Bovy prachtig om er te genieten van winterse omgeving

Bovy prachtig om er te genieten van winterse omgeving

19/01/2024

Mooi zo winterse witte tapijten in de natuur. Neem nu Domein Bovy steeds een mooi stukje natuur om er te vertoeven en te wandelen, maar nu adembenemende zichten met alles in winterse omstandigheden. De vijver je kan de sporen van de vogels, eenden of andere zien waar ze gelopen hebben door de sneeuw. Het was er fris maar gezond en prachtige winterse zichten geniet je ven mee. Dank aan Jeroen Myny voor deze mooie foto klik op de link om de foto's te bekijken;

https://www.nieuwsheusdenzolder.be/2024/01/bovy-prachtig-om-er-te-genieten-van.html?m=1

Met dank aan Rudi Coomans van nieuwsheusdenzolder.be

Update werken Domein Bovy

Update werken Domein Bovy

13/01/2024

Beste bezoeker van Domein Bovy

 

Het nieuwe jaar is ingezet en ook in 2024 zitten we niet stil. Graag geven we een update van de lopende, de uitgevoerde en de geplande onderhoudswerken.

We pasten samen met vrijwilligers een speciale beheertechniek toe op de meidoornhaag aan de dierenverblijven. Deze haag werd namelijk gelegd. Na WOII verdween dit oude ambacht van het leggen of vlechten van hagen omdat landbouwers steeds meer gebruik maakten van prikkeldraad en schapendraad.

Het vlechten van hagen werd vroeger vaker toegepast omdat gevlochten hagen een zo goed als ondoordringbare groene buffer vormden om ongewenste bezoekers buiten en het eigen vee binnen te houden. Maar gelegde hagen vormen een ecologische meerwaarde en zijn ook een landschapsbepalend element. Op termijn zullen meerder hagen op het domein zo gelegd worden. Daarom dat in de loop van de komende weken meer dan 500 m meidoornhaag op het domein zal aangeplant worden zoals o.a. aan de schapenweides. Meer info over dit ambacht vind je op https://www.goedgelegd.be/.

 

Naast plantwerken zullen grachten worden geruimd, krijgen fruitbomen een snoeibeurt, wordt het knuppelpad aan de visvijver volledig vervangen en wordt de moerasvijver tijdelijk droog gelegd om de vijver visvrij te houden ten voordele van aanwezige fauna zoals de boomkikker.  Tenslotte zijn er ook verschillende kapwerken bezig. Langs de St. Jobstraat worden de zwarte elzen uit veiligheid gesnoeid en ter hoogte van de St. jansvijver zal een hakhoutbosje terug in hakhout gezet worden. Deze hoofdzakelijk zwarte elzen en wilgen zullen in de loop van de lente terug uitschieten. Enkele dode bomen zullen ecologisch geveld worden uit veiligheidsoverweging. De aanwezige oude “veteraanbomen” blijven uiteraard staan. Sommige zones zullen tijdelijk ontoegankelijk zijn en we vragen ook om dit te respecteren zowel voor uw eigen veiligheid als de veiligheid van de arbeiders die de werken uitvoeren. Onze excuses voor eventuele ongemakken.

 

Deze onderhoudswerken worden gecoördineerd en opgevolgd door het RLLK in samenwerking met de gemeente Heusden Zolder en zijn een onderdeel van het goedgekeurde beheerplan van het domein.

Meer info bij RLLK, Peter Roosen en Valerie Persoons, 011 78 52 59 of info@rllk.be

Brasserie Savarin start het nieuwe jaar met een nieuw concept maar ook nieuwe naam...

Brasserie Savarin start het nieuwe jaar met een nieuw concept maar ook nieuwe naam...

04/01/2024

Vanaf nu zal de zaak "La Flamande" heten. De zaak ging gisteren 3 januari 2024 na 2 weken sluiting opnieuw open. La Flamande zal elke week open zijn van woensdag tot en met zondag van 11u.-22u. (keuken tot 21u.) Ontdek zelf de nieuwe zaak vanaf nu!

Meer informatie op laflamande.be

Frituur Pierrot krijgt binnenkort een nieuwe uitstraling!

Frituur Pierrot krijgt binnenkort een nieuwe uitstraling!

02/01/2024

Beste klanten,

We zijn verheugd u te laten weten dat we deze week terug zijn en klaar staan om u te verwelkomen volgens onze normale openingsuren. In 2024 vieren we ons 12-jarig jubileum, en om deze mijlpaal te vieren, hebben we besloten om Pierrot een frisse en moderne uitstraling te geven. We zullen tijdens de verbouwing tijdelijk sluiten van 15 januari tot 30 januari.

Verwacht na de renovatie nieuwe, smaakvolle toevoegingen aan onze menukaart en een verbeterde eetervaring ter plaatse. We zijn nu nog twee weken geopend, dus kom snel langs voor een smakelijk afscheid voor de tijdelijke sluiting!

Tot snel! ❤️🍟

Team Pierrot

Dorpsraad, BHV & Redactie Bolderberg.be wenst u de beste wensen voor 2024!

Dorpsraad, BHV & Redactie Bolderberg.be wenst u de beste wensen voor 2024!

