Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Home

Het mooie Bolderberg

Is het niet prachtig? Dit stukje bos ligt in het gebied De Waterlozen in Bolderberg en is eigendom van Limburgs Landschap.

Heb jij een mooie foto vanonze Bolderbergse natuur? Stuur hem naar nieuws [at] bolderberg [dot] be en wie weet win je nog één van de prachtige prijzen.


KWS Linkhout 2 - Bolderberg 1

Het begint een ééntonig refreintje te worden. De ploeg draait al weken gewoon vierkant. Alhoewel Bfc beschikt over kwalitatief goede spelers, loopt het mechanisme niet erg gesmeerd. De start was wel hoopvol. Een snelle aanval na enkele minuten werd door Bart in doel verwerkt. Maar eens temeer viel het raderwerk stil na dit doelpunt. Dat we Jeroen missen is een te zwakke uitvlucht.Wat daarna volgde, kennen we reeds. Een snediger Linkhout veroverde stelselmatig ons middenveld en doelkansen stapelden zich op voor Linkhout. Hadden we niet een zekere Kristof Beyen in doel staan, waren de cijfers heel wat minder rooskleurig geweest. Kristof borstelde meerdere gemaakte doelpunten uit zijn kader. Wat moest gebeuren, gebeurde ook. Linkhout scoorde de winnende treffer en liet BFC met een hoop problemen naar huis gaan.

Op de foto : Keeper Kristof, erg verdienstelijk..

 

Bron: Tekst Marcel Gijbels - foto Yves Maex

Zondag is het De Wijersdag

Zondag zetten de gemeentebesturen samen de verschillende natuurverenigingen de poort naar De Wijers open. De bedoeling is om de inwoner en de bezoeker te wijzen op deze prachtige natuur die zomaar voor onze voeten ligt. Velen kennen de mooie plaatsen niet en de prachtige dieren die hier leven. Maar, wat nog interessanter is voor de meesten zijn de mogelijkheden die De Wijers bieden van recreatie op individueel-, gezins- als groepsgebeuren. Daarom ga zeker eens kennis maken aan de visvijver in de Vrunstraat in Bolderberg of aan The Wheels binnen het domein van Circuit Zolder.

Op de foto’s kunnen jullie het prachtige Ijsvogeltje zien dat in De Wijers in grote getale voorkomt.


Tennisclub TC Bolderberg heeft nieuwe uitbaters.

De Baseline verwelkomt zijn nieuwe uitbaters Gregory Samyn & Leen! Vanaf 15 oktober zullen zij met veel enthousiasme de deuren openen! Gregory kent het reilen en zeilen in Bolderberg nog vanuit zijn jeugd. Verder heeft hij er al een hele loopbaan als marktkramer van textielartikelen opzitten, net als zijn vader. Gregory zal niet alleen te vinden zijn in het cafetaria, als C30.2 speler zal hij ook regelmatig op de tennisvelden in actie te zien zijn. Uit goede bron hebben we al vernomen dat je binnenkort aan lekkere handgesneden frietjes en heerlijke gin-tonics mag verwachten.
 


Kinder- en jeugdatelier Haloween

Op 15 oktober 2016 kunnen jongeren van 7 tem 14 jaar terecht in De kookhoek in cc Muze Zolder voor een kookatelier. Tijdens dit kookatelier gaan Birgit Gilis als voedingsdeskundige en Nathalie Tuch als kindercoach met de kinderen op zoek hoe je lekkere, gemakkelijke en griezelige gerechten kan samenstellen. Gezonde voeding en je goed voelen in je vel staan steeds centraal in hun workshops.

Inclusief lunch, 4-uurtje, alle ingrediënten & werkmaterialen en een handig naslagwerk met recepten en tips om thuis mee aan de slag te gaan!

