Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Tijl van Limburg

Het verhaal van Tijl van Limburg

In de nacht van 23 op 24 september 1971 steelt Tijl van Limburg ‘De Liefdesbrief’ van Vermeer. Met het losgeld dat hij eist voor het schilderij, wil hij de hongersnood in Bangladesh bestrijden. Het kunstwerk verstopt hij in hotel Soete-Wey in Bolderberg. In 2010 schreef de Morgen-journaliste Sue Somers een boek over Tijl en Stijn Meuris maakte een documentaire over de zaak.

Naar aanleiding van de 40ste verjaardag van het fameuze Tijl-verhaal, presenteert gemeente Heusden-Zolder de TIJL van Limburg FIETSROUTE. Het traject vertrekt in Bolderberg en loodst de fietser langs locaties die een rol spelen in de lotgevallen van Tijl van Limburg.

Neem je MP3-speler mee en geniet onderweg van HET LUISTERVERHAAL. Je kan de soundfiles  gratis downloaden door hier te klikken. Met Stijn en Sue in je oren, fiets je Tijl van Limburg weer tot leven. 

Inhoud syndiceren
         

Deze website is eigendom van BHV (Bolderbergse Handelsvereniging) voor nieuws mail nieuws [at] bolderberg [dot] be voor al de rest bhv [at] bolderberg [dot] be