Limburgs landschap; opening Domherenhuis in Zolder

Limburgs landschap; opening Domherenhuis in Zolder

03/09/2019

In 2000 kwam Limburgs Landschap vzw al uit met een boek over het Domherenhuis. Op dat moment was de natuurvereniging nog maar pas eigenaar geworden van dit historische gebouw. En ondertussen zijn we bijna 20 jaar en heel wat werken en veranderingen verder. Dus hoog tijd om het werk van indertijd eens grondig aan te vullen.
Heleentje De Brauwer zette er haar tanden in en gebruikte het ‘oude’ boek als basis. Maar ze ging nog een paar stappen verder. Zo ging ze op de koffie bij de nazaten van de adellijke familie de Villenfagne, waar ze heel goed ontvangen werd. Dit leverde heel wat leuke verhalen en anekdotes op. Maar ook historische documenten en geschriften, die nog in het bezit zijn van de familie. Het historische luik van het boek is dan ook alvast een stuk completer.
Daarnaast kwam er een heel hoofdstuk bij over de verdere ontwikkelingen van het gebouw en wat Limburgs Landschap vzw er momenteel mee doet en wat de toekomstplannen zijn. Hierdoor werd het boek alvast een stuk gewichtiger dan het vorige, letterlijk in dit geval.
Tenslotte werd het hoofdstuk over het schitterende park, dat bij het domein hoort, ook grondiger aangepakt. Het verhaal over de creatie van het huidige park door barones Hélène zal je volgende wandeling door dit stukje natuur zeker een totaal andere dimensie geven.

Alle foto 's in het boek zijn van de hand van Francis Holsteyns, uit bolderberg.

Op zondag 8 september 2019, tijdens de Open Monumentendag, zal het nieuwe boek voorgesteld worden aan het publiek. Op dat moment kan het ook gekocht worden aan de onthaalbalie van het Domherenhuis. Voor wie er die dag niet kan zijn, is een mailtje naar info@limburgs-landschap met je naam en adres ook voldoende om het boek te bestellen.

Ontdek het Domherenhuis (Heusden-Zolder)
Wanneer: 08/09/2019
Tijd: 14u00
Prijs: Gratis
Locatie: Dekenstraat 39 Heusden-Zolder

Wij nodigen iedereen uit om samen met ons nieuwe stekje te komen inhuldigen.

Daarna drinken we graag met jou een lekker glaasje om dit te gezellig te vieren.

Je krijgt de kans om de volledig vernieuwde kantoren van Limburgs Landschap vzw te gaan ontdekken. Maar ook het historische deel van het Domherenhuis zal open zijn voor het publiek. Het vernieuwde boek ’Het Domherenhuis’ wordt voorgesteld en te koop aangeboden. Je kan zelfs het gebouw en het prachtige park en zijn geheimen ontdekken via een spannende Escape Room.

In samenwerking met OpenMonumentendag. 

PROGRAMMA
Vanaf 14u00: 
Bezoek aan de nieuwe kantoren van Limburgs Landschap vzw

Tentoonstelling: geschiedenis Domherenhuis

Escape-Room. Plaatsen zijn beperkt.Inschrijven via patricia.willems@limburgs-landschap.be

Wandeling door de Vallei van de Mangelbeek, start om 14u. 

Deelname: 2€, leden gratis. 

Einde voorzien om 17u00.

Praktisch

Adres: Dekenstraat 39/3 Heusden-Zolder

Ruime parking voorzien langs de Dekenstraat.
TIP! Kom met de fiets. 

info Limburgs landschap