ZONDERIK bier: hij is terug met een triple versie

ZONDERIK bier: hij is terug met een triple versie

Hij is niet alleen terug van weggeweest maar ook terug echt Zonderik. Op en top de originele smaak. Herlancering in de Zonderikbeekvallei.Lees meer op de facebookpagina https://www.facebook.com/107233803961545/posts/217120369639554/ 

 

 

OPGELET als je dit ontvangt

Volgend bericht heb ik ontvangen van een facebookvriend:

Opgelet als je een bericht zogezegd van KBC ontvangt zoals de foto hiernaast, kan fishing zijn en als je hierop reageert kan dit uw systeem blokkeren. Als je het ontvangt vraag aan je bank of dit echt is.

OPGELET als je dit ontvangt
Bestelformulier eigen producten online verkopen

Bestelformulier eigen producten online verkopen

Om handelaars uit Heusden-Zolder en Bolderberg die noodgedwongen hun deuren hebben moeten sluiten en zelf geen website of webshop hebben bied Axento een gratis bestelformulier aan. Alle info staat op deze pagina KLIK HIER 

Wij willen ons steentje bijdragen om handelaars en zelfstandigen te helpen in deze moeilijke periode én het "winkelhieren" te promoten. Wij bieden nl. een gratis bestelformulier aan voor iedereen die een zaak heeft in Heusden-Zolder, en dit t.e.m. 30 juni 2020. De link naar dat formulier kan je dan delen op jouw huidige website of social mediakanalen. Op die manier kunnen je klanten online hun bestelling doorgeven.

foto hiermaast is voorbeeld. activeer de info en duw op "klik hier" in de tekst.

Bloemen Davina in Bolderberg heeft ook haar deur moeten sluiten...

Bloemen Davina in Bolderberg heeft ook haar deur moeten sluiten...

Ook hier, help deze handelaar die zo'n mooie bloemstukken maakt en andere leuke mooie dingen aanbied.

Beste klanten,
Aangezien we nog wel een tijdje in “ons kot” moeten blijven (uiteraard voor onze eigen gezondheid en die van anderen) lijkt het mij een leuk idee om Pasen in huis te halen
Vinden jullie in de foto’s op onze facebook pagina https://www.facebook.com/BloemenDavina iets leuks voor jezelf of het ideale geschenk om je geliefde, ouders, kinderen, kleinkinderen, grootouders of een goede kennis een hart onder de riem te steken in deze toch wel eenzame tijd?
Contacteer ons dan snel 011/18 72 24 en wij brengen al dit leuks aan huis met de nodige hygiënische maatregelen.
Levering is gratis!
Wij hebben ook nog Paastakken!
 
Bekijk of hun facebookpagina wat zij zoal aanbieden nu. Of bel even voor een bepaalde wens.
 

AANDACHT - belangrijke mededeling voor handelaars en ondernemers vanuit het gemeentebestuur

Beste handelaar, Beste ondernemer

Het lokaal bestuur Heusden-Zolder wil op haar website een pagina lanceren om de lokale middenstand en horeca te steunen in deze coronacrisis: www.heusden-zolder.be/handelszaken 

Het moedigt inwoners aan om lokaal online te shoppen, geeft een overzicht van de handelaars/ondernemers  uit Heusden-Zolder die aan huis leveren en de afhaalzaken. Een goed overzicht helpt zowel de inwoners als de handelaars. 

De maatregelen tegen de coronacrisis hebben een ernstige impact op onze lokale economie. Het lokaal bestuur wil door dit initiatief een creatieve oplossing aanbieden om samen door de crisis te komen.

Op onze website vind je dan de noodzakelijke informatie over de horecazaken die afhaal aanbieden en handelszaken met een webshop die aan huis leveren. 

Ben je een handelaar en wil je opgenomen worden in het overzicht dan kan je je gegevens doorgeven via mail  naar economie@heusden-zolder.be  met vermelding LIJST ECONOMIE.

STEUN ONZE HORECA, HANDELAARS EN ONDERNEMERS !

Graag : naam van de zaak

              adres – tel.

              site, facebook

              Product(en)

              afhaal   en/of levering

Opgelet : voeding          =  levering en/of afhaal

                niet-voeding  =  enkel levering

Hou het bij het afhalen en leveren aan huis veilig!

