Wat met onze parochiekerken: ook die van Bolderberg ?

26/11/2020

Onze onlangs binnen en buiten gerenoveerde kerk in Bolderberg... Beste inwoners, als je ideëen hebt en wil dat dit gebouw straks een gedragen en nuttige functie krijgt naast zijn kerkelijke functies doe mee aan deze enquête en vul deze zeker in.

Heusden-Zolder werkt samen met de kerkbesturen en de pastorale teams aan een toekomstvisie voor de acht kerkgebouwen op het grondgebied van onze gemeente.

De stem van onze inwoners is cruciaal om tot een gedragen plan te komen.

Wat zijn volgens jou de kwaliteiten van de parochiekerken? Welk idee voor de toekomst wil je graag delen?

En hoe kan dat idee gerealiseerd worden?

Onder de huidige coronamaatregelen is het onmogelijk om participatiemomenten te organiseren. In afwachting van een of meerdere inspraakmomenten in het voorjaar van 2021 kan je op Wat met onze parochiekerken? - Gemeente Heusden-Zolder (heusden-zolder.be) alvast een enquête invullen over jouw parochiekerk.

De bevraging blijft online tot er een fysieke participatievergadering plaatsvindt. Wie liever een papieren versie invult, kan contact opnemen met roel.deridder@uhasselt.be of met de kerkfabriek in kwestie. De ingevulde enquêteformulieren vormen samen een belangrijke bouwsteen met betrekking tot de toekomst van de kerken van Heusden-Zolder. Deel je mening en visie!

Mocht je vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met roel.deridder@uhasselt.be. De bevraging maakt deel uit van een traject dat PARCUM en de Universiteit Hasselt uitvoeren in opdracht van lokaal bestuur Heusden-Zolder.

Info: roel.deridder@uhasselt.be

 

Wat met onze parochiekerken: ook die van Bolderberg ?
Kinepraktijk Vanhove blijft open

Kinepraktijk Vanhove blijft open

21/11/2020

Beste Patiënten,

Als medisch contactberoep blijft het mogelijk om alle zorgen verder te zetten!

De praktijk blijft open

Uiteraard onder de nog steeds geldende strikte voorwaarden!

Indien u vragen heeft of een afspraak wil maken, kan u mij steeds contacteren: 0477/524056 of info@kinepraktijkvanhove.be

Hyacintenlaan 11, 3550 Bolderberg

Shopping Bolderberg wordt residentie Bolderberg

Shopping Bolderberg wordt residentie Bolderberg

19/11/2020

Residentie Bolderberg, in de volksmond gekend als de “Holiday Shopping”, werd in 1978 gebouwd naar aanleiding van het Formule 1-toerisme van Zolder. Met het verdwijnen van dit toerisme en de komst van 2 supermarkten in het dorp, heeft het achterliggende handelsgedeelte geen bestemming meer. Daar komt nu verandering in! Het pittoreske Bolderberg heeft al jaren een enorme aantrek van mensen uit Limburg en ver daarbuiten. Het is gezellig vertoeven in dit harmonieuze kerkdorpje, gelegen midden in het groen. Gezien de stijgende vraag naar woongelegenheid zag Aurinvest (van Philippe Peeters, een projectontwikkelaar uit Bolderberg), een ultieme kans om het voormalige handelsgedeelte om te toveren naar zes luxueuze appartementen waarvan één knappe duplex.
De bestaande handelszaken aan de voorgevel zijn succesvol en zullen uiteraard blijven.

Het worden luxueuze BEN-appartementen (bijna energie-neutraal) met oog op kwalitatieve afwerking en comfort. Elk van deze appartementen zal een bewoonbare oppervlakte krijgen van zo’n 110m² met telkens een privé terras. Niet enkel de binnenzijde zal aangepakt worden, ook de buitenkant van het gehele gebouw zal in een nieuw jasje gestoken worden.

Rondom het gebouw maakt de huidige verharding plaats voor een heerlijke groene buffer. Op die manier krijgt Residentie Bolderberg de opwaardering die het al jaren verdient.

De werken zijn intussen gestart en de eerste appartementen zullen opgeleverd worden in de zomer van 2021.

Op zoek naar een nieuwe thuis of een verstandige vastgoedinvestering? De verkoop van dit project zal starten op 1 december, meer informatie zal je weldra terugvinden op de website van Marc Swevers Immobiliën (swevers.be) of via Hans Roose, uw vastgoedmakelaar van Bolderberg (0490/11 11 27).

INFO & VERKOOP:                                                                         EEN PROJECT VAN:

Marc Swevers.be                                                                             Aurinvest

Klik op "lees verder" voor verdere visuals.

