Boek'n Vinyl beurs @Domein Bovy  zaterdag 10 september van 10 tot 17 uur

Boek'n Vinyl beurs @Domein Bovy zaterdag 10 september van 10 tot 17 uur

30/08/2022

Kom elke tweede zaterdag van de maand (van mei tot oktober) tussen 10 en 17 uur snuffelen tussen liefdesromans waar je heerlijk van kan wegdromen, thrillers, reisverhalen, kinderboeken...Naast boeken vind je er ook vinylplaten (LP's en singles), strips, prentkaarten, gravures ...

De kinderen kunnen zich amuseren in de speeltuin en je kan afsluiten met een drankje en een hapje in Bistro Bovy.

Een organisatie van de gemeente Heusden-Zolder en De Winning (uitbaters van Bistro Bovy).

Standhouder worden?

Zowel professionele handelaars als particulieren kunnen deelnemen. De kostprijs om deel te nemen is € 20 per stand.

Voor meer informatie kan je een mail sturen naar:

boekenmarktbovy@dewinning.be

Boek'n Vinyl beurs @Domein Bovy

Boek'n Vinyl beurs @Domein Bovy

07/07/2022

Kom elke tweede zaterdag van de maand (9 juli, 13 augustus, 10 september, 8 oktober) tussen 10 en 17 uur snuffelen tussen liefdesromans waar je heerlijk van kan wegdromen, thrillers, reisverhalen, kinderboeken...Naast boeken vind je er ook vinylplaten (LP's en singles), strips, prentkaarten, gravures ...

De kinderen kunnen zich amuseren in de speeltuin en je kan afsluiten met een drankje en een hapje in Bistro Bovy.

Een organisatie van de gemeente Heusden-Zolder en De Winning (uitbaters van Bistro Bovy).

Standhouder worden?

Zowel professionele handelaars als particulieren kunnen deelnemen. De kostprijs om deel te nemen is € 20 per stand.

Voor meer informatie kan je een mail sturen naar:

boekenmarktbovy@dewinning.be

Vissen op Domein Bovy werden geteld

Vissen op Domein Bovy werden geteld

01/07/2022

Op 28 mei deden RLLK en de gemeente Heusden – Zolder beroep op de Likona vissenwerkgroep om uit te vissen welke vissen de waterlopen in en rond domein Bovy rijk zijn. Er werden een tiental verschillende vissen bemonsterd waaronder soorten zoals kopvoorn, giebel, pos en brasem.  Ook de Winde werd gevonden wat een aangename verassing was aangezien deze al enige tijd niet meer is waargenomen. De vissen werden uit het water gehaald gewogen en gemeten. Na de inventarisatie kregen ze hun vrijheid terug. Van het leven in het water naar het leven in de lucht: 25 vogelnestkastjes op het domein zijn bewoond. Er werden door de vogelringwerkgroep maar liefst 135 koolmeesjes en 69 pimpelmeesjes geringd. Jammer genoeg is de kerkuilenkast dit jaar niet bewoond. Daarnaast zullen in de loop van de maand juli op verschillende locaties maaiwerken gebeuren. Vanaf einde september gaan de schapen van de plaatselijk herder ingezet worden om verschillende zones te begrazen.

Geen Bolderberg Live maar wél een dorpsfeest!

Geen Bolderberg Live maar wél een dorpsfeest!

01/07/2022

Mijmerend denken we terug aan de geslaagde edities van Bolderberg Live, georganiseerd door de Bolderbergse Handelsvereniging. Heel het dorp kwam op straat om gezellig een pint te drinken op verschillende locaties in het dorp, met live muziek en een gezellige zomerse sfeer.

Eerst het slechte nieuws? Er is dit jaar geen editie gepland… Het goede nieuws! Er is een alternatief gepland en jij zal er bij zijn! Enthousiaste oud-leiding en ouders van de Scouts van Bolderberg slaan de handen weer in elkaar en organiseren na 2 jaar pauze een nieuwe editie van #feest! op 24 september 2022. We willen Bolderberg Live niet vervangen maar we willen met deze editie van #feest! wel van de gelegenheid gebruik maken om nog eens zoveel mogelijk mensen van het dorp samen te krijgen op een gezellig evenement dat zal plaatsvinden op het scoutsterrein in de Vrunstraat.

De ticketverkoop zal enkel online plaatsvinden en de toegangskaarten zijn beperkt omdat we de veiligheid willen garanderen. We willen graag benadrukken dat dit geen jeugdfuif is, de opbrengst gaat echter wel integraal naar de werking van de jeugd van Bolderberg!

Wacht niet langer en koop nu online je ticket via deze link en we zien jullie graag op 24 september!
(Min. leeftijd 18+)

Eerste elektrische autosportevenement FIA ETCR op Circuit Zolder

Eerste elektrische autosportevenement FIA ETCR op Circuit Zolder

28/06/2022

Op 8, 9 en 10 juli organiseert Circuit Zolder het allereerste 100 % elektrische autosportevenement in België, met een volwaardige EV-show voor elektrische wagens in de paddock. Het hele weekend lang kan het publiek kennismaken met de elektrische auto’s die vandaag op onze wegen te zien zijn. Tal van constructeurs maken van dit unieke event gebruik om hun elektrische wagens in de kijker te zetten en de gelegenheid te bieden ze te proefrijden op de legendarische piste van Circuit Zolder.

In de Eco-Mobility zone maak je kennis met de vele overige elektrische mobiliteitsmogelijkheden, zoals onder andere elektrische fietsen, Segways en elektrische steps. Er is volop gelegenheid ze uit te proberen op het speciaal daarvoor aangelegde testparcours.

