SCHOOLFEEST  BOLDERBERG

SCHOOLFEEST BOLDERBERG

01/06/2023

Jij komt toch ook naar ons super leuk schoolfeest?

Zondag 4 juni 2023  vanaf 13u00 is iedereen welkom op de speelplaats van de school.

Optredens starten om 14u00.

Voor de voetballiefhebbers,  er is een groot scherm voorzien om samen de laatste competitiewedstrijd te kijken Genk-Antwerp. (18u30)

 

Rondje Bestuur op 28 mei van 15:00 tot 18:00 in Boekt

Rondje Bestuur op 28 mei van 15:00 tot 18:00 in Boekt

22/05/2023

Vorig jaar werd "Rondje Bestuur" geïntroduceerd als alternatief voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op het Heldenplein. Burgemeester en schepenen gaan voortaan in de zomer samen met de dorpsraden aan de slag om de borrel telkens in een ander dorp door te laten gaan. Bolderberg mocht vorig jaar beginnen op Domein Bovy. Dit jaar is het de beurt aan de Dorpsraad van Boekt en het schepencollege die op zondag 28 mei van 15.00 tot 18.00 uur de bewoners in Ubbelvelden in Boekt verwelkomen.

Werken nutsleidingen in Bolderberg

Werken nutsleidingen in Bolderberg

16/05/2023

 In opdracht van Fluvius worden er deze week werken uitgevoerd aan nutsleidingen in de Vrunstraat in Bolderberg.

Nog voor de start van het verlengde weekend en met voorbehoud van de weersomstandigheden, is de Vrunstraat weer volledig bereikbaar. Tot dan volg je best de aanwezige signalisatie. Vanaf maandag 22 mei zullen de werken hervatten in de Sint-Jobstraat. Het gedeelte van de rotonde tot de Zandstraat wordt dan tijdelijk eenrichtingsverkeer. Er is een omleiding voorzien  voor het verkeer komende vanuit Hasselt via de Zandstraat - De Slogen - Vrunstraat.

Gelieve de aanwezige signalisatie te volgen. Heb je vragen of wil je bijkomende informatie? Surf dan naar www.fluvius.be of bel naar 078 35 35 34, op werkdagen van 8 tot 20 uur en op zaterdag van 9 tot 13 uur. De contactinformatie voor opmerkingen over de werfsignalisatie vind je terug op het bord langs de werf.

 

 

Rune Vranken is Vlaams kampioen in Dubbel Mini Trampoline Klasse C

Rune Vranken is Vlaams kampioen in Dubbel Mini Trampoline Klasse C

16/05/2023

Dit weekend vond in Knokke-Heist het Dubbel Mini Trampoline Klasse C Vlaams Kampioenschap plaats. Rune Vranken uit Bolderberg (woonachtig in De Slogen), behorend tot Olympia Zonhoven, won het Vlaams kampioenschap in de categorie jongens 13-14.

Proficiat Rune!

Het bestuur van de Bolderbergse dorpsraad kreeg een uitgebreide rondleiding op Domein Bovy

Het bestuur van de Bolderbergse dorpsraad kreeg een uitgebreide rondleiding op Domein Bovy

15/05/2023

Afgelopen zaterdag kreeg het bestuur van de Bolderbergse dorpsraad een uitgebreide rondleiding op Domein Bovy, door regionaal landschap lage Kempen.

Tijdens deze wandeling kregen ze veel uitleg over het natuurbeheer en een stand van zaken van de werken op het domein. Als afsluiter werd ook de gerenoveerde poort langs de Sint-Jobstraat zeker niet vergeten .

BoCasa in handen van zorgvastgoedgroep uit Schoten

BoCasa in handen van zorgvastgoedgroep uit Schoten

26/04/2023

De zorgvastgroep Care Property Invest uit Schoten heeft het woonzorgcomplex BoCasa in Bolderberg gekocht voor 24,2 miljoen euro. Daarmee heeft Care Property Invest alle aandelen van vastgoedvennootschap Het Gehucht NV overgenomen. De uitbating van het woonzorgcentrum en de assistentiewoningen blijft in handen van zorggroep Vulpia. Daarvoor heeft de groep een erfpachtovereenkomst op lange termijn gesloten, die sowieso nog 19 jaar loopt. Beide hebben trouwens elders al 7 samenwerkingen. Care Property Invest heeft in Limburg nog woonzorgcentra in Oudsbergen, Lanaken en Riemst. BoCasa bestaat uit 83 éénpersoonskamers, 4 tweepersoonskamers, 2 zorgflats  en 51 assisentiewoningen, waarvan 7 assistentiewoningen deel uitmaken van de transactie.

