K. Bolderberg FC: transfernieuws

09/05/2021

TAYFUN ARSLAN heeft een overeenkomst bereikt voor het nieuwe seizoen, 2021-2022.
Voorzitter Ronny Jooken en TD Sven ´S Jongers zijn blij met zijn comeback. Samen willen we onze ambitie ondersteunen.

Hij speelde in het jaar dat we kampioen werden (2018) al voor onze club.. Hij werd dat jaar door hbvl gekozen als speler van het jaar. We hebben  hem nu kunnen overtuigen naar onze familiale club terug te keren en toch weer onze gezonde ambitie  te onderstrepen

Welkom Tayfun #10
🔴⚪

K. Bolderberg FC: transfernieuws
Vrije basisschool Bolderberg: ACTIE OUDERRAAD BOLDERBERG

Vrije basisschool Bolderberg: ACTIE OUDERRAAD BOLDERBERG

06/05/2021

Wil jij de kinderen van onze lagere school steunen en aan extra veel centen helpen met de aankoop van een goeie CORNET?

Dat kan! Dankzij Trooper krijgt de school per bak CORNET € 10 commissie! Da’s geen klein bier, hé! Plaats daarom zeker vandaag nog je bestelling, dan kunnen we er later met z’n allen ene op drinken!

Bestellen kan via volgende link: http://www.ouderraadvbbolderberg.be/trooper/

De bakken worden begin juni door Cornet geleverd op school. De ouderraad houdt je op de hoogte hoe en wanneer de bak(ken) nadien bij jou terecht komt. 

Ideaal kadootje dus voor Vaderdag op 13 juni ;-) 

De school en de kinderen zijn jou alvast eeuwig dankbaar om hen op deze manier te steunen!

PS: er is maar een beperkte voorraad, dus twijfel niet te lang! DUS BESTEL VANDAAG NOG!

Klein teater Bolderberg: nieuws in coronatijden...

03/05/2021

De Covid pandemie heeft vorig theaterseizoen flink in de war gestuurd. Onze theaterploeg had met de nodige voorzichtigheid toch gerepeteerd om ons publiek opnieuw te laten genieten van een lach en een traan.

Helaas verviel heel ons jubileum programma van het 50 jarig bestaan. Intussen werden we wel met een Koninklijke titel beloond voor de inspanningen van de voorbije vijftig jaren. 

Het stuk dat we begin 2021 niet hebben kunnen brengen willen we begin 2022 opnieuw programmeren.  “ Verloren Dromen” van Peter Opstaele, in een regie van Els Moons.

Dromen doen we van een zaalbezetting als voorheen maar we werken natuurlijk ook een plan B uit met eventueel beperkte zitplaatsen en een video-opname. Precieze data en info volgen weldra ...

Verloren Dromen

Maria is een oud vrouwtje dat in haar krotje aan de rand van de maatschappij leeft. De bouwpromotoren maken jacht op haar huisje, maar Maria (Vuile Marie) wil van geen wijken weten. Na een slopende onteigeningsprocedure slaagt men er toch in om haar te verdrijven.

Maar voor het zo ver is vloeit er nog heel veel water naar zee. Maria drijft op verschillende manieren de spot met het establishment en leert intussen ook twee leuke kinderen kennen, die het zonnetje in haar leven worden. Verder moet ze ook optornen tegen de vele vooroordelen die er rond haar persoontje bestaan.

Een verhaal uit het leven gegrepen met veel lachwekkende en emotionele momenten.

Volg ons ook via

https://kleinteaterbolderberg.be

https://www.facebook.com/kleinteater

 


 

Klein teater Bolderberg: nieuws in coronatijden...
Laten we ons dorp zwerfvuilvrij houden...

Laten we ons dorp zwerfvuilvrij houden...

