Voert u af en toe een klusje uit voor buren of vrienden, bent u trainer van een sportclub of maakt u maaltijden die u dan verkoopt via een sociaal netwerk of de deeleconomie? Dan hoeft u daar sinds half juli geen belastingen of socialezekerheidsbijdragen op te betalen. Tenminste als u de regels voor dat onbelast bijverdienen volgt.

Lees verder

Dorpsraad: schrijft brief aan schepencollege

Bolderberg 11.09.2018

Aan het College van Burgemeester en Schepenen

Geachte…

Betreft : Grasveld voor het kerkhof e.a

 1. Wij zouden uw aandacht willen vragen voor dit grasveld, dat er eerder onverzorgd bijligt. Diepe gaten ontsieren dit pleintje. Een nivellering dringt zich op. Reeds een paar jaar dringen wij hierop aan, maar vinden moeilijk de bevoegde schepen.

Ook een richtingaanwijzer “ Kerkhof” aan de rotonde werd gevraagd. Familieleden van overledenen van rusthuis “Bocasa”, niet van Bolderberg, vragen ernaar.

 1. Het zebrapad aan de school loopt uit op een muur. Eens herschilderen. Het is nu een voorbeeld van hoe het niet moet. Erg opvallend ! Nog wat verbeteringen aan het voetpad, waarvoor onze dank, zijn ook nodig !

Wij begrijpen dat een zware stortbui problemen geeft, maar de inwoners van Galgeneinde en Reeênlaan vrezen dat het aan het onderhoud van de slokkers ligt ( eikels en bladeren )

      3. De dorpsraad vond de gebrekkige voorlichting bij het uitvoeren van werken erg storend

Het kan toch niet moeilijk zijn om de sociale media FB “ gei zet van bolleberg” of de website www.bolderberg, dat door heel Bolderberg gelezen wordt, hiervoor in te schakelen. Wij vinden dit een taak voor de mobiliteitsambtenaar of informatiedienst

Hoogachtend

Namens de dorpsraad

Marcel G    Roger Ph

Dorpsraad: schrijft brief aan schepencollege
Domein Bovy: het herenhuis-hotel naast de bistro Bovy: UPDATE

Domein Bovy: het herenhuis-hotel naast de bistro Bovy: UPDATE

Buitengevel van het herenhuis

Naast het heraanleggen en onderhouden van de natuur op Domein Bovy wordt ook de nodige aandacht besteed aan de gebouwen. Zo zal de buitengevel van het herenhuis, naast Bistro Bovy, grondig gerenoveerd worden. Dit met bijzondere aandacht voor de traditionele vakwerken aan het gebouw.

Het dossier voor deze werken werd goedgekeurd op 16 juli 2018. In de loop van september zal een gespecialiseerde aannemer aangesteld worden voor het uitvoeren van deze renovatiewerken.

Bestemming hotel

Het hotelgedeelte staat momenteel leeg. Gisteren namiddag hebben we met enkele mensen gebrainstormd: vertegenwoordigers van de Winning operationeel en leiding en raad van bestuur, de gemeente vertegenwoordigd door Tom M., Nick I, Martine S, onze dorpsraad vertegenwoordigd door Jim B, Francis H en Ludo S aangevuld door een specialist uit de hotel en horecasector.

Na het oude hotelgedeelte bekeken te hebben ontstonden er leuke en creatieve voorstellen die meegenomen werden door de mensen van de Winning. Nu volgt voor hun een interne oefening om hieruit een profiel te destilleren om het hoteldeel een nieuwe dynamiek te geven dat tot succes leidt.

Je mag nog altijd ideëen mailen naar redactie@bolderberg.be 

AED-toestel voor de sporthal van Bolderberg

Vanaf vandaag zijn de sporthallen van Heusden, Eversel, Berkenbos, Zolder en Bolderberg uitgerust met een Automatische Externe Defibrillator ( AED).

Dankzij een AED is er, in afwachting van de hulpdiensten, een betere hulpverlening bij hartletsels mogelijk. De elektroden van dit volautomatische toestel kleef je op de borstkas van het slachtoffer. Daarna maakt de AED een analyse van het hartritme. Als de analyse uitwijst dat het hartritme hersteld kan worden, zal het toestel een elektrische schok toedienen.