Vriendelijke groeten,

Annemie Vanherf

Verantwoordelijke Afdeling welzijn en lokale economie

011 80 83.22• e. Annemie.Vanherf@heusden-zolder.be 

 

 

AANDACHT  - belangrijke mededeling voor handelaars en ondernemers vanuit het gemeentebestuur
Bolderberg toen....

Bolderberg toen....

Beste mede-inwoners van Bolderberg, of gewezen Bolderbenaren die nu elders woonachtig zijn of geïnterresseerden.

Hierbij een warme oproep naar oude foto's, mogen zwart-wit, grijs of kleur zijn, te verzamelen en mogelijk in te scannen en ter beschikking te stellen voor het algemeen nut. Namelijk voor de inwonders zelf.

Via Marcel Gijbels, tot voor kort voorzitter dorpsraad, heb ik als nieuwe voorzitter zijn erfenis meegekregen waaronder reeds een arsenaal oude(re) foto's van vroeger. Tot zelfs begin 1900 en vroeger.

Tegenwoordig zijn de printers zodanig uitgerust dat je foto's makkelijk kan inscannen, of via een app op de smartphone of tablet. En als je dat niet hebt wil ik deze wel zelf inscannen hier bij mij thuis met een printtoestel die dat kan. Moeten we even afspreken hoe de foto's hier geraken. Ik woon naast Marcel Gijbels in Averbodeshof 19.

Of je kan een mail sturen naar redactie@bolderberg.be of mij even bellen 0475/45 44 39 of via messenger en bericht sturen. Je vindt mij wel via facebook.

De foto hiernaast is bv een foto circuit begin jaren 1960 vanaf de plaats waar nu de Pits staat gekeken naar de boxen.

Hopende op een respons,

Ludo Steemans, voorzitter dorpsraad Bolderberg.

BE-alert: nog niet geïnstalleerd op smartphone ?

Ben jij geregistreerd bij BE-alert? In deze coronatijden bewees BE-alert meer dan ooit haar nut.

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie. BE-Alert contacteert jou via sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of e-mail. Je kan zelf bepalen via welke kanalen je wil verwittigd worden. Een burgemeester, gouverneur of minister activeert BE-alert, om een bericht uit te sturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Je kan al je gezinsleden registreren zodat iedereen, waar hij zich ook bevindt, onmiddellijk op de hoogte is van een crisissituatie en wat hij moet doen om veilig te zijn. Registreer je nu! Surf naar www.be-alert.be.

 

BE-alert: nog niet geïnstalleerd op smartphone ?
Domein Bovy: parkings en speeltuin afgesloten

Domein Bovy: parkings en speeltuin afgesloten

Ontspannen op wandelafstand van je woning is een van de vele coronamaatregelen. Om deze maatregel te ondersteunen besliste het lokaal bestuur om de parkeergelegenheden aan Domein Bovy en de terril af te sluiten. Ook de speeltuin op Bovy is afgesloten en mag voorlopig niet meer gebruikt worden.

De terreinen blijven nog steeds beschikbaar voor lokale inwoners. Zelf heb ik gisteren nog een wandeling over het domein gedaan. De dierenweide met zijn huisdieren is zeker de moeite waard, en de dieren worden 2x per dag door de mensen van de Winning verzorgd.

Bedoeling is om een grote toeloop van bezoekers tegen te gaan. Onze politiediensten zullen de nodige controles uitvoeren.

Circuit Zolder: DTM en 24 Hours of Zolder verplaatst op de racekalender

Het openingsweekend van het DTM kampioenschap, dat in normale omstandigheden in het laatste weekend van april zou plaatsvinden, wordt verschoven naar het weekend van 7-8-9 augustus. De 24 Hours of Zolder krijgen daardoor een ‘wintereditie’ en zullen op 7-8 november plaatsvinden. Dat hebben Circuit Zolder en ITR, de organisator van het DTM-kampioenschap, vanmiddag bekend gemaakt. “Uitzonderlijke omstandigheden vergen uitzonderlijke maatregelen. Maar deze verschuivingen op de kalender bieden ook mogelijkheden,” aldus directeur Sven Pribylla van Circuit Zolder. 

“We hopen in de eerste plaats dat het land en de wereld tegen dan hersteld zijn van de pandemie. Circuit Zolder zal er in dat geval alles aan doen om van de hervatting van de competities met de DTM een memorabel augustusweekend te maken. We zullen nog een tandje bijsteken wat betreft beleving en randanimatie; het publiek, dat na quarantaine en hopelijk en masse en in goede gezondheid, weer buiten mag, verwacht dat ook. De DTM met meerdere supportseries en de permanent geopende DTM Show Stage zorgt sowieso voor feeststemming en die zal zeker een extra dimensie krijgen,” aldus Sven Pribylla. 

