Eindelijk heeft Dorpsraad Bolderberg een nieuwe voorzitter.

Eindelijk heeft Dorpsraad Bolderberg een nieuwe voorzitter.

04/06/2019

Marcel Gijbels gaf vorig jaar al aan te willen stoppen als voorzitter. Marcel is reeds van bij het ontstaan van de Dorpsraad in 1978 de voorzitter. In deze 41 jaar heeft hij veel weten veranderen in Bolderberg. Dikwijls was hij al dan niet de drijvende kracht. Marcel was en is er nog steeds voor Bolderberg. Hij was soms wat hard voor de politiek en de ambtenarij. Maar, anders krijg je niets gedaan zei hij altijd met een knipoog.

Jim Broux zou in eerste instantie overnemen van Marcel Gijbels. Hiervoor moest hij dan wel alle politieke activiteiten stoppen. Dit was de eis van de voltallige dorpsraad. Vermits Jim nog zetelt in een andere groep is en zal dit niet direct mogelijk zijn. Hierop heeft de volledige dorpsraad in samenspraak met Jim Broux zijn voorzitterschap ingetrokken.

Na rijp beraad is door het voltallig bestuur van de dorpsraad van Bolderberg uiteindelijk Ludo Steemans verkozen als nieuwe voorzitter. Op de vergadering gaf Ludo al dadelijk aan dat er een nieuwe wind zal waaien. Ludo is meer de man van overleg en dialoog. Op die manier heeft hij als eerste voorzitter van BHV (Bolderbergse Handelaars Vereniging) ook BHV in de kijker geplaatst met de organisatie van de Kersthappening, Bolderberg Live, de paasactie (grote konijnen en eieren langs de straat), eindejaarsactie, enz.

Als afsluiter van de vergadering en daarmee ook het voorzitterschap van Marcel Gijbels kreeg Marcel van de nieuwe voorzitter Ludo Steemans een PK-biertje cadeau. Dit is het biertje dat De Winning, uitbaters van Bistro Bovy op de markt brengen. Het is dan ook Ludo zijn grote wens om Domein Bovy in samenwerking met De Winning, Gemeente Heusden-Zolder, RLLK (regionaal Landschap Lage Kempen), BHV en de dorpsraad terug op de kaart te zetten.

Wie positieve voorstellen heeft om van Bolderberg een nog mooier kerkdorp te maken kan altijd een mail sturen naar dorpsraad(at)bolderberg(dot)be.

Dorpsraad Bolderberg