circuit Zolder: DTM nieuws 06-08 augustus 2021

circuit Zolder: DTM nieuws 06-08 augustus 2021

03/08/2021

Beste buren,

DTM:

We kijken dit weekend uit naar één van de meest tot de verbeeldingsprekende wedstrijden op ons domein dit jaar de DTM (Deutsche Tourenwagen Meistershaft). In de autosport termen zowaar de F1 van de touringwagens, een kampioenschap dat bovenal ontstaan is op Circuit Zolder in de beginjaren ’80 en tesamen met de F1 ruim 100.000 bezoekers aantrok naar Heusden-Zolder.

Gezien de internationale uitstraling zal het race weekend gereden worden onder het WK statuut (= max. 1x/jaar toegelaten), dit betekent dat de uren iets uitgebreider zullen zijn en er mag gereden worden op vrijdag, zaterdag en zondag van 9u tot 19u. Met heel de startprocedures en TV uitzendingen zullen er ook wat ruimere pauzes zijn door de dag.

Een grote toestroom valt er echter niet te verwachten met de nog steeds strenge COVID restricties, een volledig afgesloten wedstrijdbubbel en de beperking tot slecht 5.000 toeschouwers die moeten geregistreerd zijn en onderverdeeld in 2 zones.

Om dit laatste te kunnen doen zullen er ook 2 parkingzones worden ingericht. Eén op de vaste parkings in de Zwembadstraat en één op het Herderspad. Deze laatste wordt hiervoor vanaf zaterdagmorgen tot uiterlijk maandagmorgen éénrichting tussen de parkingzone en huisnummer 33 (appartementen).

De rijrichting vanaf de Kerkstraat richting de Pits blijft gecontroleerd open.

oor jullie als buren kijken we uit naar de Historic Grand Prix, Truck Grand Prix, Nascar en 24u waarop we jullie terug kunnen toelaten op vertoon van jullie ID kaart, best wel de ingang gate 1 (tunnel gebruiken en met de fiets of te voet komen). Uiteraard onder voorbehoud van de geldende COVID regels.

Stay safe!

Have a FUNFASTIC day!

DAVID VANDERBEEK  Infrastructure, Logistics & Operations Manager

Tel: +32 11 85 88 84 Circuit Zolder l Terlaemen 30 l B-3550 Heusden-Zolder

 

info David Vanderbeek circuit Zolder

redactie bolderberg.be