Bron: heusden-zolder.eu

Ontbijtboxen Vrije basisschool Bolderberg

Ontbijtboxen Vrije basisschool Bolderberg

22/04/2023

Beste ouder(s), sympathisanten,

 

Wegens het grote succes van vorige jaren, organiseert de school in samenwerking met de Ouderraad opnieuw een verkoop van ontbijtboxen. 

Wil je meer informatie of een bestelling plaatsen, bezoek onze website.

 

Alvast bedankt om de school en de ouderraad te steunen.

Veel smulplezier!

Gelukkig met meer fietsen en minder wagen

Gelukkig met meer fietsen en minder wagen

14/04/2023

Gelukkig met meer fietsen en minder wagen

 

De fiets wint de laatste jaren enorm aan populariteit en is meer en meer een alternatief voor de wagen. Fietsen verbetert niet alleen onze conditie, het versterkt ook onze spieren en doet ons stressniveau dalen. Kortom onze gezondheid krijgt hierdoor een stevige boost.

 

Bolderberg vormt natuurlijk ook een prachtig decor om in te fietsen. Op circuit Zolder kan de echte wielrenner gratis terecht voor het avondfietsen, maar ook de gewone fietsers weten de groene gebieden rond ons dorp te appreciëren. Zelfs fietsen naar de terrasjes van Quartier Bleu kan via autovrije paden langs het Albertkanaal.

 

De gemeente zorgt binnen enkele maanden voor bijkomende fietspaden in de Kerkstraat tussen het zwembad en de dorpskern van Viversel zodat we ons als zwakke weggebruiker steeds veiliger kunnen verplaatsen.

 

Ook onze plaatselijke inkopen doen we vaker met de fiets want steeds meer inwoners kopen ook fietstassen die dit vergemakkelijken. Zo doen we niet enkel iets voor onze gezondheid maar ook iets voor het milieu. Elke kilometer die we met de fiets afleggen helpt, want de auto stoot daarbij ongeveer 160 gram CO2 uit. En laat net die reductie van CO2, stikstof en fijnstof het probleem voor de volgende decennia zijn, waaraan we mee kunnen helpen om dit ook effectief aan te pakken.

 

Het fietsgebruik heeft nog meer voordelen want door minder de wagen te nemen verbruiken we minder brandstof en dat voelen we na een tijdje aan onze portemonnee. Maar zo creëer je ook minder luchtvervuiling wat ook gezonder is voor iedereen. Kortom is meer fietsen iets voor een betere wereld ook hier in Bolderberg.

Domein Bovy Presenteert Buitenspeeldag 2023

Domein Bovy Presenteert Buitenspeeldag 2023

31/03/2023

Beste inwoners van Bolderberg

Op 19 april 2023 vindt er de buitenspeeldag plaats op Domein Bovy. Van 13u tot 17u kunnen kinderen zich helemaal uitleven met verschillende activiteiten en spelletjes in de buitenlucht. Er is voor elk wat wils, van sport en spel tot creatieve workshops. Ook aan de allerkleinsten is gedacht, we voorzien namelijk lekkere ijsjes.

De buitenspeeldag wordt georganiseerd door de gemeente en is gratis toegankelijk voor alle kinderen uit de omgeving.

Het belooft een gezellige middag te worden vol avontuur en plezier!

Burenbrief Circuit Zolder voorjaar 2023

Burenbrief Circuit Zolder voorjaar 2023

31/03/2023
Burenbrief voorjaar 2023
 
Beste buren,
 
Met enige fierheid mogen we ons 60-jarige bestaan aankondigen. Een mijlpaal die er enkel kan zijn door inzet van zeer veel personen, gaande van de oprichters, de vele medewerkers, vrijwilligers, organisatoren... en zeker en vast ook jullie, onze buren.
 
Tijdens de Historic Grand Prix op 22-23 juli komen we hier zeker op terug. Dit race- weekend is een externe organisatie maar jullie, onze buren, hebben ook hier gratis toegang om van al het historische moois op de piste en in de paddocks, zoals de Concours d'élégance, te kunnen mee genieten.
 
Meer info via de pdf op deze link !!