Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Home

OCMW en gemeente krijgen toch één financieel beheerder.

De Vlaamse regering wil dat gemeenten en OCMW ’s zich tegen 2019 maximaal omvormen tot één bestuur. In de loop van deze maand gaan de gemeenteraad en de OCMW-raad een beslissing nemen over de vernieuwde visienota en over de samenwerking op vlak van ICT en financiën. De ééngemaakte organisatie zal worden aangestuurd door een gemeenschappelijke leiding.

Na de oppensioenstelling in 2015 van de gemeentelijke financieel beheerder, is de procedure gestart voor de invulling van de functie. Er is overeengekomen om de functie van financieel beheerder voor gemeente en OCMW samen, te laten uitvoeren door de financieel beheerder van het OCMW.  Gert Vanderbiesen, zal dit doen vanaf 01 maart 2017. Eén aanspreekpunt, één strategische visie van gemeente en OCMW, op termijn één loket waartoe de klant zich kan richten, maakt de drempel naar het lokaal bestuur kleiner.  

 


BOLDERBERG FC  1 – SP. WIJCHMAAL 1

Ook ditmaal nam Bolderberg een flitsende start. Reeds na één minuutje stond het thuisvoordeel op het bord. Bart zette de verdediging van Wijchmaal in de wind en nummer één hing in de netten. Maar zoals meermaals dit jaar kende dat geen vervolg. Tijdens de eerste helft was het een zoeken en tasten naar de goede voorlijn, resultaat bleef uit. Niet zo in de tweede time. Goede en snedige aanvallen, met zeker een viertal betere kansen, maar hier misten wij dat tikkeltje geluk. Bart, Jeroen en Ivan, telkens op een haar na, maar juist niet. Bfc verdiende hier zeker de volle buit.

Volgende week tegen Stal : Zaterdagavond 19.30

Op  de foto : Jeroen, schot net niet hard genoeg onder de lat

Bron: Tekst Marcel Gijbels - foto Yves Maex

Dorpsraad houdt infovergadering voor de inwoners van Bolderberg

Iedere Bolderbergenaar is uitgenodigd op de infovergadering van de dorpsraad Bolderberg. Deze vergadering gaat door in de Witte Zaal op maandag 5/12/2016 vanaf 20 uur.

 • een aanvraag voor een skatepark in te dienen bij de gemeente
 • het verkeer in Bolderberg eens bekijken door de ogen van een kind.
 • een AED toestel voor het dorp bij BoCasa
 • Stand van zaken ivm de kapel aan Domein Bovy
 • de beelden van Paul Joris behoeden voor verval op Domein Bovy
 • standpunt innemen ivm het RUP Bovy
 • Evaluatie, verwijderde haag aan oude speelplaats.
 • Voetpad Bocasa naar rotonde
 • Fietssuggestiestrook in de Slogen
 • Suggesties

 

 

 


Op altijddurende wereldreis met kinderen.

Kim en Jochem zijn gebeten door het AVONTUUR en voelen zich één met de natuur. Maar hoe ga je nu op avontuur met kinderen? Daar ging hun avond over in de Witte zaal van Bolderberg. Dat hun avonturen de nodige fantasieën en verlangens oproepen was duidelijk te zien bij de meer dan 100 luisteraars in de zaal. De aanwezigen luisterden geboeid naar al de reisverslagen van Kim en Jochem. Jochem woont al vanaf zijn 12de in Noorwegen en heeft gestudeerd voor huisarts. Zijn ouders waren ook bezeten van avontuurlijke reizen.


VCK Bolderberg – Leefdaal-Bertem: 3-0

Een enthousiast bezoekend team trachtte onze thuisploeg af te bluffen door een blitz-start te nemen: 4-5. De gebroeders Palmers alsook sluwe vos Evert Vandeperre lieten niet begaan en poeierden een 13-8 tussenstand op het scorebord. Enkele haperingen, of noem het enkele momenten van concentratieverlies bij de Kajobaboys, bracht weer wat spanning in de wedstrijd: 16-14. Spelverdeler Stijn Raymakers stelde weer orde op zaken met een ace en dit werd nagedaan door Tommy Aerden. In verdediging heerste Steven Vanderzande als vanouds en liet zich indien nodig ook opmerken als aangever. Daan Palmers haalde met enkele geslaagde smashes de eerste set binnen: 25-18.

Bron: André Roosen

De Sint kon vertrekken dank zij plezier op school.