03/05/2021

Een proper dorp ten tijde van Corona

De dag van vandaag heeft iedereen het over het milieu maar als het op eigen gedrag aankomt dan zijn we niet bereid om daar voldoende zorg voor te dragen. We zijn blij dat we in Bolderberg zoveel groen hebben en we hebben tijdens Corona massaal genoten van een wandeling of een fietstocht in de buurt. Het is echter zorgwekkend als we in onze bossen en langs onze wegen steeds meer zwerfvuil tegenkomen.

Sinds het uitbreken van de gezondheidscrisis hebben we het bijkomend fenomeen van de gebruikte mondmaskers en zakdoekjes die achteloos worden achtergelaten. We willen iedereen oproepen om onze straten of pleinen proper te houden en onze bossen niet te vervuilen, laat staan te sluikstorten.

De bijgaande foto is een momentopname van een overvolle vuilbak aan domein Bovy. Maar als je de bossen inwandeld komt je meer en meer vuilhoopjes of lege verpakkingen tegen....

Op zich is dit geen nieuwe boodschap, maar wel een die duidelijk herhaling nodig heeft. We beseffen dat het een enorm moeilijke periode is voor iedereen, maar we willen wel oproepen om ook te denken aan onze omgeving en om het afval niet achter te laten waar het niet hoort.

Ook hondeneigenaars moeten we wijzen op hun verplichtingen. Hondenpoep is niet enkel vies, het kan ook ernstige infectieziekten veroorzaken door de overdracht van dier naar mens. Elke hondenbezitter kan op basis van een politieverordening verplicht worden om de uitwerpselen van zijn hond op te ruimen en om hondenpoepzakjes bij zich te hebben. Overtreders krijgen een GAS-boete.

Het is spijtig te moeten vaststellen dat hondenpoepzakjes wel worden gebruikt om dan enkele meter verder te worden gedumpt zelfs aan de ingang van de loopweide van Bovy. Begrijpen wie begrijpen kan. Het gevolg is dat we ook nog eens plastiek in ons milieu brengen dat zeer langzaam afbreekt om uiteindelijk in onze voedselketen terecht te komen.

Het ging al langer niet de goede kant uit met de hoeveelheid zwerfvuil dat rondslingert langs de Vlaamse wegen. In 2015 bedroeg de geschatte hoeveelheid zwerfvuil nog 20.400 ton. Twee jaar later verminderde dat cijfer tot 19.900 ton, maar in 2019 steeg het tot wel 22.641 ton.  Het doel was om minder zwerfvuil te hebben maar de coronacrisis zorgde ervoor dat de cijfers in 2020 nog slechter waren.

Per persoon steeg het zwerfvuil van 3,13 kilo in 2017 naar 3,44 kilo in 2019. De kosten om zwerfvuil te ruimen en te verwerken steeg wel iets minder snel. Het kostte twee jaar geleden toch al 32,83 euro per Vlaming per jaar.

De cijfers van sluikstorten en zwerfvuil zijn dus niet goed en blijkbaar helpt het niet genoeg om vuilbakken te plaatsen, te sensibiliseren en GAS-boetes uit te schrijven. De horecazaken van Bolderberg die takeaway aanbieden doen alvast hun best om vuilbakken te plaatsen maar zolang men zijn bekers en servetten achteloos achterlaat , zal ons dorp er niet netter op worden en betaalt de gemeente -en dus elk van ons- het gelag.

Zwerfvuil vergaat trouwens trager dan je denkt. En in sommige gevallen zelfs nooit! Op lange termijn hebben zwerfvuil en sluikstort een negatieve impact op onze leefomgeving.

En zie je iemand, ook mensen niet uit Bolderberg rotzooi weggooien, maak hun er attent op dat onze mooie natuur proper moet blijven...

