Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Elvoc Elen – VCK BOLDERBERG: 0-3

Dat VCK Bolderberg de wind in de zeilen heeft, moet ik jullie niet meer wijsmaken, zeker? Hoe lang gaat dit mooie liedje nog duren? Is Elvoc Elen in staat om er een eind aan te stellen? Volgen jullie maar mee.

VCK startte met het ondertussen vaste zestal en met Steven Vanderzande op de libero. Thuisspelers Ward Wiechert en Bram Neel gooiden er al dadelijk de beuk in en wij waren vertrokken voor een, hopelijk, spannend kijkstuk: 3-0. Bolderberg werd in de beginfase koud gepakt want Jarred Aussems sloeg zelfs een 6-2 op het bord. En VCK? Zij spanden de riemen wat aan en de broers Palmers en Jasper Wouters brachten de kluisjongens weer in het spoor van de thuisploeg: 8-7. Niet voor lang echter want Elen trok door tot 17-14. Een goed draaiende Daan Palmers hield de thuisploeg toch nog in het vizier: 17-14. De Bolderbergse middenaanvallers Evert Vandeperre en Jasper Wouters werden op hun wenken bediend door spelverdeler Stijn Raymakers en zo werd het 17-17. Een prachtige ace van genoemde Stijn zette de 19-19 stand op het bord. Bij 20-21 nam VCK voor het eerst de leiding in deze set. Daar zorgde Evert Vandeperre voor met een mooie smash door het midden. Toch werd het warm aan de voeten van Bolderberg want Elen kwam dankzij een opslagmisser van Bolderberg op 24-22 en dus setpunt. Daan Palmers bracht terug hoop voor de bezoekers door een op zijn gekende manier, niet hard maar een gericht block-buiten, de aansluiting te maken: 24-23. Zat setwinst er nog in? In nood kent men zijn vrienden, dacht Stijn Raymakers. En het gebeurde. Opposite Gert Palmers had nog wat kruid en intelligentie in petto en met drie aces (of halve aces als jullie willen), werd deze eerste set met 24-26 gewonnen door VCK. Amai! Spanning troef!

Evert Vandeperre was in de tweede set dadelijk attent en bracht Bolderberg al snel 1-4 voor. Bram Neel van de thuisploeg liet echter niet begaan en overbrugde de kloof. Hij bracht in zijn eentje Elen weer op voorsprong: 5-4. Gert Palmers etaleerde zijn klasse en samen met hoekaanvaller Tommy Aerden begonnen de kluisjongens aan een reeks bombardementen richting Elen. Enkele punten toelichten misschien? Twee aces van Evert Vandeperre, een enig mooie plaatsbal van Daan Palmers, enkele killblocks van Jasper Wouters en een “wauw”-punt van de in vorm zijnde Evert, brachten de kluisjongens op een 11-21 stand. Enkele opslagmissers aan beide kanten ontsierden het tot nu toe mooie spel van Bolderberg zijde. Zoals in de eerste set maakte onze hoofdaanvaller Gert Palmers er met een ace een eind aan. VCK won ook de tweede, minder spannende, set met 16-25.

Zou VCK die lijn kunnen doortrekken? Evert Vandeperre nam zijn maats al dadelijk op sleeptouw en sloeg het eerste punt van deze set (wie weet: de laatste?) op het parket. Het Bolderbergs duo Stijn-Jasper plaatste een super-block en het werd al snel 4-6. Spelverdeler Stijn deed daar nog een mooie plaatsbal in eerste tijd (hij heeft dat geleerd van zijn vorige meester Gert Vanhees) bovenop: 4-7. Libero van dienst, Steven Vanderzande bracht de ballen, zoals het een goede dienaar hoort, rustig en perfect bij de spelverdeler en onze Stijn strooide zijn passes in het rond. Jasper Wouters sloeg tussendoor nog twee halve aces en het stond 7-11. En …het ging vooruit. De 8-13 werd gescoord door Tommy Aerden. Een mooi kil block van Gert Palmers/Jasper Wouters, gevolgd door een snelle smash door het midden van diezelfde Jasper, bracht VCK dicht bij de 0-3. Het werd immers al 12-20. Tweede spelverdeler Lieven Vanhoudt en onze jonge opposite Giel Joris mochten ook van het serieuze werk proeven. En of ze zich nog “in the picture” wilden spelen? Lieven plaatste een mooi balletje in niemandsland (13-23) en Giel Joris mocht het wedstrijdpunt verzilveren. Mooi toch!

Setstanden: 24-26, 16-25 en 15-25.

Zo zouden wij wel eens de koppositie kunnen overnemen. Wie had dat gedacht?

Josee en (van op het thuisfront) André.

         

Wil je nieuws melden mail naar nieuws [at] bolderberg [dot] be.

Comments