BIEREN IN BOLDERBERG...

BIEREN IN BOLDERBERG...

Wist of weet je dat we in ons klein mooi kerkdorp Bolderberg 2 volwaardige lekkere bieren hebben, bedacht door 2 meester-brouwers uit dezelfde straat ? Aangevuld met eigen bieren van de Winning die in bistro Bovy op de tap staan zoals de 7 PK, 9 PK en nog enkele andere ?

Dus de Bolderbergse Tripel, de Zonderik Tripel Original Recipe, worden mooi aangevuld door de 7 PK, en ik heb ze alle 3 geproefd en gedronken, TOPBIEREN.

Even kort samengevat waar deze bieren voor staan...

Bolderbergse Tripel (Louis Hauquier)

Lang verwacht en veel besproken maar eindelijk is het zover de Bolderbergse Tripel is er .

Een blonde tripel van 8.5 vol% met zijn mooie wand klevende schuimkraag en een  aroma van mout, hop en een aangename fruitigheid. Die fruitigheid vinden we ook terug in de smaak alsook de mout en hop komen goed tot hun recht. Bij de afdronk ontplooid zich een aangename bitterheid die een beetje blijft hangen.

De Bolderbergse Tripel wordt gecommercialiseerd door Hotel-Brasserie Savarin in Bolderberg en is een recept van Louis Hauquier is tevens verkrijgbaar bij de Spar en de Delhaize in Bolderberg en bij de drankenhandel in de buurt. Foto rechts onder. Te drinken in de Savarin en bistro Bovy. Vanaf heden te bestellen via de website www.brasseriesavarin.be. Bolderbergse Tripel Bierbox € 15,00/box 4 flesjes 33cl en origineel glas in geschenkverpakking in samenwerking met G&G verpakkingen Bolderberg #kooplokaal #winkelhier.

Zonderik Tripel Original Recipe. (Luc Vanesch)

Zonderik Zondermeer. Terug in de Zonderikbeekvallei.
Zonderik Tripel Original Recipe is terug, gebrouwen volgens het origineel recept van 11 jaar geleden op ambachtelijke wijze met authentieke ingrediënten. Terug fier op ons bier. Columbus Beer & Liqour Company, een bierfirma uit Bolderberg (Limburg)
Zonderik: De waternaam Son treedt ook op in de Helchterense gehuchtnaam Sonnis, met reductie van het tweede lid uit Sonhees(16), resp. uit Sonuwehees: in het laatste geval ter aanduiding van een bebost gebied op de grens van Zonhoven, met name de Roosterbeekvallei; geografisch kan deze verklaring voldoen. De betekenis van Sonuwe is te omschrijven als: water- of moerasland aan de waterloop de Son. Son zou daarom wel eens de oudere naam voor Roosterbeekkunnen zijn. Deze hypothese wordt ondersteund door twee toponymische feiten: De samenstelling van de waternaam Son en raak ‘strook grond’ benoemt hooilanden aan de Son = Roosterbeek. Men vermeldt ook dat de Zonderikbeek in Stokrooie (Zolder) in de volksmond Roosterbeek wordt genoemd. In 1787 vermeld als Sonraks Beeke. De ontwikkeling van son-raak tot zonderik is normaal, met verdoffing van het tweede lid en -d-epentese.
Zonderik wordt, vandaag volgens het origineel en aangeleverd recept, gebrouwen door de BeerSelect voor Limburgse Bierfirma - Zonderik/Columbus. Zonderik Tripel bevat Komijn, Koriander, Karwij, Kandij, Honing en is gelagerd met medium toasted oak. Te vinden bij oa Marlou in Zonhoven, Spar & Delhaize Bolderberg beschikbaar en bij Dranken Bartels. En online te bestellen. https://streekproduct.streekmarkt.be/zonderik-bierbox/ foto links onder.

7 PK

Na een intens proces van vergaderen, ontwikkelen en degusteren kwam in 2013 7PK op de markt. Een blond, bitter en krachtig bier van hoge gisting, met nagisting op de fles dat het verhaal en de passie draagt van het project. Het bier is licht zoet, moutig en fruitig met een hoppige afdronk die lang nasmaakt. Het bier wordt gebrouwen met haver, dat zorgt voor een vol en zacht-romig mondgevoel. PK staat uiteraard voor paardenkracht en de zeven staat voor het alcoholpercentage dat aanwezig is in het bier. Het logo van het bier is, niet toevallig, een gouden Belgisch trekpaard. Van het vat in bistro Bovy. foto boven.

