Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Home

Geboeid door vleermuizen?

 

Mensen vinden vleermuizen mysterieus, maar zien het zelf vaak niet goed zitten om op hun eentje in de duisterenis op stap of onderzoek te gaan. Daarom organiseert natuurvereniging Limburgs Landschap vzw samen met Natuurpunt Heusden-Zolder, Regionaal Landschap Lage Kempen vzw, JNM Lage Kempen, het Berenhuis en de Pannekoekenbakker op zaterdag 27 augustus een Nacht van de Vleermuis op Domein Bovy in Heusden-Zolder.

Dan kan iedereen die wil met een vleermuizengids op stap. Deze gratis wandeling voor jong en oud leidt je door de bossen en rondom de vijvers van Domein Bovy. In afwachting van de schemering kan je vleermuizen knutselen, meer over insecten ontdekken, mee doen met een quizje of een lekkere vleermuispannenkoek eten of een vleermuiscocktail drinken.

Programma:

19.00 - 23.00 uur:


Spitsbroers op Circuit Zolder tijdens de 24-uren

Spitsbroers is een verhaal rond de broers Dennis en Alan Moerman. Deze reeks was eerst te zien met de jongste broer Dennis die zeer verrassend tot een topspits van KRC Genk schopte. De oudere broer Alan tracht het na zijn mislukte voetbalcarrière te maken in het autoracen.

Hiervoor zijn er al verschillende draaidagen en -nachten op Circuit zolder geweest. Nu gisteren en vandaag tijdens de 24-uren kon je de crew en de artiesten overal tegen komen bij de opnames voor het nieuwe seizoen van Spitsbroers dat voorzien is voor het voorjaar van 2017.


24- uren van Zolder leeft terug.

Het moet gezegd worden dat Andy Jaenen mooi werk heeft geleverd. Dit jaar konden we vaststellen dat er terug de massa aanwezig was in de avondlijke uren zoals vroeger. Er waren 51 teams die voor de titel gingen. Dit terwijl er 45.000 verkochte tickets zijn. De mogen dan ook zeggen dat de 24-uren van Zolder opnieuw herleefd. Dit kan in de toekomst nog beter worden. Want Circuit Zolder heeft er een nieuwe grote sponsor bij in de naam van Kontrimo het bedrijf van Michel Van den Brande, deelnemer aan het TV programma 'The Sky is the Limit'.

Op de foto kan je zien wat de bezoekers zien als de auto’s voorbij rijden.


Speelplaats is bijna klaar om de kleuters te ontvangen.

Enkele dagen na het afsluiten van het vorig schooljaar kon je al activiteiten waarnemen op de speelplaats. Deze activiteiten wezen in de richting van grondwerken. Enkele kleine problemen met het weer en ziekte van medewerkers, zorgde voor wat vertraging. Na het bouwverlof gingen de werken in versneld tempo verder. Momenteel is al een groot deel afgewerkt. De volledige kleuterspeelplaats zal verhard worden met klinkers. Op die manier kunnen de kinderen ook bij slechter weer aan hun favoriete speeltoestel geraken. Want wat is essentieel op een speelplaats? Dat de kinderen zich vrij en onbevangen kunnen ontspannen. Misschien dat er bij aanvang van het nieuwe schooljaar, nog niet alles tot in perfectie is afgewerkt. Dit mag de pret zeker niet drukken voor de toekomst.


K. Bolderberg Fc bezetting voor het seizoen 2016-2017

De voorbereidingen voor het volgende seizoen zijn al volop gestart. De ploeg begint stilaan vaste vorm te krijgen. Wij stellen ze even aan u voor met een speciale dank aan Yves Maex.

