Domein Bovy: boeken 'N vinylbeurs

Domein Bovy: boeken 'N vinylbeurs

12/08/2021

Om de week goed te starten alvast een weekendtip!

Nu zaterdag 11 september boek en vinylbeurs op Domein Bovy (Galgeneinde 22, Heusden-Zolder). Iedereen welkom tussen 12 - 18 uur.

Kom snuffelen tussen liefdesromans, thrillers, reisverhalen, kinderboeken…Naast boeken vind je er ook vinylplaten (LP's en singles), strips, prentkaarten, gravures ... Voor een hapje en een drankje kan je terecht in onze Bistro Bovy 🍷☕️🍝

Zaterdag 11 september gaat op het gemeentelijk Domein Bovy in Heusden-Zolder de tweede editie van de eerste Boeken- en Vinylbeurs in West-Limburg door. Het is de bedoeling om in de toekomst van april tot en met oktober, telkens op de tweede zaterdag van de maand, dit evenement te organiseren.

Net zoals elders in de toeristische en evenementensector heeft ook Domein Bovy erg geleden onder de coronacrisis. Uitbater De Winning wilde in de lente van vorig jaar opstarten met een voor West-Limburg uniek evenement: een Boeken- en Vinylbeurs. Jan Bijnens, manager Duurzame Horeca De Winning, die onder andere verantwoordelijk is voor de uitbating van het Domein en de beurs organiseert, is blij met het initiatief. “Dit evenement past perfect in onze toekomstplanning om het Domein naar het grote publiek toe opnieuw tot een populaire recreatieve en culturele site uit te bouwen.

Exploitant De Winning en de gemeente Heusden-Zolder, die eigenaar is van het Domein doen er alles aan om deze site terug de status van een echte publiekstrekker in de regio te geven. Jan Bijnens: “We hebben de voorbije seizoenen de handen in elkaar geslagen om de infrastructuur van het domein te vernieuwen en te moderniseren. Corona heeft ons lelijk parten gespeeld, maar sinds de opening van de horeca proberen we weer op volle toeren te draaien. In augustus 2019, nu net twee jaar geleden, hebben we bij wijze van try-out een eenmalige boeken- en vinylbeurs georganiseerd. Met succes. Standhouders en publiek reageerden uiterst positief. We planden om vanaf  april 2020 op te starten met een maandelijkse beurseditie, maar corona besliste er anders over.”

Nu de coronacijfers en de vaccinaties de goede kant opgaan heeft het gemeentebestuur van Heusden-Zolder groen licht gegeven om vanaf vorige maand en meerbepaald op zaterdag 14 augustus van start te gaan. De eerste editie was een succes onder een strealende hemel. Er volgen dit najaar nog edities op morgen zaterdag 11 september en zaterdag 9 oktober.

Er staan op de binnenkoer van het Domein Bovy een 30-tal overdekte kramen opgesteld. Het aanbod aan tweedehandse boeken, strips, collectoritems uit de grafische wereld, cartografisch werk, gravures, oude documenten, post- en prentkaarten, enz. is zeer ruim en gevarieerd. De liefhebbers van vinylplaten, CD’s, DVD’s, VHS-banden kunnen aan verschillende kramen nostalgisch wegdromen en originele aankopen doen.

De beurs opent om 12 uur en de kramen gaan dicht om 18 uur. De inkom is gratis, net zoals het gebruik van de parkings van het domein.

Bezoekers en standhouders worden verzocht om een mondmasker te dragen en de ter plaatse geldende coronaregels te respecteren.

www.toerisme.heusden-zolder.be

www.dewinning.be

Volgende beurs zaterdag 9 oktober. Telkens van 12.00 tot 18.00 uur.

#boekenbeurs #domeinbovy #bistrobovy #vanhtotz

info fb pagina de winning

de redactie bolderberg.be  LS