We nemen afscheid van Robert Quetin

Wij nemen afscheid van

De heer

Robert Quetin

Stichter en leadzanger van de “Solid Rock Band”.

“Meester Robert” van het 6e leerjaar Bolderberg.

Gewezen lid volleybalclub VCK Bolderberg 73.

Zolder op 8 april 1956                                            Zonhoven op 17 mei 2020

Hij leeft verder in de harten van:

Kelly Quetin en Geoffrey Meykens                         zijn kinderen Amber                                                           zijn kapoentje

Paul en Jeanne Quetin-Mommen                         zijn ouders

Marcel en Mariette Quetin-Govaert

Roger en Jeannine Quetin-Eerdekens

Pierre en Pilly Quetin-Alonso Willy en Sonja Quetin-Crals

zijn broers, schoonzussen, neven en nichten

Gezien de huidige richtlijnen rondom covid-19 zullen de uitvaartdienst en de crematie plaatsvinden in beperkte familiekring.

Begraf. Witters en Baers, Heusden-Zolder, 011/53.64.59

Online condoleren: www.begrafenissen-wittersenbaers.be 

We nemen afscheid van Robert Quetin
Mondmaskers: ons lokaal bestuur zorgt morgen woensdag 20-05 voor mondmaskers, ook in Bolderberg

Mondmaskers: ons lokaal bestuur zorgt morgen woensdag 20-05 voor mondmaskers, ook in Bolderberg

Beste Dorpsgenoten, met enkele mensen uit onze dorpsraad en met vele andere dorpsraden en verenigingen hebben we in de grote balzaal en zwarte zaal vandaag de geadresseerde zakjes met mondmaskers geschonken door onze gemeente per huisgezin (volwassenen en kinderen) klaargemaakt om morgen woensdag 20 mei vanaf 8.00u per woning af te leveren door diezelfde vrijwilligers. De procedure is: we leggen dit plastiek zakje (zie foto) voor de voordeur, bellen aan en gaan op minstens 1,5m staan wanneer je opendoet. Ben je niet thuis, geen probleem, dan wordt dit zakje in de brievenbus gedaan. Tevens zit er een infoblaadje bij hoe je dit kan en mag gebruiken. Het mondmasker is voorzien van een H-Z logo.

Druk op "lees verder" voor sfeerfoto 's.

Ludo Steemans voorzitter dorpsraad.

 

TC Bolderberg: Dubbelen

Gisteren lieten we jullie weten dat dubbels volgens de richtlijnen van Tennis Vlaanderen nog niet toegelaten waren:
 

Tennis Vlaanderen maakt hieruit op dat, mits naleving van de social distancing maatregelen, vanaf 18 mei:

  • Dubbelspel opnieuw toegelaten is, mits het doorgaat in georganiseerd verband door een club én met een meerderjarige toezichthouder of trainer. Houd hierbij steeds de 1,5m social distancing in acht, ook als dat wil zeggen dat een speler soms een bal moet durven laten gaan.


Intussen hebben we van enkelen van jullie vernomen dat andere clubs een andere interpretatie aan deze richtlijnen geven en hieruit begrijpen dat lid zijn van een club volstaat om te spreken over "georganiseerd verband".
Wij hebben besloten om ook deze denkwijze te volgen en dubbels te laten doorgaan op voorwaarde dat er minstens één meerderjarige bij is en dat er rekening gehouden wordt met de social distancing regels.

We wensen jullie veel tennisplezier!
#staysafe

TC Bolderberg: Dubbelen
Kapsalon Castello op "het pleintje"

Kapsalon Castello op "het pleintje"

Wij mogen eindelijk terug beginnen .🙏 Kapsalon "Castello" is er klaar voor 😁

Voor reservaties gebruik deze link www.kapsalon-castello.be of telefonisch via 011 25 13.

 

Politiecontroles snelheid in H-Z

Beste inwoners, iedere dag worden er "ergens" in H-Z controles in het verkeer gehouden die telkens menige overtreders klist. Bedenk voordat je het gaspedaal onderaf drukt, kost veel geld dit verzetje en je brengt andere mensen, waaronder kinderen zoals de uwe, in gevaar.