Juf Jenny haar laatste werkdag als juf L.O.: viering vrije basisschool Bolderberg

Juf Jenny haar laatste werkdag als juf L.O.: viering vrije basisschool Bolderberg

29/04/2021

Na 39 jaar, gestart in 1982, gaat Jenny vanhex, juf L.O., met pensioen... Moeilijk te vatten voor vele die haar als dusdanig gekend hebben. Een begrip in Bolderberg.

De redactie website, en dorpsraad van Bolderberg en als voorzitter en gebuur wensen we van harte juf Jenny straks een fijn en boeiend verdergezet leven als Jenny. Genietend van alles wat haar dierbaar is.

Ook de ouderraad was natuurlijk van de partij en loofde en bedankte op gepaste wijze Jenny haar jarenlange inzet en overgave, en overhandigde haar leuke geschenken.

Wij als redactie hebben haar man Francis en haar "ex-bazen"/schoolhoofden en haar huidig schoolhoofd gevraagd om Jenny en haar carrière even toe te lichten en beschrijven.

Op vraag van Jenny zelf hadden de vele kinderen bij haar viering vandaag hun rode T-shirts (had ze voor gezorgd een tijdje geleden) aangedaan.

Alle klassen hadden in hun bubbel een sportactiviteit namiddag waar Jenny aan kon meedoen. Hetgeen ze met veel plezier aanvaarde natuurlijk.

Een afscheidsplaat met gemeende teksten van de kleuters en ook van de lagere klassen en hun leerkrachten werd overhandigd aan Jenny, zodat zij hieraan altijd zal herinnerd worden.

Francis vertelt het volgende over zijn vrouw Jenny;

Na de lagere school hier in Bolderberg ging Jenny naar de handelsschool in Hasselt. Zij wist al zeer snel dat zij iets wilde doen met lichamelijke opvoeding. Na overleg met haar oudste broer Paul en zijn vrouw Hilda waar zij thuis was, werd besloten dat zij in Stevoort voor het regentaat Sportwetenschappen zou gaan. Dit had wel als gevolg dat zij op kot moest gaan.

Na haar studies ging zij in Houthalen, voor haar dopgeld werken zoals men dat noemde, werken in de school. Zij hielp er met de logistieke zaken. Tot zij de kans kreeg om in Bolderberg in 1982 de turnleerkracht te worden van de Vrije Basisschool waar zij zelf nog school gelopen had.

Haar gedrevenheid om de kinderen zoveel mogelijk sporten te leren kennen en hun te laten proeven zorgde ervoor dat zij veel activiteiten organiseerde buiten de schooluren. Zo konden de kinderen proeven van de atletieksport, voetbal, trefbal, volleybal, fietsen. Hier stak zij nog vele uren en dagen tijd in.

Om er zeker van te zijn dat er in de sporthal de nodige materialen aanwezig waren om een zo breed mogelijk pallet aan bewegingen te kunnen geven ging zij ook in de vzw die destijds zorgde voor de Witte Zaal en de sporthal. Om de sporthal en dan vooral de minivoetbal draaiende te houden verzorgde Jenny ook

verschillende jaren de minivoetbal competitie tussen allerlei ploegen in de sporthal. Dit deed zij tot de gemeente de sporthal overnam van de vzw. Toen zei men ook dat die jaren zouden meetellen voor het pensioen. Hetgeen ondertussen niet meer is waardoor zij niet op 60 jarige leeftijd op pensioen kon maar nu pas op 63-jarige leeftijd.

Klik op 'lees verder' en je krijgt een bloemlezing van Marcel, Sabine, Jaak en Annette even te lezen als ex-schoolhoofden en huidig laatste schoolhoofd, en nog meer foto 's.

TC Bolderberg: 2 padel-pleinen aangelegd

29/04/2021

Ondanks de moeilijke coronatijden is de tennisclub TC Bolderberg erin geslaagd om de 2 beloofde padel-pleinen aan te leggen.

