Bolderberg: werken gestart aan de kerk van Bolderberg: UPDATE 06-05-2019

Bolderberg: werken gestart aan de kerk van Bolderberg: UPDATE 06-05-2019

29/04/2019

UPDATE 06-05-2019

Zeer onlangs ontving de kerkraad de definitieve toezegging van de toelagen van Vlaamse Gemeenschap, wat betekende dat de procedure die in 2017 was opgestart kan worden verdergezet.

Deze gevelrenovatie betekent de afronding van de renovatiewerken van de kerk die in januari 2017 werden aangevangen met nieuwe vloer, vloerverwarming, vernieuwen elektrische installatie en plaatsen van een LED-verlichting.

Huidige werken omvatten het reinigen van de buitengevel, het uitslijpen van de voegen en opnieuw invoegen van de gevel, het vervangen van de beschadigde gevelstenen, het reinigen en beschermen van de natuursteenelementen in de gevel, het herstellen van de glas-in-lood ramen en daarbij nog het plaatsen van veiligheidsglas voor de glas-in-lood ramen.

En hoelang gaat dat allemaal duren ? Wel, volgens het bestek 60 werkdagen dat in gewone-mensen taal 3 maanden betekent. En omdat het zich in de bouw situeert, zal er nog wel wat bijkomen. Denk aan verlofdagen, verletdagen en regenverletdagen.

We gokken erop dat de stellingen rond de kerk tegen 31 augustus zullen verdwenen zijn en dat de kerk dan een nieuwe “jas” aan heeft waar ze zeker weer enkele decennia mee verder kan.

En intussen de vingers maar gekruist houden !

de redactie