Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

 

Home

Wijkinspecteurs gaan elektrisch.

Het voertuigenpark van de wijkdienst van de Lokale Politie werd versterkt met een personenauto en 3 elektrische fietsen. De aankoop van de fietsen kadert in de wil om de wijkinspecteurs performanter te laten werken. De e-bikes, die ondersteund  maximaal 25 km/u mogen halen laten de wijkinspecteurs toe om blijvend  zichtbaar en aanspreekbaar te zijn in hun wijken. De fietsen leveren ook een tijdbesparing op vermits de verplaatsing naar de verder afgelegen wijken als Bolderberg en Viversel veel sneller bereikt worden zodat dagelijks tijd wordt bespaard op de verplaatsing van en naar de wijk. De inspanning die deels door de elektromotor wordt overgenomen geeft de wijkinspecteur een comfortabeler gevoel in vergelijking met de klassieke fiets.

De ingebruikname van de VW Golf moet dan weer de veroudering van het wagenpark opvangen. Het voertuig wordt onder andere gebruikt in geval van slechte weersomstandigheden.

Bron: Politie Heusden-Zolder

Wandeling Zammelen bij Kortessem 18 oktober 2017

Woensdag 18 oktober 2017, de weersgoden waren ons andermaal goedgezind, had Francis Holsteyns weer een magnifieke wandeling uitgestippeld. Vertrek was in Gors-Opleeuw vlakbij het prachtige kasteel aldaar, waarna we de wandeling aanvatten richting Zammelen, Jesseren door de mooie herstnatuur. Spijtig dat deze mooie stukjes Limburgse natuur zo weinig gekend zijn. Allerlei vogels, fazanten kwamen ons goeiedag zeggen. Heerlijk genieten. Afsluitend werd lekkere drank en versnapering genuttigd op het terras bij Wendy in Vrolingen.

Volgende woensdag gaan we stevig wandelen in 's Gravenvoeren. Voor de liefhebbers altijd welkom. Info te vragen via wandelen [at] bolderberg [dot] be.

 

 


Onverzekerde blijft rijden zonder rijbewijs

Een door de politie gekend persoon bestuurde in Kerkstraat een voertuig zonder te beschikken over een rijbewijs. De auto was niet verzekerd noch ingeschreven. Het voertuig werd in beslag genomen. De overtreder beloofde te blijven rijden zonder rijbewijs.

Bron: Politie Heusden-Zolder

Amazone valt van paard langs het jaagpad.

Tijdens een controle op het jaagpad langs het Albertkanaal werd een amazone aangetroffen die van haar paard was gevallen. Het paard sloeg op hol via Galgeneinde richting Kluisstraat. Ondanks de drukte in de omgeving van Bovy veroorzaakte het galopperende paard geen ongeval. Een collega-ruiter van de onfortuinlijke amazone kon het dier staande houden in Kluisstraat.


Veel volk op de trage wegendag

De dag van de trage wegen was een succes, vanuit Bolderberg vertrokken 21 fietsers langs trage wegen naar Meylandt daar stond al heel wat volk. Om 14 uur vertrokken een 55 fietsers onder begeleiding van Leo Nulens aan een 17.7 km lange fietstocht langs de al verwezenlijkte stukjes trage wegjes in de gemeente. Even later vertrokken ook een 30 tal wandelaars onder begeleiding van Louis Hauquier door de Mangelbeekvallei. Bij terugkomst werd er drinken en een trage wegen broodje van Johan aangeboden. Na de wandeling en de fietstocht werd op Meylandt het toegankelijkheidsbord bij het Dorprsradenpad onthuld. Toen vorig jaar het Dorpsradenpad als stille weg werd ingehuldigd, kon het label nog niet worden aangebracht omdat verschillende delen niet toegankelijk waren voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. De GATAB onder leiding van onze betreurde Felix Aerts heeft zich daar dan achter geschaard, de gemeente deed heel wat inspanningen en Felix zette het licht op groen.

Bron: Louis Hauquier

Kalender 2018 van Circuit Zolder is bekend.