TC Bolderberg: 2 padel-pleinen aangelegd
Vrije basisschool Bolderberg: juffrouw Jenny gaat met pensioen en wordt gevierd door collega's

Vrije basisschool Bolderberg: juffrouw Jenny gaat met pensioen en wordt gevierd door collega's

28/04/2021

Francis Holsteyns meldt: Juffrouw Jenny gaat op pensioen en ze zal het geweten hebben.

Vandaag kwamen de andere turnleerkrachten van Heusden-Zolder haar letterlijk in de bloemetjes zetten.

klik op 'lees verder' voor foto 's.

K. Bolderberg FC: sportieve staf wordt versterkt

26/04/2021

Vanuit onze voetbalvereniging volgend nieuws: 

⚽️🔴⚪️ Gary Colling komt de Sportieve staf  van FC BOLDERBERG versterken!!! Hij heeft een enorme ervaring als voetballer en wil de toekomst van onze ambitieuze club mee helpen uitbouwen. Hij speelde als speler voor KSK Beveren, KFC Tielen, KFC Schoten en KFC Diest.
Voorzitter Ronny Jooken en de rest van het clubbestuur heten hem welkom in onze familiale club🔴⚪️⚽️

Verdere nieuwsjes vanuit onze Club ⚪️K.BOLDERBERG FC🔴⚪️...

1 >>> Wij zijn momenteel bezig aan de uitbouw van onze jeugdwerking (jeugd= de TOEKOMST!!! Er is nog plaats en is iedereen welkom om in te schrijven.

2 >>>Uitbouw voor een betere accomodatie willen wij in de toekomst (momenteel nemen we door plaatsgebrek gebruik van de kunstgrasvelden in Zolder enkel om te trainen). We hadden dit liever anders gezien en uitgebouwd in ons dorp...

3 >>> Ambitie van de club is enorm maar zeker in deze tijden is vooral belangrijk te kunnen overleven en financieel gezond te blijven met dank aan onze huidige sponsors/vrijwilligers 🔴⚪️

 

K. Bolderberg FC: sportieve staf wordt versterkt
Bouw Velodroom: aanvraag omgevingsvergunning ingediend

Bouw Velodroom: aanvraag omgevingsvergunning ingediend

26/04/2021

De omgevingsvergunningsaanvraag voor de bouw van een sportcomplex met Velodroom vlak aan het Circuit Zolder werd eind maart ingediend. Zodra het dossier ontvankelijk is verklaard, start het openbaar onderzoek. Tijdens het openbaar onderzoek, dat 30 dagen duurt, kan je de plannen inkijken via het Omgevingsloket en eventueel opmerkingen of bedenkingen indienen.

Het sportcomplex is in meerdere opzichten bijzonder. Het biedt enerzijds onderdak aan een wielerpiste van internationale allure en anderzijds aan tal van andere sportfunctionaliteiten. Zo komen er op het middenplein vier zaalsportvelden en omvat het complex ook een gymhal van 1 080 m², een fitnessruimte van 602 m², een medisch centrum, 374 m² aan commerciële ruimtes en een cafetaria van 492 m².

Bij het begin van het openbaar onderzoek organiseert de bouwheer vzw Sportcomplex Vlaanderen/Heusden-Zolder een online infomoment.

Info: www.wielerdroom.be

 

Herinrichting Terlaemenlaan openbaar onderzoek 2de vergunningaanvraag

26/04/2021

Nadat bij het openbaar onderzoek 1ste vergunningsaanvraag herinrichting Terlaemenlaan een aantal bezwaarschriften ingediend werden is na een aantal wijzigingen de 2de aanvraag ingediend voor openbaar onderzoek.

Hieronder vindt je de link naar het omgevingsloket voor de 2de vergunningsaanvraag herinrichting Terlaemenlaan, voor wie niet akkoord is. En er staat onderaan deze link nog een link naar het indienen van een bezwaarschrift.

druk hier

 

Herinrichting Terlaemenlaan openbaar onderzoek 2de vergunningaanvraag