Bolderberg: Manège Paddock opgehouden te bestaan.

Bolderberg: Manège Paddock opgehouden te bestaan.

16/04/2021

Via de sociale media is ons ter ore gekomen dat de gekende manège Paddock terlaemen dicht is, en Geneviève Crahay sinds jaar en dag bewoonster en bezielster van de manège, de site en gebouwen heeft verlaten op verzoek van de eigenaars. Het gebouw en de gronden horen bij het kasteel van Terlaemen en zijn dus nu in handen van de erfgenamen binnen de familie de Bellefroid.

Vele 30-40-50-gers die in hun prille jonge jaren op de manège les gekregen hebben van Geneviève of andere monitoren denken nostalgisch terug aan die voor hun mooie tijden waarin ze leerden paardrijden, (pintjes) drinken in de gezellige kantine, roken, vriendjes en vriendinnetjes maakten.

De legendarische 'nacht van het paard' die jarenlang in de zomer werd gehouden en waar een hele show met paarden, ruiters, cowboys, Romeinen, dressuur, enz.. opdraafden. En vele eigenaars stalden daar hun paarden.

David vanderbeek zegt: Van mij prille jeugd en ruim 25jaar lang mijn leefwereld met super herinneringen van de vele vrienden, kampleidingen en events. Mijn eerste vriendenkring, mijn eerste liefje, mijn eerste pintjes,.... Toch zag je al lang het einde aankomen maar finaal komt dit toch hard aan al ben ik er al ongeveer 10 jaar niet meer operationeel in betrokken. 😢😢 Heel veel respect voor Genevieve en iedereen die al die jaren mee aan de kar heeft getrokken. Herinneringen voor het leven.

Iemand anders zegt: en van de mooiste herinneringen van mijn jeugd in de jaren zestig. Een hechte clan vrienden en vriendinnen die er te paard op uit trokken en daarna de leukste woensdag namiddag, zaterdag en/of zondag doorbrachten. In de tijd van Mr.Palmers. Bedankt Gene voor al die mooie momenten die we in jouw gezellige hoeve hebben doorgebracht.

Zo is alles vergankelijk en wordt nostalgie...

redactie bolderberg.be  LS