Het toestel begeleidt de gebruiker stap voor stap met gesproken instructies. Onze sportdienst voorziet binnenkort een opleiding reanimeren en defibrilleren met een AED-toestel voor alle zaalwachters. Het geeft hen de kans om snel en efficiënt in te grijpen, om zo de overlevingskansen van slachtoffers te vergroten.
Met dank aan Gemeente Heusden-Zolder (www.heusdenzolder.be)

AED-toestel voor de sporthal van Bolderberg
Domein Bovy: toegankelijkheid kasseienplein verbeteren

Domein Bovy: toegankelijkheid kasseienplein verbeteren

In het najaar volgt de aanleg van een toegankelijk pad op de binnenkoer.
De kasseien op de binnenkoer van Domein Bovy zijn moeilijk toegankelijk voor wie niet goed te been is en voor rolstoelgebruikers. Daarom wordt een voetpad van 1,80m breed aangelegd in betonstraatstenen dat zich tussen de kasseien kronkelt. De betonstraatstenen zijn vlak en de oppervlakte is gewaterstraald waardoor deze niet glad zijn.

 

Overdekte wielerpiste op circuit Zolder: nieuws

In 2023 zal in Heusden-Zolder de tweede overdekte wielerpiste van Vlaanderen staan. De piste zal een onderdeel worden van een nieuw multifunctioneel sportcomplex. Voor de bouw, het onderhoud en de uitbating ervan hebben Sport Vlaanderen, de gemeente Heusden–Zolder, het circuit van Zolder en de vzw Cycling Friends samen een vereniging zonder winstoogmerk opgericht.

De piste :(foto is een illustratie hoe de piste er zou kunnen uitzien)

Met deze overdekte wielerpiste wil de vzw een sportinfrastructuur creëren van het hoogste niveau, waar de allergrootste internationale wedstrijden kunnen plaatsvinden, waar internationale teams kunnen trainen, en waar tegelijk ook jonge sporters begeleid kunnen worden in alle facetten van de schone sport die baanwielrennen heet. De infrastructuur moet sporttechnisch uitmuntend zijn, wat haar uitermate geschikt zal maken voor de snelheidsnummers van het baanwielrennen. Daarnaast zijn de architectonische kwaliteit en de ruimtelijke beleving belangrijk. Uiteraard zal de piste door de UCI gehomologeerd zijn.

lees verder

Overdekte wielerpiste op circuit Zolder: nieuws
De wedstrijdkalender voor de heenronde van de volley Herenploeg spelende in Divisie 2

De wedstrijdkalender voor de heenronde van de volley Herenploeg spelende in Divisie 2

2 Div. Heren  reeks A

8/09/2018

20u

Lanaken

VCK BOLDERBERG

15/09/2018

20u30

VCK BOLDERBERG

ROVEKA STEVOORT

22/09/2018

20u30

VC HEIST DELHAIZE HERENTHOUT

VCK BOLDERBERG

29/09/2018

20u30

VCK BOLDERBERG

HE-VOC HECHTEL-EKSEL

06/10/2018

15u30

TECTUM ACHEL B

VCK BOLDERBERG

20/10/2018

20u30

VCK BOLDERBERG

WARA GENK B

27/10/2018

20u30

VCK BOLDERBERG

KIVOLA RIEMST

03/11/2018

20u30

VC GEEL

VCK BOLDERBERG

10/11/2018

16u30

WARA GENK B

VCK BOLDERBERG

17/11/2018

20u30

VCK BOLDERBERG

MAVO DILSEN-STOKKEM

24/11/2018

15u30

Avoc Achel

VCK BOLDERBERG

01/12/2018

20u30

V.C. ZOERSEL B

VCK BOLDERBERG

08/12/2018

20u30

VOLLEYBAL MAASMECHELEN

VCK BOLDERBERG

15/12/2018

20u30

VCK BOLDERBERG

BVMV BEERSE

22/12/2018

20u30

ROVEKA STEVOORT

VCK BOLDERBERG

Kalender K. Bolderberg FC.

Kalender K. Bolderberg FC.

Nu zaterdag 1 september 2018 start de eerste kompetitiewedstrijd van K. Bolderberg FC. in Hoeselt. Het is voor het eerst dat zij Provinciale in de tweede (B) reeks uitkomen sinds het onstaan van de club.

Hier de wedstrijdkalender van BFC voor de heenronden.

