BIEREN IN BOLDERBERG...

BIEREN IN BOLDERBERG...

12/05/2020

Nu dat het mooiere weer op komst is mag een lekker bier(en) niet ontbreken natuurlijk.

Wist je dat we in ons dorp 3 zeer lekkere bieren hebben met plaatselijke brouwers ?

Persoonlijk heb ze alle 3 meerdere keren geproefd en kan aboluut geen keus maken... Maar ik blijf proeven tot ik het weet...

Klik op 'lees verder' voor meer info, details en waar de bieren aan te kopen.

 

Wist of weet je dat we in ons klein mooi kerkdorp Bolderberg 2 volwaardige lekkere bieren hebben, bedacht door 2 meester-brouwers uit dezelfde straat ? Aangevuld met eigen bieren van de Winning die in bistro Bovy op de tap staan zoals de 7 PK, 9 PK en nog enkele andere ?

Dus de Bolderbergse Tripel, de Zonderik Tripel Original Recipe, worden mooi aangevuld door de 7 PK, en ik heb ze alle 3 geproefd en gedronken, TOPBIEREN.

Even kort samengevat waar deze bieren voor staan...

Bolderbergse Tripel (Louis Hauquier)

Lang verwacht en veel besproken maar eindelijk is het zover de Bolderbergse Tripel is er .

Een blonde tripel van 8.5 vol% met zijn mooie wand klevende schuimkraag en een  aroma van mout, hop en een aangename fruitigheid. Die fruitigheid vinden we ook terug in de smaak alsook de mout en hop komen goed tot hun recht. Bij de afdronk ontplooid zich een aangename bitterheid die een beetje blijft hangen.

De Bolderbergse Tripel wordt gecommercialiseerd door Hotel-Brasserie Savarin in Bolderberg en is een recept van Louis Hauquier is tevens verkrijgbaar bij de Spar en de Delhaize in Bolderberg en bij de drankenhandel in de buurt. Foto rechts onder. Te drinken in de Savarin en bistro Bovy. Vanaf heden te bestellen via de website www.brasseriesavarin.be. Bolderbergse Tripel Bierbox € 15,00/box 4 flesjes 33cl en origineel glas in geschenkverpakking in samenwerking met G&G verpakkingen Bolderberg #kooplokaal #winkelhier.

Zonderik Tripel Original Recipe. (Luc Vanesch)

Zonderik Zondermeer. Terug in de Zonderikbeekvallei.
Zonderik Tripel Original Recipe is terug, gebrouwen volgens het origineel recept van 11 jaar geleden op ambachtelijke wijze met authentieke ingrediënten. Terug fier op ons bier. Columbus Beer & Liqour Company, een bierfirma uit Bolderberg (Limburg)
Zonderik: De waternaam Son treedt ook op in de Helchterense gehuchtnaam Sonnis, met reductie van het tweede lid uit Sonhees(16), resp. uit Sonuwehees: in het laatste geval ter aanduiding van een bebost gebied op de grens van Zonhoven, met name de Roosterbeekvallei; geografisch kan deze verklaring voldoen. De betekenis van Sonuwe is te omschrijven als: water- of moerasland aan de waterloop de Son. Son zou daarom wel eens de oudere naam voor Roosterbeekkunnen zijn. Deze hypothese wordt ondersteund door twee toponymische feiten: De samenstelling van de waternaam Son en raak ‘strook grond’ benoemt hooilanden aan de Son = Roosterbeek. Men vermeldt ook dat de Zonderikbeek in Stokrooie (Zolder) in de volksmond Roosterbeek wordt genoemd. In 1787 vermeld als Sonraks Beeke. De ontwikkeling van son-raak tot zonderik is normaal, met verdoffing van het tweede lid en -d-epentese.
Zonderik wordt, vandaag volgens het origineel en aangeleverd recept, gebrouwen door de BeerSelect voor Limburgse Bierfirma - Zonderik/Columbus. Zonderik Tripel bevat Komijn, Koriander, Karwij, Kandij, Honing en is gelagerd met medium toasted oak. Te vinden bij oa Marlou in Zonhoven, Spar & Delhaize Bolderberg beschikbaar en bij Dranken Bartels. En online te bestellen. https://streekproduct.streekmarkt.be/zonderik-bierbox/ foto links onder.

7 PK

Na een intens proces van vergaderen, ontwikkelen en degusteren kwam in 2013 7PK op de markt. Een blond, bitter en krachtig bier van hoge gisting, met nagisting op de fles dat het verhaal en de passie draagt van het project. Het bier is licht zoet, moutig en fruitig met een hoppige afdronk die lang nasmaakt. Het bier wordt gebrouwen met haver, dat zorgt voor een vol en zacht-romig mondgevoel. PK staat uiteraard voor paardenkracht en de zeven staat voor het alcoholpercentage dat aanwezig is in het bier. Het logo van het bier is, niet toevallig, een gouden Belgisch trekpaard. Van het vat in bistro Bovy. foto boven.

info redactie bolderberg.be.