Dus, voor de hardleersen onder ons dit bericht van de politie:

Snelheidscontrole       

Gisteren heeft onze verkeersdienst een snelheidscontrole gehouden op 7 locaties verspreid over de hele gemeente. In totaal werden 1936 voertuigen gecontroleerd en werden 424 voertuigen geflitst, wat net geen 22% is. Zij mogen zich dus aan een boete verwachten. 

4 bestuurders komen in aanmerking voor een onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs. Zij reden 90 en 96 km/u ipv 50 op de Bieststraat en 100 en 107 ipv 50 op de Zandstraat.

Buiten deze vaststellingen werden nog 12 onmiddellijke inningen opgesteld wegens gebruik van de gsm, niet gebruiken van richtingaanwijzers, gebruik grootlichten, bumperkleven en fout parkeren.

Kris Janssen

Commissaris van politie

Lokale politie Heusden - Zolder

Diensthoofd interventie & onthaal

Rectorstraat 2 -3550 Heusden-Zolder

Tel.: 011/450.112

 

Politiecontroles snelheid in H-Z
Coronacrisis Afbouw: opstart van fase 2 vanaf 18 mei

Coronacrisis Afbouw: opstart van fase 2 vanaf 18 mei

Woensdag 13 mei, is de Nationale Veiligheidsraad (NVR) uitgebreid met de ministers-presidenten bijeengekomen. De NVR heeft op basis van het verslag van de experts van de GEES beslist om vanaf 18 mei fase 2 van het afbouwplan op te starten.

In deze fase gaat het vooral over de geleidelijke heropstart van de lessen voor bepaalde leerlingen in het basis- en secundair onderwijs onder strikte organisatorische voorwaarden. De kleuterscholen blijven in dit stadium gesloten en het hoger onderwijs heeft het einde van het academiejaar al georganiseerd samen met de gemeenschapsoverheden.

Een tweede aspect in deze fase is cultuur. De NVR heeft beslist dat musea en culturele bezienswaardigheden – historische gebouwen en monumenten, kastelen, citadellen - vanaf 18 mei weer open kunnen, op voorwaarde dat ze een online of telefonisch ticketingsysteem opzetten en de nodige maatregelen nemen om te vermijden dat het te druk wordt. Bibliotheken blijven open, onder dezelfde voorwaarden als nu.

Voor verdere tekst klik op "lees verder"

info be alert https://crisiscentrum.be/nl/news/afbouw-opstart-van-fase-2-vanaf-18-mei

 

Vrije basisschool Bolderberg: herstart klassen na COVID-19

We zullen maximaal starten op vrijdag 15 mei 2020 met het eerste, tweede en zesde leerjaar. Elke klas zal gesplitst worden in twee groepen :

1A : 2 groepen van 9 leerlingen, 1B : groep 1 : 10 leerlingen en groep 2 : 9 leerlingen, 2A : 2 groepen van 11 leerlingen, 2B : 1 groep van 11 leerlingen en groep 2 : 10 leerlingen, 6A : groep 1 van 12 leerlingen en groep 2 : 11 leerlingen. 6B : 2 groepen van 11 leerlingen.

We starten met echte klasgroepen op vrijdag, 15 mei 2020 met de kinderen van het eerste en zesde leerjaar. Zo kunnen we de kinderen van het eerste leerjaar op weg helpen en kunnen zij zo rustig wennen aan de situatie.  Pas op maandag, 18 mei willen we deze werkwijze herhalen met de kinderen van het tweede leerjaar. 

Inkom :

Kleuters

Komen binnen langs het kleine poortje. De kleuterjuf/-meester die instaat voor de opvang zal de kleuters ontvangen. De kleuters ontsmetten bij het binnenkomen hun handjes. En gaan dan naar hun klas. Momenteel gaan we ervanuit dat we 2 groepen hebben voor de opvang van de kleuters. Volgens de huidige inschrijvingen.

Lagere school :

De leerlingen van het eerste, tweede en zesde leerjaar komen binnen langs de bruine deur. Aan de inkom moeten zij eerst hun handen ontsmetten. Daarna gaan ze naar het hun toegewezen klaslokaal. Alle buitendeuren zullen constant open staan. Telkens als de klasgroep naar buiten gaat, worden alle ramen open gezet.

De kinderen die naar de opvang komen via het pad naast de voetbal. we gebruiken muzisch lokaal voor noodopvang. Ook zij ontsmetten daar zij eerst hun handen en volgen dan de instructies op van de leerkracht naar het gepaste lokaal.