Op het circuit kan je de manches van de FIA eTOURING CAR WOLRD CUP en ERA Series Europe volgen. Het worden spectaculaire competities met elektrische toerwagens en eenzitters. De ERA Series Europe is een nieuw kampioenschap voor elektrische eenzitters en wordt dé opstapklasse voor het uitbouwen van een carrière in elektrisch racen.

De races zullen uitermate spectaculair zijn! Ten eerste zijn de auto’s enorm snel en door het format met zeer korte wedstrijden, is het spektakel continu op de afspraak. De wagens gaan ook echt dwars, wat denk ik leuk om te zien is. Er is bovendien een demo van onze vicewereldkampioen rally, Thierry Neuville in zo’n auto, dus dat alleen al is de moeite waard om te komen kijken!”

De interesse voor elektrische wagens neemt toe. Daarom is dit de perfecte gelegenheid voor een evenement rond elektrische voertuigen; met proefritten en boeiende animatie op het circuit.

Jos Perceval overleden

Jos Perceval overleden

25/06/2022

Wie in Bolderberg is er niet eens langs de kantine gewandeld van de Verenigde Vissers, beter bekend als de forellenvijver. Deze kantine is ondertussen al enkele jaren gesloten. De laatste uitbater was Jos. Jos was voor velen niet alleen de uitbater maar ook het luisterend oor.

Echtgenoot van wijlen Arlette Jaspers (+2012)

° 18 februari 1955 Heusden

+ 23 juni 2022 te Heusden-Zolder

Er kan een laatste groet gebracht worden aan Jos in aanwezigheid van de familie in het funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op maandag 27 juni 2022 tussen 18u30 en 19 uur.

Hostellerie De Kluis wordt eventlocatie

Hostellerie De Kluis wordt eventlocatie

18/05/2022

De legendarische Hostellerie De Kluis van Bolderberg wordt de nieuwe activity hotspot van Limburg. KOKIMA De Kluis opent binnenkort haar deuren. Met jarenlange ervaring in adventureparken en het Kokima eventkasteel zetten Yannick en Philippe hun schouders onder een nieuw project. Wanneer we de bar precies zullen openen weten we nog niet goed, maar we denken aan juli 2022.

We zullen opengaan in verschillende faces. In een eerste fase zullen we in De Kluis groepjes verwelkomen die vooraf reserveren voor catering en de Beat Out!. Vervolgens zal de bar opengaan voor wandelaars, fietsers, buren, ... Particulieren kunnen dan ook ons Beat Out! concept boeken. Vanaf eind augustus - begin september willen we helemaal operationeel zijn en ons volledig aanbod aan activiteiten aanbieden.

Ook de wandelweg gaan zij bekijken om terug open te stellen. Dit zal echter niet voor direct zijn.

Theo Sprooten fietst naar Compostella

Theo Sprooten fietst naar Compostella

16/05/2022
Ik ga op reis! Tijdens mijn reis ga ik regelmatig mijn avonturen, verhalen, foto's en video's met jullie delen. Dit doe ik via mijn reisblog 'Theo.fietst.naar.Santiago.de.Compostela' op Pindat. In deze mail staat alle informatie die je nodig hebt om mij te volgen.
AUTOMATISCH EEN MAILTJE?
Wil je automatisch een mailtje krijgen als ik een nieuw reisverslag geschreven heb? Klik op onderstaande link om je aan te melden:
MIJN REISBLOG
Via onderstaande link kom je meteen op mijn reisblog. Je ziet dan mijn meest recente reisverslagen en activiteit:
WAT IS PINDAT?
Pindat is een unieke manier om je reisverslagen bij te houden. Je schrijft per dag een verhaal en zet bij elk verhaal een pin op de kaart. Alle pins worden met elkaar verbonden zodat je overzichtelijk op de wereldkaart de reis kunt volgen.
De reisverslagen lees je per dag. De pagina waarop je de reisverslagen kunt lezen laat dan ook bovenaan de pagina alle dagen van een bepaalde periode zien. De timemachine. Op deze dagen kun je klikken. Is een dag blauw gekleurd dan is er op die dag een reisverslag geschreven. Wil je meer weten over het gebruik van Pindat? Lees dan onze veelgestelde vragen of onze informatie pagina.
Vriendelijke groet,
Fietstocht Bilzen
Groeten,
Theo
Bomen worden verzorgd op Domein Bovy

Bomen worden verzorgd op Domein Bovy

13/05/2022

De mensen van Regionaal landschap Lage Kempen (RLLK) laten weten dat in de loop van komende week boomverzorgers de ronde aan het maken zijn op domein Bovy.

Dit in het kader van veiligheid naar bezoekers en gebouwen toe enerzijds en boomverzorging van dreven en monumentale bomen anderzijds.

Bomen langsheen de wandelroutes, de gebouwen, de inkom en de speeltuin worden nagekeken en gecontroleerd.

Ook de monumentale bomen krijgen een extra nazicht en onderhoud indien nodig.

Dood hout en gevaarlijke takken,  uitgewaaide  en uitgescheurde takken worden verwijderd.

Het kan zijn dat wandelaars / bezoekers tussen 9h00 en 16h30 even hinder hebben en bepaalde wandelroutes even niet kunnen gebruiken.

Tegen het einde van de werkdag zijn alle paden terug toegankelijk. De werken omvatten 3 à 4 werkdagen.

Overlijdensbericht Ludo Steemans

Overlijdensbericht Ludo Steemans

02/05/2022

Ook via deze weg willen wij, Dorpsraad, BHV, Dorpsbelangen en redaktie onze steun betuigen aan de familie en vele vrienden van Ludo.