Vandaag in HBVL! vzw Crazy Idee van René Baldewijns pakt uit !

Vandaag in HBVL! vzw Crazy Idee van René Baldewijns pakt uit !

10/05/2018

René Baldewijns wonende in Viversel en uitvinder doet al is de uitbater van de Zilvermeerhaven Port Aventure in Mol, heeft intussen een waterwagon ontwikkeld en klaargemaakt waarop een rolstoel kan gereden worden zodat die persoon ook kan genieten van een rit op het water met een watertrein.

Intussen heeft René en zijn team niet stilgezeten en hebben ze al veel bereikt. “Als rolstoelgebruikers willen varen, gaat dat altijd gepaard met praktische beslommeringen”, zegt de man uit Viversel. “Hen op een boot krijgen, is niet evident. Daarom heb ik voor hen een soort peddelbootje ontwikkeld waar hun rolstoel zonder problemen op kan. Dat elektrisch aangedreven bootje kunnen ze bovendien zelf besturen met een joystick.”

Maar daar bleef het niet bij. “Veel van de activiteiten voor rolstoelgebruikers zijn speciaal voor hen, de rest moet zich aan hen aanpassen. Ik wilde iets maken waar iedereen evenveel plezier aan beleeft en waarbij niemand aan de kant moeten blijven. Dat werd de watertrein: verschillende bootjes achter elkaar. Zo kan heel de familie deelnemen, jong en oud.”

In De Warmste Week hoopt Rene genoeg geld in te zamelen om de bootjes in lichter materiaal te ontwikkelen. “Omdat de boot verplaatsen een zware klus is, moeten de deelnemers vaak een verre rit maken. Onze hoofdbasis is het Zilvermeer in Mol, maar we hebben ook al op het Schulensmeer gevaren. Met nieuw, lichter materiaal zouden we echt naar de mensen toe kunnen gaan.”

Daarom deze oproep tot crowdfunding om een aantal van deze speciale waterwagonnetjes te fabriceren.

KLIK HIER https://crowd-fun-things-be.webnode.be/

 

 

info René Baldewijns