Dorpsraad Bolderberg: verslag van dorpsraad vergadering gehouden op 2 december om 21.00u witte zaal.

Dorpsraad Bolderberg: verslag van dorpsraad vergadering gehouden op 2 december om 21.00u witte zaal.

09/12/2019

Hieronder vind u het verslag van de dorpsraad.

Klik op "lees verder".

Verslag Dorpsraad Bolderberg van maandag 2 december 2019.

Aanwezigen: Steemans Ludo, Philtjens Roger, Holsteyns Francis, Goris Jozef, Myny Jeroen, Martens Jo, Nulens Leo, Aerbeydt Marie-Paule, Mangelschots Ruben, Veltjen Sabine, Broux Jim, Dayers Gys, Plessers Inge, Peter Orens, Braekers Debby, Remans Wendy, Verdonck Daisy, Windmolders Karine, Hauquier Louis.

Toegevoegd lid (geen stemrecht, adviserend) Poelmans Danny.

Afwezig: Gorremans Alain, Jaak Myny, Daisy Verdonck

Vergadering en verslag volgens ontvangen dagorde.

1                    Het vorig verslag werd eenparig goedgekeurd door de voltallige vergadering.

2                    Het kasverslag werd rondgedeeld, geen opmerkingen.

3                    Problematiek Irislaan/Zandstraat, de voorzitter van de dorpsraad heeft dit probleem toegelicht tijdens de dorpsraadpleging tussen 20.00 en 21.00u (aanwezigheid ca 50-tal inwoners Bolderberg), en heeft de betrokken mensen uitgenodigd om aanwezig te zijn op de geplande informatievergadering op 23 januari 2020 om 19 uur in de Witte Zaal. Er waren heel wat opmerkingen van de aanwezigen maar de wil was aanwezig om samen met de gemeente tot een aanvaardbare oplossing te komen voor dit probleem. De dorpsraad heeft de opmerkingen genoteerd en zal deze overmaken aan de betrokken dienst. Zie apart verslag over de dorpsraadpleging.

4                    De algemene vergadering heeft beslist om een denk-cel samen te stellen met enkel de jongere raadsleden met als taak: Hoe moet Bolderberg er uit zien over 10 à 20 à 30 jaar, betreffende mobiliteit – wonen – school – sport – natuur – winkels – Bovy, enz. Zij krijgen hiervoor de tijd tot 31 december 2020. De gekozen leden zullen regelmatig verslag uitbrengen op de vergadering van de dorpsraad. Volgende leden werden verkozen: Martens Jo – Braekers Debby – Plessers Inge – Dayers Gys – Ruben Mangelschots. Poelmans Danny en Remans Wendy zullen als adviserend lid optreden omdat zij thuis zijn in deze specifieke materies

5                    De raadsleden hebben beslist, op vraag van de voorzitter, om een wedstrijd uit te schrijven voor een nieuw logo voor de dorpsraad, dit zal verschijnen op www.bolderberg.be. Zie reeds de verstuurde ontwerpen van Francis en Jim. Raadsleden mogen ook hun eigen ontwerp indienen.

6                    Verklaring VVDB: de dorpsraad van Bolderberg heeft zich aangesloten bij de “Vlaamse vereniging Dorpsbelangen”. Wie hier meer over wil weten kan dit vinden op: www.dorpsbelangen.be.

7                    De dorpsraad zal alle verenigingen van Bolderberg uitnodigen om afspraken vast te leggen betreffende hun activiteiten, zodat activiteiten mekaar niet beconcurreren. Dit gebeurt tegen de volgende dorpsraad, en wordt op deze volgende dorpsraad behandeld indien er interesse is. de secretaris zal de activiteitenlijst voor 2020 opvragen bij Roger/Paula van de Witte zaal om de zaalboekingen goed af te stemmen. 

8                    Wat de eikenbomen op de wijk betreft heeft de gemeente ons laten weten dat ze de bomen indien nodig zullen bijsnoeien en 6 maal per jaar zullen komen opruimen/borstelen. Er werd volgende opmerking gemaakt of het niet mogelijk is om de mensen in de betrokken straat een paar dagen op voorhand te verwittigen zodat ze de bladeren aan de voorkant op het gras kunnen blazen. Er werd ook gemeld om de slokkers beter proper te houden om verstoppingen te voorkomen. Verder werd er gemeld dat de wortels van de eiken op bepaalde plaatsen de riolering omhoog duwt, en dat het water niet berg op loopt, met als gevolg dat er water blijft staan. Er is ook regelmatig schade aan de geparkeerde wagen door het vallen van de eikels.

