Wat met onze parochiekerken: ook die van Bolderberg ?

Wat met onze parochiekerken: ook die van Bolderberg ?

26/11/2020

Onze onlangs binnen en buiten gerenoveerde kerk in Bolderberg... Beste inwoners, als je ideëen hebt en wil dat dit gebouw straks een gedragen en nuttige functie krijgt naast zijn kerkelijke functies doe mee aan deze enquête en vul deze zeker in.

Heusden-Zolder werkt samen met de kerkbesturen en de pastorale teams aan een toekomstvisie voor de acht kerkgebouwen op het grondgebied van onze gemeente.

De stem van onze inwoners is cruciaal om tot een gedragen plan te komen.

Wat zijn volgens jou de kwaliteiten van de parochiekerken? Welk idee voor de toekomst wil je graag delen?

En hoe kan dat idee gerealiseerd worden?

Onder de huidige coronamaatregelen is het onmogelijk om participatiemomenten te organiseren. In afwachting van een of meerdere inspraakmomenten in het voorjaar van 2021 kan je op Wat met onze parochiekerken? - Gemeente Heusden-Zolder (heusden-zolder.be) alvast een enquête invullen over jouw parochiekerk.

De bevraging blijft online tot er een fysieke participatievergadering plaatsvindt. Wie liever een papieren versie invult, kan contact opnemen met roel.deridder@uhasselt.be of met de kerkfabriek in kwestie. De ingevulde enquêteformulieren vormen samen een belangrijke bouwsteen met betrekking tot de toekomst van de kerken van Heusden-Zolder. Deel je mening en visie!

Mocht je vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met roel.deridder@uhasselt.be. De bevraging maakt deel uit van een traject dat PARCUM en de Universiteit Hasselt uitvoeren in opdracht van lokaal bestuur Heusden-Zolder.

Info: roel.deridder@uhasselt.be

 

info lokaal bestuur H-Z

De redactie bolderberg.be  LS