Zakenkantoor Charon: hoe een aantrekkelijk pensioen opbouwen voor pensioenering zelfstandigen en ondernemers ?

Beste zelfstandige, zaakvoerder,

Hiermee willen wij U graag uitnodigen op onze boeiende informatieavond :

Hoe kan ik nog een aantrekkelijk pensioen opbouwen voor mijn pensioenleeftijd? 

klik op "lees verder"

Zakenkantoor Charon: hoe een aantrekkelijk pensioen opbouwen voor pensioenering zelfstandigen en ondernemers ?
K.Bolderberg FC: BOLDERBERG 5 – HERDEREN-MILLEN 1

K.Bolderberg FC: BOLDERBERG 5 – HERDEREN-MILLEN 1

Wij weten het “ Het seizoen is nog jong” Wat twee “ leiders” zo vroeg uitvechten is eerder een testmatchke in een vroeg stadium. We gaan niet dagdromen! Maar kun je naast de uitslag kijken ?

Een 5-1 thuisoverwinning en Bolderberg Fc koploper in tweede prov.! Nooit gebeurd in de historiek van BFC. En de grote vedette was eens temeer Kenneth met vier doelpunten. Stop hem maar eens af!
Herderen vertrok snel. Gebrekkige dekking en de eerste minuut scoorde Herderen. Maar Mike maakte er korte metten mee 1-1. En dan begon, voor de zoveelste keer, het recital Kenneth met vier potten.
Toch een speciale vermelding voor het middenveld met Siebe, Jeroen en Dylan. Zij brengen de kansen aan.
Op de foto : Siebe 18 jaar, prima wedstrijd.

Bravo Bolderberg FC, goed bezig.

Bolderberg, ken je dorp: het schiereilandje

Zelfs door vele autochtone inwoners van Bolderberg nooit gezien, nooit bezocht Het schiereilandje op de grote vijver van Terlaemen. Aan drie zijden water, slechts één toegang, langs de vijverstraat.

In 1880 maakten boeren van Bolderberg, Viversel en Boekt met kar en kruiwagen de vijvers dieper. De kempische vennen werden echte viskweekvijvers.

Met de grond legde men de nieuwe weg, de Terlamenlaan, dwars door de vijvers aan. Het teveel aan grond werd opgeslagen, het schiereilandje.

Marcel Gijbels

Bolderberg, ken je dorp: het schiereilandje
Bolderberg: werking dorpsraad van Bolderberg.

Bolderberg: werking dorpsraad van Bolderberg.

Wel, even vertellen dat een aantal kerkdorpen in H-Z een dorpsraad hebben; Bolderberg, Viversel, Eversel-Ubbersel, boekt, Berkenbos, Heusden-centrum en Zolder-centrum. De volledige info met hun voorzitters vind je op de gemeentelijke website https://www.heusden-zolder.be/dorpsraden 

wat is een dorpsraad ? Dorpsraden verstrekken advies aan het gemeentebestuur over het reilen en zeilen in hun deelgemeente. Het gemeentebestuur betrekt hen en vraagt advies bij belangrijke, ingrijpende beleidsbeslissingen.
Deze raden ontvangen een jaarlijkse werkingstoelage als ze aan een aantal eenvoudige criteria voldoen.

Onze raad is een feitelijke vereniging met een huishoudelijk reglement, goedgekeurd door de gemeente en op vraag inkijkbaar.

Onze dorpsraad hier bestaat al sinds 1978, dus 41 jaar, al die tijd geleid door Marcel Gijbels. Hij heeft enorm vele zaken doen veranderen in Bolderberg en heeft op 82-jarige leeftijd de fakkel doorgegeven aan Ludo steemans, vroegere voorzitter BHV. een beknopte hystoriek vind je op onze website https://www.bolderberg.be/nl/dorpsraad/bestuur-dorpsraad 

Nadat ik gisteravond via een facebookpagina een totaal foute gedachtengang las over de doprsraad van Bolderberg, wil ik hier kort en bondig een uitleg geven.

Momenteel bestaat onze dorpsraad uit 21 leden, 14 mannen en 7 vrouwen, stemgerechtigd, en zijn een spiegel daar zij wonen in een aantal straten en wijken van Bolderberg. Averbodeshof, Vrunstraat, Heidestraat, De Slogen, Bolderdal, Broederspad, Galgeneinde, St Jobstraat, Zandstraat, Kluisstraat. Uiteraard vertegenwoordigen zij ook alle andere straten. Aangevuld met Annette Palmers schoolhoofd en danny Poelmans wijkagent, adviserend en niet stemgerechtigd.

