Domein Bovy: een georganiseerde infowandeling domein 9dec 2021

Domein Bovy: een georganiseerde infowandeling domein 9dec 2021

02/12/2021

De voorbije jaren hebben we domein Bovy gunstig zien evolueren door het harde werk en aanpak door de Regionaal Landschap Lage Kempen, kortweg RLLK genoemd, en de mensen van de winning.

Samen met de gemeentelijke diensten heeft RLLK een nieuw naturbeheersplan opgemaakt dat ervoor gaat zorgen dat het domein op termijn duurzamer en aangepast aan de toekomst wordt.

De RLLK wil hierover informeren via een infowandeling op donderdag 9 december om 14.00u op het domein zelf. Er mogen max 30 personen aan deelnemen.

3 dorpsraadsleden Carlo Ceulemans, Jeroen Myny en Louis Hauquier volgen dit mee op en zullen aanwezig zijn.

Van harte uitgenodigd om deze infowandeling mee te doen via inschrijving met mail kluizenaer1970@gmail.com of bel even naar 0475/45 44 39. Dhr. Peter Roosen landschapscoördinator RLLK zal vakkundige uitleg verstrekken op deze infowandeling. Afspraak op het binnenplein.

Ter info: op domein bovy staan nog verschillende plantwerken op het programma deze winter (jan. – febr). Ook daar waar gekapt is langs de parking. Het plantgoed dat op deze talud geplant is wordt vrij gemaaid, gecontroleerd en vervangen waar nodig. Daarnaast voorzien we nog aanplant met verschillende hoogstammige bomen (wintereik en/of winterlinde) maat 10-12 met kluit.

Tenslotte komt er de uitrol van het project “parken met smaak” in het domein (dit komt neer op extra aanplantingen, meer uitleg volgt nog)  en  8-tal hoogstammige bomen daar waar de grote beuken staan (en er ene dood is).

Met Peter Roosen hebben we de afspraak gemaakt dat hij op regelmatige tijdstippen en in samenspraak met het lokaal bestuur gaat informeren wat en welke werken op het domein gepland worden dat dan verder via de website www.bolderberg.be en sociale media gecommuniceerd wordt.

Ludo Steemans

voorzitter dorpsraad

info RLLK

de redactie bolderberg.be