Boven: 

Sam Vanhove - Joris Del Arbol - Rodrique Vansnick - Bryan Jooken - Nick vandebroek - Bart Diepvents - Kerem Arikam - Santi Polo - Jens Indeherberge - Bente Jansen - Bram Schaeken - Tom Van genechten - Steven van der meer

Onder: 

Andrea Doino - Marlo Cuyvers - Noah Paternini - Daniel Dillën - Jordy Mendez Fernandez - Marijn Volbragt - Ivan Kryuchkov - Jente Houben - Bram Dayers - Mattias Labie - Jensie Weygers - René Laremans (keeper trainer) - Roland Bleux(t2) - Raymond Meykens(t1)

Ontbreken:

Werner Konix, Kris Caubergs, Steven Vanschooren, Kristof Beyen, Bert Lodewijckx, Jovas Vanderbiesen, Kevin Holsteyns, Yannick Dupont, Yannick Fabbro, Filip Gils, PJ Castermans, Kevin Surinx, Roeland Stragier, Michael Ulenaers, Yanni Vanrompay, Gert-jan Thoelen, Tom Delbroek, Wouter Baerts, Jeroen Thoelen, Wouter Meus, Silvia Swinnen (afgevaardigde)

Bron: Yves Maex

TC Bolderberg zoekt uitbaters voor de kantine.

TC Bolderberg telt ca. 450 leden en beschikt over 6 gravel buitenterreinen en 4 binnenpleinen in een schitterende accommodatie. Voor de uitbating van hun clubhuis, zijn ze op zoek naar een zelfstandige uitbater/koppel met horeca & tenniservaring. Hun taak bestaat erin het clubhuis uit te baten en er een leuke ontmoetingsplaats van te maken. Het clubhuis met groot verzorgd terras en bijhorende professionele keuken zijn volledig ingericht. Er is eveneens een studio beschikbaar. Overname of investering zijn niet nodig.

Meer info via  www.tcbolderberg.be

Solliciteren met motivatiebrief en CV via mail (info [at] tcbolderberg [dot] be (info [at] tcbolderberg [dot] be))


Wim verteld ervaring over wereldjongerendagen.

Je hebt wellicht in de voorbije tijd, tijdens het nieuws op de TV over de wereldjongerendagen in gezien en gehoord. De wereldjongerendagen gingen dit jaar door in Krakau (Polen). Wim Van Laer, het manusje doet al van Bolderberg, was één van hen die dit uitzonderlijk evenement heeft meegemaakt. Wim had beloofd om zijn ervaringen te vertellen nadat hij terug thuis was. Dit zal gebeuren op vrijdag 19 augustus om 19.30u in de witte zaal.


24 uren van Zolder heeft eigen car parade.

In Francorchamp bestaat het al langer, de parade van wagens door het dorp op de vooravond van de 24-uren. Ook de Nascar deden vorig jaar hun entree in Hasselt. Maar, door het feit dat Hasselt deze dagen op zijn kop staat met Pukkelpop kon deze parade niet in Hasselt doorgaan. Noodgedwongen heeft men dan de beslissing genomen om deze car parade in eigen dorp te doen. Hetgeen we zeker kunnen toejuichen. Op morgen, vrijdag 19 augustus zal de colonne deelnemers aan de 24-uren, via de Ubbelstraat naar het Heldenplein rijden om 15u30. De auto’s zullen er niet alleen te zien zijn, ook kan er gesproken worden met de deelnemers tot 18 uur. Zo zullen de gebroeders Chris en Koen Wouters zeker zorgen voor een grote schare fans.


Vanavond burentreffen op Circuit Zolder.

Zoals reeds jaren een traditie is op de donderdag voor de 24-uren, zal ook dit jaar het buren treffen doorgaan. De directie van Circuit Zolder nodigt dan steevast een aantal buren uit, waaronder de dorpsraden van Bolderberg en Viversel, om samen het glas te heffen op de 24-uren. Dit jaar zal de nieuwe directeur, Sven Prybilla, voorgesteld worden aan de buren.


Lambert Hoelen te gast in Rupelmonde

Op zondag 7 augustus heeft de reus van Bolderberg, Lambert Hoelen deelgenomen aan de Internationale reuzenstoet in Rupelmonde. Lambert Hoelen vertoefde er met reuzen uit Frankrijk en Nederland..  De reuzengilde van Bolderberg was vergezeld van de muzikanten van de Verenigde Vrienden uit Heusden. Zij zorgden voor de aangepaste muzikale noot.  
 


Inhoud syndiceren
         

Deze website is eigendom van BHV (Bolderbergse Handelsvereniging) voor nieuws mail nieuws [at] bolderberg [dot] be voor al de rest bhv [at] bolderberg [dot] be

Comments