Gelukkig met meer fietsen en minder wagen

Gelukkig met meer fietsen en minder wagen

10/04/2023

Gelukkig met meer fietsen en minder wagen

 

De fiets wint de laatste jaren enorm aan populariteit en is meer en meer een alternatief voor de wagen. Fietsen verbetert niet alleen onze conditie, het versterkt ook onze spieren en doet ons stressniveau dalen. Kortom onze gezondheid krijgt hierdoor een stevige boost.

 

Bolderberg vormt natuurlijk ook een prachtig decor om in te fietsen. Op circuit Zolder kan de echte wielrenner gratis terecht voor het avondfietsen, maar ook de gewone fietsers weten de groene gebieden rond ons dorp te appreciëren. Zelfs fietsen naar de terrasjes van Quartier Bleu kan via autovrije paden langs het Albertkanaal.

 

De gemeente zorgt binnen enkele maanden voor bijkomende fietspaden in de Kerkstraat tussen het zwembad en de dorpskern van Viversel zodat we ons als zwakke weggebruiker steeds veiliger kunnen verplaatsen.

 

Ook onze plaatselijke inkopen doen we vaker met de fiets want steeds meer inwoners kopen ook fietstassen die dit vergemakkelijken. Zo doen we niet enkel iets voor onze gezondheid maar ook iets voor het milieu. Elke kilometer die we met de fiets afleggen helpt, want de auto stoot daarbij ongeveer 160 gram CO2 uit. En laat net die reductie van CO2, stikstof en fijnstof het probleem voor de volgende decennia zijn, waaraan we mee kunnen helpen om dit ook effectief aan te pakken.

 

Het fietsgebruik heeft nog meer voordelen want door minder de wagen te nemen verbruiken we minder brandstof en dat voelen we na een tijdje aan onze portemonnee. Maar zo creëer je ook minder luchtvervuiling wat ook gezonder is voor iedereen. Kortom is meer fietsen iets voor een betere wereld ook hier in Bolderberg.

Informatie: Carlos Ceulemans