Bolderberg: kit voor thuisbrouwers, de bieren Zonderik en Bolderiaan van Luc Van Esch via Picobrew thuis te tappen

Bolderberg: kit voor thuisbrouwers, de bieren Zonderik en Bolderiaan van Luc Van Esch via Picobrew thuis te tappen

25/11/2018

Een Japanner, Togolees of Oezbeek kan nu simpelweg een biertje uit Bolderberg brouwen. Dat komt omdat de wereldwijd gebruikte kit voor thuisbrouwers, Picobrew, de bieren Zonderik en Bolderiaan in het gamma heeft opgenomen. Een Belgische primeur.

De bieren zijn ontwikkeld door ondernemer Luc Van Esch uit Heusden-Zolder, die een breed gamma op de markt heeft gebracht. Het aanbod werd vroeger op grote schaal gebrouwen in Limburg (o.a. bij Brouwerij Anders) en onder meer verkocht in Delhaize Zonhoven en brasserie De Bierkaai.

Nu het is toegevoegd aan de bierkaart van Picobrew, kan iedereen die de installatie aankoopt (voor zowat 600 dollar) thuis zijn Zonderik, Bolderiaan en weldra ook de Abt Fundum en Pinke uit zijn tapkraan laten lopen. “Het zijn de eerste Belgische bieren die via de brouwkit beschikbaar zijn”, laat Luc Van Esch weten. “Het laat toe dat je thuis op een eenvoudige manier je eigen kwaliteitsbier kunt maken. Wij hebben zelf de bestelling bij Picobrew geplaatst, en ik moet zeggen dat de kwaliteit top is. Cheers!”

info made in Limburg