Werken Terlaemenlaan: vrijliggend dubbelrichtingsfietspad met oversteekplaatsen

Werken Terlaemenlaan: vrijliggend dubbelrichtingsfietspad met oversteekplaatsen

17/11/2020

Voorbije maandagavond was er een infosessie online ivm werken Terlaemenlaan: vrijliggend dubbelrichtingsfietspad met oversteekplaatsen.

Klik of deze link en lees het volledige artikel op de website van het AWV, agentschap wegen & verkeer. https://wegenenverkeer.be/werken/terlaemenlaan-vrijliggend-dubbelrichtingsfietspad-met-oversteekplaatsen. Hier vind je ook de voorlopige planning en tijdsduur.

Met een 25-tal belangstellenden vanuit Bolderberg, Boekt, fietsersbond en mensen van het AWV, studiebureau Arcadis en gemeentebestuur H-Z (Lode Schops schepen, Yuri Alders mobiliteitsambtenaar, Paul Byloos) werd het project toegelicht.

Als dorpsraad Bolderberg hebben we volgende bedenking: waarom is er geen mogelijkheid tot participeren geweest vooraf aan zo' n project dat toch belangrijk is voor de inwoners van Bolderberg ? Daar dit project nu een lopende procedure is waarbij invulling, opstelling dossier, aanbesteding reeds gebeurd is ? Een infosessie behelst enkel het mededelen van genomen beslissingen. Er zijn toch redelijk wat opmerkingen geformuleerd gisteravond, wat gebeurd hiermee nog ?

De oplossing om een dubbelrichtingsfietspad met een scheidingsstrook is in dit geval een aanvaardbare oplossing daar het wegverkeer gescheiden wordt.

De oversteekplaats ter hoogte van parking 69 en de Vijverstraat is praktisch opgevat maar de snelheid van het auto- en vrachtverkeer zelfs fietsers die van de Bolderberg richting Boekt naar beneden rijden hebben soms een hoge snelheid waarbij overstekend fietsers of voetgangers in gevaar kunnen komen. Wij als dorpsraad vragen doelgerichte ingrepen om de snelheid voor de oversteekplaats voldoende af te remmen.

terlaemenlaan oversteek P69

Ludo Steemans, voorzitter dorpsraad Bolderberg

Politie H-Z controles

16/11/2020

Afgelopen donderdag 12/11 werden op 8 verschillende locaties een snelheidscontrole gehouden. We hebben 1624 voertuigen op hun snelheid gecontroleerd en hebben kunnen vaststellen dat 398 bestuurders het gaspedaal te hard hebben ingeduwd, wat neerkomt op 24,5%. 

Een  van hen haalde zelfs een snelheid tussen de 16 en 110 op de St Jobstraat waar de snelheid beperkt is tot 50 km/u. 

Tijdens deze controles werd een 39 jarige bestuurster uit Hasselt ook nog betrapt onder rijden onder invloed op de St Jobstraat. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Kris Janssen Commissaris van politie

Lokale politie Heusden-Zolder

Diensthoofd operationele diensten

Rectorstraat 2 – 3550 Heusden-Zolder

Politie H-Z controles
Bolderberg: voorlopige lijst evenementen & organisaties rest 2020 en 2021

Bolderberg: voorlopige lijst evenementen & organisaties rest 2020 en 2021

14/11/2020

Bij navraag vanuit de dorpsraad voor de toekomstige organisaties en evenementen bij de clubs & verenigingen vind je onderstaand een 1ste voorlopige lijst met opgegeven informatie.

Bekijk dit of ergens “kortsluiting” geeft met een eigen op stapel staande of reeds geplande organisatie. In overleg kan hier mogelijk een oplossing aan gegeven worden.

ORGANISATIES BOLDERBERG         14/11/2020
           
club of vereniging Wat ? datum organisatie startuur einduur opmerkingen
Witte zaal eetdag tvv witte zaal ism basisschool. 14-11-2020 zat     Afhaalgerechten
school Pizza & pasta 12-02-2021 vrij     inschrijving tot ma 25-01-2021 en afhalen 12-02-2021
  Schoolfeest 30-05-2021 zon     corona-aternatief afhaal-ontbijtmanden
ouderraad school          
dienst toerisme          
VZW toerisme          
Bovy (de winning)          
de wijers          
Ferm Bolderberg          
Gezinsbond          
KWB          
Reuzengilde geen evenementen gepland       rest 2020 en 2021
Scouts          
Tennis TC geen evenementen gepland       rest 2020 en 2021
Tingel-Tangel          
Klein teater Bolderberg          
Vissers          
Voetbal K. Bolderberg FC mosselfeest, ter plaatse of afhalen 17-10-2020 zat     ter plaatse of afhalen
  steakdag nog niet gekend     steakdag
Volleybal VC Bolderberg speculoosverkoop 31-10-2020 zat      
  ontbijtmanden 31-01-2021 zon      
  pastadag 21-03-2021 zon     afhaal of leveren afhank van de coronamaatregelen
           
