Circuit Zolder: DTM zorgt nu al voor massa toeschouwers. Verwachting 70.000...

Circuit Zolder: DTM zorgt nu al voor massa toeschouwers. Verwachting 70.000...

08/02/2019

Grote comeback!

De Deutsche Tourenwagen-Masters (DTM) rijden op 17, 18 en 19 mei 2019 in Zolder.

De komst van DTM, een van de belangrijkste Europese racecompetities, is voor het circuit en voor Limburg fantastisch nieuws met een gigantische impact. Zowel sportief als toeristisch. Voor Circuit Zolder én voor de Belgische motorsport is de komst van de DTM wat de formule 1 is voor Spa, een paradepaardje om fier op te zijn! Circuit Zolder kijkt er dan ook reikhalzend naar uit om hier een succesvol event van te maken en om alle troeven uit de kast te halen.

DTM en Zolder zijn oude bekenden. In feite komt DTM, met nu vier manches op Duitse bodem en 5 verspreid in Europa, in Zolder weer ‘thuis’.  Het DTM kampioenschap groeide succesvol uit door de talloze races van Duitse autoclubs die vanaf de jaren ’60 heel vaak in Zolder reden, omwille van de vlotte samenwerking en prachtige omgeving.

Ook het randprogramma ligt vast! Naast de W Series, het kampioenschap dat zich enkel richt tot vrouwelijke piloten en de Formule 3, die bij elke DTM manche van de partij zijn, komen in Zolder ook de Porsche Carrera Cup Benelux en het Belcar Endurance Championship in actie. Ook de klasse Formula European Masters, georganiseerd door F3V, rijdt in het voorprogramma van de DTM.

Tickets kunnen online besteld worden via https://www.dtm.com/en/tickets/zolder-2019.

Het is nog even wachten voor we aan het weekend van 18 en 19 mei 2019 zijn en de DTM circuit Zolder aandoet. Aan de ticketverkoop te zien zal het een zeer druk weekend in Bolderberg en omstreken worden. Want op dit moment zijn er al 28.000 tickets verkocht en we moeten nog een 100-tal dagen wachten. Dus mogen we stellen dat dit getal wel eens zou kunnen verdubbelen. DTM is dan ook de F1 van de toerismewagens. Naast de verschillende races zal er ook volop genoten kunnen worden door jong en oud van de randanimatie op en naast de baan. Tickets kunnen online besteld worden via https://www.dtm.com/en/tickets/zolder-2019.