Circuit Zolder: Circuit-rondleidingen starten met 60 deelnemers

Circuit Zolder: Circuit-rondleidingen starten met 60 deelnemers

De VZW Toerisme Heusden-Zolder organiseert naar jaarlijkse traditie gedurende de zomermaanden juli en augustus elke donderdagnamiddag behalve op 25 juli en 15 augustus een begeleide rondleiding op het Circuit Zolder.

De wandeling begint vlak naast de BMX-piste. Na een kennismaking met deze piste begeven we ons richting paddock zone. Onderweg ontdek je dan het verhaal achter de Sacramentskapel gelegen binnen het circuit. Aangekomen in de paddock zone krijg je de kans om een kijkje te nemen achter de schermen. Je wordt rondgeleid in de controlekamer waar elke cm van het circuit zorgvuldig in de gaten wordt gehouden.

De trainingen op donderdagen maken het extra interessant. Na het bezoek aan de esplanade begeven we ons naar het museum. Hier kan je kennismaken met en genieten van een rijk gevuld verleden van deze mooie omloop en zijn rijke traditie Belangstellenden worden verwacht om 14.00 uur.

Deelname kan voor slechts 1 euro voor jongeren (-18j) en 3 euro voor volwassenen.

Groepen moeten wel vooraf reserveren via het infokantoor toerisme, Vrunstraat 6 Heusden-Zolder, tel. 011 80 80 88 toerisme@heusden-zolder.be  of via bert.sr.rodiers@gmail.com tel. 011 53 85 59 of 0498 79 31 55.

Hopelijk tot snel,

VZW Toerisme Heusden-Zolder www.vzw-toerisme-heusden-zolder.be Info@vzw-toerisme-heusden-zolder.be 

De eerste rondleiding was een schot in de roos. De rondleidingen op Circuit Zolder zijn voor dit seizoen ingezet met liefst 60 deelnemers. De gidsen Jos Bervoets en Michel Verdonck hadden de handen vol, er is in deze periode dan natuurlijk ook veel te vertellen over het circuit en zijn activiteiten. ‘Goed begonnen is half gewonnen,’ mag dan een oud cliché zijn, voor de vzw Toerisme Heusden-Zolder was dit alvast een torenhoge realiteit vandaag.

BHV: Bolderberg live zaterdag 24 augustus 2019 komt naderbij... update 04-07-2019

Update 04-07-2019

Zaterdag 24 augustus is het weer zover ! Bij schitterend zomerweer zetten 11 plaatselijke horecazaken hun beste troeven weer in met spetterende muziek, lekkere drank en spijzen ! Definitieve lijst volgt

Een nieuwigheid dit jaar is een namiddag activiteit waar de wielerclub TTHZ een dorpskoers organiseert in de straten van Bolderberg. 

Save the date: 24/08/2019 om 17.00u Bolderberg Dorpelingen Koerse!

Een laagdrempelig evenement voor sportieve inwoners van Heusden-Zolder ! 

De Bolderberg Dorpelingen Koerse! biedt een unieke kans om eens te proeven van een koerske in eigen dorp. Ook leden van verenigingen uit Heusden-Zolder zijn welkom !

Eén absolute voorwaarde: de deelnemer verklaart op erewoord geen officiële rennersvergunning bij een koersbond te hebben :-)

Er worden 2 wedstrijden gereden. Eén voor de leeftijdscategorie tot 40 jaar en aansluitend een wedstrijd voor de leeftijdscategorie +40 jaar waarbij het klassement van deze wedstrijd nog eens wordt opgesplitst in jonger en ouder dan 50 jaar.

De Bolderberg Koerse is een organisatie van TTHZ Cycling team in samenwerking met BHV (Bolderbergse Handelaars Vereniging). De winnaar kroont zich tot kampioen van Bolderberg !!

