Spaghettidag Scouts Bolderberg zat 16 november 2019

Spaghettidag Scouts Bolderberg zat 16 november 2019

Beste inwoners van Bolderberg en omstreken,

Zaterdag 16 november is het weer tijd voor onze jaarlijkse, niet te missen, spaghettidag ten voordele van Scouts Bolderberg! Het evenement zal dit jaar weer op dezelfde plek als vorig jaar plaatsvinden, namelijk op het Heidestrand te Zonhoven tussen 17u en 21u.
Zoals vorig jaar zullen de inschrijvingen gebeuren via overschrijving. Een gewone of vegetarische spaghetti kost 10 euro. Gelieve het geld te storten op het rekeningnummer BE41 0016 2806 8410 (ACTIVA TRAPPERS) met in de mededeling de vermelding van je naam en het aantal gewone en vegetarische porties. De spaghetti is à volonté dus je mag altijd bijbestellen!

Ook dit jaar bestaat er weer de mogelijkheid om extra porties te bestellen of af te halen. Gelieve dit dan ook te vermelden in de vrije mededeling. De deadline om je in te schrijven is 9 november.

We kijken er al naar uit je vrienden, familieleden en buren te mogen verwelkomen!
De voltallige leidingsploeg van Scouts Trappers Bolderberg.

VCK Bolderberg Volley: jeugduitslagen meisjes U15

VCK Bolderberg Volley: jeugduitslagen meisjes U15

De volleyjeugd meisjes U15 van VCK Bolderberg doen het goed. Enkele uitslagen van de laatste weken.

zon 27-10: U15 meisjes winnen met 4-0 tegen Fit Ham

zat 02-11: U15 meisjes winnen met 4-0 tegen DVH Hasselt

Plateau presenteert; APEREAU | Cante y Guitarra op zondag 24 november

Locatie en tijdstip

Zondag 24 nov. 11:30 – 15:00
Plateau, Hyacintenlaan 14, 3550 Heusden-Zolder, Belgium

Over het event Cante y Guitarra

In dit concert met de meest eerlijke en pure opstelling 'Zang en Gitaar' brengen twee rasartiesten een selectie uit een repertoire dat reist tussen Spanje en Zuid-Amerika. Pure Flamenco afwisselend met Cubaanse Son, Poëzie, Milonga’s en een vleugje Almodóvar…

Elise De Vliegher (zang) werkt als actrice voor theater en tv. Ze speelde gastrollen in Aspe, Wittekerke, Flikken, W817… Als zangeres is ze vooral thuis in Flamenco en Zuid-Amerikaanse muziek. Wim Cops (gitaar) studeerde flamencogitaar bij Paco Peña aan het conservatorium te Rotterdam. Hier volgde hij ook lessen Argentijnse Tango en verdiepte zich verder in Zuid-Amerikaanse muziek.

Achter plateau vinden we Lieve Scheepers en Johan Phillipaerts terug.

Zondag 24 november 2019, Start om 11u30 met bubbels tot 15u 

@Plateau

Deelnameprijs: 35 euro (excl. btw)

Speciale jeugdige prijs van 25 euro (excl. btw) voor iedereen onder 30 jaar! 

Om je in te schrijven kan je via deze link: https://www.plateau.space/events/apereau-cante-y-guitarra?fbclid=IwAR05O9980vJVghnXTHMql0UNmUz18vf7c6shdLQBkpIxbehCeF6z8SZ8skE 

Plateau presenteert; APEREAU | Cante y Guitarra op zondag 24 november
Aan de inwoners van Bolderberg: volksraadpleging maandag 2 december 2019

Aan de inwoners van Bolderberg: volksraadpleging maandag 2 december 2019

Geachte inwoners van Bolderberg. Maandag 2 december 2019 houden we onze jaarlijkse volksraadpleging in de Witte zaal van 20.00 tot 22.00 uur.

Je bent welkom om ons zaken te melden die een probleem vormen, waarbij we deze als dorpsraad verzamelen en waar nodig doorgeven aan het beleid van onze gemeente. Wij als dorpsraad volgen dit in de tijd op.

Het is niet de bedoeling dat je zaken als geurhinder bedrijven, defecte straatverlichting, huisvuil & recyclage, water, gas en elektriciteit problemen, wegtoestand problemen, wespen, everzwijnen, eikenprocessierups komt melden, daarvoor is een meldpunt op het E-loket van onze gemeente via de link https://www.heusden-zolder.be/ik-wil-iets-melden.

Die avond ontvangen we jullie op een rustige manier aan aparte praattafels waarbij wij als dorpsraad luisteren en noteren.

Er zal geen burgemeester of schepen aanwezig zijn. Ondertussen loopt de klassieke dorpsraad agenda.

Ludo Steemans & Roger Philtjens

voorzitter en secretaris dorpsraad Bolderberg.

Wandeling van de maand november 2019: de blauwe wandeling

De Blauwe wandeling. 5.1 km

info Louis Hauquier

Vertrekkend vanaf Bovy nemen wij de Fazantenlaan richting Galgenberg. De Galgenberg is een getuigenheuvel die zijn oorsprong vindt in het Mioceen. Tijdens deze periode steeg de heuvelkam van Artesië en kwam vooral het zuidwesten van Vlaanderen boven de zeespiegel te liggen. Aangenomen wordt dat sommige zandlagen meer weerstand boden tegen landerosie, omdat ze meer doordringbaar waren waardoor regenwater minder afstroomde maar eerder in de ondergrond drong. Tevens zijn zones in die zandlagen aaneengekit door limoniet. Zo ontstonden ijzerzandsteenzones, die meer weerstand boden aan erosie dan het niet-aaneengekitte zand. De Galgenberg ontleent zijn naam aan het feit dat er galgen gestaan hebben.

klik op "lees verder" voor volgende deskundige uitleg.