Meer info en inschrijvingen bij: : nathalie [at] kindaanhuis [dot] be of info [at] birgitgilis [dot] be of 0473/96 73 73


Vespers in de Kluis

Iedere maandagavond komen we samen in de Kluis van Bolderberg. We bidden, we zingen, we herbronnen ons aan oude woorden maar vooral ook aan de stilte... Het bos en deze eeuwenoude pleisterplek van pelgrims en godzoekers nodigt ons daartoe uit. Iedereen is welkom, altijd.Kluis van Bolderberg

 
 

 


Bolderberg 6 – Lommel Kolonie 0

Zo moeilijk als het in Brogel verliep, zo gemakkelijk verging het BFC tegen dit zwak Lommel Kolonie.

Maar dan nog moet je het doel vinden. Marijn opende met een buffelstoot het recital, gevolgd door Jordi. Een geharrewar voor doel leverde langs Jonas een derde doelpunt op. Waarna Jens op de juiste plaats stond om nummer vier in de korf van kolonie te deponeren. Na de rust nam Ivan er nog eentje voor zijn rekening, terwijl Jens, grootmoedig, toeliet dat Jordi nummer zes tegen de netten liep. Uiteraard is Lommel Kolonie geen waardemeter en komen er nu wat zwaardere wedstrijden op ons af;

Volgende week : naar Linkhout, niet van de poes.

Op de foto Jordi, twee treffers.

Bron: Marcel Gijbels

VCK Bolderberg – Elvoc Elen: 3-1

 

Zoals steeds bij een seizoensbegin stellen spelers en supporters zich dezelfde vraag: Hoe gaan wij (zij) het er dit jaar vanaf brengen?

 

VCK begon niet zorgeloos aan de wedstrijd tegen gouwgenoot Elen. Middenman of hoekaanvaller Dries Berckmans diende forfait te geven wegens beroepsomstandigheden en libero Steven Vanderzande was ziekjes en wisselde in laatste instantie van positie met Daan Palmers.

 


Buurtfeest Averbodeshof een groot feest.

De tweede editie van het buurtfeest waarvan de organisators oorspronkelijk enkel Averbodeshof, Pastoor Oomshof, Lambert Hoelenstraat en een klein stukje van de Kluisstraat hadden uitgenodigd. Hadden zij dit jaar de volledige Kluisstraat uitgenodigd op het buurtfeest. De feestelijkheden gingen door in de lokalen van BFC Bolderberg die gelegen zijn in de Kluisstraat. Het probleem is dat je moet rekening houden met de voetbalkalender en daardoor de gemeentelijke subsidie van 250 euro mist, want dit moet 4 weken op voorhand ingediend zijn. Maar Mara van delicatessen Mara in Paal  die woont in het Averbodeshof zorgde voor een prachtig Italiaans buffet met voor- hoofd- en nagerecht. De organisators Daisy en Gaëtan samen met de 40 aanwezige buren waren dan ook vol lof over het eten. De buurtbewoners waren op hun beurt vol lof over de organisatie, al was het zonder de subsidies


Ook de zwaarste monsters dit weekend op Circuit Zolder

Dit weekend zullen de truckliefhebbers hun hart weer kunnen ophalen tijdens de 7de wedstrijd van de Belgian Truck Grand Prix. Regelmatig zullen deze monsters een zwarte wolk uitstoten bij het optrekken. Dit in tegenstelling tot het remmen waar zij 300 liter water verbruiken, als koeling van de remmen. Vorig jaar was de Hongaar Norbert Kiss de snelste op Circuit Zolder. Wie zal het dit jaar worden?

Zoals je op de foto kan zien zal er ook een tank te zien zijn op Circuit Zolder. Of zij ook gaat meedoen als peacecar of bedoeld is voor IS is niet geweten. Wel geweten is dat de inwoners van Heusden-Zolder gratis binnen mogen.


Inhoud syndiceren
         

Deze website is eigendom van BHV (Bolderbergse Handelsvereniging) voor nieuws mail nieuws [at] bolderberg [dot] be voor al de rest bhv [at] bolderberg [dot] be

Comments