Circuit Zolder: burenbrief juli 2021

Circuit Zolder: burenbrief juli 2021

07/07/2021

Beste buren,

Samen met iedereen kijken we uit naar de aangekondigde versoepelingen in het ‘zomerplan’. We durven na een jaar van onzekerheden, annulaties, verplaatsingen…. Eindelijk uitkijken naar enkele mooie events die ons Circuit terug in de wereldaandacht zullen brengen.

Op de keerzijde vinden jullie de meest recente eventkalender.

Vorig jaar werden alle voorziene BMX-wedstrijden geannuleerd samen met de Zolder Supercar Madness, de 24 Hours of Zolder en vele andere events die op de kalender stonden. DTM werd ontdubbeld en op verplaatste datums achter gesloten deuren verreden. De eerstkomende evenementen zullen nog onder strikte beperkingen moeten georganiseerd worden maar we zijn blij dat ze er mogen aankomen.

Zo kijken we uit naar het EK BMX op 09-10-11 juli, wel met een limiet van 2.500 bezoekers en entourage maar daarbinnen houden we ruimte vrij om ook jullie als inwoners toe te laten op eenvoudig vertoon van je ID kaart en het dragen van een mondmasker. Je zal het ook via Eurosport kunnen meevolgen na de aankomst van de Tour de France en via Sporza radio. Bij de Zolder Supercar Madness op 17-18 juli houden we dit aantal aan en kunnen jullie op dezelfde wijze een kijkje komen nemen in de publiekszone via Gate 1 (ingang tunnel).

Bij DTM op 06-07-08 augustus zullen er buiten de afgesloten wedstrijdbubbel 2 beperkte publiekszones ingericht worden van respectievelijk 3.500 en 1.500 personen. Om een vergelijking te maken met DTM in 2019: toen waren we voorbereid om 80.000 personen te ontvangen. Door deze beperking en de grote vraag zullen op dit moment enkel betalende tickets toegang krijgen vanuit de ITR-organisatie. Ook de Covid voorwaarden liggen nog niet finaal vast. Mocht hierin toch iets wijzigen in gunstige zin, dan communiceren we dit ASAP via de sociale mediakanalen.

Voor onze Historic Grand Prix op 21-22 augustus duimen we voor een gunstige wind vanuit Groot-Brittannië want vele deelnemers met mooie historische wagens komen uit deze regio. Zeker ligt al vast dat ons eigen Belcar Endurance Championship ook dat weekend zal plaatsvinden als vervanging van een wegens noodweer geannuleerde race op Spa Francorchamps enkele weken geleden. Het Belcar Endurance Championship vormt traditioneel de hoofdmoot van onze 24 Hours of Zolder op de verplaatste datum 23-25-26 september. We werken intussen keihard aan dat event om er voor de eerste keer dit jaar een vol huis van te maken. Jullie zijn bij deze alvast uitgenodigd.

Voor de 24 Hours is het eerst nog de beurt aan de FIA ETRC Belgium Truck Grand Prix op 10-11-12 september met mastodonten zowel op als langs de piste. We sluiten de internationale race kalender af op 08-09-10 oktober met de American Festival Nascar Finals.

Uiteraard vergeten we de Race Promotion Night niet op 13 november waarin heel wat lokale piloten hun ‘mini’ 24 Uur kunnen rijden en strijden tot net tegen middernacht. Finaal sluiten we ons seizoen af met de publiekstrekker, de Telenet Superprestige veldrijden op 27 december.

Na een jaar van zeer lage toeschouwersaantallen is de nood aan inkomsten groter dan ooit. We werken heel hard met ons heel team om het domein weer multifunctioneel uit te baten en te laten opbloeien zoals in de periode voor de COVID-pandemie.

Zo staat het in de planning om de zone van de BMX en RC piste (deze laatste overigens een club opgericht vanuit Bolderberg) te versterken met een DOJO in het cycling center en de aanleg van 6 padelvelden op de eerste parkingvakken achter de BMX piste. Dit alles wordt uitgebouwd rond het vernieuwde Circuit Café dat eerstdaags zijn deuren zal openen. We kijken ernaar uit om er weer een leuke burenontmoetingsplaats te creëren.

Enkele projecten buiten onze organisatie maar waar we proactief rekening mee houden dit jaar zijn de wegenwerken op de Terlaemenlaan voor de aanleg van een veilige fietsverbinding en de bouw van het Sportcomplex Vlaanderen/Heusden-Zolder. Beide projecten zullen in de 2de helft van dit jaar aanvatten. We werken nauw samen met de gemeente, politie en dienst wegen en verkeer ifv bereikbaarheid. Communicatie over deze projecten zal via de gemeente verlopen.

Voor vragen of opmerkingen, altijd welkom op het gekend adres info@circuit-zolder.be of  011/85 88 99.

Met veel sportieve buren groeten,

Circuit Zolder

KALENDER 2021 (onder voorbehoud van wijzigingen)

July 10-11                                               2021 UEC BMX Racing European Championships (*)

July 17-18                                               ZOLDER SUPERCAR MADNESS  powered by HANKOOK (*)

August 07-08                                       DTM

August 14                                             12 Hours Cycling

August 21-22                                      Historic Grand Prix (*)    

September 04                                      12 Hours Cycling

September 11-12                                FIA ETRC Belgian Truck Grand Prix (*)

September 18-19                                European Solar Challenge

September 23, 25-26                         24 Hours of Zolder (*)

October 02-03                                      Zolder Fun Festival            

October 09-10                                      American Festival Nascar (*)

November 11                                       Race Promotion Day         

November 13                                       RACE PROMOTION NIGHT powered by HANKOOK

December 27                                        Telenet Superprestige veldrijden 

*: gratis voor inwoners op vertoon van hun ID kaart (mits de COVID regels publiek toelaten uiteraard), kinderen jonger dan 12jaar mogen met begeleiding gratis mee binnen.

onze meest recente kalender kunnen jullie altijd terugvinden op website van www.Circuit-Zolder.be