Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Home

Ondernemer in de kijker

Geldig voor alle handelaars, horeca, ondernemingen, zelfstandigen; de uitgelezen kans om uw zaak of bedrijf vooral in Bolderberg en zelfs daarbuiten in de kijker te zetten of om te laten weten wat hun beroep juist in houd. Het enige wat je moet doen is met ons nieuws [at] bolderberg [dot] be contact opnemen (naam, telefoon, messenger, whatsapp, mail) en wij maken met jou een afspraak om je te filmen met interview.

Maart 2018Tuinprojecten Jeroen Myny 

April 2018: Schoonheidsinstituut EOS

Mei 2018: Alury nieuwe B&B Zandstraat 109

Juni 2018: ?? wie volgende kandidaat ?

Juli 2018: ??

 


Tuinprojecten MYNY Jeroen: Handelaar of Ondernemer in de kijker voor maart 2018

Presentatie maand maart 2018 met promofilm: TUINPROJECTEN MYNY

Tuinprojecten Myny is een modern en jong tuinbedrijf dat gerund wordt door Jeroen Myny, afkomstig uit De Slogen te Bolderberg.

Met enkele medewerkers leggen zij nieuwe tuinen aan, adviseren hierbij de eigenaars, onderhouden of bemesten tuinen, voor- of najaarssnoei, opbouw tuinhuizen of overkappingen, opruiming struiken en vellen bomen met opruiming, kortom alle werk wat nodig is in een tuin pakken zij oordeelkundig aan. Hiervoor beschikken zij over professioneel materiaal.

Zie de presentatie van tuimprojecten MYNY in volgende promofilm.

 


Dorpsraad Bolderberg organiseert voor de inwoners een OPEN VERGADERING

De dorpsraad van Bolderberg organiseert een open vergadering op datum van 19 april 2018 en start om 20.00 uur.

Waar ? De witte zaal

Wie ? Voor alle inwoners van Bolderberg.

Waarom ? Om ernstige klachten, gegronde redenen (bv geen straatriolering), structurele verbeteringen in uw straat of wijk door te geven.

Dus geen meldingen als "de straatlamp brandt niet of de straatkolk zit verstopt". Hiervoor kan je makkelijk terecht op de website van onze gemeente;

https://www.heusden-zolder.be/meldingen-klachten

Belangrijk: JE DIENT PERSOONLIJK JOU PROBLEEM OF WENS TE KOMEN MELDEN BIJ DE LEDEN VAN DE DORPSRAAD IN DE WITTE ZAAL OP 19 APRIL VANAF 20.00 tot 22.30 uur.


Bolderbergse bierhappening 7 april 2018 update 19-03!

BHV organiseert op zaterdag 7 april een heuse bierhappening en proeverij ism. Louis Hauquier en Benny Smeets en bierhandelaars in de Witte zaal te Bolderberg. Startend om 13.00 uur tot 22.00 uur hebben de bierspecialisten, en uiteraard ook diegene die graag een biertje lusten, een zalige tijd om 10-tallen biersoorten te proeven.

Update 19-03! meer dan 40 biersoorten zijn reeds ingeschreven waaronder de Bolderbergse trippel, Wijersbier, Techneut, koolputter goud, tripel K, herkenrode bruin, D'Or 6, en andere volgen nog..

Hoe gaat het in zijn werk ? Bij aankomst betaald u borg voor een glas en dit bedrag krijgt u integraal terug als u de zaal verlaat en het glas terug inlevert. We gebruiken bonnetjes voor drank te kopen en dan kan men een biertje met 2 of 3 personen proeven al naargelang smaak en goesting.


Vijverrun 33 in Bolderberg: en toen kwamen ze binnen... update 19-03

Update 19-03

Ondanks de bittere koude waren er toch velen afgezakt naar Bolderberg om in de mooie bossen hun uitgekozen kmters te runnen. Bravo voor alle deelnemers.

Je kan alle uitslagen vinden via de link https://sqmtime.be/agenda/vijverrun-1 
En de mooie bekers van de gemeente Heusden-Zolder werden uiteraard overhandigd aan de winnaars.


Avoc Achel – VCK Bolderberg: 2-3

De Kajobaboys trokken met goede moed naar het noordoosten van de provincie voor de confrontatie met Achel B.

Trainer Peter Ruttens begon weer met de jonge Giel Joris op de opposite. De nog niet geheel fitte Gert Palmers werd nog wat rust gegund.

