Basisschool Bolderberg: 6de jaars nieuw project

Basisschool Bolderberg: 6de jaars nieuw project "first lego league": verhaal 4 vrijdag 22-11-2019 finaledag in Hasselt

21/09/2019

Vrijdag 22 november grote finaledag in Hasselt op de Cordacampus voor de 6de jaars om hun prachtig werk te presenteren waar ze als team al zovele weken hun energie en kunde in gestoken hebben.

Op de foto hiernaast zie je de kinderen die intensief eraan gewerkt hebben met hun begeleidende leerkrachten Elien en Annelies.

Team RobotCreations uit het zesde leerjaar behaalde vrijdag de 'Robot Programmatie Award' op de regiofinale van 'First Lego League'!

Ze namen het op tegen 1400 jongeren van een 40-tal scholen om een opdrachtenparcours af te leggen met hun zelfgebouwde en geprogrammeerde robot en konden de prijs voor Robot Onwerp - Programmeren veilig stellen. 

Wat hield dit in ? Wel, ze hebben geprogrammeerd volgens de regels van de kunst. Elke missie, dit is een opdracht die de robot moest uitvoeren, hebben ze eerst grondig bestudeerd. Daarna het probleem opgesplitst in deelstappen en elke deelstap omgezet naar een Legoprogramma en uitvoerig gedocumenteerd. Op die manier wordt de programmacode ook begrijpbaar voor anderen. Er werd ook gebruik gemaakt van de gyrosensor. Deze sensor meet voortdurend in welke positie de robot zich bevindt. Daardoor is het mogelijk om nauwkeurig rechtdoor te rijden en de doelen te bereiken.

Een dikke proficiat aan iedereen die hieraan meewerkte, ook de leerkrachten en mensen die de kinderen bijgestaan hebben tot de personen die de mooie werktafel ineen geknutseld hebben.

Klik op "lees verder" en je ziet nog mooie foto's en een presentatievideo van hun kunnen in Hasselt.

 Teamnaam: RobotCreations

Coach 1: Elien Steukers

Ondersteunende coaches: Annelies Renders & Bart Swinnen

Je kan via deze website http://www.techniekpromotie.be/ de totale opzet nalezen.

De redactie

LS