KWB Bolderberg: GIN-tonic tasting donderdag 26 maart om 20.00u. Wees erbij !

KWB Bolderberg: GIN-tonic tasting donderdag 26 maart om 20.00u. Wees erbij !

Je staat in de winkel, zoveel flessen gin, zoveel soorten tonic, en dan nog al die botanicals... Zijn die allemaal nodig? Hoe combineer je best? Wat is er nieuw?

Na de vorige gezellige en volzette eerste Gin&Tonic tasting hebben we besloten om een tweede editie te voorzien... Op donderdag 26 maart willen we een aantal van die elementen nog eens toelichten en enkele combinaties voorstellen. Je zal er kunnen proeven van minstens 4 verschillende soorten gin en een aantal tonics.

Uiteraard serveren we op het einde jouw persoonlijke ultieme gin-tonic, perfectly served, én in groter formaat dan ;-)

Als deelname in de kosten vragen we 23 euro voor de leden en 28 euro voor niet leden. inschrijven per mail naar jo_martens@telenet.be .
Je inschrijving is definitief na ontvangst van het bedrag en de naam van de deelnemer(s) op de kwb rekening BE91 7845 5022 7876, uiterlijk 19 maart zodat we alles kunnen voorzien.

Op post allemaal !

K.Bolderberg FC: bolderberg 0 / VV Hoeselt 0

Veel wind vandaag in de Kluisstraat, maar het waaide geen doelpunten. Het bleef op een brilscore tussen 2 ploegen die nog in aanmerking komen voor de eindronde.
Wie de goal maakt wint, maar er was niemand die kon scoren. De bezoekers wisten niet te scoren uit enkele kansen. Maar ook Bolderberg kon de kansen niet verzilveren.
Eerlijk is eerlijk, een gelijkspel is misschien de terechte uitslag.

Op naar volgende week, uit in Hoepertingen.

🔴⚪️

K.Bolderberg FC: bolderberg 0 / VV Hoeselt 0
VCK Bolderberg 73: uitslagen van zaterdag 15 februari

VCK Bolderberg 73: uitslagen van zaterdag 15 februari

4de provinciaal Dames D => vck Bolderberg - Fit VBC Ham B => 3 - 1. De dames 4de Prov hadden alle reden om de sporthalvloer van dichterbij te bekijken. Ze veegden de vloer aan met Fit Ham: 3-1!

2de provinciaal jongens U17 => Lovoc Lommel - vck Bolderberg => 2 - 3
2de provinciaal meisjes U13 => Dames Volley Hasselt A - vck Bolderberg => 1 - 3

ZEG NEEN TEGEN PESTEN !

Laat van je horen en zeg NEEN tegen pesten 👊🏻 #vanhtotz #stipit #movetegenpesten #teamjeugd

 

ZEG NEEN TEGEN PESTEN !
Bolderberg: nominatie FIETSER VAN DE WEEK

Bolderberg: nominatie FIETSER VAN DE WEEK

Beste inwoners van ons mooi Bolderberg. Graag hadden wij uw medewerking gehad voor het volgende:

Ken jij iemand die zeer regelmatig zijn fiets gebruikt, zijn "commissies" dagelijks doet met zijn/haar fiets, er bijna mee gaat slapen.... ? Mag een elektrische fiets zijn. Wel je mag die dorpsgenoot verrassen door hem te nomineren tot "fietser van de week" En het mag telkens iedere week iemand anders zijn.

Wil je ook een fietser van de week nomineren? Maak kort zijn verhaal, hoe en wanneer hij of zij de fiets gebruikt, maak een foto van hem of haar met de fiets. Mail dan naar paul.coolen@telenet.be en een copie naar redactie@bolderberg.be .
Zorg wel voor een goede, liggende foto.

 

Bolderberg: de participatieraad werkt na een 2de sessie op di 11-02-2020, en komt tot mogelijke oplossingen

Bolderberg: de participatieraad werkt na een 2de sessie op di 11-02-2020, en komt tot mogelijke oplossingen

Persbericht gemeente H-Z.

Samen zoeken naar oplossingen

Op dinsdagavond 11 februari vond in Bolderberg de tweede werksessie plaats van het participatietraject. Inwoners gingen samen op zoek naar oplossingen voor een verkeersveilige buurt. Hierbij stonden de vragen ‘Hoe maken we van de hele bloemenwijk een aangename en rustige woonwijk zonder sluipverkeer?’ en ‘Hoe creëren we veilige en kindvriendelijke fietsverbindingen tussen de school, sportclub, jeugdbeweging en de verschillende woonkernen in Bolderberg?’ voorop.

Tijdens deze tweede sessie werkten de aanwezigen verder op de verschillende ideeën van het voorgaand overlegmoment en tekenden ze verdeeld in verschillende werkgroepen concrete ontwerpen uit. Op het einde van de avond werden de voorstellen uit de verschillende werkgroepen samengebracht tot een samenhangend verkeersplan, met maatregelen voor de hele wijk.