Inschrijvingsgeld

  • Indviduele deelnemers (inwoners Heusden-Zolder): € 10
  • Deelnemers van clubs uit Heusden-Zolder krijgen gratis startrecht indien hun club een forfait van € 40 betaalt.
     

Parcours: 10 ronden of 38 km (zonder de pitshelling)

https://www.tthz-cycling-team.be/evenement/save-date-24082019-bolderberg-dorpelingen-koerse 

klik op "lees verder" daar zie je een plan met het parcours.

Ook de organisatie "ronde tafel van Zolder" wil graag zijn karretje aanhangen en een liefdadigheidsevenement organiseren.

De opbrengst zou naar een, nog te kiezen, lokaal goed doel gaan. Gezien tal van onze leden (en oud-leden) woonachtig zijn in Bolderberg en gezien het uiteraard makkelijker is ons project aan een groter evenement te koppelen, rees al snel het idee te bekijken of ons event met Bolderberg Live gecombineerd kan worden.

BHV: Bolderberg live zaterdag 24 augustus 2019 komt naderbij... update 04-07-2019
Residentie Bocasa is op zoek naar jobstudenten

Residentie Bocasa is op zoek naar jobstudenten

Residentie Bocasa is op zoek naar Jobstudenten om aan de slag te gaan binnen de residentie.

Als jobstudent kan je kennismaken met de praktijk en interessante werkervaring opdoen. Zij bieden een toffe vakantiejob aan volgens de verloning van de sector.

Heeft u interesse ? Kijk hiernaast op de affiche voor de gegevens waar je in contact kunt komen.

K.Bolderberg FC sluit seizoen schitterend af met de U6 jeugd.

K.Bolderberg FC sluit seizoen schitterend af met de U6 jeugd.

Afgelopen zaterdagmorgen om 10u werd er samengekomen bij speeltuin “Tarzan en Jane”  in Zolder, waarna de waterpret, springkastelen en andere leuke dingen kon beginnen. En de kids lieten het niet koud worden...en vlogen er meteen in. Ze amuseerden zich te pletter, zeker alles wat met water te maken had op deze warme dag.

Na het vele spelen kregen ze honger en dorst, en werden er voor de kids lekkere ijsjes geserveerd en koele dranken, en daarna een aangepaste BBQ.

Een mooie afsluiter van een mooi seizoen.. kids tevreden en ouders die hebben kunnen genieten!!! ⚽🔴⚪BOLDERBERG FC🔴⚪⚽..

Warme dagen: wat te doen?

Ook tijdens het weekend blijft het lekker warm. Onderschat de ☀️ niet, maar verzorg jezelf en anderen goed. Drink regelmatig lekker koel water, doe buiten geen grote inspanningen en blijf zo veel mogelijk uit de zon.

Het ozongehalte stijgt weer naar zijn limietengrens. Ga je toch buiten, goed insmeren met een hoge faktor. www.warmedagen.be 

Warme dagen: wat te doen?
UCI World Championships: 23 juli tot 27 juli

UCI World Championships: 23 juli tot 27 juli

Voor de tweede keer in slechts 4 jaar organiseren BMX Club Circuit Zolder en Circuit Zolder het grootste BMX-evenement ter wereld op onze Lotto BMX-baan. De beste BMX-coureurs ter wereld strijden om die ene zeer gewilde regenboogtrui.

Mis niets van de actie van 23 juli tot 27 juli 2019. Inside Circuit Zolder ligt één van de mooiste BMX-circuits ter wereld en de laatste jaren zijn er tal van topwielevenementen georganiseerd, zoals de UCI Road World Championships in 2002 en de UCI Cyclocross World Championships in 2002 en 2016. Maar ook tal van BMX-circuits wedstrijden zoals rondes van de Europa Cup en de UCI Wereldkampioenschappen in 2015. Onze Lotto BMX-baan is ook de thuisbasis van de grootste BMX-club in België.