Na al de perikelen met de brandstoffen van de mobilhome van de Sint. Kon de Sint dank zij het vele plezier dat de kinderen gemaakt hadden vrijdag toch vertrekken. Er was zelfs zoveel plezier gemaakt dat de pleziermeter bijna was stuk gesprongen. Zou dit misschien ook iets met de juffrouwen te maken hebben? We kregen namelijk heel wat foto’s doorgestuurd van juffrouwen die het fijn vonden om bij de Sint op de schoot te gaan zitten. Maar misschien was dit omdat ze zo moe waren om al de kinderen van de school frietjes en drinken te geven.


De Sint op bezoek bij de scouts van Bolderberg.

Ik weet niet of de Sint deze dagen veel aan slapen toe komt. Want je komt hem overdag tegen, in de late avond en ook ’s nachts moet hij met zijn paard over de daken. Maar ook in alle vroegte in de mist is deze goede man al in de weer samen met zijn pieten. Zo bracht Sinterklaas vanmorgen een bezoek aan de scouts.  Gelukkig waren er bij de Kapoenen geen stoute kindjes en hadden de pieten niet zo veel werk. Behalve dan dat ze alle kapoenen een cadeautje mochten overhandigen.

Bron: Kris Willems

Opnieuw diefstallen in Bolderberg

Blijkbaar is Bolderberg één van de plaatsen waar mensen met minder goede bedoelingen hun slag willen slaan. Zo was er gisteren weer een inbraak in de Sint-Jobstraat en in de Meeuwenlaan. Dit ondanks dat er momenteel al 150 inwoners van Bolderberg aangesloten zijn in de buurt informatie groep BIN Bolderberg. Via deze weg willen we dan ook een oproep doen. Zie je iets verdacht, een persoon, een auto of wat dan ook. Meld het eerst aan de politie op het nummer 101 en maak er nadien een melding van op de WhattsApp groep BIN Bolderberg. Ook Boekt, Viversel en Stokrooie hebben hun eigen BIN groep. Je kan de groepen bereiken via:

 • bin [at] bolderberg [dot] be
 • binboekt [at] bolderberg [dot] be
 • binviversel [at] bolderberg [dot] be
 • binstokrooie [at] bolderberg [dot] be

Je vermeld je naam en gsm nummer en ook de straat en huisnummer. Op die manier kunnen we, als de groep te groot wordt, de groep onderverdelen nar woonplaats.


Kappelletje van Domein Bovy zal gerestaureerd worden.

Aan de ingang van Domein Bovy staat op openbaar domein een kapelletje al jaren te verkommeren. Er waren al verschillende pogingen gedaan met wat oplapwerk. Maar meer dan oplapwerk was het dan ook niet. Dus werd er besloten om een aanvraag te doen via de provincie. Natuurlijk moesten de juist formulieren ingevuld worden en kwam er ook een plaat bezoek aan te pas. Maar uiteindelijk heeft het geduld en moeite die de dorpsraad er ingestoken hebben toch geloond. De Dorpsraad kreeg in een brief van de provincie de melding dat zij 12.000 euro krijgen om de kapel volledig te renoveren. Er zal nu een stappenplan opgemaakt worden. Nadien zal waarschijnlijk de volledige kapel steen voor steen afgebroken worden. Nadien zal zij dan terug verrijzen met nieuwe en oude materialen.


De avonturen van Tristan en Nanook

Kim Broux, afkomstig uit Bolderberg en Jochem Cuypers van Tessenderlo hebben hun verblijfplaats in Noorwegen. Maar ook daar zijn zij niet steevast te vinden. Zo vertrekken zij regelmatig samen met hun kinderen Tristan (5) en Nanook (3) op verkenning in de wereld. Zo zijn zij onlangs in de voetsporen van Djengis Khan door het Altajagebergte getrokken. Overdag trokken zij door deze woestenij te paard en ’s nachts sliepen zij in een tent. Op de vraag of zij dit onverantwoord vinden. Kwam het resolute antwoord dat zij goed voorbereid aan elke trip beginnen. Zij zijn ook beiden medisch onderlegd zo is Jochem arts en Kim verpleegster. Zij houden ervan om over hun avonturen met hun kinderen Tristan en Nanook te spreken. Tijdens hun reizen nemen zij ook vele foto’s en video’s die je te zien zal krijgen tijdens hun voordracht. Op zaterdag 3 december 2016 kan je genieten van hun verhalen in de Witte Zaal om 20 uur tegen de kostprijs van € 7. Eerder hebben ze een volle tent getrokken op het Bergfilmfestival in Jotunheimen, Noorwegen. Nu is het de beurt aan Bolderberg!
Enkele hoogtepunten: Noorwegen, Groenland, Baffin Island, New Zealand.


Inhoud syndiceren
         

Deze website is eigendom van BHV (Bolderbergse Handelsvereniging) voor nieuws mail nieuws [at] bolderberg [dot] be voor al de rest bhv [at] bolderberg [dot] be