WERKEN AWV starten op de Terlaemenlaan

WERKEN AWV starten op de Terlaemenlaan

04/09/2021

Vernieuwing Terlaemenlaan (N729), Heusden-ZoIder: werken en éénrichtingsverkeer vanaf midden september

Geachte mevrouw, mijnheer

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat de Terlaemenlaan in Heusden-Zolder vernieuwen, tussen de parking van het Circuit Zolder en de carpoolparking Terlaemen. Midden september starten de eerste voorbereidende werken. U leest er alles over in deze brief.

Veilig fietsen tussen Circuit Zolder en carpoolparking

De huidige fietspaden langs de N729 Terlaemenlaan tussen het Circuit Zolder en de carpoolparking vande snelweg zijn onvoldoende veilig. AWV investeert daarom in een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad in asfalt aan de kant van het circuit. De projectzone start net voorbij het kruispunt met de Kerkstraat en eindigt net voor de Laamheidestraat.

Het wegdek van de Terlaemenlaan wordt in asfalt vernieuwd. Ook de kruispunten worden heringericht, met het oog op veilig fietsverkeer. Het gaat om de toegang tot de parking van Circuit Zolder en de kruispunten met de Westlaan en de Snelwegstraat.

Eerste werken op het terrein vanaf midden september

Op maandag 13 september starten de eerste werken in de bermen van de projectzone, waar de nutsmaatschappijen de nodige voorbereidingen op hun werken treffen. Deze voorbereidende werken duren een tweetal weken.

Aansluitend gaan de nutsmaatschappijen aan de slag om de kabels en leidingen voor gas, elektriciteit, telecom en water te vernieuwen of vervangen. Deze werken duren een tweetal maanden, vermoedelijk tot eind november 2021.

Omleiding voor fietsers, autoverkeer in één richting voorbij werfzone

De nutswerken nemen een groot deel van de rijweg en het fietspad in, en hebben om die reden een impact op de doorstroming van verkeer. Om de werken vlot en veilig te laten verlopen, nemen we enkele minderhindermaatregelen.

Vanaf maandag 13 september houdt verkeer rekening met het volgende:

  • Gemotoriseerd verkeer op de Terlaemenlaan kan de werken in één richting voorbijrijden: van Bolderberg richting Boekt en Keienberg. Het éénrichtingsverkeer geldt van de Kerkstraat tot aan de Laamheidestraat.
  • Gemotoriseerd verkeer richting Bolderberg volgt een omleiding via de Onze-Lieve-Vrouwstraat, Meylandtlaan/Vogelsancklaan/Halveweg (N 72) en Wijvestraat/Zandstraat. Zijstraten in de werfzone blijven toegankelijk. Aanrijden gebeurt vanuit zuidelijke richting, wegrijden kan enkel richting noorden (mee met de het éénrichtingsverkeer).
  • Ook de op- en afritten van de E314 complex 27 Circuit Zolder blijven beschikbaar, maar enkel vanuit zuidelijke richting (mee met het éénrichtingsverkeer). Verkeer vanuit Boekt en Keienberg volgt de omleiding en maakt gebruik van complex 28 Heusden-Zolder.

Tijdens de werken zijn de fietspaden op de Terlaemenlaan niet beschikbaar. Fietsers volgen een omleiding om de werfzone heen via de Jeugdlaan, Westlaan en Kerkstraat.

Percelen in de werfzone blijven tijdens de nutswerken maximaal bereikbaar. De aannemer verwittigt omwonenden wanneer een oprit tijdelijk niet beschikbaar is.

Blijf op de hoogte. Op www.wegenenverkeer.be/heusden-zolder  vindt u alle relevante projectinformatie. U kan er zich inschrijven op onze digitale nieuwsbrief. Zo blijft u vlot op de hoogte.

Contacteer bij vragen uw bereikbaarheidsadviseur, via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be of op het nummer 011 433 855 (tijdens de kantooruren).

Met vriendelijke groeten

Agentschap Wegen en Verkeer Limburg

Vlaams Administratief Centrum Koningin Astridlaan 50 bus 4 3500 Hasselt www.wegenenverkeer.be/heusden-zolder

 

 

 

info open brief AWV van vrijdag 3 september 2021.

de redactie bolderberg.be  LS