Over onderstaande maatregelen was er een algemene consensus:

 • Aan elke toegangsweg tot de woonwijk wordt een poorteffect gecreëerd zodat het duidelijk is dat je hier niet zomaar doorrijdt als je er niet moet zijn.
 • Invoeren Zone 30 en enkel plaatselijk verkeer in de hele bloemenwijk
 • Afremmen van het verkeer door wegversmallingen op strategische plaatsen op de sluiproute en fietsroutes naar school
 • De Irislaan zal opgedeeld worden in een strook voor auto’s en een strook voor fietsers en voetgangers.
 • De school-fietsroute wordt geaccentueerd door bordjes langs de weg en markeringen op het wegdek.
 • Inrichten van fietsverzamelpunten waar schoolkinderen kunnen samenkomen en onder begeleiding verder kunnen rijden.
 • Er wordt een beveiligde oversteekplaats voorzien in de Zandstraat ter hoogte van De Slogen.
 • In de Zandstraat wordt een poorteffect gecreëerd voor het verkeer komende van Zonhoven.
 • Het fietspad in de Zandstraat wordt geaccentueerd en afgeschermd van de rijbaan.

De verschillende maatregelen krijgen een testfase van zo’n 4 maanden. Het lokaal bestuur richt alles in met verplaatsbare materialen, om zo bij te sturen waar nodig. Na evaluatie wordt een definitieve inrichting voorzien. Dankzij deze manier van werken komt er binnenkort een gedragen en goede oplossing inzake verkeersveiligheid.

Ervaring secretaris en voorzitter dorpsraad die avond:

Dinsdagavond 11 februari is de 2de sessie van de participatieraad mobiliteit rond de Irislaan en veilig fietsverkeer doorgegaan in onze Witte zaal met de deskundige begeleiding van de organisatie LAMA, die ervaring hebben in dit soort van mobilieitsproblemen, en onze mobiliteitsambtenaar Yuri Alders en medewerker Ann Cardinaels.

Een 50-tal participanten waren aanwezig tegenover een 70-tal bij de 1ste sessie van 23 jan.

Nadat bij de 1ste sessie voorkeuren aangegeven werden door de toenmalige aanwezigen werden deze voorstellen geanalyseerd door de mensen van Lama en als start gebruikt 2de sessie.

Er waren 3 hoofdthema ’s waarrond de deelnemers nu dienden te brainstormen en tot echte voorstellen op tafel dienden te komen.

 1. Veilig fietsen richting school.
 2. Bannen sluipverkeer woonwijken en matigen snelheden toegangswegen en aansluiting Zandstraat / St Jobstraat.
 3. Gezellig en samen leuk wonen in Bolderberg, woonwijken.

Na een grimmige start werden de tafels gevuld met aparte participanten ifv. bepaalde assen door Bolderberg; Zandstraat, Wolverik, Bloemenwijk, Irislaan/Heidestraat, De Slogen.

Na gezonde discussies werden elkaars voorstellen voorzien van commentaar en bijgestuurd, waarna per tafel een spreker de voorstellen deed en bijgestuurd door de aanwezigen en de deskundige mensen.

Finaal vatte Yuri Alders alles gevat samen en sprak met de participanten af welke testen er gaan uitgevoerd worden en hoe lang.

En Roger en ik, passief, zagen en hoorden dat het goed was. Dat voor- en tegenstanders gelijkgestemden werden, samen naar goede oplossingen zochten en vonden, en er daadwerkelijk ingrepen zullen kunnen en gaan gebeuren. Wat er effectief gebeurd in proefvorm lees je hierboven.

Ludo Steemans,

voorzitter dorpsraad Bolderberg.

vrije basisschool Bolderberg: 5de en 6de leerjaar bezoeken Gesves en visa versa

vrije basisschool Bolderberg: 5de en 6de leerjaar bezoeken Gesves en visa versa

Zoals ieder jaar verbroederen de scholen van Gesves en Bolderberg, en brengen de 5de en 6de leerjaren afwisselend een bezoek aan de respektievelijke dorpen en scholen. Dit jaar, vrijdag 27 maart, gaan onze leerlingen hun franstalige vrienden bezoeken in de gemeente Gesves. Tijdens dit bezoek is het de bedoeling dat onze kinderen hun frans gebruiken en oefenen tov. hun kameraden ginder. En mogelijk blijven er enkelen overnachten en worden die zaterdag opgehaald door hun ouders.

Gesves is een Waalse gemeente, gelegen zuidoostelijk tov. de stad Namen. Telt iets meer dan 7000 inwoners en ligt op een hoogte van 266 meter. Er zijn enkele bezienswaardigheden zoals grotten, kastelen.