Waar nodig nodigen we iemand van het beleid uit, burgemeester, schepen, diensthoofd om een punt of thematiek toe te lichten. Met de beleidsmensen gaan we in constructief overleg en horen alle raadsleden wat gezegd wordt en kunnen vragen stellen. Eveneens kunnen we waar nodig verenigingen uit Bolderberg uitnodigen om iets toe te lichten of bespreken.

Deze raadsleden vind je hieronder als je doorklikt op "lees verder". Zij doen dit volledig belangeloos en neutraal en vertegenwoordigen de bevolking. Je kan hun gerust aanspreken over problemathieken die buiten de meldingspunten gemeente liggen. Anderzijds mag je gerust een mail sturen naar dorpsraad@bolderberg.be of met de voorzitter bellen op 0475/45 44 39 om een probleem te melden of bespreken.

De 4 eersten op de lijst vormen ook een "dagelijks bestuur" die een probleem of punt waar nodig direct kunnen oppakken en stellen de dagorde op.

De volledige raad komt om de 3 maanden samen die de dagorde bespreken of nieuwe agendapunten melden. Dus de 3de en 6de en 9de en 12de maand van een jaar. Deze vergaderingen gaan door in de Witte zaal, Kluisstraat, en het verslag hiervan wordt publiekelijk op onze website gezet en verschijnt in De Kluizenaer.

Daarbuiten wordt er ieder jaar een volksraadpleging georganiseerd, meestal rond of samen met de 4de raadsvergadering van het jaar. Op deze avond is de bevolking of zijn straatafgevaardigden van Bolderberg vrij om naar de Witte Zaal te komen en zijn/haar uitleg te doen of probleem te melden. Een straatlamp die niet brand of een klokputje dat niet afloopt, of andere meldingspunten gemeente bespreken we niet. De volksraadpleging wordt niet aangekondigd met flyers of brieven, maar via de huidige website medegedeeld en verspreid via de sociale mediakanalen. Dus het is goed dat je regelmatig gaat kijken op www.bolderberg.be. Hier vind je trouwens allerlei nieuws over Bolderberg, met wat gebeurd is, nog komt en een kalender.

Het zou zeer nuttig en dienbaar zijn moesten straten en wijken een afgevaardigde aanstellen die de verbinding is of kan zijn met onze dorpsraad.

De Voorzitter

Ludo Steemans

 

Bolderberg; de Kluizenaer september 2019 op website bolderberg.be

De Kluizenaer van september 2019 is hier terug te vinden via de link:

https://www.bolderberg.be/nl/dorpsraad/dorpskrant-de-kluizenaer 

https://www.bolderberg.be/source/2019/2019-09-kluizenaer.pdf 

Bolderberg; de Kluizenaer september 2019 op website bolderberg.be
Snelheidscontroles veilig schoolverkeer in Heusden-Zolder: update 12-09

Snelheidscontroles veilig schoolverkeer in Heusden-Zolder: update 12-09

Update 12-09-2019

klik op "lees verder"

De ‘veilig schoolverkeerweken’ lopen nog tot en met 20/09.  Op geregelde tijdstippen zal onze flitswagen opnieuw postvatten aan een schooltje ergens in Heusden-Zolder om te controleren op te snel rijden aan de schoolpoorten.

's Morgens bij het wegbrengen van de kinderen en 's avonds of 's middags bij het ophalen van de kinderen iets meer tijd nemen....

Bolderberg; verslag dorpsraad van 2 september 2019

Bolderberg; verslag dorpsraad van 2 september 2019

Voor het lezen van het verslag dorpsraad van 2 september 2019, druk op "lees verder".

Overdekte wielerpiste op circuit Zolder: update 12-09-2019

Update 12-09-2019

Volgende info van de gemeente ontvangen ivm de invulling sportvelden die worden voorzien op het binnenplein:

De sportvloer moet minstens 72 * 30 meter zijn

Hierdoor kan je in de breedte:

- 4 basketvelden van 28*16 leggen (30*18 met uitloop)

- 12 badmintonvelden

- 4 zaalvoetbal van 28*16 (is niet nationaal!)

- 6 volleybalvelden

Bovendien kan je in de lengte ook nog enkele hoofdvelden leggen (bv.)

- 2 zaalvoetbalvelden (nationaal)

- 2 basketvelden

- 3 volleybalvelden

(kan ook nog anders ingedeeld worden!)

De bedoeling is dat we wat kunnen spelen met de indelingen zodat je bv. twee units tegelijk huurt/kan gebruiken omdat we dan meer velden ingetekend krijgen.