Winter- én super-editie van de 24 Hours of Zolder 

Voor de 24 Hours of Zolder – de belangrijkste race in het Belcar Belgian Endurance Championship – biedt de wijziging van de kalender een opportuniteit om andere formules te verkennen. Sven Pribylla: “Het wordt een ‘wintereditie’, ook de teams en piloten zullen zich moeten aanpassen aan de weersomstandigheden. Om het de fans zo aangenaam mogelijk te maken denken we aan winterbars, après-ski hutten... Misschien zelfs schuilhutten rond het circuit waar toeschouwers zich kunnen warmen.” 

Sportief is de verplaatsing van het traditionele augustus-weekend naar november allesbehalve een afknapper. De 24 Hours of Zolder worden nu helemaal op het eind van het seizoen gepromoveerd tot de allesbeslissende finale van het Belcar kampioenschap. Tijdens de 24 Hours of Zolder zijn er namelijk dubbele punten te verdienen in het klassement, zodat alles tot op het laatst spannend blijft.  

Voor meer info:  

www.dtm.com- www.circuit-zolder.be - www.belcarseries.com 

Voor meer vragen, stuur gerust even een mailtje.

Ps. ook het EK BMX zal een andere datum krijgen, hier moeten we enkel nog wachten op de bevestiging van de UCI.

Stay safe!

Have a FUNFASTIC day!

DAVID VANDERBEEK  Infrastructure, Logistics & Operations Manager

Tel: +32 11 85 88 84 Circuit Zolder l Terlaemen 30 l B-3550 Heusden-Zolder

Circuit Zolder: DTM en 24 Hours of Zolder verplaatst op de racekalender
Vrunstraat buurtwerking bestaat 40 jaar

Vrunstraat buurtwerking bestaat 40 jaar

Velen hebben de banner gezien bij het in/uitrijden van de Vrunstraat en vragen zich misschien af wat de betekenis hiervan is, waarvoor staat het.

Het is ooit begonnen met 4-kamp waar wij als groene wijk een hechte band hebben gesmeed tijdens het vele oefenen en wij waren nog jong en vol vitaliteit en zo ontstonden er ook andere activiteiten buiten 4-kamp. Nieuwkomers werden welkom geheten met een boompje te planten en een pintje te drinken. Er werden huwelijksverjaardagen gevierd. Maar op een gegeven moment werd het allemaal een beetje te veel en daarom werd besloten om op 14 februari 1980 samen te komen in de voetbalkantine van de KWB achter Fons Philtjens. Van de 54 gezinnen die er toen woonden waren er 52 aanwezig en daar is toen besproken wat wij als buurt verder zouden doen, ook is er toen een werkgroep gekozen en was de buurtwerking een feit. Door de jaren heen hebben allerlei activiteiten plaats gevonden, gaande van wandelingen, zoektochten, picknickwandelingen, bus uitstappen, fietstochten, St Maartensvuur, petanqueavonden,  familienamiddagen, avondwandelingen, uchteren en niet vergeten nieuwe buren verwelkomen en natuurlijk feesten, maar ook mensen na het overlijden van een dierbare even gaan troosten.

In de beginjaren waren hier meer dan 65 kinderen onder de 12 jaar en de straat werd vernieuwd een beetje breder en rechter wat de snelheid in de hand werkte. Voor de veiligheid van onze kinderen werd er een werkgroep verkeer in het leven geroepen. Na 42 maanden van hard labeur en erkenning door de Koning Boudewijnstichting stelde de gemeente ons de huidige snelheid verlagende elementen voor of niets. De verkeersveilige Vrunstraat, de eerste in Vlaanderen, werd plechtig ingehuldigd op 3 november 1984. Ons embleem, het manneke, is gemaakt door Paul Joris, beeldhouwer-kunstenaar uit Bolderberg.

Jaarlijks doen wij verschillende activiteiten voor jong en oud met de bedoeling de buren samen te brengen om elkaar beter te leren kennen en waar het kan te helpen. De banner is een ontwerp van Luc G. Dit jaar staat er nog wat te gebeuren als het toegelaten is, maar afsluiten doen wij in december met een groot feest.