Circuit Zolder: Circuit-rondleidingen starten met 60 deelnemers

Circuit Zolder: Circuit-rondleidingen starten met 60 deelnemers

05/07/2019

De VZW Toerisme Heusden-Zolder organiseert naar jaarlijkse traditie gedurende de zomermaanden juli en augustus elke donderdagnamiddag behalve op 25 juli en 15 augustus een begeleide rondleiding op het Circuit Zolder.

De wandeling begint vlak naast de BMX-piste. Na een kennismaking met deze piste begeven we ons richting paddock zone. Onderweg ontdek je dan het verhaal achter de Sacramentskapel gelegen binnen het circuit. Aangekomen in de paddock zone krijg je de kans om een kijkje te nemen achter de schermen. Je wordt rondgeleid in de controlekamer waar elke cm van het circuit zorgvuldig in de gaten wordt gehouden.

De trainingen op donderdagen maken het extra interessant. Na het bezoek aan de esplanade begeven we ons naar het museum. Hier kan je kennismaken met en genieten van een rijk gevuld verleden van deze mooie omloop en zijn rijke traditie Belangstellenden worden verwacht om 14.00 uur.

Deelname kan voor slechts 1 euro voor jongeren (-18j) en 3 euro voor volwassenen.

Groepen moeten wel vooraf reserveren via het infokantoor toerisme, Vrunstraat 6 Heusden-Zolder, tel. 011 80 80 88 toerisme@heusden-zolder.be  of via bert.sr.rodiers@gmail.com tel. 011 53 85 59 of 0498 79 31 55.

Hopelijk tot snel,

VZW Toerisme Heusden-Zolder www.vzw-toerisme-heusden-zolder.be Info@vzw-toerisme-heusden-zolder.be 

De eerste rondleiding was een schot in de roos. De rondleidingen op Circuit Zolder zijn voor dit seizoen ingezet met liefst 60 deelnemers. De gidsen Jos Bervoets en Michel Verdonck hadden de handen vol, er is in deze periode dan natuurlijk ook veel te vertellen over het circuit en zijn activiteiten. ‘Goed begonnen is half gewonnen,’ mag dan een oud cliché zijn, voor de vzw Toerisme Heusden-Zolder was dit alvast een torenhoge realiteit vandaag.

info Louis Hauquier