Bolderberg Domein Bovy; het nieuwe hazenpad

Bolderberg Domein Bovy; het nieuwe hazenpad

18/07/2018

Ook op Domein Bovy wordt er weer een stap vooruit gewerkt. Het Hazenpad kreeg er de afgelopen dagen 3 wortelmannetjes bij zoals je kan zien op de grote foto boven. Hier zal nog één supergrote paddestoel bijkomen maar deze zal pas voor september of later zijn als de gemeentelijke academie terug van start gaat. Dan zullen er nog enkele beelden ontworpen worden zodat heel het ""HAZENPAD"" volledig af is.

Kinderen ontwerpen nieuw Hazenpad voor Domein Bovy
In het kader van de grote opkuis en hersteloperatie Domein Bovy tovert de Gemeentelijke Academie voor beeldende kunsten uit Heusden-Zolder het oude kabouterpad om tot een mysterieus Hazenpad. De verbeelding van de kinderen en jongeren ligt aan de basis. Zij leveren de ontwerpen.
Jarenlang genoten vele bezoekers, zowel jong als oud van het kabouterpad op Domein Bovy. Bij een mooie wandeling doorheen heet bos kon je kaboutertjes ontdekken die zich verscholen tussen of zelfs in de bomen. Maar ook kabourtjes blijken de tand des tijds niet te doorstaan. Doorheen de jaren zijn vele kabouters beschadigd geraakt of zelfs verdwenen.

De dienst Toerisme van de Gemeente Heusden-Zolder vroeg de Academie of ze nog een toekomst zagen voor de kabouterkes, maar velen bleken niet meer te herstellen. Dan kwam de Academie met het idee om het kabouterbos om te vormen tot sprookjesbos. Een wereld waar fantasiewezens en mysterieuze wezens en trollen en elfen maar ook kabouters leven.

De fantasiebeelden worden zelfs veel groter dan de oude kabouters. Men bestee darom extra aandacht aan de stevigheid, maar ook hun duurzaamheid zodat ze voldoende bestand zijn tegen weer en wind en vandalisme.

De verbeelding van de kinderen zal niet enkel geprikkeld worden door het zien van deze wezens, maar ook door het verhaal dat hen tot leven brengt.

We zien dit als project en dat kan blijven groeien over verschillende jaren waarbij telkens nieuwe wezens hun weg vinden naar Domein Bovy.

Met dank aan Rudi Coomans