Wat gebeurt er dit jaar op Circuit Zolder?

Wat gebeurt er dit jaar op Circuit Zolder?

17/01/2020

2020 wordt een jaar vol verandering. We gaan de uitdaging aan om dit voorjaar in 25 kalenderdagen de volledige piste te vernieuwen. We passen de curbs aan, we verbeteren de afwatering en waterinfiltratie, we leggen glasvezel, we vernieuwen het camerasysteem en breiden de veiligheidsuitloopstroken uit. Dit alles met de bedoeling om het volledige domein in perfecte staat te brengen. Gedurende deze werken sluiten we de piste zodat alles op tijd is voor de grootste race van het jaar, de DTM.

Toch liggen de activiteiten tijdens deze periode niet helemaal stil. Integendeel zelfs, we organiseren tijdens de werken twee manches van het Europees Kampioenschap BMX. We blijven uiteraard ook uitkijken naar de bouw van de Velodroom, grenzend aan ons Circuit. Hierin zal ons nieuw medical center zich vestigen, dat voldoet aan de huidige eisen van de internationale Auto- en Wielersportfederatie.

Niet alles zal veranderen in 2020. Zo behouden we de nauwe samenwerking met Regionaal Landschap Lage Kempen. Het vervolg van het 2B-Connect project is getekend waardoor de samenwerking voor de komend 10 jaar vaststaat. Onder hun vakkundige begeleiding blijven we onze inspanningen voor een duurzame aanpak verderzetten. Dit voorjaar start een volgende projectfase. Zowel de zone grenzend aan het kanaal als de zone na het binnenrijden van de tunnel worden dan onder handen genomen.

De meest recente dagkalender staat zoals steeds op onze site bij ‘Omgeving’ en ‘Buurt’ ( https://www.circuit-zolder.be/nl/dagelijkse-kalender).

info Circuit Zolder