Wat doet Ferm Bolderberg in coronatijden?

Wat doet Ferm Bolderberg in coronatijden?

23/03/2021

Begin vorig jaar kregen bijna 100 vrouwen in Bolderberg en omgeving een mat met de boodschap ‘Ferm Welkom’ voor hun deur.

Met die matten verwelkomde vrouwenvereniging KVLV haar nieuwe naam en werking. Maar het zou een ‘ferm’ uitzonderlijk eerste werkjaar worden.

Toen al onze activiteiten (aquarel, bloemschikken, handwerken, koken, fietsen, wandelen,…)  stilvielen, zijn we met onze leden contact blijven houden via een maandelijkse nieuwsbrief en enkele kleine attenties.
Ook sloten we ons aan bij de 2 nationale acties van Ferm: PlantTroost en de Appelbabbel.

Een Troostplek op Bovy

Een Troostplek is een groen plekje in de buurt dat voor iedereen toegankelijk is en waar mensen mekaar kunnen vinden in troost. Ondertussen zijn er al meer dan 300 troostplekken in Vlaanderen.
We zijn fier dat we er ook in Bolderberg een hebben kunnen maken!

Op domein Bovy bij de Cosmogolem, is samen met de gemeente en met Regionaal Landschap Lage Kempen een bloembollenveld aangelegd en een troostgedicht geplaatst.

De bloembollen zijn een symbool voor kracht en nieuwe energie. En ook de Cosmogolem staat symbool voor hoop en geloof in de toekomst!
Een officiële opening van onze Troostplek, samen met de viering van 10 jaar Cosmogolem, kon nog niet. Hier maken we later nog werk van!

Appelbabbelen

Onder het motto ‘Neem een appeltje de tijd voor elkaar’ lanceerde Ferm bij haar eerste verjaardag het Jaar van de Appelbabbel!
En zondag 6 februari 2021 werd de eerste nationale ‘Appelbabbelbakdag’.

Alle leden van Ferm kregen de vraag om bakrecepten met appels uit te proberen en te delen met familie en vrienden. Het startschot voor een jaar vol activiteiten in het teken van de appel.

Krijgt ook in Bolderberg nog een vervolg!

Hoe werken we verder?

Ferm Bolderberg blijft ook in de toekomst verder werken aan een warm, open vrouwennetwerk. Voor iedereen!

Zodra het mag organiseert ons enthousiast team opnieuw interessante activiteiten en boeiende workshops.

Wie wil deel uitmaken van onze groep, samen met andere dames toffe dingen beleven, genieten van fijne ontmoetingen,… kan gerust eens komen experimenteren en ontdekken!

Met een mailtje naar fermbolderberg@gmail.com of een telefoontje naar 0472 23 70 92 (Rita De Boeck) krijg je meer informatie.

Op SamenFerm.be krijgen we binnenkort een eigen webpagina en ook een Facebookpagina is in de maak.

Je hoort/leest dus nog van ons!

 

info Rita De Boeck

de redactie bolderberg.be  LS