Terwijl de opzet tot bouwen van een wielerpiste al bijna 10 jaar bezig is, staat het topwielrennen vandaag niet stil. De professionaliseing en innovatie is in het hedendaagse peleton ook volop bezig, en dat vooral met de begeleidingen, voorbereidingen, wedstrijden, rondes, en een vaste uitvalbasis hebben. Zo heeft de ploeg "team sunweb" een eigen thuisbasis met alle faciliteiten als wonen, eten, trainen, en vele wielergebonden zaken ter beschikking in Sittard-Geleen Nederland.

Volgens Marc Wauters, cycling manager op circuit Zolder en ploegleider bij Lotto Soudal, wordt er binnen deze ploeg gebrainstormd om ook zo een thuisbasis te creëen, en denkt men hardop om dit vanuit circuit Zolder te doen nu straks de wielerpiste gebouwd wordt. Ideaal om zowel binnen als buiten te werken, trainen en opleiden. Zelfs een aanpalende sporthotel kan tot de mogelijkheden behoren...

Prima voor onze gemeente Heusden-Zolder en Bolderberg.

lees verder

Overdekte wielerpiste op circuit Zolder: update 12-09-2019
Hotel-Brasserie De pits breidt uit

Hotel-Brasserie De pits breidt uit

Hotel De Pits, dat uitkijkt over het circuit van Zolder, gaat uitbreiden. Uitbater Lodgegroep heeft een bouwvergunning aangevraagd om naast het bestaande hotelgebouw aan de Sterrenwacht een nieuwbouw te plaatsen met 23 kamers en een grote feestzaal of vergaderzaal. “De vraag naar extra kamers is heel groot”, zegt Dieter Peeters van De Pits.

Met de eigen uitbreiding anticipeert De Pits op de uitbreidingsplannen van het circuit. Naast de bestaande evenementen zullen daar in de toekomst ook meer bezoekers zijn voor de geplande wielerpost. “Nu al is de vraag naar kamers tijdens grote evenementen veel groter dan het aanbod”, aldus Peeters. “En dat zal alleen maar toenemen. Vandaar dat we onze uitbreidingsplannen nu concrete vorm willen geven. Bovendien hebben we ook steeds meer interesse vanuit de zakenwereld. Ook daar willen we op inspelen.”

De uitbreiding zou gebeuren op een terrein naast het hotel. Daar zijn 23 kamers gepland, waarvan twaalf op de gelijkvloerse verdieping. De overige elf kamers komen op de eerste verdieping, terwijl de grote vergaderzaal op de verdieping daarboven is gepland. Die vergaderzaal kan ook dienstdoen als feestzaal.

Een grote troef van het hotel is het uitzicht op het circuit. Daar wordt in de plannen dankbaar gebruik van gemaakt, want zowat de helft van de kamers kijkt uit op het circuit.

Oplossing Irislaan & Heidestraat: UPDATE info gemeente van 7 september

Oplossing Irislaan & Heidestraat: UPDATE info gemeente van 7 september

Update 7 september: proefopstelling Bloemenwijk

Naar aanleiding van verschillende meldingen in verband met sluipverkeer en overdreven snelheid in de Irislaan en de Heidestraat in Bolderberg, kozen onze verkeerskundigen en lokale politie destijds voor een scenario waarbij het doorgaand autoverkeer werd geweerd. Deze beslissing kwam er op basis van eigen tellingen en de tool Flow Check, die gegevens verzamelt op basis van Floating Car Data over een periode van 2 jaar. Uit die cijfers bleek dat er per dag gemiddeld meer dan 1.600 wagens reden in het gedeelte van de Irislaan tussen Zandstraat en Heidestraat. Daarnaast constateerden we dat 35% van de automobilisten te snel reed en dat minstens 50-60% daarvan, doorgaand verkeer was.

De gekozen proefopstelling is zonder twijfel de meest effectieve en garandeert dat de Irislaan een rustige woonstraat met enkel bestemmingsverkeer blijft. Het is dus de bedoeling dat het doorgaand verkeer de verbindingswegen Zandstraat en St-Jobstraat gebruikt. Ondertussen lopen er gesprekken met AWV voor de optimalisatie van het kruispunt Sint-Jobstraat-Zandstraat en zal er dit jaar nog een project worden opgestart. Tot slot bekijken onze diensten op welke manier de snelheid in de Zandstraat kan worden afgeremd en op welke plaats er een oversteekplaats voor fietsers kan komen.

De opstelling mist ondertussen zijn effect niet en toont een grote impact op het verkeer en de leefbaarheid in de Irislaan. Eind 2019 volgt een evaluatiemoment met de buurtbewoners, sturen we bij waar nodig en zorgen we voor een mooie en definitieve inrichting. Het gemeentebestuur bedankt de buurtbewoners alvast voor hun geduld en medewerking.  Samen maken we van de bloemenwijk een verkeersveilige en leefbare buurt.