Circuit Zolder heeft een Funfastic jaar achter de rug met de terugkeer van de Blancpain GT Series na een jaar afwezigheid. de Historic Grand Prix, met voor het eerst in Zolder een Concours d’élégance. Ook de Eleven Sports 24 Hours of Zolder, het FIA Truck Grand Prix weekend en de American Festival Nascar Finals, dat vorig weekend doorging, zorgen voor Funfastic voor de liefhebber van motorsporten.

De nieuwe bestuursploeg wil echter Circuit Zolder nog meer op de kaart zetten als een volwaardige toeristische bestemming. Zij willen dat bezoekers van 7 tot 77 jaar zich thuis voelen en er iets kunnen beleven. Daarom trekt Circuit Zolder resoluut de kaart van fietsevents open. Dit met het avondfietsen, de BMX track, WK cyclocross en de overdekte wielerpiste. Maar ook het loopevent Runfastic en de internationale testdagen moeten zorgen voor de nodige Funfastic.


Marc Goossens wint finale NASCAR Whelen Euro Series

In een fel bevochten en mooie strijd behaalde uiteindelijk Marc Goossens het hoogste schavotje van deze slotrace van het seizoen.  Alon Day mag zich kampioen 2017 noemen in de NASCAR Whelen Euro Series. Stienes Longin pakt de Junior-titel mee naar huis.


HAM 1 - BOLDERBERG FC 2

Wij doen een goede zaak door bij tweede geklasseerde Ham te gaan winnen. Niet alleen verstevigen wij onze koppositie tot 5 punten voorsprong, bovendien zitten wij in een confortabele positie om de eerste periodetitel te pakken, wat maar al te graag meegenomen is.

De wedstrijd dan. Met een afstandsschot opende Piet Adriaens de score reeds vroeg in de match. Bart, die even later vrij voor de keeper opdook, bleef koelbloedig, en liet de keeper de bal kansloos de bal uit de netten vissen. Ging het te gemakkelijk? Ham begon een non stop offensief, scoorde ook, maar de centrale as van onze verdediging gaf geen kans meer weg.

Erg goede wedstrijd van onze verdediging die als overwinnaars uit praktisch elk duel kwamen .

Bron: Tekst Marcel Gijbels - Foto Yves Maex

VCK Bolderberg – Roveka Stevoort : 1-3

De jeugd haalde het van de ervaring met 25-20, 20-25, 16-25 en 22-25.

De Kajobaboys hebben maar een set lang hun status van leider getoond in deze derby. Met fraai combinatiespel zetten zij de 8-2, 13-10, 20-13 en 23-14 op het bord. Vanaf deze tussenstand begon al lichtjes de zwanenzang van VCK. Vrij makkelijk konden de ex-ploeggenoten puntje bij puntje te naderen. Het werd zelfs nog 24-20 alvorens spelverdeler Stijn Raymakers met een killblock de 25-20 kon vastleggen.

In de tweede set verknalden de VCK-ers maar liefst 6 opslagen en de Stevoortenaren wonnen deze met 20-25.

De derde set was er eentje die je beter niet had gezien. Will Tura kon het prima verwoorden in zijn titelsong: Hopeloos. Met 16-25 kon Stevoort reeds juichen en minstens één puntje vieren: 16-25!

De vierde set was technisch geen hoogvlieger maar wel spannend. De bezoekers profiteerden maximaal van alweer zes opslagmissers van VCK en wonnen ook de vierde set met 22-25 en uiteraard ook de wedstrijd: 22-25 en een 1-3 uitslag stond op het scorebord.

Bron: Josée en André.

Wie gaat Alon Day verslaan?

De Israëliër Alon Day met nummer 54 (CAAL Racing) verdedigd met hand en tand zijn voorsprong. Van bij de start nam hij de leiding. Het zal er nog gaan stuiven morgen op Circuit Zolder. Willen Marc Goossens 90 (Braxx Racing) Anthony Kumpen 24 (PK Carsport) Stienes Longin 11 (PK Carsport) nog een reekszege behalen. Het kampioenschap lijkt verloren voor Anthony Kumpen.


Inhoud syndiceren
         

Deze website is eigendom van BHV (Bolderbergse Handelsvereniging) voor nieuws mail nieuws [at] bolderberg [dot] be voor al de rest bhv [at] bolderberg [dot] be