Daphne binnenkort op de rode loper

Daphne binnenkort op de rode loper

08/11/2023

Dinsdag werd bekend gemaakt dat ‘Holy Rosita’ op vrijdag 26 januari het Filmfestival van Oostende feestelijk zal openen, op de traditionele rode loper en met een premièrevertoning in alle 8 zalen van Kinepolis Oostende tegelijk. In deze nieuwe Vlaamse film, over een vrouw (een buitenbeentje) met een begrijpelijke/onbegrijpelijke kinderwens, wordt de titelrol vertolkt door Daphne Agten (33), die afkomstig is uit Bolderberg. Het is haar grote debuut op het witte doek.

Vanaf 14 februari zal deze film, onder regie van Wannes Destoop (van de Tv-reeks Albatros), in de Belgische en Nederlandse bioscopen te zien zijn.

In haar eerste jaar als professioneel actrice stond Daphne onder meer ook nog op de planken in Brussel, Antwerpen, Amsterdam en Istanbul als Gilgamesh, in het gelijknamige theaterstuk van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg - Platform 0090. Afgelopen zomer versterkte ze het vaste ensemble van het gerenommeerde Internationaal Theater Amsterdam voor de met lof overladen productie Penthesilea. Dat krijgt volgend jaar trouwens een vervolg in meerdere Europese hoofdsteden en Azië. Onlangs werkte Daphne ook de opnames af van een prestigieuze Nederlandse kortfilm, waarin ze opnieuw de hoofdrol vertolkt. In de periode voor Kerstmis zal ze op het podium staan van het Grand Theatre Groningen met Teddy’s Last Ride.

Foto: Kris De Witte

Informatie: nieuws Heusden-Zolder