Toegewezen lokalen :

Klas 1A : groep 1 van het eerste leerjaar A.

Klas 1B : groep 1 van het eerste leerjaar B.

Klas 2A : groep 1 van het tweede leerjaar A.

Klas 2B : groep 1 van het tweede leerjaar B. (Zij gebruiken de brandtrap om naar binnen en buiten te gaan.  Zo moeten ze niemand kruisen in de gangen.)

Klas 4A : groep 2 van het eerste leerjaar A.

Klas 4B : groep 2 van het eerste leerjaar B.

Klas 3A : groep 2 van het tweede leerjaar A.

Klas 3B : groep 2 van het tweede leerjaar B.

Er wordt voor deze lokalen gekozen : eigen buitendeur, gelijkvloers.

Leerkrachten : juf Ilse voor 1A, Juf Ine voor 1B, Juf Ielke voor 1A (groep2), Juf Tamara voor 1B (groep2), Juf Kristel voor 2A, Juf Hilde voor 2B, Juf Els voor 2A (groep 2),  Meester Kristof voor 2B (groep 2).

De klasjuffen zullen roteren. Zo kunnen we de veiligheid toch garanderen, en het socio-emotionele zorgt voor een goede opvang en geruststelling voor de leerlingen alsook voor de ouders.

Elke klasgroep heeft een eigen symbool. (vb.: zon, dolfijn, …)  Zo herkennen zij hun lokaal, maar ook het te gebruiken toilet, de te gebruiken kraan.  De groep blijft zo optimaal in zijn bubbel.

Klas 6A : groep 1 en groep 2 : juf Annelies.  Elke avond wordt alles ontsmet. Klas 6B : groep 1 en groep 2 : juf Elien.  Elke avond wordt alles ontsmet.

De andere lokalen worden gebruikt voor de noodopvang. Liefst eerst gebruik maken van het muzisch lokaal : groot en een aparte speelruimte.

Elke klas krijgt aan de deur ontsmettingsgel en papieren doekjes. Elke klasleerkracht krijgt ontsmettingsmiddel en doeken voor de banken,… te ontsmetten.

Ook is er voor iedere leerkracht : mondmaskers, gezichtsbeschermende maskers.

Elke leerkracht doet het toezicht tijdens het spelmoment.  Er wordt toegezien dat er nooit meer dan vijf groepen op de speelplaats zijn in de voor hen voorziene ruimte.  (De speelterreinen zijn afgebakend door witte lijnen.)

Als er kinderen gekwetst raken op school, zal dit verzorgd worden door de leerkracht van het kind op dat moment.  De EHBO-hoek is in de gang aan het bureel.

Lees verder en bekijk foto 's klik op "lees verder"

Vrije basisschool Bolderberg: herstart klassen na COVID-19
Heropening psychotherapiepraktijk Marleen De Fraeye

Heropening psychotherapiepraktijk Marleen De Fraeye

Vanaf maandag 18 mei gaat mijn psychotherapiepraktijk in de Heidestraat 104, te Bolderberg terug open, en kunnen face to face gesprekken plaats vinden. Online of telefonische consulten voor mensen in quarantaine kunnen uiteraard ook nog steeds. Specifiek aanbod in deze barre Coronatijden : coaching voor mensen op het werk omtrent overbelasting, stress bij werkhervatting, aanpassingsperikelen bij herorganisatie van het werk etc.
Contact via 0497212591 of marleen.defraeye@gmail.com, klinisch psycholoog en systeemtherapeut/ coach.

Circuit Zolder: einde der upgradingswerken

Circuit Zolder ontwaakt. Laatste check up vooraleer de renovatie werken finaal af te sluiten en het domein terug om te toveren tot een echte race piste. Klaar om met beperking terug vooraf ingeschreven deelnemers te ontvangen, diverse controle punten zullen instaan voor de veiligheid van iedereen op het domein.

Opnieuw kunnen we rekenen op de grote inzet van onze vrijwilligers, er zonder zou dit niet lukken. Controle punten check, mondmaskers en ontsmettingsproducten check, stikkers en banners check, locaties check, piste check,..... nu wachten op de eerste deelnemers die vanaf 7u gecontroleerd mogen binnenkomen. Yes!!!!! 😉👍👍👍

Circuit Zolder: einde der upgradingswerken