Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Home

Nieuwe afvalkalender valt in de bus

Volgende week, tussen 18 en 22 december 2017 zal de afvalkalender voor 2018 in de brievenbus vallen. Moest je er geen ontvangen hebben op het einde van de week. Dan kan je vanaf 27 december 2017 een kalender aanvragen via de website van Limburg.net of het gratis nummer 0800/90720.


150 bestuurders reden te snel

Naar aanleiding van meldingen van buurtbewoners voerde de verkeersdienst snelheidscontroles uit in 6 straten. 697 voertuigen passeerden het flitstoestel. 150 bestuurders negeerden de snelheidsbeperking in Kanaalweg (82), Ringlaan (53), Irislaan (8), Laambroekstraat (3), Koolmijnlaan (2) en Everselkiezel (2). Twee overtreders krijgen een extra boete van € 116 wegens gsm'en aan het stuur. 

Bron: Politie Heusden-Zolder

Komt er een na-Tourcriterium op Circuit Zolder?

Vorig jaar kwam Marc Wauters, cycling manager van Circuit Zolder, in contact met Karl Haverbeke, uitgever van de wielergids Velo én organisator van het na-Tourcriterium van Putte. Het gespreksonderwerp was  de bekendmaking dat de Profronde van Lommel ophield te bestaan. Al snel werd er gedacht om op maandag 6 augustus 2018 een na-Tourcriterium op en rond de pitlane van Circuit Zolder te organiseren. Er is alles aanwezig zoals parkings, vipruimtes, tribunes, een mobiliteitsplan… horen we van Marc Wauters, cycling manager van Circuit Zolder. Dit wil niet zeggen dat Circuit Zolder de organisator is, maar wel die van Putte. Karl Haverbeke is echter nog op zoek naar een hoofdsponsor. Eind januari 2018 zal hij de knoop doorhakken. De gemeente Heusden-Zolder doet, voorlopig althans, niet mee in dit verhaal.


De fakkeltocht in beeld

Geniet van de fakkeltocht die vertrok op de binnenplein van Domein Bovy voor korte wandeling door het domein. De kinderen genoten ervan om te wandelen over de donkere paden samen met de ouders en/of grootouders. Want voor één keer mochten ze met het vuur in de hand wandelen. Klik op de grote afbeelding om de film te bewonderen.


Kersthappening door de ogen van de Ouderraad

Kerstmarkt! De Ouderraad en de school van Bolderberg maakten een grote kerststand, mét springkasteel. De sfeer zat erin! Het rad draaide, kerstbomen werden geknutseld, prachtige sneeuwmannetjes opgegeten, kinderen kerstig geschminkt, de poffertjes en wafeltjes geurden onweerstaanbaar, uit het springkasteel stegen de vrolijkste kreten op, de koekjes en cupcakes vlogen de deur uit... Het was puur genieten. 
Hartelijk dank aan de enthousiaste helpende handen van Ouderraad & school, een speciale dankuwel aan Steven en Evi (Open Fun), maar zeker ook aan BHV voor de prachtige organisatie, goed gedaan!

Bron: Miet Knockaert

VCK BOLDERBERG - Kivola Riemst: 3-1

Welke ploeg wil er niet winnen tegen de leider? VCK Bolderberg heeft op dit ogenblik de eer om alleen de leidersplaats te mogen bekleden. De bezoekers uit het oosten hadden ditmaal geen geschenken bij maar lieten  hun ambities blijken. Maarten Vandebeek en Reyn Vandecraets sloegen al dadelijk de 1-5 op het scorebord. Als de Riemstenaars nog hulp kregen van een zeer goede Max Schobbe stonden zij plots op een 2-6 voorsprong. Onze kluisjongens waren plots op achtervolgen aangewezen. Dat waren zij niet gewoon in eigen huis. De broers Palmers, Gert en Daan, trachtten de situatie recht te trekken maar slaagden niet dadelijk in hun opdracht. Zij werden dan ook niet geholpen door hun ploegmaats die alweer een patent hadden op het missen van opslagen. Ik telde er minstens vijf in deze set! Niet te verwonderen dat de bezoekers deze eerste set meegraaiden met 20-25.

Bron: Josée en André.

Vandaag wereld lichtjesdag.

Elke tweede zondag in december wordt het mooie en betekenisvolle initiatief 'Wereldlichtjesdag' gehouden. Om 19:00 uur 's avonds, steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen.

De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben, Het voornaamste doel is nog steeds om vriendschap, begrip en hoop te bieden aan ouders, broers en zussen, grootouders en andere familieleden tijdens het zware rouwproces dat op het overlijden van een kind volgt. Het is veruit het ergste wat men kan overkomen, maar het besef dat je niet alleen bent met je verdriet kan een ware steun zijn.


Een viering met zegening van de adventsboom en kerststal te Viversel.

De speciale adventsviering word jaarlijks opgeluisterd door een afvaardiging van de Harmonie Eigen Volk Viversel en het zangkoor Bolderberg-Viversel.

De 14 vormelingen hebben in deze speciale viering hun naamopgave gedaan. Daarbij geven ze aan dat ze op 14 april 2018 gevormd willen worden. Ook verzorgden zij de teksten bij deze viering. Pastoor Giuseppe ging, samen met Diaken Frank en Parochieassistente Brigitte, deze dienst voor en zegende na afloop onze kerstboom en kerststal. Ook de vormelingen hadden hun eigen boodschap, vier gekleurde adventskaarsen met tekst, om op te hangen in de kerstboom. Na de speech van onze dienstdoende voorzitter Alberic en onze burgemeester Mario werd deze 2de zondag van de advent afgesloten met een feestelijke receptie.

Bron: Tekst en foto's Lode Beylemans

KFC Bolderberg en Kattenbos sport in strijd voor de leidersplaats.

Morgen zondag kunnen onze jongens alle supporters gebruiken voor een topmatch. Bolderberg staat dan wel aan de kop in derde provinciale A met 32 punten. Er zijn echter twee kapers met 29 punten achter hun waaronder Kattenbos Sport. Daarom doet de voetbal een warme oproep naar alle Bolderbergse voetballiefhebbers om te komen supporteren voor onze jongens.


Bolderbergse Kersthappening baadt in een zalig licht.

Met 87 namen groot en klein deel aan de fakkeltocht door Domein Bovy. Het was prachtig om al die dartelende lichtjes van de fakkels weerkaatst te zien in het water terwijl de groep over het plankenpad wandelde. De fakkels branden juist lang genoeg om tot het einde van de wandeling mee te gaan. Het slot van de wandeling ging langs de kabouters hetgeen menige kleuter een verbaasde kreet ontlokte. Op het pleintje zorgde de prachtige verlichting voor een warme sfeer. Ondanks de koude was ook deze kersthappening toch weer een warme en aangename uitgave voor de bezoekers.


Inhoud syndiceren
         

Deze website is eigendom van BHV (Bolderbergse Handelsvereniging) voor nieuws mail nieuws [at] bolderberg [dot] be voor al de rest bhv [at] bolderberg [dot] be

Comments