Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Home

Wie is de nieuwe directeur op Circuit Zolder?

Sven Prybilla is nu een half jaar de nieuwe directeur op Circuit Zolder. Wij hadden vandaag een deugddoend gesprek met een warme en vriendelijke man. Het is een echte Limburger die in Lummen woont en afkomstig is van Beringen. Zijn vader heeft er altijd op de Koolmijnlaan gewerkt als kapper. Sven heeft twee kinderen, een jongen en een meisje die hij op handen draagt. Deze familieman draagt niet alleen vrouw in kinderen in zijn hart. Ondertussen zijn de 30 werknemers op Circuit Zolder ook familie voor hem. Dit geeft hem de nodige spirit om van Circuit Zolder terug een grote speler te maken die internationaal aan de top staat. Dit zonder op de F1 te willen en kunnen mikken. Wel heeft Sven de ambitie om enkele zeer grote koersen binnen te halen zoals de ETCC (European Touring Car Cup). Hierdoor zullen de 500.000 overnachtingen in Limburg nog gaan stijgen. Met de volgende woorden vat hij zijn werk samen. In 2016 graven we de fundamenten om die in 2017 te vullen en in 2018 beginnen te bouwen. Om die fundamenten sterk te maken wil hij dan ook nauw samenwerken met toerisme, dorpsraad en de handelaarsvereniging BHV van Bolderberg en omstreken. 


Met aangepaste outfit voor de grootouders

Vandaag en morgen is er de grootouderdag van de Vrije Basisschool in Bolderberg. Deze gaan steevast in de Witte Zaal door. Vandaag waren er weer veel fiere grootouders om hun kleinkinderen te zien optreden. Meester Jaak moet als directeur natuurlijk de opening doen. Dat het een gedreven persoon si weten en zo verscheen hij in een aangepaste outfit op het toneel. Hij kon zo van een werf gestapt zijn.


Domein Bovy is officieel terug van de gemeente.

Vanavond werd op de gemeenteraad unaniem door alle partijen de terugkeer van Domein Bovy naar de gemeente aanvaard. Er werd wel aan Nico Geeraerts van SPA gevraagd om een duidelijke visie uit te werken waar de gemeente met het Domein en zijn uitbatingen naartoe wil. In de tussentijd zal RLLK al beginnen (14 november) met het fatsoeneren van de paden. Aan het Vogel En Zoogdierenopvangcentrum is gevraagd om de dieren te verzorgen. De speeltuin is momenteel gesloten tot ook hier alles in orde is gemaakt. Annette Palmers van CD&V vroeg of er geen geld dat men gaat krijgen van het SALK voor het kolenspoor kon overhevelen om Bovy sneller een degelijk uitzicht te geven. Ook het RUP over Domein Bovy komt in een eindfase en zal begin 2017 bekend gemaakt kunnen worden.


Camera tegen sluikstorten

De gemeente gaat een camera in gebruik nemen om het sluikstorten tegen te gaan. De beelden zullen door de milieuambtenaar bekeken worden. Van zodra hij/zij iets ziet zullen de beelden aan de politie bezorgd worden. De kostprijs voor het sluikstorten bedraagd € 250. Van zodra de borden staan aan de invalswegen zal ook de camera ingezet worden. Hopelijk komt deze snel naar Bolderberg zoals je kan zien op de foto.


Circuit past zijn tribune aan.

Er waait duidelijk een nieuwe wind door Circuit Zolder. Zo zijn er enkele grote sponsors van vroeger terug geïnteresseerd in het autocircuit van Terlaemen. Ook inwendig doen zich bij de komst van de nieuwe CEO heel wat veranderingen voor. Het meest zichtbare is de tribune die momenteel volledig onder handen wordt genomen. Alle oude zitjes zijn verwijderd. Nu zijn de werknemers van Circuit Zolder bezig de hele tribune terug kant en klaar te maken om te verven en er nieuwe zitjes te plaatsen met leuning. Zodat de bezoekers tussen de races ook even achterover kunnen leunen om de adrenaline te laten weg ebben. In de toren van de directie zijn ook zeer verregaande werken gepland. Dit allemaal met het oog op de toekomst en om de nodige uitstraling te geven.


