Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

 

Home

Wat met de afsluiting Oude Heidestraat?

Een aantal buurtbewoners reageren op het verslag van de dorpsraad vorige week hier gepubliceerd. Zij vinden het dan ook bijzonder vreemd dat de buurtbewoners zelf hierover niet geïnformeerd werden zodat zij hun mening ook konden uitleggen. Zij zeggen: “Wij zijn een straat met zeer veel kleine kinderen die in de zomer graag samen op straat spelen, samen krijten op straat, samen spelen op straat,... en dit zonder voortdurend te moeten wijken voor auto's die passeren. Deze afsluiting van de weg is trouwens ook mee opgenomen in de verkavelingsvergunning, indien mensen er toen een probleem mee hadden, hadden ze naar mijn gevoel toen bezwaar moeten aantekenen”. Zij stellen zich ook de volgende vraag over de Dorpsraad. “Werken jullie volgens een democratisch principe of krijgt de hardste roeper bij jullie het laatste woord”? Blijkbaar trekt toch niet iedereen in de Oude Heidestraat aan dezelfde koord.


Pitslampentocht KWB Bolderberg - zaterdag 18 november 2017

Zaterdagavond rond half vijf werd het startschot gegeven aan de eerste van de 24 groepen, goed voor ongeveer 300 personen, voor de vijfde editie van de pitslampentocht. 

De organizatie had melding gekregen dat er spionnen in het bos aanwezig waren die een aanval planden op ons Bolderberg.
Ze hadden in het bos allerlei materialen verstopt om er te kunnen overleven. Opdracht was om erachter te komen wat er allemaal verstopt was, het door te geven aan de organizatie zodat zij deze konden weghalen . Op deze manier konden de spionnen het niet meer gebruiken en zouden ze wel verdwijnen om een aanval op ons dorp te vermijden!


Sinterklaas op ronde in Bolderberg op uitnodiging van de gezinsbond

Zondag 19 november, bij een wandeling in de namiddag kom ik toevallig sinterklaas en 2 pieten tegen in de buurt van de sporthal op zoek naar De Slogen waar vele kinderen wonen en speciaal was hij op zoek naar het huis van Noor en Elien Nouwen. Dus heb ik hem de weg getoond en natuurlijk waren de kinderen blij met zijn bezoek.

Wat een lieve sint. De vlijtige pieten hadden HET boek, waar alles in staat, de zak met speelgoed en een korf met lekkers bij. Uiteraard keek de sint even in het boek hoe Noor en Elien het dit jaar gedaan hadden bij hun thuis en op school, en dat viel best mee. Hij vroeg wel om bepaalde dingen toch wat beter te doen.  Ieder kind zal ook wel weten wat nog beter kan....

En als beloning kregen Noor en Elien een sinterklaas geschenk. Waren ze uiteraard blij mee.

En dan moest de sint met zijn pieten verder op pad, want Hij moest nog een 70-tal andere kinderen zoeken en een bezoek brengen. Dus werd de sint door Noor en Elien uitgewuifd.

 


Bolderberg steunt eetdag Witte Zaal

Met meer dan 300 inschrijvingen was de opkomst dit jaar iets minder dan vorig jaar. Toch was de vzw Witte Zaal, als organisator/uitbater van deze parochiale zaal tevreden. Zij trachten met deze inkomsten de zaal draaiende te houden aan een verantwoorde kostprijs voor feestvierders en verenigingen. De vzw wil dan ook iedereen bedanken die is komen eten alsook alle helpers van de verschillende verenigingen en de school.

Meer info op http://www.bolderberg.be/bolderberg/witte-zaal 


VCK Bolderberg – Avoc Achel: 3-0

Bekijk de uitslag nog maar eens goed. Het was wel degelijk 3-0 in het voordeel van de Kajobaboys. Bolderberg begon als een pletwals aan deze wedstrijd en timmerde al snel een 8-2 op het bord.  De licht gekwetste Gert Palmers werd veelal gespaard maar zijn spelbepalende rol werd overgenomen door broer Daan. Vooraleer de meeste van de talrijk opgekomen supporters op hun plaats stonden of zaten, stond het al 8-2 in het voordeel van VCK. Spelverdeler Stijn Raymakers en middenaanvaller Evert Vandeperre leidden de debatten aan het net en aan de opslag. De bezoekende trainer wist niet wat hij zag en greep al snel in met zijn toegekende time-outs. Dat kon niet baten want VCK ging op zijn elan verder. Jasper Wouters plaatste een killblock en zette een geruststellende 17-6 op het scorebord. Nu was het Daan-time of wat dacht U. Met een fantastische plaatsbal, waar hij alleen het patent op heeft en enkele rake smashes zette hij de 23-13 op het bord. Tommy time nu. Onze receptie-hoek nam de twee nog nodige puntjes voor zijn rekening om de eerste set binnen te rijven met 25-14. En dat tegen de virtuele lei(ij)der!

