Bouwpercelen Sterrenwacht: info

Bouwpercelen Sterrenwacht: info

29/05/2020

Sinds deze week staan er 18 bijzondere bouwloten te koop op de Sterrenwacht, het hoogste puntje van Bolderberg.

Wij, redactie van Bolderberg.be, hadden een gesprek met Hans Roose, inwoner van Bolderberg, en deel uitmakend van het vastgoedkantoor Marc Swevers Immobiliën.

Wat houdt project Sterrenwacht juist in?

De verkaveling Sterrenwacht bevat 18 unieke en groene bouwloten. Deze variëren in oppervlakte van 14 tot 24 are. Elk lot is uniek. Het glooiende landschap zorgt ervoor dat architecturale meesterwerken mogelijk zijn. Vanwege de hoogte van de ‘berg’ heb je vanuit deze woningen fenomenale vergezichten. De twee nieuwe insteekwegen zijn doodlopend, dat maakt dat het hier bijzonder rustig wonen is. Het aangrenzende bos op de Galgenberg zorgt ervoor dat nieuwe eigenaars letterlijk het bos in hun achtertuin hebben.

Is het niet spijtig dat groen moet wijken voor bouwgronden?

Dat is een zeer terechte vraag. Het is echter geen bos of natuurgebied dat moet wijken. Deze zone is reeds sinds lange tijd voorzien als ‘woonpark’. Deze grond maakt deel uit van een in 1961 goedgekeurde verkaveling van 52 percelen op en rondom de berg waarvan bestaande woningen in Sterrenwacht deel uitmaken. In de vernieuwde verkavelingsvergunning van 2016 zijn uiteraard voorschriften voorzien om het karakter van dit groene woonparkgebied te behouden.

De verkaveling ligt nabij het Circuit, gaan mensen dit als een nadeel ervaren?

Rust en actie in harmonie! Wie bouwt op deze locatie, is uiteraard op de hoogte van de aanwezigheid van het Circuit van Zolder. Wie kortbij het circuit woont kan het alleen maar beamen, de hinder van het circuit is zeer beperkt. Ik praat uit ervaring. De evenementen zonder geluidsbeperking zijn gelimiteerd. Tijdens de trainingen op donderdag zijn het merendeel van de omwonenden aan het werk maar ‘s avonds na een drukke werkdag is het alweer rustig vertoeven in de tuinen van Sterrenwacht. Je hoort enkel het geluid van vogels en krakende dennenappels. Onze sportieve nieuwe dorpsgenoten nemen hun racefiets en gaan ’s avonds nog even de benen strekken op het nieuwe asfalt van het Circuit van Zolder. Handig toch, zo’n circuit in je achtertuin?!

Als we ons goed herinneren hebben deze gronden al eens te koop gestaan?

Dat is correct. In 2016 heeft men dit project gelanceerd in een vroeg stadium. Er was enorm veel interesse. Echter waren er nog geen wegeniswerken uitgevoerd en er was enige onduidelijkheid omtrent de exacte omvang van de percelen, de exacte ligging, etc. De ontwikkelaar heeft ervoor gekozen om de verkoop te staken en te herbeginnen nadat de wegeniswerken voltooid zijn. Vandaag zijn er dus twee nieuwe wegen in Bolderberg, Schapenpad en Herdershof. De percelen zijn gemakkelijk terug te vinden met duidelijke aanduiding ter plaatse. Neem je fiets en ga eens een kijkje nemen!

Mogen we snel nieuwe inwoners verwachten?

De verkoop is nog maar enkele dagen geleden gestart, de respons is echter enorm! Geïnteresseerde kandidaten geven me steeds dezelfde opmerking: deze gronden zijn uniek in Limburg! De combinatie van ruime percelen op een residentiële en groene ligging, in een gezellig dorp als Bolderberg, wekken interesse in zowel deze regio als buiten de provinciegrenzen. We verwachten spoedig een eerste verkoop en hoop samen met jullie onze nieuwe inwoners enthousiast te mogen verwelkomen in het mooie Bolderberg.

Meer informatie omtrent dit unieke verkavelingsproject kan je terugvinden op www.swevers.be of neem gerust contact met de vastgoedmakelaar uit ons dorp: Hans Roose - 0490 11 11 27 – hans.roose@swevers.be

klik op "lees verder" voor duidingsfoto 's en luchtfoto.

 

info Hans Roose immobiliën M. Swevers