Het verkeersplan rond de DTM krijgt vorm.

Het verkeersplan rond de DTM krijgt vorm.

05/04/2019

Na de geruststelling dat de op en afrit 27 zal open zijn tijdens het DTM weekend heeft deze week een nieuwe coördinatievergadering plaatsgevonden aangaande het verkeersplan, dit in aanwezigheid van onze Burgemeester, 1ste schepen, mobiliteitsambtenaar, ambtenaar noodplanning, sportdienst, politie HZ, wegpolitie, dienst wegen en verkeer, de signalisatie firma Fero en Circuit Zolder. Maandag was er de consensus over de aanpak en kon er gestart worden met de concrete detail uitwerking door elke dienst, zodra dit klaar is kan ook de communicatie naar de omgeving en handelaars opgestart worden.

Om snelheid te nemen binnen het Circuit werd er woensdagavond al een meeting ingericht met alle verantwoordelijke van de buitenposten, zo kon ook hun expertise mee opgenomen worden in de finale opmaak. Tevens kwam het positief antwoord binnen van het Verkeerscentrum dat ook de matrix borden boven de snelweg mee kunnen ingeschakeld worden om dynamische boodschappen te kunnen sturen.

Op het Circuit zelf werd weer hard gewerkt in voorbereiding van het event, zo werd de nieuwe medewerkerscamping gelegen hoekom The Wheels vorig weekend in gebruik genomen, werd er vaste veiligheidsverlichting bijgeplaatst, starten de werken op voor de uitbreiding van het terras van de Martini racing club, werden dankranden thv van het VIP terras Congress Center en Uhoda verhoogd ifv de veiligheid naar de pitlane toe en werden de betonnen afschermingsblokken thv de tankzone en de in & uitrit van de pitlane geplaatst zoals vereist in de Circuit keuring op 12 maart.

Ook de plannen van de bezoekerscamping werden concreter, met de bestelling van meer dan 2km herashekwerk en de uitwerking van een compleet  elektriciteit- en sanitairplan tot gevolg.

Dat een wereldevent als DTM zich niet enkel tot het Circuit zelf zal beperken weten de anciens van de omgeving maar al te goed, zo zijn er al goede gesprekken geweest en zal aan de kant Viversel de Vierseleer worden ingeschakeld als meetingpoint voor alle vrijwilligers en verenigingen die meewerken op de buitenposten en lopen de gesprekken met het Zwembad om ook deze zone mee op te nemen in het event. Aan de kant Bolderberg zal de VIP en Pers accreditatie worden ingericht in het oud schooltje waarin nu de dienst toerisme gehuisvest is, dit verkeer zal ook aangestuurd worden om via de afrit 28 Heusden-Zolder te rijden en zo via kant Zonhoven richting Bolderberg af te zakken. Alles met het doel de fierheid en schoonheid van onze gemeente over te brengen naar alle bezoekers.

info Circuit Zolder