Vrijdag 4 sept 2020: vandaag werd de Schoolstraat officieel ingehuldigd.

Vrijdag 4 sept 2020: vandaag werd de Schoolstraat officieel ingehuldigd.

04/09/2020

In hun mooie rode outfit hadden onze schoolkinderen zich langs de Kluisstraat, sorry Schoolstraat, blij opgesteld om samen met burgemeester en schepen van onderwijs de 1ste Schoolstraat van H-Z officieel te openen.

Deze Schoolstraat is 2 keer een 1/2 uur per dag van toepassing wanneer de kinderen 's morgens tussen 8.15 en 8.45u, woensdagmiddag tussen 12.00u en 12.30u, 's avonds tussen 15.00u en 15.30u naar en van de school begeven.

De burgemeester die als officiële inhuldiging het lint knipte, en de schepen roemden dit initiatief tussen de gemeente, school, ouderraad, fietsersbond H-Z, en met de goedkeuring van de dorpsraad dit mooie en zeer nuttig initiatief. Het vergt een minimale aanpassing, kwestie van gewoon worden, voor de omwonenden tijdens deze 2 x half uurtjes dagelijks.

De praktische voorbereidingen en aanpassingen aan de in- en uitrit parking werkten de afgelopen dagen al prima, en de ouders die met de auto de kinderen naar school brengen pikken dit perfekt op.

Marleen Hoydonckx, de schepen van onderwijs uit Bolderberg, bracht het gebruik van fietsen ipv de auto's nogmaals als aandachtspunt vanwege de beweging en eigen gezondheid en niet onbelangrijk, die ook automatisch minder autoverkeer regenereerd en de mindere uitstoot van uitlaatgassen / gezondere lucht....

Het zou mooi zijn moest dit Bolderbergs voorbeeld ook bij de andere scholen van H-Z toegepast worden.

Ludo steemans

Voorzitter dorpsraad Bolderberg.

voor sfeerfoto 's klik op "lees verder".

 

De redactie bolderberg.be  LS