Velodroom: werken van start

Velodroom: werken van start

11/12/2021

Werken nieuwe velodroom zijn gestart. Even deze waarschuwing ivm. het werfverkeer.

Daar de wegenwerken aan de Terlaemenlaan tot juli 2022 zullen duren, kan het werfverkeer de korste weg na afrit 27 Terlaemenlaan richting Kerkstraat niet gebruiken en moet een verplichte omleiding volgen conform het plan verder onderaan dit artikel. Betekent voor Bolderberg dat er via de Zandstraat en een stuk St Jobstraat door het centrum tot afslag Kerkstraat op bepaalde tijden druk werfverkeer zal zijn van camions, leveringen, grote opliggers en ander betonmolenverkeer.

Vooral spijtig dat we als dorpsraad hierbij niet betrokken geweest zijn. Vorige maand hebben we dan met het lokaal bestuur contact opgenomen en gevraagd om MAXIMAAL voor de veiligheid fietsers en schoolfietsers de nodige maatregelen te nemen. Ondere andere hebben we gevraagd om tijdens de opening en sluiting school geen werfverkeer te hebben. Eén der volgende dagen volgt een overleg na melding burgemeester en proberen we maximaal bij te schalen.

Belangrijke vraag aan de ouders van de fietsende schoolkinderen: vermijd zoveel als mogelijk de St Jobstraat de volgende 6 maanden, tot einde dit schooljaar.

Verloop bouw sportcomplex met velodroom
Aannemers Vanhout en Houben starten vandaag officieel met de bouw van het langverwachte sportcomplex met houten wielerpiste naast Circuit Zolder in Heusden-Zolder. Als de grondwerken klaar zijn, volgt begin 2022 de opbouw van de ruwbouw. De spectaculaire wielerpiste zal pas eind 2022 vorm krijgen. Als de werken volgens de vooropgestelde planning kunnen verlopen, wordt het sportcomplex in het voorjaar van 2023 getest en opgeleverd en zal het in de loop van 2023 officieel opengaan.
 
Werfverkeer moet omleiding volgen
Ook het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt in de buurt van Circuit Zolder. Tot de zomer van 2022 vernieuwt AWV de Terlaemenlaan. Tussen P69 en de carpoolparking Terlaemen wordt de volledige rijweg vernieuwd. Aan de kant van het circuit komt een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad met twee veilige oversteekplaasten.
 
Door deze werken is er enkel eenrichtingsverkeer richting Boekt en Keienberg mogelijk. Omgekeerd richting Bolderberg en Hasselt volgt het verkeer vanaf afrit 28 Heusden-Zolder een omleiding via Vogelsancklaan/Halveweg (N72) en Wijvestraat/Zandstraat. Het werfverkeer zal dezelfde omleiding moeten volgen. Tijdens de ruwbouwfase zal hierdoor meer vrachtverkeer passeren dan gebruikelijk. Onderstaand plan geeft de omleiding weer.
 
 
 
 
druk op 'lees verder' voor sfeerfoto 's binnen.
 
 
 

info velodroom sportcomplex H-Z