Circuit Zolder. voorbereidende werken fase 2

Circuit Zolder. voorbereidende werken fase 2

10/02/2020

Na het opruimen van de stormresten van vannacht waarbij enkele bomen, reclame panelen en zeilen zijn gesneuveld zijn de werken op het Circuit terug in volle gang. Zo zijn de graafwerken tbv de glasvezelbekabeling en vernieuwing van het stroomnet rondom de piste ruim over de helft, is de hoofdaannemer begonnen met de gestuurde boringen hiervoor, worden alle rioleringen opgemeten en in kaart gebracht en worden de eerste nieuwe veiligheidscamera’s geplaatst. De hevige wind zorgt voor wat vertraging omdat er niet met de hoogtewerker kan gewerkt worden.

De verdere voorbereiding voor de beton- en asfalt werken lopen eveneens aan hoge snelheid, zo is men bezig om de digitale opmeting van de piste om te zetten in een bruikbaar plan waarop elke millimeter in kaart kan worden gebracht. Uiteraard gebeuren ook de bestelling van alle materialen en worden digitale tekeningen van de curbs uitgewerkt aan de nieuwe veiligheidseisen.

Begin volgende week is het doel om het nieuwe camera systeem voor het eerst op te starten en zo voor enkele weken samen met het oude systeem te laten lopen tot iedereen de nodige opleidingen heeft gehad en alle instellingen zijn verfijnd.

foto 's klik op "lees verder".

info David Vanderbeek circuit Zolder.