Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Mirakel in Viversel

In 1979 werd het Mirakelspel voor de eerste keer gespeeld in Viversel en werd sindsdien reeds viermaal met succes opgevoerd.
Dit jaar mocht ter gelegenheid van 700 jaar mirakel van de bloedende hostie een vijfde opvoering niet ontbreken.
Het is een massaspektakel in open lucht gebracht door de gemeenschap van Viversel met zo weinig mogelijk steun van buiten de gemeenschap. Acteurs, figuranten, decorbouw, kostuums en technische ondersteuning worden door eigen mensen uitgevoerd. Dit maakt de gebeurtenis zo uniek. 

Het spel

Hoe de inwoners van Viversel het mirakel in 1317 hebben beleefd en wie de dader(s) van de misdaad op de hostie waren is niet geweten.
Om daar een antwoord op te geven is het mirakelspel gegroeid als een hedendaagse  nieuwe legende. Hoofdpersonages zijn de geliefden Klara en Krijn en de inwoners van Viversel die elk op hun manier de wondere gebeurtenissen rond de Mirakelhostie beleven en proberen te verklaren.

Het voornaamste mirakel is dat een kleine dorpsgemeenschap in de 21ste eeuw er nog in slaagt het kleine dagdagelijks leven te overstijgen en solidair te laten zien waartoe zij in staat is.

Praktische informatie

Contact:           Auwerx Georgy

0468/15 94 50

mail [at] georgyauwerx [dot] be

Regie:              Bregje Beckers

Tekst:              Bewerking van een oorspronkelijke tekst van Wim Hemerijckx

Website:           www.mirakelspelviversel.be

Opvoeringen op 4, 5, 6, 11, 12, 14 en 15 augustus om 20.30 u 

Plaats

Molenveld in Viversel
Ingang via de Kerkstraat (tegenover de hoofdingang van het Circuit).

Parkeren kan aan het zwembad van Viversel of op parking 69. Opgelet! De Kerkstraat wordt afgesloten voor alle verkeer van 20.15 u tot 22.15u op de dagen van opvoering. 

Reservatie:    

Kaarten kunnen gereserveerd worden vanaf 03/04/2017:

telefonisch : elke werkdag tussen 17u en 19u via het nummer  0478/06 46 33 via mail: reservatie [at] mirakelspelviversel [dot] be (reservatie [at] mirakelspelviversel [dot] be)Elke eerste zondag van de maand van 14 u tot 18 u in de Val,  Kerkstraat 106, Viversel 

Prijs van de toegangstickets

Voorverkoop: 15€
Aan de kassa: 20€

Bron: Georgy Auwerx
         

Wil je nieuws melden mail naar nieuws [at] bolderberg [dot] be.