01.09.2018 19.30 VV HOESELT- BOLDERBERG FC
09.09.2018 15.00 BOLDERBERG-THOR HASSELT
16.09.2018 15.00 BOLDERBERG- ’HERENELDEREN
23.09.2018 15.00 OPHEERS-BOLDERBERG
30.09.2018 15.00 BOLDERBERG-LANDEN
07.10.2018 15.00 GRAVELO-BOLDERBERG
14.10.2018 15.00 BOLDERBERG-MUNSTERBILZEN
20.10.2018 19.30 BREGEL SPORT-BOLDERBERG
28.10.2018 15.00 BOLDERBERG-HALEN
04.11.2018 14.30 SCHOONBEEK-BOLDERBERG
11.11.2018 14.30 BOLDERBERG-HENIS
18.11.2018 14.30 HEERS-BOLDERBERG
25.11.2018 14.30 BOLDERBERG-BIESEN
01.12.2018 19.30 KOLMONT-BOLDERBERG
09.12.2018 14.30 BOLDERBERG-ZUTENDAAL
16.12.2018 14.30 BOLDERBERG-HOESELT

K. Bolderberg FC: ploegfoto seizoen 2018-2019

K. Bolderberg FC: ploegfoto seizoen 2018-2019

Dit is de A-ploeg van BFC die het dit seizoen gaat waarmaken in 2de provinciale.

K Bolderberg FC voorbereiding nieuw seizoen 2018-2019

VOORBEREIDING SEIZOEN 2018-2019

-----------------------------------------------------------------

Donderdag  26 juli                   19.45          BFC – Melosport

Zaterdag     28 juli                   17.00          Kattenbos – BFC

Woensdag   01 aug                  19.45          BFC-Vorst

Zaterdag      04 aug                  17.00          BFC – Kaulille

Woensdag    08 aug                 19.30          Koersel – BFC

Zaterdag      11 aug                  18.30          Gemeentelijk Tornooi FC Anadol - BFC

Zondag        12.aug                  17.00          Paal Tervant- BFC

Zondag        26 aug                  17.00          FCB – Ham

Zondag       2 sep                      15.00 Kompetitie Hoeselt -BFC

Eventuele wijzigingen zijn mogelijk !

K Bolderberg FC voorbereiding nieuw seizoen 2018-2019
Opgelet voor diefstallen

Opgelet voor diefstallen

Gisteren en vandaag zijn er weer enkele inbraken of pogingen tot inbraak gepleegd in de Heidestraat en de Oude Heidestraat vernemen we via BIN Bolderberg. We roepen dan ook iedereen op om goed uit te kijken en verdachte mensen of voertuigen te melden aan de politie via het nummer 101. Verder is het raadzaam, zelfs met dit weer, om ramen en deuren goed af te sluiten wanneer je het huis verlaat. Op https://www.bolderberg.be/nl/dorp/bin-bolderberg kan je meer info vinden over de werking van de BIN (Buurt Informatie Netwerk). Dit is een plaats waar je meldingen kan doen voor je buren. Dit is niet om te chatten hiervoor kan je terecht op https://www.facebook.com/groups/binhz/

Bolderberg: De extra patrouilles blijven doorgaan

Bolderberg: De extra patrouilles blijven doorgaan

Ongeveer 1 maand al gaat onze zone samen op pad met de federale politie in de omgeving van Bolderberg, Viversel en het kanaal. We hebben al vaststellingen kunnen verrichten en hebben ook geregeld contacten kunnen leggen met de buurtbewoners en/of handelaren. Zelf zijn we ook blij met de interactie die we hebben met de inwoners. Er is ons ook al wat informatie dat nuttig is voor onze onderzoeken aangebracht.

We willen wel nog een zeer belangrijke oproep doen aan de wandelaars/fietsers/lopers en anderen in onze bossen om geen vuurtjes aan te maken en om eventuele verdachte handelingen te melden.  We raden iedereen aan die iets ziet om onmiddellijk 112 of 101 te bellen, om de snelste reactie te krijgen. Momenteel is het nog steeds code rood in hee Limburg.  . We gaan onze patrouilles ook aanhouden en blijven oriënteren naar gevoelige plaatsen.

Voor meer info verwijzen we graag naar onderstaande link:

http://www.limburg.be/Limburg/veiligheid/Nieuwsberichten/Code-rood-blijft-van-kracht.html

 

Bolderberg Domein Bovy; het nieuwe hazenpad

Ook op Domein Bovy wordt er weer een stap vooruit gewerkt. Het Hazenpad kreeg er de afgelopen dagen 3 wortelmannetjes bij zoals je kan zien op de grote foto boven. Hier zal nog één supergrote paddestoel bijkomen maar deze zal pas voor september of later zijn als de gemeentelijke academie terug van start gaat. Dan zullen er nog enkele beelden ontworpen worden zodat heel het ""HAZENPAD"" volledig af is.

