Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Spaanse Reuzen op bezoek.

Afgelopen weekend heeft de reus van Bolderberg het bezoek gekregen van zijn vrienden uit Barcelona.

Op donderdag om 8h30 zijn de vrienden van de reuzengilde van Castellbisbal opgehaald in Zaventem en bij hun aankomst in Bolderberg werden ze opgewacht door hun gastgezinnen. Namiddag zijn ze ontvangen op het Gemeentehuis waar ze een drankje kregen aangeboden. Daarna hebben ze een tour door de gemeente gedaan. Na een verdiende terraspauze hebben de gasten uit Spanje een bezoek gebracht aan het huis van onze reus " de Kluis van Bolderberg". Na deze rustige wandeling en een beetje opfrissen werd het een gezellige avond en samenzijn.

De reuzengilde van Bolderberg heeft de nationale feestdag te Brussel wat meer kleur gegeven, samen met de Catalaanse reuzen uit Castellbisbal die bij ons op bezoek zijn. Ook de vendeliers en  muzikanten van Die Landouwe fleurden de groep op net als de jongerenafdeling van de Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden uit Heusden.

Na nog een bezoek aan het Atonium keerden wij huiswaarts.

Op zaterdag 22 juli hebben de Reuzengilde van Castellbisbal en Bolderberg een bezoek gebracht aan Alden Biezen alwaar de Catelanen verwonderd waren over al het mooie wat er te zien was dan op naar Tongeren, als oudste stad een bezoek waard. Door de fruitstreek naar St Truiden waar de reuzen en het Festraerts-uurwerk bezocht werden. Dan even uitblazen want om 19 uur start het Groot Kapittel van de Reuzengilden en een Catalaans-Limburgse avond dat opgesmukt werd met een buffet, dans en muziek en werd afgesloten met het vriendschapslied.

Zondag 23juli hebben de reuzen deelgenomen aan de Reuzen in Bokrijk waar heel wat te beleven viel. De rollende reuzen trokken in stoet door het park naar de oude stad waar ze werden opgewacht door de gedragen reuzen, die op hun beurt  stoetsgewijs door het museum trokken. Op het plein van Oost en West Vlaanderen werden de reuzen voorgesteld en hebben de dragende reuzen verschillende dansen ten beste gegeven.

Het zijn vier heftige dagen geweest met veel leute en plezier zodat de vriendschapsbanden weer wat vaster werden aangehaald.

Het was Reuzengoed !

Bron: Louis Hauquier
         

Deze website is eigendom van BHV (Bolderbergse Handelsvereniging) voor nieuws mail nieuws [at] bolderberg [dot] be voor al de rest bhv [at] bolderberg [dot] be