Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Activiteiten

Vieringen

 

Kerk Bolderberg 1e en 3e zaterdag van de maand 18u30  
  iedere woensdag 18u30  
  iedere vrijdag 09u (gebedsviering)
Kerk Viversel 2e en 4e zaterdag van de maand 18u  
Kerk Boekt iedere zondag 10u30  
Kerk Zolder 1e en 3e zaterdag van de maand 17u  
  iedere vrijdag 18u30  
Bloemelingen iedere dinsdag 18u30  
  iedere donderdag 18u30  

Noveen tot Onze Lieve Vrouw

Van oudsher is de maand oktober, rozenkransmaand. Van de noveen ter ere van O. L. Vrouw maken wij in onze parochie een traditie. Net zoals de voorgaande jaren bidden we in de kerk van Bolderberg van donderdag 19 oktober tot en met vrijdag 27 oktober, elke avond om 20 u. samen tot onze Lieve Vrouw. Iedereen is welkom, één avond, twee avonden, zo vaak als je kan of wil komen.

De laatste avond sluiten we af met een ontmoetingsmoment.

Pelgrimstocht

Een eindje langs het kanaal …

Donderdag 09 november om 19.00 u

Het leven is druk, van de morgen tot de avond. We dreigen ons zelf te verliezen, of worden gespannen en daardoor kort van stof, vol stress en daardoor voelen we ons niet goed in ons vel.

Zie je er niets in om een avond vrij te maken om innerlijk tot rust te komen en vrij. De stilte zal ons daarbij helpen. Een pater abt zei: ‘Stilte is de poort naar de ziel, en de ziel is de poort naar God.’ Zou het daardoor komen dat we het spoor naar God bezig zijn te verliezen?


Samenkomst in de kerk van Viversel. Een zaklamp zal goed van pas komen !

PelgrimsWandeling

Stappen naar Vrede

Zaterdag 11 november nodigen we je uit voor een pelgrimswandeling doorheen “Bosland” naar het Duitse oorlogskerkhof in Lommel.
De dag, de locatie en de formule geven het thema “stappen naar vrede” betekenis. Hebben we iets geleerd uit beide Wereldoorlogen? Er waren nog nooit zoveel gewapende conflicten op onze planeet als vandaag. En als je dan de leiders van VS en Noord-Korea hoort dreigen met het gebruik van kernwapens…

Sint-Franciscus wordt de gids voor onze bezinning. De kleine arme van Assisi kende als geen ander de kunst om harmonieus te leven. Zijn verbondenheid met God vertaalt zich in een diepe harmonie met de schepping en de mensen. Op het Duitse oorlogskerkhof vallen we stil, letterlijk. De eindeloze graven vertellen meer dan je met woorden kan zeggen… We bidden en zingen voor vrede.

Praktisch

Er zijn twee tochten, één van 5 en één van 10 km. De tochten verschillen niet enkel in lengte, maar ook in staptempo.

De tocht van 5 km vertrekt en eindigt aan wandelparking Kattenbos in Lommel (Zandstraat, vlakbij brasserie “De vijf linden”). Met deze groep vertrekken we om 13u45 en eindigen we omstreeks 16u15.

De tocht van 10 km vertrekt en eindigt aan de kerk van Kattenbos in Lommel (Oude Diestersebaan 26B). Het vertrek is om 13u15, het einde omstreeks 16u45.

Halverwege hebben we een gezamenlijk stilte- en gebedsmoment op het Duitse oorlogskerkhof van Lommel.

Voor verdere info

Jan Leroy - 0474/73.59.11 - jan [dot] leroy [at] skynet [dot] be

jan [dot] leroy [at] skynet [dot] beGerda Linssen - 0472/44.65.39 - gerda [dot] linssen [at] telenet [dot] be

www.pelgrimswandelingen.be

         

Deze website is eigendom van BHV (Bolderbergse Handelsvereniging) voor nieuws mail nieuws [at] bolderberg [dot] be voor al de rest bhv [at] bolderberg [dot] be