Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Na TOUR criterium op 06 augustus circuit Zolder

12 maart maandagnamiddag was er in de martini racing club op circuit zolder een persconferentie van de voorstelling van de E-mobility test days en het Na tour criterium zolder. 

Op maandag 6 augustus zal er voor de eerste maal de e-mobility test days samen met het na Tour criterium Zolder plaats vinden. Het Na Tour Criterium is na het wegvallen van de Na Tour Criteriums van Peer en Lommel het enige van zijn soort in limburg. Het volledig parcours is vanuit en vanop de pitbox te kunnen volgen en dit volledig overdekt wat ook nog niet gezien is.

Het programma begint reeds om 11u met de e-mobility test days. men kan dan kennis maken met verschillende soort electrische voertuigen waaronder auto's , e-bikes enz. dit tot 18u. 

Vanaf 18u Is het tijd voor het na tour criterium.
Eerst worden de renners een voor een voorgesteld i.s.m. Vlaamse Wielerschool. 
Om 19u is het dan tijd voor de eerste van de 2 reeksen (over 10 ronden/ reeks) afvalling e-derny. 
Wie zich afvraagd wat zijn e-derny? 
Dit zijn kleine electrische motorfietsen met electrische motor. een prototype ziet u in de foto reeks. De finale zal gereden worden over 15 ronden. 

Na de finale van de e-derny is het dan tijd voor het na tour criterium. Over het deelnemersveld kon nog niks gezegd worden. alleen werd onder voorbehoud de deelname van gewezen wereldkampioen veldrijden de nederlander Mathieu van der Poel ( Tevens aangekondigde mystery gast) en zijn boer Wout van der Poel. Helaas waren geen van beide aanwezig wegens te laat terug van trainingskamp in Zuid Afrika.

Het test parcours voor de auto's ( rode lijn op foto circuit) , het parcours voor testen van e - bikes( groen lijn) en het criterium parcours langt 1933m( is de blauwe lijn) . de inkom voor de ganse dag ( test days + criterium) bedraagd 5€, kinderen onder de 12 mogen gratis binnen. 
Meer info op www.criteriumzolder.be (Momenteel nog niet online) of via info [at] criteriumzolder [dot] be Met veel dank aan Frederique Jamart voor deze foto's en informatie.

         

Deze website is eigendom van BHV (Bolderbergse Handelsvereniging) voor nieuws mail nieuws [at] bolderberg [dot] be voor al de rest bhv [at] bolderberg [dot] be

Comments