Domein Bovy; nostalgie, de geitenboerderij verdwijnt... update 13-12

Domein Bovy; nostalgie, de geitenboerderij verdwijnt... update 13-12

13/12/2019

Update 13-12 foto nu en vroeger

Waar is de tijd toen vele families op zaterdag of zondagnamiddag richting Bovy trokken met de kinderen om daar te genieten en smullen van vers gemaakt ijs van geitenmelk, getapt van de geiten die in de stal stonden of vrij buiten rondliepen in hun wei... ?

Aanschuiven langs de stallen met geiten en z'n typische geur, hoorntje met een aantal vanille of/en chocoladebollen, zich neerplanten op één van de zitbanken onder de overkapping en babbelen met Bollebergs volk... Zeer leuke maar vergane tijden.

Het is nu anno 2019, en de laatste dagen hebben de gemeentelijke medewerkers de gronden rond de voormalige geiten boerderij gesaneerd. In de loop van de volgende week zal de aannemer beginnen met de afbraak van de gebouwen. In deze zone wordt een schapenschuil gebouwd van ca 40 m² (10x4 m). De imkers blijven voorlopig waar ze nu zijn, maar zitten mee in de plannen van het landinrichtingsplan van de wijers.

Met dank aan Paul Renders voor info en foto's van vandaag, en de foto's van Marcel Gijbels uit vroegere tijden... 2003, 2004, 2006.

voor foto's klik op "lees verder".

de redactie bolderberg.be

LS