Domein Bovy: eerste fase biodiversiteitsproject Bovy is van start gegaan. UPDATE 15-02-2019

Domein Bovy: eerste fase biodiversiteitsproject Bovy is van start gegaan. UPDATE 15-02-2019

06/02/2019

In samenwerking met het Regionaal Landschap Lage Kempen, Limburgs Landschap vzw, de provincie Limburg en de gemeente Heusden-Zolder werd eind vorig jaar het biodiversiteitsproject ‘Bovy onthaalpoort voor mens en boomkikker’ goedgekeurd. Het doel van dit project is om de biodiversiteit in het gebied te verhogen door kleine, doelgerichte ingrepen.

Reden voor deze ingreep is om de moerasvijver vis-vrij te houden, een belangrijke vereiste om de zeldzame boomkikker hogere overlevingskansen te garanderen.

Op hetzelfde moment worden de bosranden uitgedund en hersteld. Een aantal bomen worden verwijderd of ingekort tot hakhout.  Daarnaast wordt ook inheemse kamperfoelie geplant. Deze opknapbeurt komt de natuur op domein Bovy zeker ten goede.

UPDATE !

De groene zone achteraan links op het domein, of de zone links van de beemdenvijver, is zwaar bewerkt door de mensen van "regionaal landschap lage kempen". Er zijn diepe sporen ontstaan (zie foto's onder "lees verder") door het gebruik van de grote machines om het hout uit de bos te halen. Betekent dat dit gedeelte wandelpad niet begaanbaar is. Omdat het goed weer gaat worden gaan ze wachten tot volgende week op de sporen terug te effenen.

Dus best geen voetgangers op deze paden in deze zone, blijf daar even weg !

Maar het is natuurlijk best mogelijk en zonder problemen dat je op het domein kan wandelen in de zone waar de visvijver en het beemdenpad ligt. Ook het binnenplein geraakt stilaan in de eindfase der werken. De kasseileggers zijn bezig met de kasseien aan te werken tegen de aangelegde vlakke klinkerpaden. Zie foto's onder "lees verder".

 

Info: dienst Toerisme – 011 80 80 88

info redactie