Kinderen ontwerpen nieuw Hazenpad voor Domein Bovy
In het kader van de grote opkuis en hersteloperatie Domein Bovy tovert de Gemeentelijke Academie voor beeldende kunsten uit Heusden-Zolder het oude kabouterpad om tot een mysterieus Hazenpad. De verbeelding van de kinderen en jongeren ligt aan de basis. Zij leveren de ontwerpen.
Jarenlang genoten vele bezoekers, zowel jong als oud van het kabouterpad op Domein Bovy. Bij een mooie wandeling doorheen heet bos kon je kaboutertjes ontdekken die zich verscholen tussen of zelfs in de bomen. Maar ook kabourtjes blijken de tand des tijds niet te doorstaan. Doorheen de jaren zijn vele kabouters beschadigd geraakt of zelfs verdwenen.

De dienst Toerisme van de Gemeente Heusden-Zolder vroeg de Academie of ze nog een toekomst zagen voor de kabouterkes, maar velen bleken niet meer te herstellen. Dan kwam de Academie met het idee om het kabouterbos om te vormen tot sprookjesbos. Een wereld waar fantasiewezens en mysterieuze wezens en trollen en elfen maar ook kabouters leven.

De fantasiebeelden worden zelfs veel groter dan de oude kabouters. Men bestee darom extra aandacht aan de stevigheid, maar ook hun duurzaamheid zodat ze voldoende bestand zijn tegen weer en wind en vandalisme.

De verbeelding van de kinderen zal niet enkel geprikkeld worden door het zien van deze wezens, maar ook door het verhaal dat hen tot leven brengt.

We zien dit als project en dat kan blijven groeien over verschillende jaren waarbij telkens nieuwe wezens hun weg vinden naar Domein Bovy.

Bolderberg Domein Bovy; het nieuwe hazenpad

K Bolderberg FC start seizoen 2018-2019

Zaterdagmorgen om 10u30 heeft FC Bolderberg het nieuwe voetbalseizoen op gang getrapt.

Na een stevige looptraining werd er samen geluncht. Namiddag is er opnieuw een stevige trainingssessie geweest waarna er naar de wedstrijd  België – Engeland werd gekeken  in de kantine aan de kluisstraat . De  eerste geslaagde trainingsdag,  waar toch al 25 spelers aanwezig waren, werd waardig afgesloten met een BBQ.

Straks wordt met volle moed en ijver gestart in 2de provinciaal. SUCCES!

K Bolderberg FC start seizoen 2018-2019
Website Bolderberg: hoe deze gebruiken ?

Website Bolderberg: hoe deze gebruiken ?

Heb je iets te melden of te vragen kan je dat met de knop boven rechts “contact”op de website aan de redactie of gebruik specifiek volgende e-mailadressen:

voor nieuws; redactie@bolderberg.be

voor handelaars; bhv@bolderberg.be

voor parochie; parochie@bolderberg.be

voor BIN-groep (whatsapp); bin@bolderberg.be

voor dorpsraad; dorpsraad@bolderberg.be

weerbericht ? bovenaan website druk je op de knop “het weer”.

wil je iemand iets wensen of feliciteren met een verjaardag, bruiloft, goed examen, jubileum, of andere leuke dingen gebruik dan bovenaan website de knop “wensen & felicitaties”

Zoek je algemene informatie over Bolderberg dorp, handelaars, domein Bovy, parochie, dorpsraad, verenigingen gebruik de knoppen boven de balk.

Bovy, hoe het vroeger was

Bovy raakt zo stilaan terug in trek. Het is natuurlijk op lange na niet, wat het geweest is, daar is meer tijd voor nodig en zal er nog serieus gewerkt dienen te worden om het attractief te maken.. Voor de dorpsraad en nogal wat bezoekers op Bovy is het spijtig dat de naam " Gasthof 1800" verdwenen is. Waar is dat nu goed voor ? Dat was een teken van erkenning van het historisch heemkundig aspect van deze gebouwen. Een respect dat de vroegere VVV-Toeristische dienst met Bert Peeters, Paul Joris , Marcel Dumon en heelwat anderen erg waardevol vonden en ook wilden beklemtonen. Bovy is niet alleen een café, maar een domein. " Hove montienem iet in Sulrem" " Het hof bij de berg in Zolder." Toon het aan de bezoekers !

 

Bovy, hoe het vroeger was

Basisschool Bolderberg werd vandaag het doelwit van vandalen !

