Melding politie: Onverantwoorde bestuurder is zijn voertuig kwijt

Melding politie: Onverantwoorde bestuurder is zijn voertuig kwijt

11/10/2018

Voor de hardleerse hard- en stuntrijders onder ons, zoals de minicooper racer in Bolderberg en nog anderen; even onderstaande lezen.

Onverantwoorde bestuurder is zijn voertuig kwijt.

Op dinsdag 09/10 omstreeks 20 u was een ploeg van onze verkeersdienst op het Schachtplein voor toezicht naar aanleiding van vele klachten van overlast door driftende bestuurders, achterlaten van zwerfvuil en onveilige situaties voor bezoekers van het CVO.

Op het moment dat zij daar een controle uitoefenen kunnen zij 1 bestuurder betrappen die op onverantwoorde wijze vertrekt op het plein en zich rakelings langs auto’s en mensen aan een snel oplopende snelheid verplaatst. Terwijl onze ploeg vertrekt, horen zij de banden van het bewuste voertuig nog piepen door zijn snelheid in een bocht.

Wat verderop kan de bestuurder tot stilstand gebracht worden. Bij een eerste relaas ontkent hij zijn gevaarlijke en onverantwoorde rijstijl. Echter uit onze bestanden blijkt dat zijn voertuig meermaals voorkomt voor onverantwoord rijgedrag en omstaanders in gevaar brengen. Hierop besliste onze korpschef om zijn voertuig tijdelijk in bewaring te houden.  Bijkomend werd het parket ook op de hoogte gebracht gelet op de overtredingen en de geldende richtlijnen inzake jonge bestuurders.  Zij hebben het rijbewijs er bovenop nog voor 15 dagen onmiddellijk ingetrokken. 

In het verleden zijn er meermaals auto’s en moto’s door onze korpschef tijdelijk in bewaring genomen, door aanhoudende klachten van overlast en onveilig rijgedrag. Momenteel hebben we opnieuw vele meldingen van deze orde, waardoor deze maatregel terug vanonder het stof werd gehaald. In de komende dagen zullen er nog gerichte acties georganiseerd worden en wordt aan de normale patrouilles gevraagd om alert te zijn voor de problematiek en deze maatregel toe te passen.

info politie H-Z