Bron: Josée en André.

WIJGMAAL 1 - BOLDERBERG FC  1

Dit was één van de te vrezen verplaatsingen . Wijgmaal zette een overwinningen reeks neer en wachtte duidelijk met ongeduld de komst van Bolderberg af. Maar zo gaat het niet. Een vlot draaiend BFC zette de thuisploeg onder druk en de kansen volgden elkaar op. Waar in her seizoenbegin deze kansen in de netten eindigden, was het ditmaal de thuiskeeper die baas bleef. Kreeg Wijgmaal bovendien nog een erg betwistbare negenmeter en de bordjes wezen 1-0 . Een knappe kopbal van Ivan effende de stand en opnieuw kreeg BFC de kans meermaals om  de wedstrijd af te werken. Wij hebben ondertussen nog altijd niet verloren !

Zondag krijgen we  de derby  tegen Berkebos , ook wel een pittig matchke, denken we !


Vandaag is het de Dag van de Man.

De Internationale Mannendag is bedoeld om de rol van gelijkheid van de man in de samenleving aan de kaak te stellen. Deze dag is gecreëerd door de Verenigde Naties in 1999 in Trinidad en Tobago. Want ook mannen krijgen namelijk last van seksediscriminatie of seksueel geweld, maar durven daar vaak niet voor uit te komen uit angst voor stigmatisering. De Dag is daarnaast bedoeld om aandacht te vragen voor de gezondheid van het mannelijk lichaam, met specifieke risico's zoals prostaatkanker. 


Verslag Dorpsraad met directie Circuit Zolder

1. In het kader van een verlengde uitbatingsvergunning voor langere duur kregen wij uitleg over de toekomstvisie van het circuit. Wat we onthouden :

  • Alles zal opnieuw onderzocht worden: geluid binnen en buiten de omloop, verkeersafwikkeling, natuur en planten , waterafvoer , luchtkwaliteit binnen en buiten biodiversiteit.…enz
  • De directie wil een volledige openheid naar de omliggende bewoners toe
  • Er zullen belevingssites komen op de omloop bv fietsen testen en een hal met trampolines voor kinderen.
  • Het circuit wil” bewuster omgaan met geluid “
  • Motocross wordt afgestoten, onrendabel.
  • Geen heil in elektrische wagens, tenzij occasioneel.

Conclusie : Binnen de dorpsraad had niemand problemen met de omloop, ook niet met het geluid .Wij zijn tevreden met het circuit. Bij de 24uren zijn er altijd enkele wagens die storend overkomen. De dorpsraad begrijpt dat geluid  inherent is aan autosport Wanneer er echter betere technische hulpmiddelen komen is een daling van het geluidsniveau nastreven een pluspunt voor ons allen. Daar rekenen wij op !

2 Skatepark

Bron: Marcel en Roger

Laurens Vanthoor deelnemer van autokerkhof in Macau

De kwalificatierace voor de FIA GT World Cup in Macau werd een waar slagveld of moeten we zeggen autokerkhof. Voor 12 van de 20 rijders was eindigde de race al nog voor dat de eerste ronde ten einde was. De reden hiervoor was dat Daniel Juncadella de muur raakte in de gevaarlijke stratenomloop van Macau. Laurens Vanthoor die juist achter hem reed kon de Mercedes niet meer ontwijken. Vijf wagens konden op eigen krachten nog in de pits geraken deze bolides samen met drie voertuigen die de dans ontsprongen waren konden de herstart nemen. Morgen volgt de hoofdrace na een lange nacht van sleutelen. Maar Laurens zal hier niet meer aan kunnen meedoen. Je kan de crash van Laurens zien of zijn facebook via deze link 

;


VCK vraagt Volleyballiefhebbers aanwezig te zijn zaterdag 18 november.

De tweede divisie lijkt de spannendste competitie van alle nationale en divisiereeksen te zijn (worden). Niet minder dan negen ploegen staan binnen de drie punten van elkaar. VCK Bolderberg is er daar eentje van en staat op 1 punt van de leider.

Morgen (zaterdag 18 november om 20u30) spelen onze Kajobaboys thuis tegen de virtuele leider uit Achel. Daarom terug een oproep tot alle supporters: Kom onze ploeg aanmoedigen zoals jullie dat hebben gedaan tegen Vosselaar. De coach van deze ploeg feliciteerde de dag na de wedstrijd zowel onze ploeg voor hun goede spel als de supporters voor hun aanmoedigingen en sportiviteit. Dat is nog niet dikwijls gebeurd en vraagt om een herhaling en dat liefst morgenavond.

Iedereen die van volleybal houdt wordt verwacht. See you in the bar nadien!

Bron: André Roosen

Inhoud syndiceren
         

Deze website is eigendom van BHV (Bolderbergse Handelsvereniging) voor nieuws mail nieuws [at] bolderberg [dot] be voor al de rest bhv [at] bolderberg [dot] be