Bolderberg: oproep foto 's uit de oude (schoen)doos

Bolderberg: oproep foto 's uit de oude (schoen)doos

09/11/2020

Beste inwoners van Bolderberg, en symphatisanten daarbuiten. Meer en meer zien we oude foto 's opduiken uit het verleden, zelfs verre verleden. Het kunnen evenzeer foto 's uit de jaren 1900 tot 2000 zijn, waarom niet. De jongeren onder ons zullen dat allemaal uit die tijd niet direkt herkennen en misschien leuk vinden...

Kijk even in je oude schoendoos of andere fotomap of je er ook geen in jou bezit hebt waarbij er misschien bij zijn die je niet herkent of weet wie er op staat. Wel, haal deze even boven, scan ze in, en stuur ze naar onze redactie via het mailadres redactie@bolderberg.be of via messenger bolderberg.be of mijn persoonlijk messengeradres. Het moet uiteraard iets met Bolderberg te maken hebben.

Geef er alle mogelijke info bij die je weet, vermoed, en geef aan wat je graag wil ontdekt zien. Misschien is er wel iemand die hier een antwoord op weet...

Wij hier van bolderberg.be verzamelen al deze oude foto 's bij het archief van Marcel Gijbels en indien het interressant is kunnen we die oude foto 's later bundelen.

Zie voorbeeldfoto kerk van Bolderberg in zeer lang vervlogen tijden...

Ludo Steemans

Voorzitter dorpsraad

Brasserie Savarin: bestel een lekkere ontbijtbox

Brasserie Savarin: bestel een lekkere ontbijtbox

09/11/2020
Onze ontbijtboxen met of zonder een flesje Cava of een doos Bolderbergse tripel erbij. We leveren gratis in onderstaande gemeente: 3550 Heusden-zolder, 3520 Zonhoven, 3560 Lummen, 3530 Houthalen, 3500 Hasselt.
Bestellen kan via https://shop.brasseriesavarin.be/nl of info@brasseriesavarin.be of WhatsApp +32476352658.
 

Ook K. Bolderberg FC heeft nieuws ontvangen van de goede Sint...

09/11/2020

Corona of niet, sinterklaas en zijn helpers bereiden naarstig zijn naamdag op 6 december voort. En de bakoven brandt reeds op een stevig vuur waarbij de zeer lekkere speculaas uit de oven geschoven komen. Daarom even dit; de kinderen krijgen dit natuurlijk uitgedeeld tijdens zijn bezoeken, maar vertel het je ouders, tantes, nonkels, oma's, opa's, meters, peters, vrienden,... om onze club te steunen in deze moeilijke tijden. Sinterklaas bakt extra speculaas om deze te verkopen ten voordele van onze voetbalclub.

De speculaas is 19 cm groot en wordt verkocht in pakjes van 5 stuks aan 5€/pakje. Je kan deze bestellen via de link https://docs.google.com/.../1FAIpQLSeQRVdeskx.../viewform...

Na bestelling en betaling wordt later bekeken ifv Corona of een afhaalpunt georganiseerd wordt of geleverd wordt. Hierover wordt later bericht.

Gegroet.

Ook K. Bolderberg FC heeft nieuws ontvangen van de goede Sint...
OPROEP warme voorstellen gevraagd

OPROEP warme voorstellen gevraagd

04/11/2020

Marie- Claire Bosmans uit Bolderberg heeft volgende oproep gedaan via facebook die we hier even verder belichten:

"Ik hoef niemand van jullie te vertellen dat corona behoorlijk wat roet in ons eten gooit en zeker nu de feestdagen er aan komen."
Wat kunnen we nog, wat mogen we nog.
Maar misschien moeten we ook eens kijken naar de mogelijkheden, naar de kracht van ons dorp om er iets moois van te maken als we misschien toch niet samen mogen komen. Misschien moeten we eens kijken wat we wel kunnen om er een andere maar daarom niet minder memorabele eindejaarsperiode van te maken.
Kunnen we beginnen met allemaal lichtjes te hangen, zoals ook al nationaal wordt opgeroepen? Dat brengt alleszins al gezelligheid.
En misschien eens voordenken naar andere voorstellen!
Bijvoorbeeld: Een mooi verlicht wandelparcours - wandelen in één richting welteverstaan.
Laat jullie fantasie eens werken, en laat ons samen eens kijken wat wel kan. Ik hoop echt dat ik hier de meest fantastische voorstellen krijg te zien.