Gemeentehuis in Zolder: zomer-uurregeling juli & augustus

Gemeentehuis in Zolder: zomer-uurregeling juli & augustus

Zomerregeling

In juli en augustus wijzigen onze kantooruren naar een zomerregeling:
  • Ma: 7.30 - 11.30 en 13.30 - 18.30 uur
  • Di, wo, do & vr: 7.30 - 12.30 uur

Dringend een document nodig ...

> ga naar ons e-loket en vraag het online aan.

Wil je toch liever aan onze loketten komen ...

> boek dan een afspraak

Heusden-zolder = Bolderbergse bossen en heide: BRANDFASE GEEL

AAN IEDEREEN ! let op met vuur kort bij de bossen en heidevlakten, en zeker met sigarettenpeuken !

BRANDGEVAAR !!!!!!!!

Heusden-zolder = Bolderbergse bossen en heide: BRANDFASE GEEL
Bloemen Davina: bloemenabonnement

Bloemen Davina: bloemenabonnement

Bloemenabonnement
De gemakkelijkste manier om het hele jaar over verse bloemen te beschikken.
Bloemstukken op maat afgestemd op jouw stijl en inrichting. Vanaf €20 per bestelling.

Een saaie werkruimte verrijken, een beeldig ruikertje in de wachtruimte of een indrukwekkende creatie vol kleuren... Bloemen vrolijken elke ruimte op.

Helaas kopen we bijna uitsluitend bloemen voor speciale gelegenheden, of hebben we niet altijd tijd om het oude boeket te vervangen door een nieuw boeket. Dat is waarom we het bloemenabonnement aanbieden.

Je kiest zelf of de bloemen wekelijks, tweewekelijks of maandelijks door Bloemen Davina wilt laten bezorgen. Telkens wordt er een zorgvuldig, handgemaakt boeket / bloemstuk bezorgd.

Hoe werkt het?

1.      Kies je budget.

Bel ons op of plan een gratis consult om je stijl, voorkeur en inrichting te bespreken. Je kiest het budget en onze bloemenschikster gaat voor jou aan de slag.

2.      Plan de levering

We bieden een op maat gemaakt bloemenabonnement aan. Kies een wekelijkse, tweewekelijkse of maandelijkse levering en wij zorgen voor de rest.

3.      Geniet van het arrangement
 
Wij staan in voor de bezorging van je bestelling. Leun achterover en geniet van uw eerste boeket / bloemstuk. Zo simpel is het.Wat je moet weten…

Wat is een bloemenabonnement?
Een bloemenabonnement vereenvoudigt het periodiek aankopen van bloemen. Je kan bloemen volgens een vast schema laten leveren, bijvoorbeeld een keer per maand. Op die manier vergeet je niet langer om die oude, verwelkte bloemen te vervangen.

Volleybalclub VCK Bolderberg: ben je sportief en op zoek naar een leuke teamsport ?

Volleybalclub VCK Bolderberg: ben je sportief en op zoek naar een leuke teamsport ?

Ben je sportief en op zoek naar een leuke teamsport? Kom volleyballen bij VCK Bolderberg.

Onze club is steeds op zoek naar nieuw jong volleybaltalent, zowel meisjes als jongens, en september is de ideale maand om het eens uit te proberen. Kom vrijblijvend een aantal keren meedoen met de trainingen om te zien of dit iets voor jou is.

Wanneer ? Zit je in het eerste tot vierde leerjaar kan je aansluiten bij onze startertjes waar de nadruk ligt op beweging, balvaardigheden ontwikkelen en kennismaken met volleybal.

Zij trainen op dinsdag van 17:30u – 18:30u in sporthal Kajoba Bolderberg met onze trainsters Iris Raymakers en Bianca Goris.

Interesse of vragen? Mail naar vck.bolderberg.bestuur@gmail.com 

Sportieve groetjes en hopelijk tot binnenkort!

leuke foto 's klik op "lees verder"