31/12/2023

Dorpsraad, BHV & Redactie Bolderberg.be wenst u de beste wensen voor 2024!

Bubbles & Wines wijnautomaat in Bolderberg

Bubbles & Wines wijnautomaat in Bolderberg

31/12/2023

Bubbles & Wines
Automatisch de juiste keuze!

Een wijnautomaat met kwalitatieve wijnen en schuimwijnen in ieder prijssegment. Van een lekker flesje Cava tot een lekker glas Chardonnay of Rosé. Een seizoensgebonden assortiment wijnen om het hele jaar door van te genieten.

Waar?

Sint-Jobstraat 213
3350 Heusden-Zolder – Bolderberg
- Aan Postpunt Voeding Bij Twiggy -

Hoe werkt het?

Stap 1: steek je identiteitskaart in de ID lezer om de automaat te ontgrendelen (alcohol 16+)
Stap 2: maak je keuze van wijn en type deze nummer op het klavier (bedrag komt op de display)
Stap 3: betaal contactloos met bankkaart of munten
Stap 4: neem je heerlijk flesje wijn onderaan uit de lift/automaat
Stap 5: geniet

Winterhappening Bolderberg 2023

Winterhappening Bolderberg 2023

03/12/2023

Beste,

 

Dit schooljaar organiseren we vanuit de Ouderraad een Winterhappening op zaterdag 16 december 2023, vanaf 15u.

 

Er is een winterbar en winterkost voorzien, uiteraard aan democratische prijzen in een zeer gezellige sfeer.

 

Iedereen is welkom, de wandeling is niet verplicht, maar je weet niet wat je mist!

 

Meer info of inschrijven? Bezoek onze website

 

 

Helpende handjes gezocht

We zijn op zoek naar helpende handen voor onze drank en eetstand te bemannen. Zie je het zitten om ons een uurtje te helpen? 

Vul even het formulier in op onze website

 

Hopelijk zien we je in ons magisch winterdorpje.

 

Groetjes

Het winterteam

Rendez-voushotel Garni in Bolderberg verdwijnt na veertig jaar

Rendez-voushotel Garni in Bolderberg verdwijnt na veertig jaar

29/11/2023

Rendez-voushotel Garni in Bolderberg gaat na veertig jaar tegen de vlakte. Er zijn plannen om op die plek appartementen te bouwen.

Studio’s Garni in de Sint-Jobstraat in Bolderberg was vier decennia een toevluchtsoord voor iedereen op zoek naar liefde én discretie. Gelukzoekers herkenden Garni aan de gele poort en de grote lichtreclame langs de steenweg. Het witte gebouw aan de voet van de Bolderberg en vlak bij De Kluis lag wat verder van de straat. Een betonnen muur rond de afgesloten parking en een paar bomen zorgden ervoor dat nieuwsgierige blikken geen kans kregen.

Maar de kamers van het lotel – zoals het rendez-voushotel zichzelf noemt – zullen na 40 jaar geen bezoek meer ontvangen. Garni is al meer dan een jaar gesloten, nadat de uitbater het gebouw in 2022 verkocht. Een projectontwikkelaar heeft de bedoeling om het te slopen.

https___static.hbvl.be_Assets_Images_Upload_2023_11_28_c1ad2d6e-ecc2-4abb-90e8-77c7874c1c7f

Er zijn plannen om op de site twee gebouwen op te trekken met telkens zes appartementen. De twee gebouwen worden met elkaar verbonden door een ondergrondse parking. Er zou ook een park komen met extra groen, een petanquebaan en een wadi.

Eetdag Witte Zaal op Zondag 10 december 2023

Eetdag Witte Zaal op Zondag 10 december 2023

19/11/2023

Na enkele jaren van coronaperikelen kunnen we nu opnieuw onze jaarlijkse eetdag organiseren zoals vanouds. Graag willen we jullie dan ook uitnodigen op onze eetdag die doorgaat op 10 december 2023. Wil je onze parochiezaal steunen?

Woon je in Bolderberg, dan zal je weldra een brief in de brievenbus vinden.

Woon je buiten Bolderberg en wil je de parochiezaal ook steunen dan kan dit door contact op te nemen via eetdag@bolderberg.be of via Jenny Vanhex, Roger Philtjens of Piet Dejong. Via deze contacten bezorgen we je dan een uitnodiging voor de eetdag.

 

Open doprsraad op 5 december 2023

Open doprsraad op 5 december 2023

18/11/2023

Uitnodiging  Open Dorpsraad

5 december  2023

19u30 Witte Zaal


Naar jaarlijkse gewoonte vindt bij het jaareinde de “open dorpsraad” plaats waarop alle inwoners van Bolderberg uitgenodigd worden.
We zullen deze keer 4 thema’s aankaarten door te werken in kleine groepjes met een doorschuifsysteem.  Iedereen heeft zo de mogelijkheid om zijn/haar input te geven.

De thema’s:

- Wonen
- Verenigingen
- Mobiliteit
- Algemeen

We hopen jullie talrijk te mogen ontmoeten!

Vriendelijke groeten namens de voltallige dorpsraad