Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

VCK Bolderberg – Wara Genk: 0-3

De uitslag van deze wedstrijd verliep niet zoals men denkt bij het lezen van de setstanden, maar zo staat het wel te boek. De Kajobaboys konden het niet slechter treffen dan tegen de buren uit Genk. Opposite Gert Palmers moest verstek geven voor deze derby en middenaanvaller Evert Vandeperre vertoefde in het buitenland. In hun plaats speelden de jonge Giel Joris en de golden oldie Brecht van Wijk.

Racing Genk liet dadelijk zien dat zij geen medelijden hadden met het gehandicapt Bolderberg. De Wara-boys schoten als een raket uit de startblokken en liepen op een kick en een kick uit tot 3-11 langs Joris Van Rafelghem , Leroy Reymen en Joris Molemans. Zij kregen nog een helpende hand van VCK dat opslagmissers als normaal gingen beschouwen. De youngster Giel joris vond dat het welletjes was en poeierde op zijn beurt enkele schitterende aanvallen op het parket. Op kousenvoeten kwamen onze jongens terug in de wedstrijd. Hun strijdlust was ineens ongelooflijk. Libero Steven Vanderzande bewoog hemel en aarde om VCK in de wedstrijd te houden. Een killblock van Jasper Wouters/Daan Palmers was het sein om een tandje bij te steken. Good old Brecht van Wijk behield zijn kalmte en bracht VCK op 15-18. Daan Palmers behield mooi het overzicht en VCK naderde. Wanneer Giel Joris met een “Wauw-punt” voor de 19-20 zorgde, begonnen de supporters zich te roeren. 20-21 werd gescoord door Jasper Wouters. Op het slechtst mogelijke moment hadden de Kajobaboys pech met enkele meer dan dubieuze beslissingen van de tweede scheids.(geen slecht woord over het optreden van het duo scheids maar eerlijk is eerlijk) In plaats van 24-22 kregen de Genkenaren het eerste setpunt in de schoot geworpen: 21-24. Nu kreeg VCK een onverdiend punt van het rode duo: 22-24. Tommy Aerden en een ace van setter Stijn Raymakers brachten VCK terug : 24-24. Uiteindelijk verloor Bolderberg deze eerste set met 24-26.

De tweede set was er eentje zoals wij dit seizoen regelmatig hebben moeten aanschouwen. Brecht van Wijk en Tommy Aerden begonnen goed aan deze set: 3-2. Netfouten en opslagmissers bij de vleet brachten de bezoekers weer op een grote 7-17 voorsprong. Coach Peter Rutten bracht setter Lieven Vanhoudt in om het tij te keren. Konden onze jongens ook dit keer een vuist maken? Neen. Zij berustten in het lot en verloren deze set dan ook met 14-25.

Wat nu? VCK begon met nieuwe moed aan de derde set en via Tommy Aerden en Jasper Wouters werd het 3-0. De VCK-ers kregen terug moed. Brecht van Wijk en Giel Joris zorgden voor een 7-3 voorsprong. Daan Palmers en opnieuw opposite Giel zorgden voor 9-5.Een mooie plaatsbal van setter Stijn Raymakers was ook weer een moment om de vele supporters te plezieren. Daan Palmers kreeg dan zijn welverdiend punt niet en zo klom Genk op een 13-14 voorsprong. Gert Palmers kwam in het achterveld heel eventjes de jonge Giel Joris vervangen. Zo kon die knaap even op adem komen om nog een te knallen in het slot van deze set. Genk stond op dat ogenblik op 20-21. Giel sloeg de 21-21 op het parket, nadien ook de 22-22, de 23-22. Daarna werd het spelletje doorzien door de Genkenaren en werd hij afgeblokt: 23-23. Bezoeker Joris Molemans plaatste het eerste setpunt op het scorebord: 23-24. Alweer was het Kajoba-boy Giel Joris die voor 24-24 zorgde. Kapitein Tommy Aerden mocht zelfs het setpunt op het parket poeieren: 25-24.De jonge Hans Dirix was bij VCK nog ingekomen maar kon niet verhinderen dat ook deze set naar de bezoekers ging. Het werd 25-27 en een 0-3 nederlaag.

Setstanden: 24-26, 14-25 en 25-27.

Josee en André.

         

Deze website is eigendom van BHV (Bolderbergse Handelsvereniging) voor nieuws mail nieuws [at] bolderberg [dot] be voor al de rest bhv [at] bolderberg [dot] be