Nieuwe bloemenzaak, 't Zonnebloempje

Nieuwe bloemenzaak, 't Zonnebloempje

06/02/2021

Voorstelling 't Zonnebloempje

Wij stellen ons graag even voor, aan Heusden-Zolder, Bolderberg...

Frans Reuvers, afkomstig van Tiel uit Nederland en zaakvoerder van het 't Zonnebloempje. Kevin Smeuninx, partner van Frans, mede zaakvoerder en oorspronkelijk afkomstig van Lummen. Beiden zijn we zeer gepassioneerd over alles wat met bloemen en planten te maken heeft. 20 jaar lang zijn we een gevestigde waarde geweest met onze bloemenwinkel in het centrum van Zonhoven.

We hebben onze zaak altijd heel bewust geleid door steeds nauwlettend onze sector op te volgen en te evolueren. Hierdoor zijn er in de loop der tijd 3 hoofdpijlers ontstaan binnen onze onderneming. Namelijk rouwwerken, bruidswerken en online verkoop van boeketten.  Deze pijlers combineerde we met de uitbating van onze winkel.  Maar op den duur moest een keuze gemaakt worden want dit alles werd op gegeven moment te zwaar om te combineren.  Daarboven kwamen we in 2020 in een corona periode terecht. Dit heeft natuurlijk een rol gespeeld in de overweging van de keuze die we moesten maken. Tijdens de eerste lock-down hebben we kunnen ervaren hoe het zou zijn zonder de uitbating van de winkel.

Door de verdere veranderingen en nasleep hadden we vrij snel door, dat er veel ging veranderen.  Zowel op zakelijk gebied als op het gebied van de consument.  Binnen 10j zal er geen bloemenveiling meer bestaan en gaat de bloemensector volledig online. Dus we hebben besloten om onze winkel stop te zetten. In onzekere tijden moet je durven veranderen. Je vasthouden aan oude gewoontes is stil staan. 

Het doel

Ons doel is verder specialiseren op onze pijlers (rouw, trouw en online). Ons verder onderscheiden van een standaard bloemenwinkel. Hierbij is kwaliteit een zeer belangrijke rol. Al jaren werken we voornamelijk met snijbloemen die we rechtstreeks gaan halen bij de kweker. Het voordeel is dat je rechtstreeks bij de bron zit.

Meestal zijn onze bloemen dezelfde dag nog gesnoeid. Verser kan je het niet hebben. Wanneer we bij de groothandels moeten gaan merken we dat dit een grote impact heeft op de kwaliteit. Bloemen durven er wel eens een tijdje staan en je moet precies weten op welk moment je het best kan inkopen.

Een aspect wat toch belangrijk blijft aangezien je een product verkoopt wat uiteindelijk tijdelijk houdbaar is. Het menselijk aspect is ook zeer belangrijk voor ons.  We willen voldoende tijd kunnen besteden aan onze klanten.  Begeleiden en adviseren in hun keuze is een mooie uitdaging. En die tijd hebben we nu we geen winkel meer moeten openhouden.

Online

Boeketten zijn en blijven een passie waar we geen afstand van kunnen nemen. Het zit gewoon in ons bloed.

Wij draaien momenteel volledig online en op bestelling via mail of tel. Onze webshop is gevuld met een mooi assortiment in diverse categorieën.  Regelmatig passen we het aanbod aan, met seizoensgebonden bloemen of nieuwe trends. Een boeket, een bloemstuk of een rouwwerk, wij leveren zelf in gans Limburg. Voor leveringen buiten Limburg doen wij beroep op een netwerk van gekwalificeerde bloemisten die de bestelling ter harte zullen uitvoeren en bezorgen.  Hiervoor zijn er geen extra kosten

Buiten boeketten bieden we ook seizoensgebonden bloemen aan.  Zoals bijv. onze gekende tulpen van uitstekende kwaliteit.

LOCATIE

Anjelierenlaan 14, 3550 Bolderberg Heusden-Zolder.

In het prachtige Bolderberg hebben wij een werkatelier aan de achterzijde van het woonhuis. Opgelet dit is geen winkel, dus dit is wel niet zomaar vrij te bezichtigen. Op bestelling en afspraak ben je steeds welkom

klik op "lees verder" voor verdere info en bestelmogelijkheden.

 

Rouwwerken

Al jaren zijn we vaste bloemist bij een 4-tal grote begrafenisondernemers.  Een rouwwerk is een kunst op zich waarbij er nauwkeurig en precies te werk moet worden gegaan. Een rouwwerk moet verschillende trajecten doorlopen (van begroeting naar de kerk, van de kerk naar de begraafplaats,...). Het is dus van belang dat op elke plaats dat ze passeren, ze blijven stralen. Kwaliteit is hierbij een groot aspect.

Bruidswerken

Elk jaar vinden de bruidjes meer en meer hun weg naar ons.  Voornamelijk door mond tot mondreclame.

Een bruidsboeket samenstellen is het mooiste wat er is.  Of het nu met snijbloemen is of met gevriesdroogde bloemen... we luisteren graag naar jouw droom. Via een persoonlijk gesprek nemen we de tijd om alles te doorlopen en te bekijken wat de verwachtingen zijn.  Zo word het bruidsboeket volledig afgestemd op de bruid (gestalte, bruidsjurk, thema….). Wij adviseren en begeleiden hierin zeer persoonlijk.  Elk bruidsboeket is dan ook uniek. 

Afhaling

Ook bestellen en afhalen is mogelijk.  Indien dit tijdig wordt besteld kan dit perfect georganiseerd worden.  Ook de late beslissers kunnen bij ons nog terecht.  Indien je dezelfde dag een boeket nodig hebt kunnen we dit nog steeds verwezenlijken.  Best is wel om dit tel. even te bespreken en rekening houden dat we het wel nog moeten maken. Op onze locatie hebben wij een koelcel waarin wij steeds een assortiment snijbloemen op voorraad hebben. Wij hebben geen voorbeelden klaar staan, dus verser kan het niet.

OP VERZOEK

Wij hebben een aantal klanten waarvoor wij werken op verzoek.  Dit zijn klanten die op zoek zijn naar bloemen of planten voor bijv. een bepaalde ruimte zoals keuken, badkamer etc... Of speciale gelegenheden. Het voordeel is.... de klant hoeft niet te zoeken, wij zoeken voor jou!  En dit zonder extra kosten.  Enkel wat je bestelt. Nadat we overlopen hebben wat je noden en wensen zijn, gaan we op zoek voor jou en maken we een voorstel.  Dit geheel vrijblijvend en zonder enige verbintenis.

WORKSHOPS

wanneer de versoepelingen het terug toe laten, zullen we ook terug zoals in het verleden Workshops organiseren. Zodra dit terug mogelijk is zullen we hierover verder communiceren.

HOE BESTELLEN ?

Er kan besteld worden via volgende kanalen:

RELEVANTE INFO

  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief, dan ontvang je een éénmalige korting van €5. Op deze manier blijf je ook op de hoogte van de laatste nieuwtjes, promoties en acties
  • We komen binnenkort met een nieuw concept op plantengebied waarbij je kwaliteitsvolle kamerplanten kan bestellen die rechtstreeks van bij de kweker tot aan jouw deur worden geleverd. Meer nieuws volgt hier zeker nog over.

Soms heb je geen woorden nodig om iets te zeggen, om iet s te vertellen...

Ons motto is dan ook: “Zeg het met bloemen”

Fleurige Groetjes, Frans & Kevi