Wandeling van de maand november 2019: de blauwe wandeling
Heb jij al een rookmelder in huis?

Heb jij al een rookmelder in huis?

Woningbranden maken elk jaar tientallen slachtoffers. Meestal is het niet het vuur, maar de rook die slachtoffers maakt. Rook werkt verstikkend en verspreidt zich razendsnel. Vanaf 1 januari 2020 verplicht de Vlaamse overheid rookmelders in elke (huur)woning.

Alle woningen, appartementen, studio’s en kamerwoningen moeten minstens één toestel op iedere verdieping hebben.

Een reglementaire rookmelder heeft een CE-markering, voldoet aan de norm NBN EN14604 en beschikt over een testknop. Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor een rookmelder met een niet-vervangbare batterij, die 10 jaar meegaat. Ga vandaag nog naar de doe-het-zelf zaak of surf naar een webshop en haal je rookmelders in huis.

Heb je al rookmelders hangen in je woning of heb je ze net opgehangen? Registreer ze dan voor eind 2019 op www.hangrookmelders.be  en maak kans op een Beats headphone of een Spotify Premium maandabonnement.

Basisschool Bolderberg: ontvangt waardevol aquarel-schilderij De Kluis

Basisschool Bolderberg: ontvangt waardevol aquarel-schilderij De Kluis

Directrice Annette Palmers was nog niet weinig verrast toen ze een telefoontje kreeg met de melding of de school geïnterresseerd was in een aquarel-schilderij van J. Quintens. De gulle schenker is Bolderbergenaar Robert Aerts, zie foto, die vond dat de school de juiste plaats was om dit meesterwerk op te hangen. Dus heeft het een mooi plaatsje gekregen tegen een muur van het kantoor directrice.

Robert Aerts, bedankt en een man met het hart op de juiste plaats...

Bolderberg: hostellerie "De Kluis": GOED NIEUWS !

Deze week zagen we plots een grote nieuwe banner verschijnen op de voorgevel met als tekst "interieurcafé De kluis". Ondergetekende trok deze voormiddag naar de kluis en had een aangenaam gesprek met de 2 jonge uitbaters. Ken Darcis zoon van L. Darcis meubelwinkel 1B-meubelen en Alexander, zoon van Chris Vandereyt brocanterie Deja Vu.

Deze opzet is een pop-up die gedurende 4 maanden uitgetest wordt. Als je de foto's even bekijkt zie je dat het interieur bestaat uit allerlei mooie meubelen die direct ook koopbaar zijn terwijl je rustig je koffie of lekker biertje of frisdrank drinkt. Op korte termijn biedt men ook een kleine snackkaart aan.

DE ZAAK IS NU REEDS (vandaag) ALS TESTCASE OPEN, maar gaat officieel open op 6 november. Kom gerust wandelen of fietsen in ons mooi dorp en passeer is langs het interieurcafé. Je zal aangenaam verrast zijn hoe mooi en gezellig men alles ingericht heeft na al die jaren van leegstand. Ik moet zeggen, ik was heel aangenaam verrast. De grote zaal, de cafézone, overdekte terrassen binnen en buiten, het legendarische buitenterras: goed gedaan, bravo.

De zaak is geopend van 10.00 tot 20.00 elke dag behalve maandag en dinsdag.

Succes heren vanwege de redactie en in naam van de bevolking gewenst.

klik op "lees verder" voor mooie interieurfoto's.

 

 

Bolderberg: hostellerie "De Kluis": GOED NIEUWS !
Bolderbergs monument gevierd in de Witte Zaal

Bolderbergs monument gevierd in de Witte Zaal

De Dorpsraad van Bolderberg onder het huidig voorzitterschap van Ludo Steemans hield eraan om de vorige voorzitter, Marcel Gijbels, die gedurende 41 jaar voorzitter was te vieren en te bedanken voor zijn jarenlange inzet. Door zijn niet aflatende drive en vasthoudendheid heeft Bolderberg momenteel een kleine en grote sporthal. Als toenmalig voorzitter van de vzw Witte Zaal is onze parochiezaal er gekomen. Ook de verwezenlijking van de rotonde op de Sint-Jobstraat kan hij op zijn naam schrijven. Dit om maar enkele zaken te noemen die hij voor Bolderberg heeft gedaan. Menige politieker was bevreesd om over de berg te komen om de ongezouten mening te aanhoren van Marcel. Het siert hem daarom nog meer dat hij na de speech van de huidige voorzitter het woord nam en zich openlijk excuseerde naar de aanwezige politici voor de manier waarop hij onderhandelde. Dit getuigt van zeer veel moed. De Bolderbergse schepen Marleen Hoydockx onderstreepte zijn onderhandelen en liet weten dat zij regelmatig met knikkende knieen naar de Dorpsraadvergadering kwam. Ook Schepen Dirk Schops hield eraan om Marcel een dikke proficiat te wensen net zoals Burgemeester Mario Borremans die ondanks zijn drukke agenda toch even tijd wilde maken om Marcel mee te vieren. Zijn rechterhand en nog steeds secretaris van de Dorpsraad Roger Philtjens genoot in stilte mee.

De Bolderbergse handelsvereniging BHV heeft deze huldeavond gesponsord, waarvoor grote dank.

voor meer foto's klik "Lees verder"

Eindejaarsmenu 't Bolderke

In eetcafé 't Bolderke kan terecht voor een kerst- en een eindejaarsmenu. 

Eindejaarsmenu 't Bolderke