Domein Bovy: toekomstig onthaalpunt Wijergebied

Domein Bovy: toekomstig onthaalpunt Wijergebied

08/03/2021

Op ma 22 feb ll. hadden we met onze dorpsraad een aangename en positieve online-meeting met project verantwoordelijken van VLM (Vlaamse landmaatschappij), dienst toerisme H-Z vertegenwoordigt door de schepen Marleen Hoydonckx en coördinator Martine, verantwoordelijken van de Winning, Paul Coolen van 'toekomst telt' en leden dorpsraad. Domein Bovy is 1 van de 3 onthaalpunten die in 1ste fase aangepakt worden. Lees hieronder wat de inhoud.

Landschapspark De Wijers is een waardevol natuurgebied van meer dan 1 000 vijvers, dat zich uitstrekt over 7 gemeenten in het hartje Limburg.

Om De Wijers meer herkenbaar te maken, werkte de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) samen met alle betrokken partners een landinrichtingsplan (LIP) ‘Onthaal en Beleving’ uit. Zo richten we bijvoorbeeld onthaalpunten en instappunten in met infoborden, zit- en picknickbanken of fietsstallingen die bezoekers begeleiden in hun ontdekking van De Wijers.

Bedoeling is om met een herkenbare huisstijl continuïteit en streekidentiteit te creëren, maar tegelijk ook om een degelijk netwerk van wandelroutes aan te bieden.

Bolderberg wordt in de toekomst meer dan ooit een volwaardig onthaalpunt van De Wijers. In 2023 plannen we inrichtingswerken om het gebied nog duurzamer (door o.a. de waterkwaliteit te verbeteren), veiliger en meer toegankelijk te maken (door o.a. wandelpaden toegankelijk te maken voor mindervaliden). Heusden-Zolder ontvangt voor al deze werken 340 000 euro subsidies van de Vlaamse overheid.

Van 15 maart tot en met 15 april organiseren de lokale besturen Heusden-Zolder, Hasselt, Genk en Diepenbeek een openbaar onderzoek over het ontwerp landinrichtingsplan Onthaal en Beleving De Wijers fase 1. Tijdens die periode kunnen inwoners opmerkingen of bezwaren over de inhoud van het ontwerp indienen. Voor Heusden-Zolder kan dat via omgeving@heusden-zolder.be of per brief naar het gemeentehuis, met als vermelding ‘openbaar onderzoek LIP Onthaal en Beleving fase1’. Het volledige ontwerp en de digitale brochure kan je raadplegen via onze gemeentelijke website.

Info: hilde.haezebrouck@vlm.be – toerisme@heusden-zolder.be

info lokaal bestuur H-Z & VLM

de redactie bolderberg.be  LS