Bolderberg oppermachtig in scholenveldloop.

Gisteren vond in Hechtel de provinciale veldloop plaats voor de lagere scholen. Er waren 12 reeksen voorzien. Namelijk voor elk leerjaar een meisjes- en een  jongensreeks. Vrij Basisschool Bolderberg was met 57 leerlingen heel knap vertegenwoordigd. Bij de individuele klassementen grepen ze net naast de medailles. Maar bij de ploegenklassementen (minstens 4 leerlingen per reeks) mochten ze trots zijn.  In 9 van de 12 reeksen verdedigden ze als ploeg onze school. Bij de uitreiking van de bekers konden ze hun oren niet geloven. Vrije Basisschool Bolderberg werd 7x de beste ploeg.  Een dikke proficiat aan al de leerlingen voor hun prachtige prestatie. Zou deze suprematie van de grond, school, leerkrachten.. afhangen?


Communiceert de gemeente goed naar zijn burgers?

Het gemeentebestuur wil weten of zij goed communiceren naar zijn bewoners toe. Daarom doen zij een onderzoek in samenwerking met onderzoekscentrum Memori van de Thomas More school in Mechelen. Jij kan ook meedoen aan deze bevraging door op de volgende link te klikken https://thomasmore.eu.qualtrics.com/jfe3/form/SV_5sYR0pyzkeOwcux?gemeente=gemeente%20Heusden-Zolder

De bevraging meet:

  • De bekendheid van de verschillende kanalen
  • De beleving van de kwaliteit
  • De informatiebehoeften
  • Enz.

Halloweentocht - 4 november 2016

TC Bolderberg's GRUWELLEUK griezelkamp sluit dit jaar af met een GRIEZELLIGE wandeltocht op vrijdag 4 november.

De avond valt, spookjes duiken op, heksen verschijnen en monsters dansen.

Klokslag 19 uur gaat de Halloweentocht van start. Griezels verschijnen en verdwijnen op de duistere paden. De paden zijn niet meer veilig! Overal duiken ze op! Meestal lief en aardig... maar let op hun valstrikken!

Wandelaars worden aangeraden een zaklamp mee te brengen en reflecterende halloweenkledij te dragen om talrijke hindernissen en valstrikken te omzeilen.

De griezels verwachten jou, je vrienden en je familie om 18:30 op TC Bolderberg, Broederspad 55/1 in Heusden-Zolder.

Deelname kost €3 per persoon. Inschrijven doe je hier als je durft!!


Allerheiligen op de kerkhoven

 

Bron: Romain raemaekers

Bolderberg FC 6 – Kaulille 0

Van een doeltjeskermis gesproken. De grensploeg had werkelijk zeer weinig in te brengen tegen een ploeg die vooral de tweede helft op niveau draaide. De openingsgoal via Bart viel te snel. Wij waren onze pint nog aan het leegdrinken en er was geen herhaling. Kaulille kreeg vat op het middenveld, maar hun scoringsmachine was duidelijk niet geregeld. Volledig ander beeld de tweede helft. Het was BFC al wat de klok sloeg met drie doelpunten van Jens, twee van Bart en eentje van Ivan. Het was een wedstrijd die wij absoluut moesten winnen, na de afgang in Hamont vorige week om nog voeling te houden bij de top.

Volgende wedstrijd tegen Verbr.Lommel, uit te halfdrie.

Op de foto Jens, de maker van drie doelpunten.


Inhoud syndiceren
         

Deze website is eigendom van BHV (Bolderbergse Handelsvereniging) voor nieuws mail nieuws [at] bolderberg [dot] be voor al de rest bhv [at] bolderberg [dot] be

Comments