Na vrijdagnacht vandalen op Bovy en enkele aangrensende straten, gisteren vuurke stook in de bossen op een 2-tal plaatsen, was het deze middag prijs aan onze basisschool. Crapuul vond het nodig om een raam in te gooien, dat werd ontdekt door de directeur Annette Palmers. Moet gebeurd zijn tussen 12.45 en 13.30 uur. De politie van H-Z heeft de nodige vaststellingen gedaan. Moest iemand iets gezien hebben of nuttige tips kunnen geven naar de dader(s), gelieve dan de politie te verwittigen of te mailen naar redactie@bolderberg.be 

Info Annette Palmers

Basisschool Bolderberg werd vandaag het doelwit van vandalen !
Vuurke stook in de bossen van Bolderberg

Vuurke stook in de bossen van Bolderberg

OPROEP AAN IEDEREEN OM NU ZEKER NIET MET VUUR BEZIG TE ZIJN BUITEN, en zeker niet in de bossen.

Gisteren heeft Luc Van Esch tijdens een segweytocht door de bossen op de Bolderberg bij de oude Kluis een uitgedoofde vuurhaard, of vuurke stook ontdekt. Dus denkt aan de verschrikkelijke gevolgen hiervan wanneer zo een brand door de bossen jaagt, richting bewoonde straten en dorp!!!!!!!!!!!!!

Vertel de kinderen groot en klein dat dit absoluut niet mag en kan!!!!!!!!!!!!!!!!

gemeentehuis H-Z: Werken op afspraak: een evaluatie

gemeentehuis H-Z: Werken op afspraak: een evaluatie

Hoe maak je online een afspraak?

 • Ga naar heusden-zolder.be/afspraak of zoek op onze website naar het gewenste product  en klik op de knop 'maak een afspraak'
 • Kies het product waar je een afspraak voor wilt maken. Bij enkele producten kan je aangeven hoeveel je van dit item wilt (bijvoorbeeld reispassen voor het hele gezin)
 • Kies een datum en tijdstip
 • Vul je contactgegevens in
 • In je mailbox ontvang je een afspraakbevestiging en een overzicht van alle benodigdheden
 • 24 uur voor je afspraak ontvang je een herinneringsmailtje, met daarin nogmaals alles wat je moet meebrengen. Komt een ander moment toch beter uit? Wijzig of annuleer je afspraak  via de link in je afspraakbevestiging.

Straatfeesten in H-Z brengen mensen samen

Ook in 2018 kunnen onze inwoners aanspraak maken op een toelage voor het organiseren van een straatfeest. 

Straatfeesten in H-Z brengen mensen samen

Politie van H-Z controleert continu op overdreven snelheid. Lees maar....

Naar aanleiding van meldingen van onaangepaste snelheid flitste de verkeersdienst in 7 straten. 1361 voertuigen werden gecontroleerd. 259 bestuurders negeerden de snelheidsbeperkingen

Politie van H-Z controleert continu op overdreven snelheid. Lees maar....
Wensen & felicitaties

Wensen & felicitaties

Je kan iemand een wens of een felicitatie sturen...

Rechts bovenaan de website vindt je de knoppen voor het weerbericht, wensen & felicitaties en om met ons contact te nemen om bepaalde dingen te vragen of te melden.

Stuur een familielid, vriend of zomaar iemand een wens (goede gezondheid) of feliciteer hem of haar met zijn of haar nakende verjaardag.

Wie vertegenwoordigt onze parochie ?

Kerkraad, parochieteam en de pastorale ploeg.

Volledige info vindt je onder de pagina "parochie"

Wie vertegenwoordigt onze parochie ?
Super-WK in 2023: Circuit Zolder wil dat Vlaanderen hierop inzet

Super-WK in 2023: Circuit Zolder wil dat Vlaanderen hierop inzet

De Internationale Wielerunie (UCI) gaat vanaf 2023 om de vier jaar een Super-WK organiseren.

BIN Bolderberg

BELANGRIJK = VEILIGHEID!

BIN Bolderberg

Persbericht: Lokale politie Heusden-Zolder en de federale politie te paard gaan samen op pad.

Op woensdag 20/06 zijn wij begonnen aan een actieplan rond de P69 aan het circuit van Zolder en de bossen van Bolderberg. Jaarlijks keren problemen van drugsgebruik en –handel terug in deze regio, maar zeker ook de meldingen van openbare zedenschennis.

Persbericht: Lokale politie Heusden-Zolder en de federale politie te paard gaan samen op pad.

JEUGDBESTUUR BOLDERBERG FC: papiercontainer wordt door sommigen fout gebruikt !

papiercontainer wordt door sommigen fout gebruikt !

JEUGDBESTUUR BOLDERBERG FC: papiercontainer wordt door sommigen fout gebruikt !