Circuit Zolder maakt zich klaar  voor het EK BMX

Circuit Zolder maakt zich klaar voor het EK BMX

05/04/2019

Voor Circuit Zolder en haar medewerkers is er niet enkel de DTM wat hun bezig houdt, ook het EK BMX komt er met een spurt aan. Vorige week werden tijdens een meeting de nodige afspraken vast gelegd met de mensen van de veiligheid en het medisch team.

Voor het EK BMX werd er net als voor de DTM al heel wat materiaal besteld. De tribunes bijvoorbeeld zijn besteld en moeten opgebouwd worden. De paddock zones moeten ingericht worden als camping. Het parcours zelf word door de clubleden klaar gemaakt zodat dit zelfs een WK status waardig is.

Uit feedback van de dorpsraad noteerde Circuit Zolder de vraag om het geluid tijdens de BMX wedstrijden te onderzoeken. Tijdens dit proces werden er, met dank aan een naaste buur, contacten gelegd met een gespecialiseerde firma die vanuit Amerika een nieuwe techniek naar ons land brengt aangaande luidsprekers, namelijk ‘gerichte’ luidsprekers. Uit aangeleverde onderzoeken bleekt dit een indrukwekkend resultaat te geven. Voordat we eureka wilde roepen, werd deze firma gevraagd een praktijktest te komen doen en die heeft deze week heeft plaatsgevonden. Circuit Zolder en vooral zijn naaste buren mogen het uitroepen. Dit gericht systeem geeft ter hoogte van de tribunes wat nodig is voor de BMX sfeer en beleving en laat het geluidsniveau al op amper 20m van de tribune aardig zakken, zo kon je op de Kerkstraat met moeite uitmaken welk liedje er gespeeld werd. De financiële middelen werden uit diverse posten ASAP bij elkaar gezocht en de bestelbon werd dan ook direct getekend om deze installatie al bij het EK te kunnen gebruiken.

De Club en het Circuit hopen zeer erg dat deze inspanning het gewenste resultaat zal geven voor iedere buur.

Circuit Zolder wenst iedereen alvast een fijne paasvakantie!

info Circuit Zolder