9                    Domein Bovy: vandaag nota ontvangen gebaseerd op de uiteenzetting van 7 oktober 2019. Is gepubliceerd op website en openbaar bereikbaar, gedeeld op sociale media’s.

10                Bin-groepen, de dorpsraad wil er nogmaals op wijzen om hier enkel gebruik van te maken waarvoor het forum dient en niet om te chatten of om te discussiëren. Als U iets verdachts opmerkt verwittig altijd eerst de politie 101 en nadien de Bin-groep.

11                De gemeente en de voetbal zijn in gesprek wat betreft de nieuwe kleedkamers, wij volgen dit op. Mogelijk volgt een gesprek met de schooldirectrice i.v.m. dubbel gebruik kleedruimtegebouw.

12                Zusterkesplein achterkant klooster: Jim neemt dit verder op. Er zal een naamplaatje geplaatst worden op het graspleintje achter de VVV en het klooster met het opschrift” zusterkensplein” dit in samenspraak met de Kerkraad. De dorpsraad zorgt voor het maken van het plaatje.

13                Parking Domein Bovy: De gemeente zal binnenkort een nieuwe indeling parking maken zodat iedereen weet waar hij mag parkeren. Nieuwe belijning, nieuwe verkeersborden enz. Danny volgt dit van nabij op.

14                Wat de trage wegen betreft: volgend jaar beginnen de werken in de beekvallei. Voor wat de trage wegen in Bolderberg betreft zijn er nog altijd gesprekken bezig tussen de betrokken partijen. Traag gaat ook! Louis en Leo volgen dit op.

15                Naschoolse opvang: geen verdere info.

16                De dorpsraad gaat ook het probleem aankaarten bij de gemeente betreffend de aansluiting Broederspad en de Sint Jobstraat, hier stellen zich veiligheidsproblemen bij het oversteken na activiteiten vooral voor fietsende kinderen. Voorzitter neemt contact met de mobiliteitsambtenaar.

17                Voorzitter en secretaris hebben overleg gehad met de directrice Wendy Vanesch Bocasa over oa. Villa Mozart. Deze site is verkocht aan een vastgoedmaatschappij en zal binnenkort worden afgebroken, de dorpsraad zal contact met de betrokken schepen van de gemeente opnemen om te zien wat hier de plannen zijn.

18                De vraag is ook gesteld om de officiële weg aan de Hostellerie “ De Kluis “ weer open te stellen voor het publiek. Voorzitter heeft contact gehad met de 2 jonge uitbaters. Deze hebben gemeld dat zij hieraan werken om onder bepaalde voorwaarden de doorgang naar het bos toe te laten.

19                Nieuwe toekomstige school; geen verdere info. Annette Palmers.

20                Op de kruising Fazantenlaan en de Reeënlaan staan dennenbomen die aangetast zijn door de kever. Kan de betrokken dienst hier even komen naar kijken? Navraag te doen bij schepen Gül.

21                Er werd melding gemaakt voor het gevaar van uitstekende borduurstenen rond de juist aangeplante boompjes voor de fietsers.

22                Er is gemeld dat er op 22 april 2020 op Bovy een “buitenspeeldag“ zal georganiseerd worden. Zie website van de gemeente H-Z.

23                De handelaarsvereniging heeft ons gemeld dat er dit jaar geen kersthappening zal doorgaan maar wel volgend jaar op Bovy. Er zal wel een kerstboom geplaatst worden.

24                Volgende dorpsraden gaan door op maandag 02-03-2020 / 25-05-2019 / 31-08-2019 / 30-11-2019. De vergadering van 1 juni (pinkstermaandag) is verplaatst naar de laatste maandag van de maand mei. 31 aug en 30 nov zijn het begin van de week.

25                Voorzitter meldt dat de sportcommissie melding gedaan heeft van het bouwen van een skatepark op de site sportvelden Zolder.

26                Voorzitter stelt de vraag of er ergens in Bolderberg mogelijk rioleringsproblemen zijn? wordt nagevraagd tegen volgende raad.

27                Voorzitter sluit de vergadering bij geen verdere vragen of opmerkingen.