En de leerlingen van de 5de en 6de leerjaren Gesves komen op vrijdag 24 april 2020 hun kameraden en school in Bolderberg bezoeken, en oefenen dan hun Nederlands... Onze school stippelt dan enkele activiteiten uit.

Vrije basisschool Bolderberg: brengt schooltoneel 20/21/22 maart "MERLIJN DE TOVENAAR"

Onze school is in volle voorbereiding voor een prachtig toneelstuk "Merlijn de tovenaar". Altijd spannend als een verstrooide tovenaar zijn kunstjes opvoert....

Reserveer alvast 1 van deze datums, of alle 3..., Via de school kan je inkomkaarten bestellen en aankopen.

De voorstellingen vrijdag 20 en zaterdag 21 maart beginnen om 19.00u en de zondag 22 maart om 16.00u.

Vrije basisschool Bolderberg: brengt schooltoneel 20/21/22 maart "MERLIJN DE TOVENAAR"
Vrije basisschool Bolderberg: brengt op 3 mei "Peter en de Wolf"

Vrije basisschool Bolderberg: brengt op 3 mei "Peter en de Wolf"

Zoals jullie misschien reeds van jullie zoon of dochter hebben vernomen, zijn zij in de klas in samenwerking met de academie prachtige knutselwerken aan het maken in het kader van ‘Peter en de Wolf’.

De koninklijke harmonie komt in de klas om de instrumenten die in het verhaal voorkomen te tonen en te bespelen. 

Ik ben dan ook heel blij dat wij deze samenwerking hebben zodat onze kinderen de kans krijgen om hun werk tentoon te stellen in ZOLDER LUCHTFABRIEK.

OP ZONDAG, 3 MEI OPENT DE TENTOONSTELLING om 15.00 uur.

Er is ook de mogelijkheid om kennis te maken met instrumenten op een interactieve wijze.

Om 16.00 uur volgt dan de voorstelling in de schouwburg van de Muze. (Dit zal ongeveer 40 minuten duren, dus toegankelijk voor alle leeftijden.)  Hier zal de harmonie het verhaal van Peter en de Wolf begeleiden tijdens de vertelling.  De zandkunstenaar zal het verhaal projecteren op groot scherm.

Daarna is het mogelijk om een glas te drinken.

De kaartenverkoop voor Peter en de Wolf op 2 en 3 mei 2020 is gestart! Twijfel niet te lang want er zijn maar 2 voorstellingen. Voor deze productie zijn we genomineerd voor de VLAMO Award 2020 en werken we samen met 7 partners: De Zanderling - Zandkunstenaar Immanuel Boie, Vrije Basisschool Bolderberg, cultuurcentrum MUZE, CVO De Verdieping, Academie Heusden-Zolder, Bart Demyttenaere en Gemeente Heusden-Zolder. We kijken er naar uit!

LET OP : Enkel de voorstelling van zondag, 3 mei 2020 zal vooraf gaan met de belevingstentoonstelling.  Dus niet de voorstelling (première) van zaterdag, 2 mei 2020.

https://ticketshop.ticketmatic.com/cc_muze/shop?l=nl 

Domein Bovy is klaar voor de lente !

Domein Bovy is klaar voor de lente !

Domein Bovy is klaar voor de lente!
De laatste weken was er heel wat bedrijvigheid op Domein Bovy. Vooral de dieren werden extra in de watten gelegd. Zo kregen de kippen en pauwen van de kinderboerderij een nieuw verblijf en bouwden medewerkers van De Winning een roofdierbestendige volière aan de grote schuur, waar onze sierduiven met een gerust hart kunnen rondfladderen. De voederopslagplaats werd al een tijdje muisvrij gehouden door een inwonende kat. Zij heeft voortaan een handig kattenluikje om vrij binnen en buiten te lopen.

Bovy is ook populair bij de zwaluwen. Om nog meer van deze vogels aan te trekken, werden er in de stallen 6 nesten voor boerenzwaluwen en 6 nesten voor huiszwaluwen opgehangen.

Domein Bovy maakte zich natuurlijk ook klaar voor onze bezoekers. De speeltuin werd netjes opgeruimd, de bladeren werden uit het zand geblazen, de afsluiting werd hersteld en de haag heraangeplant.

Ook telt het domein ondertussen 2 stevige brugjes over de beek die door Bovy loopt. Onze collega’s blijven natuurlijk structureel verder werken aan de kwaliteit van de paden over het volledige domein.

De fietsenparking op het domein is voortaan ook beter zichtbaar dankzij wat snoeiwerk aan de struiken, maar ook door een duidelijke signalisatie. Laat de lente maar komen … Domein Bovy is er klaar voor!


Info: Team Cultuur & Toerisme - 011 80 80 88
#vanhtotz #bovy