Jacques Villeneuve eert zijn vader Gilles Villeneuve op Circuit Zolder

Jacques Villeneuve eert zijn vader Gilles Villeneuve op Circuit Zolder

27/12/2018

Ode aan zijn vader

Jacques zijn debuut op het Europese Kampioenschap NASCAR zal ook een ode zijn aan zijn overleden vader. Op 8 mei 1982 is zijn vader, Gilles Villeneuve omgekomen in een tragisch ongeval tijdens zijn laatste kwalificatieronde voor de Grand Prix van België, in Zolder. Ter nagedachtenis is de bocht van het ongeval naar hem vernoemd: de Villeneuve bocht. Het zal de eerste keer zijn dat Jacques rijdt op het circuit waar zijn vader is overleden. Het wordt dus zowel voor hem als zijn fans een kippenvelmoment.

F1-icoon Jacques Villeneuve keert terug naar de autosport. Volgend seizoen strijdt hij mee in de NASCAR Whelen Euro Series. Daarmee is Villeneuve de eerste voormalige F1-wereldkampioen die aan de start komt bij het Europese Kampioenschap NASCAR.

De Belgische manche van de series vindt plaats op 5 en 6 oktober 2019 op Circuit Zolder. Een uitgelezen kans dus om Villeneuve van dichtbij te bewonderen.

Hoogdagen jaren 90
Jacques Villeneuve heeft een rijke carrière als topsporter achter de rug. Zijn hoogdagen situeren zich in de jaren 90 van vorige eeuw. In 1995 won hij de Indy 500, twee jaar later schreef hij de wereldtitel in de Formule 1 bij op zijn palmares. In het nieuwe millennium betwistte hij regelmatig races in de NASCAR Speed Series, de NASCAR Canadian Tire Series en de NASCAR Sprint Cup Series. Hij leek zijn actieve carrière af te sluiten in de Formule E, met drie races voor Venturi Grand Prix in het seizoen 2015-2016.

Racen voor Go Fas Racing
Villeneuve ruilde de jongste jaren het circuit in voor de televisiestudio. Zo was hij geruime tijd actief als commentator bij Canal+. Enkele weken geleden kroop hij opnieuw achter het stuur voor een testsessie met een bolide uit de NASCAR Euro Series. De rit op de omloop van Franciacorta deed de racemicrobe in hem opnieuw ontkiemen. Met positieve gevolgen voor elke raceliefhebber. Vanaf volgend jaar betwist Villeneuve voor het eerst de Europese NASCAR. De Canadees tekende een contract bij Go Fas Racing, een team dat vorig jaar zijn debuut maakte in de Europese NASCAR maar jarenlange ervaring heeft in de Amerikaanse NASCAR.

info circuit Zolder