Het begin van de wedstrijd was nog zoeken naar de zwakke plekken bij beide ploegen. Individuele fouten aan beide kanten van het net brachten een 5-5 tussenstand op het bord. Evert Vandeperre sloeg dan enkele aces op rij en de VCK-trein leek vertrokken: 5-8. Een killblock van Stijn Raymakers/Jasper Wouters op Gianni Van der Aa was het noteren waard. Enkele onnodige fouten van Bolderberg lieten Avoc zelfs toe weer de leiding over te nemen 14-13. Thuisspelers Bart Lauwers en Simon Jackers waren de puntenmakers van dienst. Giel Joris hamerde de gelijkmaker op het parket en Evert Vandeperre sloeg nog maar eens een ace. Een killblock van Jasper Wouters/Giel Joris en enkele mooie tippertjes van Daan Palmers zetten de 14-18 op het scorebord. Gert Palmers kwam dan even in en sloeg op pas van broer Daan het setpunt op het scorebord: 16-24. VCK won deze eerste set uiteindelijk met 18-25.


Catechese Kring 12 BoViBo: Pelgrimstocht van Boekt naar Bolderberg.

Pelgrimstocht van Boekt naar Bolderberg.

Het is de tweede gezinsactiviteit voor de vormelingen van Bolderberg, Viversel en Boekt ( BoViBo ).

Deze start in Boekt kerk, waar we getuigenissen horen van een aantal mensen met een verhaal. De tocht gaat, door de sneeuw, naar de Kluis van Bolderberg waar we een tweede getuigenis kunnen kiezen.

De wandeling eindigt tenslotte in de Kerk van Bolderberg, met een derde getuigenis. Vervolgens sluiten we om 18u aan bij de zaterdagavondviering waarbij de kruisoplegging van onze vormelingen plaatsvind.

Info en ©Lode Beylemans.


Circuit Zolder wielerpiste; GOED NIEUWS !

Eindelijk goed nieuws voor het project "nieuwe wielerpiste op het circuit Zolder" nadat de BTW-adminstratie heeft geoordeeld dat deze nieuwe sportinfrastructuur volledig kan vrijgesteld worden van BTW. Eindelijk kunnen de werken een echte start nemen.Alles draaide rond de vrijstelling van 21 procent btw op de bouw. Aanvankelijk oordeelde de administratie dat de initiatiefnemers die btw wel degelijk moesten betalen, waardoor de kostprijs van 20,3 miljoen met ruim 4 miljoen euro zou oplopen.

Men diende vorig jaar een herwerkt en geupdate dossier in waarbij de begin dit jaar opgerichte vzw sportcomplex Vlaanderen/Heusden-Zolder een actievere rol speelt in de uitbating (met onder meer eigen personeel). Op basis van dat dossier oordeelde de btw-administratie dan in februari dat de bouw volledig vrijgesteld kan worden van btw.

Ook minister Muyters zelf is hoopvol: “Dit is een positieve en belangrijke stap in het dossier. We willen heel graag dat die piste er komt. Met deze gegevens gaat Sport Vlaanderen nu met specialisten aan de slag om het financiële plan te actualiseren en aan te passen aan de btw-implicaties.”

Najaar 2020 ?


La Passione paasontbijt paasmaandag 2 april 2018

Geniet met je vrienden en familie op Paasmaandag 2 april (van 10u00 tot 11u45). We verwelkomen jullie graag voor een uitgebreid Paasontbijt:

Reserveren kan t.e.m. 29 maart via info [at] la-passione [dot] be  of +32 498 57 02 94. Wees vlug, want de plaatsen zijn beperkt! Kostprijs is € 27 pp (kids t.e.m. 12 j: € 15 pp).
Ontdek het menu via http://bit.ly/2Ixm6p1

  • Vers fruitsap
  • Koffie, thee en chocolademelk
  • Een glaasje Bubbels
  • Diverse broodsoorten, koffiekoeken, croissants, ontbijtgranen
  • Charcuterie, Brie, Camembert
  • Vers fruit
  • Yoghurt & pannenkoekjes
  • Spek, roerei, gekookte eieren
  • Zoete lekkernijen

Circuit Zolder: Werken Kerkstraat en de invloed naar bereikbaarheid Circuit Zolder update 16-03-2018 !

update 16-03-2018!:

Even een korte update na de werfvergadering van gisteren.

De toegang naar het Circuit blijft voor de volgende dagen zoals vermeld via P69.

Hierbij wel rekening houdend dat er op beperkte plaatsen slechts 1 rijstrook vrij zal zijn waardoor er beurtelings moet gepasseerd worden

In de werfvergadering is nogmaals onze bereikbaarheid en deze van de handelszaken als prioritair aangehaald, hiervoor zal onder meer de wegenis in de bocht voor onze tunnel aan de buitenzijde terug worden aangevuld om de doorstroom op 1 rijvak altijd te garanderen.

In samenspraak zal in de komende dagen geëvalueerd worden als het inschakelen van rode lichten veiliger zou zijn.


Inhoud syndiceren
         

Deze website is eigendom van BHV (Bolderbergse Handelsvereniging) voor nieuws mail nieuws [at] bolderberg [dot] be voor al de rest bhv [at] bolderberg [dot] be